Psychický teror od manžela
Ahojte dievčatá...
Žijeme v Nemecku, aj sme tu zosobášení. Obaja sme Slováci. Máme 4 ročné dieťa. Problém je, že muž to veľmi preháňa s alkoholom poslednú dobu. Minulý týždeň to bolo 2x a dnes znova. Keď má vypité, je ku mne veľmi hrubý, arogantný, nadáva mi a ponižuje ako nič neviem, aká som j***uta, pi** a stále za sebou dookola. Lebo som napríklad dnes neurobila rizoto podľa jeho predstáv. Potom si ho spravil on ale toľko komentárov k tomu že koniec... samozrejme na moju adresu. Ja sa neviem brániť. Čokoľvek poviem otočí voči mne. Viackrát aj minulý týždeň aj dnes mi hovoril či mi má dať na hubu, po hube, facku a na ktoré líco..dokonca aj horšie ale nedovolím si to tu napísať... Dnes poobede vypil 4 deci vodky a už to grádovalo. Tie skrížené oči a ten tupý pohľad to je des.. Problém je, že chcem od neho odísť a vydiera ma, že dieťa ostane s ním a ja podľa neho nech idem čím skôr do p***. Je ešte v podmienke dokonca. Má zákaz jazdiť. Tieto veci sa inak stali až po tom čo sa nám dieťatko narodilo. Dlho sme nevedeli mať dieťa. Prosím vás, nepoznáte nejaké organizácie alebo miesta, kde by mi vedeli pomôcť? Alebo ako postupovať? Nemôžem dieťa zobrať na SK a len tak odísť. Aj on je rodič. Fakt nedávam to tu už. Mám problémy so spánkom, hrozné psychické tlaky.
Ďakujem za každú radu.
Ďakujem za každú radu.
@anonym_autor volat Polizei a Frauengewaltschutz Hotline. Pozri si okolo kampane gegen Frauengewalt, maju tam pravnikov, maju moznost Ta ochranit aj s dietatom. Dieta nedostane, hlavne nie je Nemec, takze ma nulove sance by som povedala. Neboj sa to riesit. Ked tak Ti zavolaju tlmocnicku.
Cislo na Nemecku políciu poznáš? Je ožratý a vyhráža sa ti? Tak na to cislo zavolaj
@pribinak no hej... zavolať môžem.. a išiel by sedieť do basy ak by som ho udala...zase taká zlá nie som...neviem... nemám na to... Preto som ako v začarovanom kruhu..
@anonym_autor Herzlich willkommen! Das Hilfetelefon "Gewalt gegen Frauen" ist ein bundesweites Beratungsangebot für Frauen, die Gewalt erlebt haben oder noch erleben. Unter der Nummer 116 016 und via Online-Beratung unterstützen wir Betroffene aller Nationalitäten, mit und ohne Behinderung – 365 Tage im Jahr, rund um die Uhr. Auch Angehörige, Freundinnen und Freunde sowie Fachkräfte beraten wir anonym und kostenfrei. na toto cislo 1160116 zavolaj, poradia v kazdom jazyku- kazdej narodnosti. Tam zacni.
@anonym_autor volat Polizei a Frauengewaltschutz Hotline. Pozri si okolo kampane gegen Frauengewalt, maju tam pravnikov, maju moznost Ta ochranit aj s dietatom. Dieta nedostane, hlavne nie je Nemec, takze ma nulove sance by som povedala. Neboj sa to riesit. Ked tak Ti zavolaju tlmocnicku.
@kiki68 Ale tak bolo by to adekvátne to gegen Frauengewalt riešiť keď ma zatiaľ neudrel a len sa mi vyhráža? Či má nepošlú do kelu s tým... nevyznám sa...hlavne musím mať aj dôkazy...asi začnem nahrávať zvukové stopy nech mám čistý štít.
