Psychické zrútenie
Ahoj dnes som sa psychicky zrutila bolo toho vela na mna . Natlak , nestastie , smola , a ine veci 5 mesiacov v strese uz nevladzem viac fungovat . Potrebujem poradit dakujem
Vyhladaj psychologa, da sa aj zadarmo. Pomoze ti sa vzchopit...
@sasa1310 velka pravda
@katuliena82 zvláštna pomoc od pani psychiatričky - nájdite si milenca.... to ma dosť prekvapilo taká študovaná a také rady... 😒 😒 😒 😒
@sasa1310 ono to teraz môže byť na maminku veľa, prečo každý má hranice niekde troška inde. Ale samozrejme časom to poľaví, utrasie sa to a maminka pôjde ďálej už pekne aj bez pomoci jej maminky - inak má blbé poznámky len čo je pravda. ale asi naj. je že má zdravé deti. Viem o čom hovorím, naša už má 6 r. a minulý týždeň som musela dať v práci výpoveď, pretože ani špec. MŠ mi ju nechce zobrať na celý deň.... Takže zdravie nadovšetko....
psychicke zrutenie vyzera trochu inak...čítam ako čítam ale psychicky zrutený takto suvisle asi nenapíše..kazdopadne je toho na teba vela, si vyhoretá, unavená a problémy vam prerástli cez hlavu. A niekde je chyba - napr. v hospodárení...ak vam nestačí mesačne 1100 eur tak bud mate vysoke splatky, dlhy alebo neviem asi tie peniaze ,,žerete,,. Kazdopadne ked vychladneš, tak si sadni, zober papier a pero a píš...vydavky, čo musim zaplatiť, na čom mozem ušetriť. Aby si to videla čierne na bielom, musiš mať 2 psov? Na kieho frasa ti su dva čokli? Zranica, očkovania, veterinar...ak fajči jeden za vas detto - tam idu tiež peniaze, treba si aj uvedomit či nekupuješ zbytočnosti, čo varíš, ako hosporadiš s jedlom...čo sa tyka tvojho muža ked je to leniva voš, tak prave preto sa musiš pozbierať a komunikovať s nim, ze musi viac pomahat - jedna sa o domacnost a deti kedze pracuje tak to zase aby som mu nekrivdila. Ale asi pride domov a čaka full servis. A aj ty si mozno musiš viac organizovať čas tak, aby si aj niečo porobila a aj mala čas na oddych. Da sa to. Mnohé ženy na RD sa cely boží den len premotaju a vysledok ziadny...bordel stale. Proste viac planuj a organizuj, dnes toto, zajtra toto - jednoduchy rezim zvyčajne prinaša pokoj a istotu, ze viem kedy čo mam robiť. To ze si pri sebe no holt, prestan sa prezierať...lebo človek v strese sa pchá a jedlom si kompenzuje veci, stres, upokojuje sa jedením. Mozno to je aj tvoj pripad. Musíš si najst aj čas pre seba, trošku sa odreagovať, vybehnut s kamoškou a tak. Mama to prehnala to je jasne, ak mala vyhrady tak ti to mohla povedať diplomatickejšie....pripadne ponuknut pomoc s deťmi aby si mohla ist cvičiť alebo niečo.
@bonaqa2013 presne na to narážam. Rodičia so zdravotne znevýhodnenými deťmi majú jeden prúser za druhým. Polená pod nohami a problém za problémov.
Takže ona je šťastná, len si to bohužiaľ neuvedomuje
@sasa1310 pre kazdého z nás je niečo iné ,,nešťastie,,. Ja sa uz tiež pozerám na niektore veci štýlom, ze ,,ked len toto sa stalo, tak ok,,...lebo viem,že mozu prist ooovela horšie veci. Kočka padla do chaosu a vyhorenia...ukludniť sa, začať viac planovať a organizovať, urobiť si čas pre seba....prehodnotiť čo je nutnost, čo povinnost a čo počká - prelustrovať priority a sadnuť aj na financie...lebo tam to tiež nebude v ,,porádečku,,.
