icon

Psychické týranie partnerom

mamulienka0107
5. nov 2012

Ahojte,
chcela by som Vas poprosit o nazor. S mojim partnerom som cca rok a pol, mame 4-mesacnu dcerku a vztah, ktoremu privlastok "taliansky" asi ani nestaci.
Viete, ako otec je takmer dokonaly, v spolocnosti oblubeny, je sebaisty, sikovny, atraktivny, rozumny. Okolie nas vztah obdivuje, kamaratky mi ho zavidia.
No nie je vsetko take ruzove, ako to na prvykrat vyzera. Totizto, moj priatel mava velakrat stavy, kedy mu vyslovene "prepne" a zacne sa ku mne spravat povysenecky,
arogantne, niekedy aj vulgarne, predtym ma aj ponizoval. Jeho spravanie bolo vzdy vyvolane vtedy, ak som sa
prave nespravala podla jeho predstav. Bohuzial som velmi citlivy a zranitelny clovek, a na jeho poznamky ci hodnotenia som vzdy reagovala mozno az hysterickym spravanim, cim som iba potvrdila jeho slova o mojej udajnej "psychickej narusenosti". Je mi to az trapne priznat, no pracujem ako psychologicka a sama som nikdy predtym nemala podobny vztah, resp. ak som spozorovala na mojich expartneroch podobne nerespektujuce spravanie voci mne, vzdy som vztah razne ukoncila. Momentalne sa vsak nachadzam v inej situacii, kedze mame spolocnu dceru. Neviem, co robit, kde nabrat silu s nim bojovat, a vobec, mam sa vlastne snazit tento vztah zachranit?:( Asi by som mala tiez poznamenat, ze podobne arogantne sa casto spraval v minulosti aj k svpjej vlastnej rodine, ci k predchadzajucim partnerkam, ktore mu to vsetko trpeli. Momentalne sme zasnubeni, v lete sme planovali svadbu, o ktorej uz vedia vsetci znami, zacali sme s pripravami svadby, no ja velmi silno pochybujem o tom, ci si ho mam vziat.. Postupne nadobudam vnutorne presvedcenie, ze svadbou iba posilnim jeho sucasne spravanie. Na druhej strane, ked mame prave "dobre obdobie", neverili by ste aky ohladuplny, milujuci, chapajuci a starostlivy clovek to je. Az sa neda uverit tomu, ze vie byt aj tak zly, arogantny a necitlivy.;((((

miriam642
20. nov 2013

dobrý deň, prepáčte, že tu spamujem, ale chcela by som Vás poprosiť o vyplnenie anonymného dotazníka, ktorý sa týka problematiky týrania, a bude použitý výhradne na účely diplomovej práce https://docs.google.com/forms/d/1p_9aBLpIqXK89o...

evvron
7. dec 2013

Ahoj,
môžem Ti potvrdiť na základe mojich skúseností, že najlepšie bude, keď od neho odídeš. Nebude to už nikdy lepšie, on si Ťa neváži, a nikdy ani nebude. Ak zotvrváš naďalej v tomto vzťahu, akokeby si prestlala žiť. Zaslúžiš si viac. Nedúfaj, že jnejaá rodinná terapia pomôže. Zažila som to na vlastnej koži, psychické následky nesiem dodnes. Si mladá, máš eštš šancu nájsť lepšieho,takého,kto si Ťa vážiť bude, a zabezpečí aj také rodiiné prostredie, ktoré je zodpovedajúce pre výchovu dieťaťa.
Hlavu hore.