@anonym_autor no tak keď nie si taká zlá,tak čakaj,až kým ťa nezmláti
@rozculena skúsil by ale iba raz a naposledy
@anonym_autor Herzlich willkommen! Das Hilfetelefon "Gewalt gegen Frauen" ist ein bundesweites Beratungsangebot für Frauen, die Gewalt erlebt haben oder noch erleben. Unter der Nummer 116 016 und via Online-Beratung unterstützen wir Betroffene aller Nationalitäten, mit und ohne Behinderung – 365 Tage im Jahr, rund um die Uhr. Auch Angehörige, Freundinnen und Freunde sowie Fachkräfte beraten wir anonym und kostenfrei. na toto cislo 1160116 zavolaj, poradia v kazdom jazyku- kazdej narodnosti. Tam zacni.
@kiki68 ďakujem pekne 🙏🏼
@pribinak no hej... zavolať môžem.. a išiel by sedieť do basy ak by som ho udala...zase taká zlá nie som...neviem... nemám na to... Preto som ako v začarovanom kruhu..
@anonym_autor Za to, ze je opity a nadava ti by do basy asi nesiel. Volat policiu je dost prvoplanove. To chce jasny plan a nie zbrkle riesenia
Snáď sa ozve niekto s radou na mieru ale skus pozrieť tu. Mali by ta vedieť nasmerovat
https://frauen-staerken-frauen-bgl.de/en/frauen....
@kiki68 Ale tak bolo by to adekvátne to gegen Frauengewalt riešiť keď ma zatiaľ neudrel a len sa mi vyhráža? Či má nepošlú do kelu s tým... nevyznám sa...hlavne musím mať aj dôkazy...asi začnem nahrávať zvukové stopy nech mám čistý štít.
@anonym_autor neposlu, nie si na Slovensku. V Nemecku je to pomerne vazna vec. Vyhraza sa v option stave a mas tam malolete dieta. Treba to povedat, ze je betrunken und aggresiv
Hlavne volaj tu linku, povedz, co sa deje a co mas dalej robit. Pochybujem, ze to nechaju tak, ked za psoledny cas bolo tolko zapichnutych zien prave taketo pripady.
@anonym_autor neboj sa, ak by ho aj zobrali, nedostane dozivotie. Nemusíš sa o neho báť. V prvom rade zabezpeč seba a deti. Pozri ten link, kontaktuj nejakú ženskú organizáciu a oni ťa budu vedieť nasmerovat a poradiť co je reálne vybaviť a dosiahnuť.
Tak to si snad robis srandu ze ty taka zla niesi, nie !!!!????
Mat doma taketo hovädo co sa mi vyhraza napadnutim a nadava mi, tak som este rada ze je v podmienke a tahal by kam patri sa napravit. Uzasny priklad pre Vase dieta ktore to musi vnimat ! Ked uz kasles na seba ako zena, tak nekasli na dieta a spravaj sa ako matka !
To Ti pisem ako zena ktora mala na krku psychopata kt. Sa mi vyhrazal zabitim a aj si ma raz odchytil. Riesila som to 2 roky a nenechala som to tak a to som ani dieta nemala !
@anonym_autor neboj sa, ak by ho aj zobrali, nedostane dozivotie. Nemusíš sa o neho báť. V prvom rade zabezpeč seba a deti. Pozri ten link, kontaktuj nejakú ženskú organizáciu a oni ťa budu vedieť nasmerovat a poradiť co je reálne vybaviť a dosiahnuť.
@haley7897 hlavne jej poskytnu pravne poradenstvo zadarmo. Co je velmi dolezite. Oni maju skusenosti, Ved kolko zien tam ma napr chlapov z Balkanu a to je o hubu.
@haley7897 hlavne jej poskytnu pravne poradenstvo zadarmo. Co je velmi dolezite. Oni maju skusenosti, Ved kolko zien tam ma napr chlapov z Balkanu a to je o hubu.
@kiki68 právne poradenstvo, potenciálne ubytovanie atd atď.
Ale teda mat uhradené náklady za právne zastupovanie, to je par 10 000 az 100000 usetrenych 🫠
@anonym_autor no tak keď nie si taká zlá,tak čakaj,až kým ťa nezmláti
@rozculena z teba ide len samá zloba, bez ľudskosti a charakteru pises teraz tu i v iných diskusiách.
