icon

Psychické týranie v rodine

Moja matka je psychopaticka žena, môj otec, nevlastný, uz to nezvláda, ani ja, ani moj 8 ročný brat. Skoro nikto nepozna viac psychopaticku zenu na tejto stranke. Ona si mysli ze ju ludia sleduju lebo si opovazia dat nieco cierne na sebe. Ze za nou posielaju ludi lebo sa opovazuju cakat pri skole na svoje deti, ze si niekto da tricko urcitej farby, NEPRACUJE, ANI SA NEPOKUSILA SI ZOHNAT PRACU, NEMA VODICAK, HOVORI ZE JEJ MOJ OTEC V TOM BRANI, AJ KED NIC JEJ NEROBI. LEDVA MOZEM MAT KAMARATOV A AJ MOJ BRAT AJ TAK NA NICH NADAVA ZE KOPIRUJU ALEBO NEVIEM CO. Ona na mna nadavala lebo si mysli ze vypisujem ludom o tom kde ideme a co mame na sebe a ked NAHODOU uvidi niekoho z nasej dediny alebo niekoho koho pozna niekde tak ze nas sleduju si mysli ze mam ten isty psychopaticky mindset ako ona. Mam 15, ja to nezvladam, ja chcem aby zmizla z tohto sveta. Stale hovori ze odide ale nikdy nespravi. Nevie si ist ani nakupit svoje vlastne veci hnila je ako 100 rocne jablko z vnutra aj z vonka. ked len UVIDI cigana hned si mysli ze nas sleduju. Ani psychiatria by jej nepomohla. Uz neviem kolko krat hovorila ze doboda niekoho (riaditela, starostu, vlastneho brata..) musela som to uz niekomu povedat, bojim sa jej
Ja fakt sa jej bojim. Musela som to už niekomu povedat.

gejb
6. mar 2025

@sabinanovakovaaaa mama ma zrejme vážnu psychickú poruchu, otec by to mal riešiť a zobrať ju k psychiatrovi. Berie nejaké lieky?

deedol
6. mar 2025

paranoje mozu byt priznak napr. paranoidnej schizofrenie, pripadne inej psychiatrickej diagnozy. treba urgentne riesit lekara.

rozculena
6. mar 2025

dávno mala byť u psychiatra,prečo to jej manžel nerieši?

zuzikak
6. mar 2025

prosim ta skus svoje obavy povedat nevlastnemu otcovi ale aj tvojmu otcovi aby ju niekto vzal k lekarovi - psychiatrovi. Vyzera to tak, ze tvoja mama ma vazny zdravotny problem. Toto nie je pre vas deti dobre takto vyrastat. Rovnako skus povedat aj triednej ucitelke. Verim, ze mate na skole aj psychologicku - aby ti pomohla vyrovnat sa s touto situaciou. Mozno by navrhla nejake riesenie. Nenechavaj si to pre seba. Dobre, ze si napisala sem ale riesit to musia dospeli. Tak isto pozri sem - Linka istoty pre deti - mozes zavolat zdarma, kedykolvek. Mozes aj napisat : https://ldi.sk/116-111/ aj tam vedia urcite poradit ako s mamou postupovat. Toto je tel. cislo 116111

akinomel
6. mar 2025

@sabinanovakovaaaa urýchlene riešiť s lekárom. Bude to vážna psychiatrická choroba. Dievča zlaté, ocko to musí riešiť. Neboj sa, zvládnete to, ale mamka potrebuje pomoc. Držím palce!

darina77
6. mar 2025

@sabinanovakovaaaa moja mama mala podobné stavy, ale chodila naštastie pravidelne k psychiatrovi, mala paranoidnú psychózu, lieky jej velmi pomahali, ale viackrat jej museli zmenit davkovanie, obcas mala aj horšie stavy. Otec ju musi zobrat k psychiatrovi, pomozu jej

terezkaarthuramax
6. mar 2025

Povedz to tvojmu ockovi a aj niekomu koho poznas a aj na linku dovery. Držím ti palce.

terezkaarthuramax
6. mar 2025

Pripadne ked bude mat taky stav nech ocko zavola zachranku a oni ju odvezu do nemocnice

yelena159
6. mar 2025

Psychotická, nie psychopatická. Psychopat nemá emócie, empatiu, je vždy kľudný a nezaujíma ho nič iné okrem seba.
Tvoja mama má nejakú psychózu. Pravdepodobne paranoidnú. Musí ísť k psychiatrovi.