msally
7. dec 2013

No v prvom rade si matka a mas svoje dieta chranit, ako ho chces chranit pred Vasimi hadkami a tlakom? Uvaz si, coho je viac, co prevysuje, ci jeho dobra stranka, ci ta zla. A ukonci to zavcasu, ale s presvedcenim, ze niet cesty spät, lebo potom to uz bude ako z blata do bahna, lebo presne tak, potom to bude ako si povedala-ze svadbou iba posilnim jeho sucasne spravanie. Vysr.... sa na vasich znamych, co uz vedia o svadbe, lebo Ty s nim budes zit, nie znamy a manzelstvo je na cely zivot. Radsej nech Vase dieta ma milujuceho otca, kt. nezije s Vami, ako keby mala vyrastat v rodine, kde nie je pokoj.
A mozno pomoze, ked mu povies, ze ak sa to hned nezmeni, tak od neho odides, rozides sa a uz vôbez ziadna svadba nebude a nech ani nebude, az kym sa to nezlepsi, ved aj svadba sa da presunut a uvidis. Lebo leto je tu cubidup. Niektori chlapi len potrebuju pohrozit, nakopnut a niektorym uz niet pomoci, tak sama musis vediet. Drz sa.

emocka
28. dec 2013

mamulienka0107, už si sa odmlčala, predpokladám, že viem ako si sa rozhodla, si s daným partnerom, nepíšeš sem, lebo vieš, že ho budeš zasa obhajovať. 🙂 Ako Ti rozumiem. Na druhej strane je jasné, že "zázraky" zmeny sa dejú v rozprávkach. Vedia si však mnohé žený vybojovať únostné správanie, aj zachovať rozum a sebavedomie. Nie samé od seba, dlhodobou prácou na sebe. Aj partner ak pracuje, výnimočne jeden z nich. Poznám zopár takých prípadov. Sama som jeden z nich. Bolo také ako u Vás. Nie je. Už dlho. Dávno. Musela som "zamakať" i ja. Chcela som. Mne nikto nenadáva, nikto nie je na mňa zlý. Naopak si ma váži už, je rád, že ma má. Všetko by urobil pre našu rodinu. Bol to dlhodobý proces. Nešlo bez odborníkov. Ani psychológ sa neprelieči sám. Nedá sa. Potešilo by ma, ak by si sa ozvala. A všetkým ostatným, čo ste sa tu našli držím palce. Každý si zaslúži pokojný, harmonický život a aby na neho svietilo slnko. 🙂

simi906
31. dec 2013

@emocka ako si to dosiahla? a kolko ti to trvalo?

emocka
31. dec 2013

@simi906 Ťažko za pomoci odborníkov a priateľov. Trvalo, trvá to pár rôčkov. Ak stojíš o detaily a máš podobný problém, napíš súkromnú správu. Odpoviem. 🙂

princess01
3. feb 2014

Ako to tak citam tak hodnotum presne moj zivot....ked som s priatelom v spolocnosti, tak je mily, vsetkymi oblubeny. A ked sme oma a neurobim nieco co by ocakaval alebo ho neposluchnem v niecom co on chce tak je ohen hned na streche. Neraz ma chytil pod krk, sotim o skrinku, na maleho meniny som mala peknu modrinu cez cel ucho ako pamiatku na oslavu. Ale mozno tak jedine co ma ospravedlnuje, ze preco som od neho neodisla je to, ze byvame u jeho rodicov a ja potom nemam kam s malym ist. Uz dost psychicky zranena z neho este u nasich pocuvat vycitky kedze oni ma odhovarali od momentalneho priatela....tak to vsetko len trpim potichu a sana kedze som sa koli nemu prestahovala do dediny kde nikoho nepoznam...dvakrat som na neho volala policiu co ma napadol a ziadna zmena, nic....iba akoby mueste viac narastlo ego a je este povysenecky voci mne. Na maleho je ako med....