@sardinka335 áno je. A preto treba otvoriť oči, nemyslieť len na seba a svoje "nešťastie" a pozrieť sa dookola ako sa žije aj iným. Stačí aj u nej doma. Nevidieť iba neumytý riad alebo nepovysávanú zem...treba sa upriamiť na to šťastné dieťa, ktoré sa tmolí po zemi napríklad. Všetko je len uhol pohľadu. A každý vidí len to, čo chce vidieť.
No neviem či je vhodné jej "otvárať oči"takýmto spôsobom. Poniektoré jej trháte mihalnice.
Sa uvedomte panie dokonalé!!!
@anatalia77 ?
A v com konkretne tkvie tvoj problem? Ked odmyslime problemy s financiami. To, ze ta to tazi a strachujes sa, je uplne zbytocne, nic tym nevyriesis a len sebe robis zle. Zameraj sa na to, co mozes a vies zmenit. S cim mas problem? Nestihnes upratat alebo navarit? Ako vyzera tvoj den s detmi? Ako stare su?
Napr. ja rano s deckami vstanem, sprcha, rychlo posteliem, upracem pyzamka, ideme sa dole naranajkovat. Potom deckam pustim rozpravky, alebo sa nejako hraju/hadaju, pozeraju si leporela. To ja rychlo navarim polievku, pripadne si nasupem zemiaky, atd. Potom ideme von, ked sa vratime, dam varit druhe jedlo, medzitym jeme polievku. Zjeme druhe, ak potrebujem povysavat (ako napr. dnes, poslem ich hrat sa do izby, alebo zas rozpravky alebo sa tmolia pod nohami. A potom idu spat. Ja zatial odpocivam, ziadne, ze upratujem alebo robim. Zavisi od veku deti, kedy si toto mozes dovolit. Pred polrokom som pratala, ked decka spali, aby som sa im mohla naplno venovat, ked su hore.
Ak sa ti neda navarit pred obedom, skus varit, ked das deti spat. Najlepsie o pol osmej-osmej, nie neskor, aby si ty nebola unavena. Do nejakej deviatej si za tu hodinku vsetko porobis. Uvaris, upraces a mozes ist spat. Treba sa par dni premoct a ked zistis, ze TAKTO to naozaj funguje, zacne ta to postupne aj tesit a najdes si cas a chut aj na to, aby si sa detom s laskou a trpezlivostou venovala a pohrala sa s nimi bez toho, aby si rozmyslala nad tym, kde a aka robota ti zatial stoji.
Chcela by som napísať v prvom rade, ako vlastne vyzerá také psychické zrútenie. Veľa ľudí používa tento výraz, no skutočnosť je dosť iná. Pred dvomi rokmi som sa psychicky zrútila ja a vyzeralo to nasledovne: Dlhodobý stres a vo výhľade žiadne riešenie, prišlo nechutentsvo, chuť na jedlo žiadna, ale ani v snahe sa najesť, lebo musím, nemohla som prehĺtať. Takže asi tak dve sústa za deň. Po dvoch dňoch prišla hnačka, každých 20-30 minút, aj v noci, nespala som kvôli behaniu na záchod, trvala takmer 48 hodín. V záujme ochrany mozgu sa totiž vypínajú najmenej dôležité systémy, najprv teda tráviaci. Ďalšia bola neschopnosť stáť. Poznáte to, že kvôli malému dieťaťu sa vzchopíte a prekonáte aj keď máte horúčku, cítite sa blbo, lebo proste musíte? Tak pri psychickom zrútení to tak nie je. Vstanete a do 5 minút proste padnete, nie do bezvedomia, proste vládzete iba ležať. Takže oddych a niečo jesť, aj keď tekuté, pomoc od okolia. Ani si nezaplačete, lebo aj na to by ste míňali drahocennú energiu, ktorú potrebuje mozog.