Autorka , ale naozaj. Ak Tebe ublizi fyzicky, co bude s dietatom? Dajme tomu ze pojdes do nemocnice. Dieta ostane doma s agresivnym alkoholikom a ked nahodou bude plakat lebo sa ho boji, tak aj jeho sa spyta ci mu ma dat na hubu ? Zamysli sa nad tym, chran ho . Vobec to nieje lahke ale zacat musis. A je jedno ze niesi ,,zla". On je zly a to dost
@anonym_autor ano zavolať na to cislo ,co ti baby dali, je úplne adekvátne, týra ťa, aj keď si to nechceš priznať. Nadávky, vyhrazanie, ponižovanie, to všetko im povies a oni ta uz navedu ako postupovať, prvy krok je najťažší ale neboj.
@anonym_autor prepáč, kamarátke sa muž najprv tiež iba opitý vyhražal. Napokon ju znásilnil , dokopal a tehotnú v druhom trimestri sotil dolu zo schodov. Dolamala si ruky a nohy, zlomené rebra jej prepichli pľúca, prišla o bábätko a už v živote ďalšie mať nemôže.
Ty máš ešte na výber
Silou mocou potrebuješ vyrobiť z dieťaťa sirotu? Ty mu nemáš ako pomôcť, v nemecku sa toto berie vážne. Volaj tam. Ser naňho a pozeraj len a len na dieťa!Dieťa!Hádam nechceš dopustiť, aby v tomto vyrastalo!
@anonym_autor keď “ti dá na hubu” už nato budeš mat? či na čo čakáš?
Policia nie, odganizacie nie, lebo ??? Preco chces stale jednat s nim v rukavickach? Raz mu prepne na kompletku a dopadne to zle. Potom mozno budes chciet volat, ale nebudes moct. Zase len vyhovorky, preco to nejde. A jasne, uz vidim, ako ti zoberie dieta. Hadam tomu sama neveris.
Prave predvcerom bol medzinarodny den potlacania nasilia pachaneho na zenach. Aj tu v AT idu este pritvrdzovat, s cim ja absolutne suhlasim. Lenze, mozu sa aj rozkrajat v poskytovani pomoci, ked si zena sama nebude chciet nechat pomoct a bude doma ticho trpiet. Preco mu toto tolerujes a este mas sucit s nim? Dokedy budu zeny tolerovat nasilnikov? Prosim ta zobud sa, ale to si mala uz vtedy, ked dostal podmienku.
@anonym_autor Ja by som isla k rodine na Slovensko a poziadala o rozvod. Hned prvy den tu na Slovensku by som poziadala o zverenie dietata.
@anonym_autor Ja by som isla k rodine na Slovensko a poziadala o rozvod. Hned prvy den tu na Slovensku by som poziadala o zverenie dietata.
@dadis áno to by som išla najradšej na SK ale mám tú prácu a smeny kde so mnou počítajú. Výpovedná lehota sú 2-3 mesiace. To nejde tak rýchlo. A požiadať o zverenie dieťaťa do mojej starostlivosti docielim ako keď dieťa sa nám narodilo tu. Akože áno, pas má slovenský a trvalý pobyt tiež u mojej mamy. Dalo by sa to aj tak ?
@anonym_autor tak buď " taká zla" vieš koľko prípadov vyhrážania "dám ti na hubu" končí tragicky? Preboha, mysli na dieťa a na seba v De sa s takými neparajú
@dadis áno to by som išla najradšej na SK ale mám tú prácu a smeny kde so mnou počítajú. Výpovedná lehota sú 2-3 mesiace. To nejde tak rýchlo. A požiadať o zverenie dieťaťa do mojej starostlivosti docielim ako keď dieťa sa nám narodilo tu. Akože áno, pas má slovenský a trvalý pobyt tiež u mojej mamy. Dalo by sa to aj tak ?
@anonym_autor dieta nemozes v tomto pripade vziat na SK, to nerob bez rozhodnutia sudu v DE
@dadis toto nemoze spravit, mohla by prist o dieta. Len nech riesi muza cez organizacie pomoci proti nasiliu. Nakolko dieta je narodene tam, cize maju rodicovske prava urcene tam v DE a podla toho musia ist a sud v DE musi rozhodnut o regulovani. Nakolko dieta tam zije viac ako 6 mes suvisle a oni tiez.

Cislo na Nemecku políciu poznáš? Je ožratý a vyhráža sa ti? Tak na to cislo zavolaj