kiki68
3. feb 2014

Sesterka mala takehoto psychickeho tyrana a skoncilo to tak,ze sa jej este dlho vyhrazal, zobral jej vsetko,co sa dalo, ona je rada,ze sa ho konecne zbavila. Po skoro dvoch rokoch ma pokoj, svoj zivot,lebo tito ludia chapu stratu takeho vztahu ako prehru nad svojou obetou. Je to podla mna taka umelo udrziavana dominancia,lebo vedia,ze zena ma strach,ze zase pride to druhe obdobie. Sesterka ma z toho vztahu akurat tak dodnes panicku poruchu.
Odporucam takekto vztahy kazdej,ktora to trpi ak sa len trochu da ukoncit. Lebo taky clovek sa nezmeni, stale to bude v nom. Ja by som takeho partnera mat nemohla,ten moj par kratskusil nieco taketo, vie byt sem tam vztekly,potom bol prekvapeny,ked som po nom zacala ziapat ako sialena. Asi pochopil,ze by bolo zle nedobre,tak to radsej ani dalej neskusal. Ale mam dojem,ze tito muzi si vyberaju take dobre zeny,take poslusne, co nemaju take sebavedomie. Ta moja sesterka ona je taka mila zenska, nie je to ako ja, proste u nej moze partner predvidat,ona by mu dala vsetko,obetovala sa. A to je u takeho muza zaklad uspechu. Cize ta zena bud odide a necha ten vztah,alebo je s nim a zaziva tie dobre a zle obdobia.

stasticko1
31. mar 2014

@princess01 mne sa blizi prve vyrocie, ked moja sestra prisla k nam domov a povedala mi, ked sme boli samy: ,, My Ti pomozeme, ale rozhodnut sa musis sama.,, Tak sme pred 8 mesiacmi zdrhli s detmi cez cele Slovensko ku mojim rodicom. Lutujem, ze sme nepreviezli vsetky hracky, lebo nimi manzel deti vydiera.
Tiez bolo psychicke tyranie aj fyzicke, navadzania na samovrazdu, uder pastou do brucha, ked som bola v 8.mesiaci tehotna. Zobudilo ma az, ked som videla ako deti trpia. Zatlacal im usta a nos ked pistali, sacal ich. Raz po jednej bitke som mi dvihol telefon moj brat aj s otcom a potom sme zacali uvazovat o uteku.
Zdravotne sme uz na tom super. Dcerka mi pribrala 25% svojej hmotnosti a deti uz pol roka neboli chore.
Len tie psychicke manipulacie neskoncili. A vyhrazky. Mne, mojmu bratovi, mojmu otcovi.
Smutne je ze mam na krku 2 psychopatov - mojho mm a mojho svokra - byvaleho vojaka a teraz psychologa. Ano psychologa. Ked som ho raz prosila o pomoc, povedal mojmu muzovi, ze zena si bitku zasluzi. Najnovsie do toho zatiahol aj svoju kolegynu psychologicku v nasom povodnom krajskom meste, ktora im pomaha vybavovat posudky proti mne. Advokata mojmu mm najali byvaleho agenta stb. Ja si pripadam, akoby sme zili v 50. rokoch....
A ake zeny si vyberaju psychopati? Asi za radom. Moj problem bol, ze som sa s psychopatom predtym nestretla. Pretoze pocas 4 rokov chodenia som ho neodhadla. Inak som da sa povedat velmi uspesna baba, mala som super karieru, precestovanu polku sveta, zarabala som lepsie nez manzel. Akurat svokra stvalo, ze som si po svadbe nedala posielat vyplatu na manzelov ucet...... Psychopat musi mat kontrolu nad vsetkym....
Prosim drzte mi palce, nech s kludom vydrzim tie pojednavania, kvoli detom. 🙂

pribulovica
25. máj 2014

Ahoj. Pozri sa, sama velmi dobrevies,ze sa to bude len zhorsovat.Rokmi sa vsetky negativne vzorce spravania este viac prehlbia. A uz teraz sacitis byt ranena viacako znesies,musis pozberat zvysky sil a odvahy a sa s nim jednoducho rozid. Tazke to bude, a ano, bude sa o tom hovorit, ale jedna potesujuca sprava je, ze my, slovaci radi ohovarame, ale aj tak smesilne egocentricki, takze vase zrusenie svadby bude kazdy rozoberat par dni, mozno tyzdnov, no potom sa rychlo vrati k svojim problemom. .. *Neboj sa robit tazke rozhodnutie, ak si psychologicka, s pracou problem nebude, a ver mi, je lepsie, aj pre male, ak bude mat pokojnu domacnost, ako mat nestastnu maminku. Ver mi. Drz sa a vela odvahy!

