Pyšná 26 ročná dcéra
Dobry vecer.Pisem sem anonymne,aby ma tu nikto nespoznal ale chcela by som vidieť aj ine nazory nato.S ex sme rozvedení už 10 rokov mame spoločnu dcéru.A o ňu ide..Exmanzel vedie úspešnú firmu,je natom finančne velmi dobre.Dcera ma 26 rokov nikde nikdy nepracovala ani nebrigadovala,lebo exmanzel jej všetko vždy kúpil,financuje ju stále.Kupil jej drahé auto,byt.Ale dcéra začína byť pyšná,mysli si že je velka pani,pritom si neuvedomuje že za kazdym eurom je nejaka praca.Vzdy bola povysenecka a to ma mrzi.Mysli si,že stačí sa prejsť s kabelkou po meste.Nechcem aby to vyznelo,že jej zavidim to v žiadnom prípade,(zarábam 950 v čistom a na bežné vydavky mi to stačí aj na nejaky vylet).Len ma mrzí aky človek je z dcéry.Je šanca že sa zmeni? Nechcem aby bola taká a povyšovala sa nad ostatných
@kornelies ako bude viest otcov alebo svoj business bez praxe a bez akychkolvek pracovnych navykov? Myslis, ze jej uspech samej to len tak padne z neba, ked cely zivot nic nerobila? Ako si otvori nieco svoje, ked ani poriadne nevie, ako sa vyplni nejake tlacivo alebo podava ziadost, a o tom, co realne obnasa praca jej otca ani nehovorim... Pokial s nim nestravi 24/7 aspon rok/dva/5/10 cely pracovny cas (a pri uspesnych ludoch je to malokedy 7,5 hod praca 5 dni v tyzdni), tak nebude mat ani sajnu co robit, ked na to bude sama. Ako sa udrziavaju kontakty, ako sa ziskavaju nove, rozpoznat dobre a zle investicie, to vsetko sa treba niekde naucit. Asi pozeras prilis vela telenoviel, lebo v realite robit business neni len o podpise nejakych papierov, o ktorych ani nevie, co v nich pise.
@lopka1313 Mas smolu, ja nepozeram TV. V prvom rade v uspesnej firme nie je len otec. Zamestnava si tim zamestnancov. To znamena, ze aj po pripadnej smrti, firma bude fungovat nadalej. Ci s takym profitom, je otazne. Dalsia vec vela manzeliek bohatych muzov ovdovelo a boli hodene cez palubu do rozbureneho mora a prezili. Naucili sa.
Nerob zo mna chuderku so zakladnym vzdelanim. Roky si vediem svoj busines, aj po tom, co som prisla o manzela. Predstav si, ze som ho dokazala slusne nahradit. 😉
My sme mali v rodine podobný príbeh... muž zarábal veľmi slušne mal niekoľko podnikov. Jeho žena nikdy nepracovala. Jej hobby bolo nakupovanie a staranie sa o seba a dve deti. Nikdy nepracovala, bola namyslená a myslela si že Jej patrí svet. Jej manžel žiaľ o pár rokov zomrel. Ona zdedila podniky, ktoré neskôr predala za smiešnu sumu. Peniažky prehajdakala. Teraz robí upratovačku aj to ma problém udržať si prácu. A Jej dcérenky (30 rocne vysokoskolacky) a aj ona chodia k babke (otcovej mame) žobrat peniaze. Tie podniky fungujú úspešne stále. Ona však nebola zvyknutá pracovať alebo viesť podnik, tak sa toho zbavila. To je len jeden príbeh ako môže aj nemusí dopadnúť.
Neviem co poradiť, no je dospela a len o pár rokov mladšia odo mňa. Smutné že nemá žiadne ciele. Smutné je aj to ze Jej takýto život podporuje tvoj ex. To ju vôbec nič nezaujíma?
Keby ju ten tvoj ex zamestnal bolo by asi najlepšie aj by získala pracovné návyky aj by sa naučila niečo o jeho podnikaní.
Podla mna sa to nezmeni, ani s tym nic neurobis. Tazko sa spravne vychovava dieta, ci uz v rodine kompletnej alebo nekompletnej, pokial jeden rodic vychovava v niecom presny opak ako druhy. Dieta si vzdy zvoli lahsiu cestu.
Pochopí to, až keď narazí kosa na kameň. Keď príde o všetko, keď prestane veci dostávať len tak. Snažila by som sa s otcom jej porozprávať, či toto mu príde normálne, že nebude sa vedieť sama o seba postarať.
Raz jej prestane dávať otec peniaze, a sa spozná. Dovtedy to nerieš. A využi to aj ty.

@kornelies uspesny otecko moze aj zbankrotovat. Poznam takeho kde dospele deti dostavali na vianoce 2tisic e kazda a luxusnu dovcu .. skrachoval robi na stavbach rata kazde euro. A vnucata ani nevidel Lebo je “zly” nedava uz $. A je to dost vtipne si mysliet ze osoba ktora nikdy nic nerobila by vedela uspesne viest zdedenu firmu. Ked ani nema pracovnu moralku. Takto ju nikto nenaucil sebestacnosti Iba zavislosti. Tak je stale v podstate len decko ktore sa nevie o seba postarat. Ani nechce .