sabinanovakovaaaa
autor
6. mar 2025

@rozculena pretoze som neni legalne jeho dcera chcel sa uz rozviest s nou ale nevie ci by ziskal aj mna aj brata, ona by neisla psychiatrovi ani za nic ona si mysli ze je normalna ale neni

sabinanovakovaaaa
autor
6. mar 2025

@deedol este aj psychiatrovi by hovorila ze ju sleduje, keby to jej otec ponukol normalne tak by zacala vrieskat ze ona nepotrebuje a ze on potrebuje

sevrin
6. mar 2025

Paranoidná schizofrénia, tuto to sotva niekto vyrieši.

deedol
6. mar 2025

ak sa nemylim, ked bude mat taky stav, mozete jej aj zavolat zachranku a dat ju hospitalizovat aj proti jej voli. mrzi ma to, musi to byt velmi narocne. je dobre, ze si napisala, hladaj moznosti. mozno poradi niekto lepsie ako ja, kto s tym ma skusenost. skus aj skupinu zdravotnici tuto na koni, pripadne napis do IPcka, nech ta nasmeruju.

kiki68
6. mar 2025

Tal zavolaj 155 a povedz to im, ze sa bojis co spravi. Je mozne, ze ju odvezu a nastavia liecbu. Lebo toto je vazna diagnoza, tam je to dozivotne na lieky. Ale ked zaberu je p dost lepsie.

alickapusinka
6. mar 2025

A nikomu to neprekáža že ma reči typu dobodám starostu, brata, riaditeľa suseda môže aj vás nikdy nevieš.Treba čím skôr bud otcovi ak máš na neho kontakt alebo aj nevlastnemu treba povedať nech to rieši pokiaľ nedôjde k tragédi že ubliži niekomu a ten niekto bude mať trvale doživotne následky.

jaga18
6. mar 2025

Máme v okolí podobný prípad. Tiež za nič na svete ho nevedeli dostať k psychiatrovi. Stále si myslel, že ho sledujú, odpočívajú, všade sú kamery...potom stúpol o level vyššie, susedia mu začali púšťať plyn do bytu, prášok, z ktorého ho dusilo... raz sa vyhrážal susedovym deťom, ktoré boli práve samé doma, volali rodičom a tí volali políciu. Polícia ho vzala a dali ho na psychiatriu, kde bol následne takmer pol roka. Odkedy sa vrátil, je z neho iný človek. Ma nastavenú liečbu, opäť sa zamestnal, ....

jaga18
6. mar 2025

Pri tých vyhrazkach, keď sa jej fakt bojíte, skúste volať políciu, oni by vám mali pomôcť.

darina77
7. mar 2025

@sabinanovakovaaaa viem čo zažívaš, moj otec tiez nešiel s mamou k psychiatrovi, podceňoval tie jej prejavy, až jej v robote zavolali záchranku a hospitalizovali ju. By som ti poradila skus ist za jej obvodnou lekárkou sa poradit

cacianka
7. mar 2025

Ak je otčim s mamou zosobášení už dlhšie, tak by bola možnosť, že by vás dvoch súd zveril jemu do opateri, aj keď len dočasne. Teda nevieme kde je tvoj biootec, aký má záujem, a kto je otcom brata.
Úplne ťa chápem, že si rozhodená, ale mama v podstate za to nemôže, je chorá, ona svoj stav neovláda. Nemala by si sa na ňu hnevať, je chorá. Riešiť ju však musí jej manžel, buď ju dovliect k lekárovi, alebo ak začne vyvádzať, zavoláte sanitku a políciu. Nie je to hamba, je to pomoc chorému človeku. Hore ti už ženy dobre poradili, skús.

lavender94
7. mar 2025

Keď odmieta ísť na psychiatriu dobrovoľne, zavolajte záchranku, že má paraniodné stavy, bojíte sa že ublíži sebe alebo vám a bude musieť ísť. Ona má vážny problém, je chorá a musí sa liečiť. Potrebuje pomoc. Čím dlhšie to necháte tak, tým to bude horšie aj pre vás. Kľudne sa môže stať, že niekomu z vás ublíži. Otec asi tiež nebude najostrejšia ceruzka, keď to odmieta riešiť, cele je to divne. Skús sa aspoň zdôveriť školskej psychologičke, možno ti poradí lepšie čo treba robiť. Najhoršie čo môžete urobiť je nechať to tak. Keby mala rakovinu, tiež by ste ju tlačili k doktorovi, tak prečo teraz nie?