stasticko1
25. máj 2014

Ja len dodam, ze bolo uz druhe pojednavanie o detoch. A po nom som hrozne plakala a na druhe rano zvracala. Moj, advokat ma podrazil, spolu s koliznou, manzelom, jeho advokatom a sudkynou ma dotlacili do podpisania rodicovskej dohody, to co som nikdy nechcela, ale nevydrzala som 2-hodinovy tlak 5ludi naraz. Nastastie to este nebolo v rozvodovom konani. Ale skomplikovala som to. No proste sme na SK. Co vysielaju v Sudnej sieni, tie rozumne panie kolizne, kdeze. Realita je tvrda facka.... Darmo, ze fyzicky tyral deti... Pani kolizna tlacila, ved dajte mu dieta na vikend....Tu nikomu neide o dieta ani tyranu matku.... Presne ako mi povedali na nudzovej linke, s koliznymi opatrovnickami niesu dobre skusenosti.
Teraz som uz kludnejsia, riesim si pracu. Prichadzaju ku mne pozitivnejsie veci 🙂 Aj moje dieta zareagovalo velmi rozumne na spravu, kam pojde a s kym pojde.
Po tej facke na sude som sa rozhodla nevyplatit advokata, zrusit mu plnu moc, a este raz od niekoho take podrazy, radsej sa pohadat so sudkynou.
princess01, zrus tu svadbu, usetris si krasny zivot

johnny_knoxville
6. sep 2014

chcem sa opytat ?mal som zenu a zacala vystrajat tak ze by si zasluzila par vychovnych.ale nemam chut si spinit ruky.ked kvpli zene co stratila rozum deti trpia je to podla vas v poriadku?nasilnik nie som ale vynadal som svojej zene.za to sa hanbim a chybu som si priznal lebo sa to nedalo vydrzat prinej.tak radsej nezijeme spolu ale aj tak my strpcuje zivot.co mam robit?vyvolava my pise provokuje snazi sa ma tahat za nos ale neuspesne.na deti pravidelne platim.myslite si ze niejake tabletky by jej pomohli?

lobotienka
Odpoveď bola odstránená
luciannka83
18. jan 2016

Ahoj. Aj keď je príspevok už hodne starý, tak by ma veľmi zaujímalo ako to dopadlo ako si sa rozhodla a aké to je teraz. Kľudne aj do IP, keďže máme asi rovnaké osudy ☹ hoc ja som len na začiatku.

matasu76
20. feb 2016

@mamulienka0107
Ahoj citam si prave tvoj pribeh,ako keby som citala svoj vztah s manzelom- zivot. presne to iste mam doma uz 8 rokov,ale pre deti som sa to neodvazila riesit. Momentalne mi uz praskli nervy a sme pohadany,s tym ze ja som ta kt. je narusena a ma problem. Najrdsej by som sa rozviedla,ale nieje to lahkde,nemam peniaze,mam dve deti,ku ktorym sa chova a stara sa o ne 100%. Prosim napis mi ako to dopadlo? ako si to riesila? prosimmm...dakujem,mata.

bearuska
29. máj 2016

Bohuzial sa pridavam k tejto teme, som obetou avsak vo vztahu brat sestra...predvcerom bol agresivny aj na moju dceru, do mna hodil pivo a hovoril vela nezmyslov na moju adresu. Dva dni som plakala...citila som sa ako zbita a najhorsie je ze vobec neviem co mam robit...nevidim z toho vychodisko. Ked som matke povedala, co urobil jej syn vypocula si to a dnes mu uz vyvara obed...ja normalne nechapem, citim sa zradena, zronena...

