Psycho svokra
Dievcata,uz sme zufali zo svokry,je strasne negativna,depresivna,nepocut od nej jednu pozitivnu vetu.Je rozhadana skoro s celou rodinou aj panelakom.Niekedy taka nebyvala,ma dost zdravotnych problemov,co dava za vinu nam,ze sme ju pred tromi rokmi poslali na operaciu srdca,lebo odvtedy sa jej zdravie zhorsilo,ale nie so srdcom,pridruzili sa ine choroby.Ja u nej nevydrzim ani hodinu,lebo by som sa asi aj ja zblaznila alebo prisla k depresii.Jej sa nic nepaci,nikto jej nepomaha,henta je taka ,henta onaka...a vsetci jej chceme len zle.Ja uz som muzovi hovorila,ze to je uz asi nejaka diagnoza,aby jedna 73 rocna zena bola taka pesimisticka.Neviem co uz s nou mame robiť,ja by som ju asi dala vysetrit aspon psychologom,ale to ona samozrejme nepojde a budeme zase ti najhorší....
Pani sa len potrebuje niekomu vyrozprávať je jej smutno,cíti sa sama,chýba jej zdravie,je to normálne.Treba ju niekam vytiahnuť von na prechádzku nech sa uvolní,a jednoducho jej povedať úprimne sa snou porozprávať nech nefrfle tolko.Ked to nezaberie navštívte obvodného lekára nech jej niečo naordinuje čo jej navodí náladu a bude kludnejšia,pretože toto jej správanie = ubližuje najviac sebe,neprospieva jej to,ani okoliu.Treba to skúsiť Držím Vám palce
Mozno by ju potešili napr dva male kanáliky ci párik inych nenáročných vtáčikov: zebricky, pestúnky, ...
Aby sa necítila sama
@lenka459 v panelaku ma minimalne 2 dochodkyne,jedna aj zije sama ako ona,sestru ma co zije sama, ani s tou sestrou sa moc nebavi,so susedou vobec,mohli si tam spolu kavicky popijat aj von chodit a nie,prideme k nej a ohovori aj tie...muzova sestra aj s dcerou tam chodila,lebo su odtial,ale svagrina,jej vlastna dcera uz aj s placom odtial odisla....moj muz sa samozrejme zastava matky,ze je sama adt. Ale ani on tam dlho nevydrzi,niekedy jej dohovori,ze by sa nemala takto spravat,ale nic to nepomôže.Lamentuje koľko liekov musi pit,asi by sme aj tazko dostali do nej dalsie ,aj ked by som najradsej bola,kebyze navstivi lekara.
@pribinak no neviem ci by sa aj ti vtaci nezblaznili z nej asi by aj im stale nieco rozpravala,ale spytam sa muza,mozeme jej na vianoce zaobstarat,ale teraz rozmyslsm,ze by to ofrflala,ze kto by ten neporiadok po vtakoch upratoval...je to s nou tazke...
@veron333 prepáč, takto z rána.. marisku jej kúpte, veselá bude aj zdravotné sa polepší.... ale vážne. Aj ku mne také do salónu chodia, úplne ma vycucnu z energie.. čo tak psíka? Mysela by sa hýbať, skúste opatrovateľku na 4 hodky cez deň, skúste ju do kúpeľov poslať. A prečo bola na srdce operovana? Akoze , vy ste ju nahovorili.? Vnúčence by nepovarovala? Aby mala zmenu a rušno kol seba
@erickatt bola v kupeloch po tej operacii chlopne,samozrejme vysetrenie dospelo k tomu,ze jej treba vymenit chlopnu,ale rozhodnutie bolo na nej,my sme jej len povedali,ze nech ide,lebo uz bola dychavicna,po schodoch ledva presla...samozrejme teraz sme na vine cela rodina,ze ma taketo problemy.Ma problemy zo zilami,nejake otvorene rany a zahlasila,ze to ma z tych kupelov,ze tam bola slana voda a za ta jej kozu vyzrala... minule mala syna,lebo sme boli s muzom u dr tak reku nech ho povaruje,ale aj na neho si nasla nieco...isla s nim do obchodu,samozrejme uz mi vycitala,ze co ma oblecene,mal tricko ,mikinu,bundu,nakrcnik a ze to co ma,niekedy deti nosili sale a teple svetriky a co to ma jaku capicu vsak je spoteny,pritom mal vtedy este taku tensiu ,to bolo niekedy zaciatkom oktobra...a psa ma svagrina,sem tam k nej s nim pridu,ale nie h e z toho nadsena...aj nad tou opatrovatelkou som uz rozmyslsla,lebo jej aj treba tie rany prevazovat,musim popozerat ...
@veron333 s naladami sokry neporadim, niektori starsi ludia su uz proste taky, potrebuju zaparat a vidiet, ze ani iny nemaju lepsiu naladu. ale na tie otvorene rany som chcela reagovat.... je to sice drahy spas, ale odporucam kupit biolampu a tym nasvecovat, zahoja sa. skuste sa porozpravat so svagrinou a poskladat sa jej na to, stoji to nieco cez 300E. mozno ked jej ubudne zo zdravotnych problemov, aj nalada bude lepsia. 😉
@veron333 neporadim ti, ale mozno ta potesi, ze nie si sama.ja s takou negativnou svokrou zijem uz tri roky.ale ona sa nezmenila, vraj bola taka vzdy.nevie povedat nic dobre, pozitivne, je stale v zlej nalade a vsetkych okolo deprimuje.ma sem tam svetle chvilky, ale aj to vzdy pokazi svojim ustavicnym poucovanim.........ja sa snazim od nej distancovat, a ako mi vsetci co ju poznaju dlhsie ako ja radia, nevsimat si nic co hovori....nedat sa uplne zdeprimovat a stiahnut do jej negativneho sveta.
opýtaj sa muža, čo jej kedysi dokázalo dvihnúť náladu 🙂 a podľa toho to skús zabezpečiť. ak ju bavilo divadlo, zoberte ju do divadla atd 🙂 toto nebude až také zlé,s vami aspoň komunikuje. a ak už fakt nič nepomôže, dajte jej svätý pokoj.