Toť k psychickému zrúteniu. Tvoja situácia k tomu môže viesť, takže na nervy veľa magnézia a vitamínu B a hlavne hľadať riešenie, ale to ti už poradili ženy predo mnou.
co sa tyka financii, niekedy clovek musi padnut total na dno a zrazu zisti, bez kolkych veci moze zit a fungovat. Ako dokaze skvele uvarit aj za malo penazi, mat pekne prezity cas aj bez drahych vyletov a dovoleniek. Zazili sme s manzelom tazke obdobie, viem o com hovorim. MInule som v Svokre na Markize videla rodinu, kde zena "zrutena" z nedostatku financii kupovala nezmyselnym sposobom pol kila sunkovej salamy, pritom boli doma len ona a jej dve deti. Nemali sancu to skonzumovat a vyhadzovalo sa to. A ked mlada zahlasila, ze "kazdy si potrebuje obcas urobit radost a ja si kupim zaclony, lebo chcem mat pekne" tak som skoro odpadla..... jej muz na to poukazal, ze nevie hospodarit. Ked sme nemali peniaze my, naozaj sa setrilo uplne vsade a ani by mi nenapadlo v tej chvili skraslovat byt... Len tym poukazujem na to, ze fakt treba porozmyslat kde idu financie, lebo ludia na SVK musia prezit aj s ovela mensimi prijmami a ziju tak dlhodobo. Drzim palce
@katuliena82 ano ano, ten diel som videla - mamička len plakala ako sa neda...v chladničke zbytočne salamy, piecť miesto sladkostí to nie lebo to nevie....to ze zle hospodari bolo jasne, a jej mama detto...ju zivili chlapi tak potom zial ked ich nema tak plače ako je to ťažke...ale ze by zdvihla riť a šla napr. niekde večer pozmyvať kancelarie tak to nie...radšej bude plakať ako je na ,,sociálnej davke,,.
@sardinka335 To bolo ktoré?
@sardinka335 Jaj už viem, tá len furt kydala na muža.
Psychické zrútenie po troch dňoch na MK? Dosť nápadné... A psychické zrútenie vôbec? To by si tu asi nevypisovala, ale skôr by si bola niekde zakuklená...
Banka nešla podľa dohodnutých podmienok? Akože v čom? Keď ste dostali peniaze, tak to bolo ok, ale keď nemáte ako splácať, tak už neplní dohodnuté podmienky?
Nemáš čas navariť, ale deťom idú zúbky a manžela máš stále na cestách, tak komu tak vyváraš? Deti hádam teraz nezjedia toľko, ako futbalová jedenástka.
Že ti nikto nepomôže? Asi preto, že aj iní majú problémy a ty im tiež nepomáhaš.
Že ti mama povedala, že si tučná? Asi to nebolo len tak, asi ju k tomu niečo vyprovokovalo, možno si ty niečo také povedala...
@sardinka335 s tym kolacom...hanba by ma fackovala, od 11 rokov som piekla jednoduche hrncekove kolace a od 13-14 som aspon zemiaky upiekla a mamka sa nemusela po praci tolko narobit. No ale holt, asi je to o vychove.
Salámy v chladničke na milú kedveš a euro v peňaženke. Nevie ona, zrejme ju nemal kto naučiť.
tak tak...ved kazdy moze padnut, kazdy moze mat problémy a nevie sa vyhrabať...to sa v zivote stava a je to normalne. Sme ludia omylní, ale ak si niekto neda povedať, vidi chyby stale len na druhých a svoj podiel nie...tak takemu neni pomoci a takých potom uz ja nelutujem.
@katuliena82, a kolko si jej nauctovala ? 😀 😀 😀 No proste ta prekukla 😀
@sardinka335, to bola dobra krava, cakala ze za nu poplatia uvery, ziadny problem nemali, len ona bola problem. Hanba strasna. Predpokladam ze pises o tej co jej muz robil v Cechach, ano?
@sardinka335 , kukla som si link, presne!!! Moze sa hanbit, fuj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@sasa1310 a ty sa za koho pokladas, ze ides druhym hovorit, kto ma dovod na depku a kto nie?!