kari55
2. aug 2016

Dobrý deň, našla by sa tu nejaká psychologička , ktorá by vedela aké psychologické testy by odhalili tyrana? Vediem tento boj už dlho s ex. Můj psychologický posudok jasne preukázal syndróm týranej ženy a jeho posudok je excelentný, úplne dokonalý človek. Sú testy ktoré sa nedajú oklamať herectvom a manipulátorstvom?? Je to vůbec možné?? ☹

katkavan
3. nov 2016

Pozdravujem vsetky nestastne mamicky...Pracujem v zariadeni,kde poskytujeme docasne ubytovanie hlavne pre tyrane matky s detmi.V pripade potreby,zaujmu ma kontaktujte.

babulka82
25. jan 2017

By ma zaujmalo ako sa taketo pribehy končia.Ci to ma aj dobry koniec alebo ako to tie ženy riešia.

katka0905
25. jan 2017

ono, takito tyrani su vlastne vyborni ucitelia zivota... v zmysle, co ta nezabije, to ta posilni. Z takeho vztahu sa da bud vycuvat, alebo postupne zosilniet natolko, ze zena dokaze odrazat jeho utoky tak, ze dotycny ostane ticho. Zdravemu rozumu sa neda donekonecna odporovat.

babulka82
26. jan 2017

@katka0905 to je sice pravda až na to že žena ktora žije s takymto mužom o tom vela krat nevie a mysli že je chyba v nej a ten dotyčny nieje až taky zly.Natolko ju zmanipuluje a da jej pocit viny že ona sama je dezorientovana bez kuska sebavedomia v jednom kolotoči depresivna mysliac si že naozaj je chyba v nej.A toto je na psychiku velky zaberak .Posilni ju to v tom pripade ak toto vsetko zvladne a prekona.

yollanda
26. jan 2017

K teme!
Presne ako u nas doma ked som bola dieta. Vsetci zavideli co mame, penazi bolo dost, dovolenky atd. Lenze co sa odohravalo v domacnosti.....
Same ponizovanie, bitky, urazky. A ako to skoncilo? Mam tazke depresie, citim sa stale nedostatocne... po 33 rokoch sa mama rozviedla ale uz je to hovno platne.

babulka82
26. jan 2017

@yollanda pre ženu matku je to velmi ťažke rozhodnutie .Boji sa čo bude,ako bude,čo bude sama s detmi,finančna situacia .Obdivujem každu ktora sa vzoprie a kona a zvladne to nakoniec.

barcelona94901
26. jan 2017

@babulka82 aj pre muža,otca je to ťažké ,píšeme tu o ženách,ale aj chlap býva tyrany ženou a má to tiež ťažké hlavne na Slovensku .

apolka77
26. jan 2017

@katka0905
Pochybujem je tyran zostane ticho, je to psychopat ktoreho slovne odpinkanie prave nastartuje na dalsiu agresiu a uplne zatmenie mozgu a ak aj zostane ticho tak len zo strategickych dovodov cakanie na vhodnu chvilu ublizit este 100x viac..je to manipulator schopny spravit aj zo silnej zeny trosku. Odchod je najlepsie riesenie. Co najdalej.

babulka82
26. jan 2017

@apolka77 presne toto si myslim aj ja.Ale zase na druhej strane si myslim že pokial človek naozaj vzoprie najde si inu obeť.Psychopat zostane len psychopatom a ak si aj človek mysli že sa zmenil je to len hra a divadlo z jeho strany.To len čaka kedy pride dalšia priležitosť na dalši uder.

yollanda
26. jan 2017

@babulka82 babka jej ponukla, ze moze odist k nim, no hrdost bola vacsia. Potom urobili mna. Ked bol ozraty, kopal mamu do brucha ked bola tehotna so mnou

puklica13
26. jan 2017

@mamulienka0107 prestaň sa obviňovať že kvôli tebe a tomu že si ostala tehu sa vzdal všetkého..To bolo predsa jeho rozhodnutie,pištoľ pri hlave si mu nedržala..Prestaň ho ospravedlňovať že je v podstate super až na tie výkyvy...No nie je..Dokedy chceš takto žiť..Čakať zo stiahnutým žalúdkom čo zas kedy príde...Akurát si uzenies vredy a žalúdočnú nervoritu...