@veron333 s takymi ludmi nikdy nevyjdes na jednu cestu.
V ramci zachovania si zdraveho rozumu ignorujte jej frflanie, pripadne otocte debatu na veselsiu temu.
Ak sa neda, treba obmedzit kontakt.
Sice krute, ale treba sa pozerat aj na psychicku pohodu tvojej rodiny.
Tito ludia oberaju o energiu ostatnych..
@adelakk no ja mám jedno šťastie,že s ňou nežijem,len muža to trápi,že ona je taká,lebo je sama,lenže aj keď k nej niekto príde hneď ho vypudí jej rečami,tak tam človek radšej nejde.Švagriná sa zase hnevá ,že my tam často nechodíme,že ona tam ju má na starosti a tiež to už nezvláda s ňou.Jej dcéra sa babke snaží pomôcť,preväzuje jej tie rany a babka takto...ja by som len chcela vedieť,či to jej správanie nie je aj nejakého psychického pôvodu...
Hm, možno sa zamyslime nad sebou, aké budeme, ked budeme mať tolko rokov, a nech budeme akékolvek, naše deti tu budú na MK vypisovať, že bože, ale čo s nou. Ja ti nezávidím, situácia je to ošemetná, ale možno ti fakt pomôže, ked sa zamyslíš... Si stará, staršia, chorá, choroba ti ide na " mozgy " ,čo by si chcela, aby tvoje deti robili s tebou, to sprav aj ty s tou starou pani..
Ja nemám tolko jak tá pani, choroba ma skosila, našťastie nie smrtelná, hlúpe platničky.Ale ja, žena aktívna zrazu v totálnom kely 9 mesiacov... No odrazilo sa to parádne na mojej psychike, a to som bojovníčka, baran. Vdaka lásky mojej rodiny som sa pozbierala, zamestnanie mám náročné, ale ja myslím že moja psychika sa pozbierala, preto viem teraz možno niekedy aj v bolestiach fungovať, náladu nemám depresívnu, ale skôr bláznivú, jednoducho som sa pozbierala...
@veron333 urcite take spravanie svedvi o psychickej poruche.lenze ako takeho cloveka prinutis, aby sa dal vysetrit?u nas to nepripada do uvahy kedze ona je najmudrejsia zo vsetkych a vsetci okolo su nenormalni......to je na dlhu debatumoja svokra ma vela vselijakych kamaratok, kamaratov, ale vidim, ze aj tak sa citi osamelo. Pomoct sa jej neda kedze ten jej pocit osamelosti vychadza z jej vnutorneho pocitu nenaplnenia.....cely zivot nestastna....mimochodom moj manzel je psycholog a ked sa rozpravaju tak ho tak vytoci, ze mu ani ziadne vzdelanie nepomoze. 🙂
@veron333 ono je to prepojene, ten zly psychicky a fyzicky stav. akoze kto chce starnut a uvedomovat si, ze pomaly zomiera? to nie je ziadna sranda. a potom vznika ten zacarovany kruh, ze je pesimisticka, ked k nej pridete a preto chodite coraz menej, co si este viac vyklada tak, ze cakate, kedy uz natiahne kopyta. ak je to takto, tak skus vymysliet nejaku fintu, ako ju dostat k odbornej pomoci (psycholog). ak je to aj nieco horsie a suvisi to so zmenami v mozgu, ze je to jej spravanie az hystericke a nelogicke, tak potom skor neurolog.
Som presvedčená, že ked pred rým nebola taká, tak je to v psychike, ked bola, tak je to v pohave, a s tým sa ťažko pohne v tomto veku
@majaxy hmmmm.nie vzdy bol psycholog....a skusal naozaj vsetko mozne aj nemozne.ale ona by potrebovala niekoho koho by mohla riadit, kto by ju na slovo posluchal....nam zdravy vztah ani s jednym dietatom, vnukom, surodencom....ako som povedala ona taka vzdy bola a nikto ju uz nezmeni.
@adelakk Ťažkú povahu veru nikto nezmení...Alebo aspon velmi ťažko, ale žil s nou celý život...Ja som zato myslela ako syn, lebo nájde pre nu pre a proti, kef rozumieš čo ti hovorím...Musí vedieť čo na nu platí, s čím u nej zaboduje...A odtialto sa to potom celé rozvíja, alebo nerozvíja...Musí nájsť čas ked jej to správne nadávkovať...Neviem iné povedať, len že držím palce, a ked je tvoj muž psycholog, pozbiera si moje slová
@veron333 podľa opísaného, to nie je nič nenormálne, ani žiadna diagnóza. Je stará a chorá. Človek sa v zásade nemení, asi nikdy nebola extra príjemná, ale tie menej pekné črty v starobe vystúpia do popredia, ak je starý človek nespokojný so svojim životom. No a ty ju nemôžeš dať vyšetriť nikým. Ona sama by musela chcieť. Nemôžeš s ňou zaobchádzať ako s malým deckom. Je stará, nie nesvojprávna.

Jednoducho obmedzit stretávanie a dristy pustat jednym uchom dnu druhym von? Ľudia sa sami od seba nezmenia ak nemaju nejaky vyrazny podnet...ako sa vravi, "stareho psa novym kuskom nenaucis"....pevne nervy prajem