veveg
10. mar 2017

Ahojte aj ja sa ku Vam pripajam.Zazila som take iste ako pisete vy ostatne.Tiez to zo zaciatku bola laska ako hrom.Odisla som za nim len aby som bola s nim kedze on nechcel zmenit bydlisko aj ked pracovnych ponuk bolo prave viac tu.Ja som v tej dobe skoncila VS.
Tiez bol mily chapajuci staral sa..ale co som si mohla vsimnut ze nemal rad ak sa robi nieco proti jeho neresti napr.vadilo mu ze pozeram vecer tv ci svetlo mala lampa pri citani knizky...
obaja sme pracovali neskor som otehotnela s dcerkou tesili sme sa avsak vzhladom na ten fakt ze svadbu som nechcela ze som tehotna a vezmeme sa po porode nie to sa nepacilo jeho rodine nasi neprotestovali bolo to rozumne ale nie..takze svadba bola v 7 mes mojho tehu.Maa som komplikacie odmietol mi inde zaviest aby dieta bolo narodene na vychode nema rad zapad svk..uz vtedy pocas tehu som sa tak viac menej snazila branit az to preslo do fyz napadnutia tiez ma udieral iba do hlavy a ale aj do noh kde som mala modriny ked ma sestry obliekali dl siat..
Vtedy sa mi ospravedlnoval ze to on nechcel...ze ma velmi lubi...bola som hlupa a naivna..
Po svadbe ako tu mnohe aj inym radite ze sa to zhorsi.Ano je to pravda zhorsi..psychicke ponizovanie zakazovanie a uz aj obmedzovanie rodiny ze mi dava rady ake rady to som nechapala..pretoze si myslel ze mna len poucuju a pritom ma utesovali kedze dieta sa narodilo mrtve v 38 t tehu.Za komplikacie a aj za lek starostlivost pretoze henten neurobil co mal..horsie je ze mi ani nepovedali ze malu pochovali a az po pol roku od pohrebu ze je pochovana v hrobe ich rod. prislusnika a co som teda chcela urobit tabulku s menom..viete kolko nechutnych vulgarmych nadavok som sa dockala?Preto pisem ze zeny kt toto zazivaju balte sa odidte nez by ste mali zazivat takyto zivot..(samozrejme teraz za pomoci psychologa to vidim inak vtedy som mala stale ruzove okuliare).
Ze on to urobil pre mna aby som sa to nikdy nedozvedela protom ku smrti patri aj rozlucka...
Dalej sa to len vyhrocovalo k dalsim nadavkam na moju osobu kedze zasa sa vyskytli zdravotne problemy v jeho rodine..zasa za vsetko som mohla len ja.Vzdy za vsetko ja.Ja som ho provokovala ja som ho bila ja som mu nadavala a on je chudak.
Bola som na tom psychicky zle normalne som sa citila taka unavena bez energie vystavena..vzdy ked mal prist domov som bola uz naucena neprovokovat oddalovat konflikt hadku avsak vzdy hadky aj tak boli vzdy si nieco nasiel..
medzitym sa nam narodil syn..a to som myslela ze sa daco zmeni.Napadol ma aj tak znova ako tehotnu utiekla som pred nim aj do kupelne kde urobil dieru do dveri..
Fatky boli hlavne o tom aka som neschopna ze neviem pomoct uch rodine pritom ako tehu som bola na rizikovom aj vdaka krvacaniu a zato ze mi zomrelo dieta..dalej hadky o tom ze jeho rodina bude sa o nas starat ze nasi su nic..su...skratka ti najhorsi.A mam byt spokojna mam rodinu.
Pomohla mi az jedna znama sice uz vsetci v bytovke vedeli ze ma tyra zial ja som o tom nevedela..ludia vam nepovedia co si myslia az na tu jednu.Ta mi pomohla s odchodom.Bez nej by som to tazko zvladla.Mamina ta prisla po mna.
Oboznamila som o tom kuratelu co sa u nas deje a ta to posunula na policiu za tyranie blizkej a zverenej osoby viac ako 1 rok plus ublizenie na zdravi zlomil mi prst ako som sa branila az tak ze ma 2 h operovali.
Samozrejme on chodil prosil nech sa vratim zial vedela som co si pisu medzi sebou so sestrou ako zo mna chceli urobit blazna(v tablete kt som si vzala mal udaje od gmail konta ale to som netusila az kym som ho nezapla)vedela som co vsetko chystaju.Zial on nie.Medzitym sa mi ozvali z policie vysluchy samozrejme pri konzultacii s nimi mi hned povedali ste tyrana vy to nevidite vy ho lubite a uvidite casom.Ano mali pravdu.
Zavreli ho do vysetrovacej vazby.Na 2;5 mes.Moja psychika bola zle na tom.Nejedla som nespala triasky strach o syna bala som sa ze mi ho vezme.(predtym nez ho vzala policia).
Teraz po roku mozem povedat nie som z toho uplne vonku..sme uz rozvedeni.Ma zakaz sa ku mne priblizit a s nim prebieha trestne konanie.Vysledok?Vinnu popiera padala som sama ublizovala som si sama.Nic neurobil bol idealny manzel ved vsetci naokolo ho za takeho aj mali..
Odisli sme k mamine s malym budeme sa stahovat pridelili nam mestsky byt maly pojde coskoro do skolky a ja do prace.Je to urcite tazsie po fin.stranke ale to sa da zmenit aj pracou ale to co som zazivala bol teror.To nebol zivot.Zivot bez usmevu pocitu tesenia sa ze mam krasnu rodinu a hlavne stastnu.Jeho rodina ma neznasa ze som im ublizila pritom oni nevedia ako oni mne ublizili a hlavne pri malej.
Mame aj sudnoznalecke posudky.Ma tam toho mnoztvo preberala som to so psych.s takym clovekom by sa nedalo existovat porucha osobnosti emocionalny egocentricky melancholicky agresivny pri napati vybuchy zlosti hnevu..je to len cast.Mne vyslo ze sa viem prisposobit nekonfliktna bola som s nim zo zalubenia a z pocitu mat ho pri sebe.A symtomy tyranej zeny..do placu.
Uprimne mozem povedat ze mi velmi pomohla rodina hlavne v tych zakladoch a psychika zasa psychologicka.Taky clovek ako on si nikdy neprizna chybu vinnikom som iba ja.
Preto pisem ak zazivate nieco podobne berte sa a utekajte.Viem ze je to tazke sama som tym presla a mozem povedat este po roku som z toho vonku neni i ked som sa po fyz.stranke ze zmenila ze znova mam usmev na tvari schudla som viem sa tesit stretavam sa s kamaratkami..i ked vidim rodinky si vravim aj ja som taku mohla mat zial nie je to mojou chybou.Vybrala som si nevhodneho partnera.Predtym som mala partnera avsak nevyhovovalo mi ze bol taky tichsi..no a namiesto neho som si vybrala tyrana.
Zivot vie byt kruty avsak treba si davat pozor na chlapov..bol to v mojom pripade omyl.Zial s nasledkami ci fyzickym ohybnost prsta je slabsia a psychika..bola na bode mrazu.Verim ze kebyze som tam dlhsie dostane ma na psychiatriu az.
Vsetkym babam co zazivaju nieco podobne drzim palce a aby ich niekto nakopol pomohol im.Situaciu treba riesit a nie ju odhanat.To ze sa Vam otocia chrbtom niektory to nevadi vtedy sa ukazali ozajstny kamarati.
Drzte sa!🙂

tiper24
10. mar 2017

kto je psychicky silny a odolny ma vyhrane 🙂