icon

Aký príjem a majetok by ste museli mať, aby ste si kúpili drahé auto?

24. jún 2026

Zaujímalo by ma, ako rozmýšľajú ľudia. Viem, že priority máme každý iné a každý má na to svoje dôvody, žiadne uvažovanie nie je zlé, neexistuje vzorec správneho míňania peňazí.
Po uliciach jazdí veľa drahých áut a mňa zaujíma, koľko asi musia mať zarobené a zarábať ich majitelia.
Nemyslím teraz bežné autá, ale autá prémiových značiek s cenovou napríklad 70k a viac.
A ako to máte vy? Koľko by ste museli mať, aby ste si také auto kúpili, alebo keď také autá máte, aký máte majetok a príjem?
Dá sa komentovať anonymne, tak smelo do toho.

Strana
z2
anonym_3e3eed
24. jún 2026

nejak sa tu mnozia posledne zas trollie temy :D

anonym_f17c8f
24. jún 2026

@anonym_autor Mame drahe auto, lebo na to mame. Keby sme nemali, tak by muselo stacit aj horsie auto. Ale verim, ze su aj taki, ktori sa potrebuju takto prezentovat a potom jedia rozky.

anonym_2879ef
24. jún 2026

Mame drahe auto, ale kupovali sme ho ako 3rocne za nieco viac ako polovicu tvojich 70 litrov... Nie sme prachaci, mame dom, byt, jedno auto, 2 deti a 1 psa, prijem cca trochu vyssi slovensky priemer. A inak vacsinu z ceny auta som mala ako odstupne ked ma vyhodili (hromadne prepustanie), tak sme si povedali ze preco nie... Na stastie pracu som si nasla hned od dalsieho mesiaca, cize odstupne islo fakt len na auto. Ak sa da, radi si uzijeme aspon nieco

euka210
24. jún 2026

@anonym_autor nadbytocne peniaze by som vedela minut inak ako na zbytocne drahe auto.

anonym_152f51
24. jún 2026

Nemám už bežný príjem, ale mám zarobených okolo 4 miliónov eur. Auto mám hondu Civic za niečo vyše 20000 eur z roku 2020. Radšej spoľahlivé než drahé. Zase drahé auto je vraj kundolap, tak možno to má nejaký zmysel :D Len asi treba na tom potom aj jazdiť po okolí a vystavovať sa, čo u mňa nehrozí, ja nikam nechodím 🙂

anonym_53e7ae
24. jún 2026

@anonym_autor podľa toho, koľko by som potrebovala stopiť na daniach 🙂. Ale teda, keby som mala na auto za 150-300k (to sú za mňa drahé autá), tak si kúpim radšej vrtuľník. Inak nevidím moc dôvod v tom mať extra drahé auto, aj keď naň mám, tak si radšej kupujem letenky a bookujem hotely.

anonym_39a186
24. jún 2026

Veľa tých áut je na firmy, operatívny lízing a taktiež jazdeniek zo zahraničia. Chápem, keď má niekto drahé auto v zmysle veľké a bezpečne, keď pravidelne jazdieva dlhé trasy. Nikdy zase nepochopím zmýšľanie typu mať drahé auto, ale bývam v podnájme a tankujem po 10 litrov, lebo na celú nádrž naraz mi nevyjde (poznám osobne) 😂 Ja čakám na autonómne auto, kde už nebudem musieť robiť nič 😂

autor
24. jún 2026
@anonym_3e3eed

nejak sa tu mnozia posledne zas trollie temy :D

@anonym_3e3eed nie som trol, zaujíma ma, ako ľudia uvažujú.

autor
24. jún 2026
@anonym_f17c8f

@anonym_autor Mame drahe auto, lebo na to mame. Keby sme nemali, tak by muselo stacit aj horsie auto. Ale verim, ze su aj taki, ktori sa potrebuju takto prezentovat a potom jedia rozky.

@anonym_f17c8f to je mi jasné. Skôr ma zaujíma, čo to znamená, to máme na to. Napríklad stačí ti ročný príjem domácnosti 80k a ako majetok väčší byt na hypotéku a niekde chata? Alebo je to málo a potrebuješ aspoň 100k ročný príjem?
Za akú dobu sa ti podarí na to auto zarobiť, aby si si ho kúpila

martinmmartin
24. jún 2026

Hodnota vsetkych vozidiel nesmie prekrocit 5% hranicu tvojej celkovej hodnoty (net worth) cize sucet vsetkeho co mas minus co dlzis

autor
24. jún 2026
@anonym_2879ef

Mame drahe auto, ale kupovali sme ho ako 3rocne za nieco viac ako polovicu tvojich 70 litrov... Nie sme prachaci, mame dom, byt, jedno auto, 2 deti a 1 psa, prijem cca trochu vyssi slovensky priemer. A inak vacsinu z ceny auta som mala ako odstupne ked ma vyhodili (hromadne prepustanie), tak sme si povedali ze preco nie... Na stastie pracu som si nasla hned od dalsieho mesiaca, cize odstupne islo fakt len na auto. Ak sa da, radi si uzijeme aspon nieco

@anonym_2879ef toto sa mi páči, že ho radšej kúpim za polovicu jazdené, skôr ma zaujíma pohľad tých, čo fakt dajú tie peniaze za auto

autor
24. jún 2026
@martinmmartin

Hodnota vsetkych vozidiel nesmie prekrocit 5% hranicu tvojej celkovej hodnoty (net worth) cize sucet vsetkeho co mas minus co dlzis

@martinmmartin takto to beriem aj ja. Preto chcem vedieť, či tu v hl. meste máme tak bohatých ľudí, alebo či sa len potrebujú prezentovať a skutočný majetok je niekde inde.

autor
24. jún 2026
@anonym_152f51

Nemám už bežný príjem, ale mám zarobených okolo 4 miliónov eur. Auto mám hondu Civic za niečo vyše 20000 eur z roku 2020. Radšej spoľahlivé než drahé. Zase drahé auto je vraj kundolap, tak možno to má nejaký zmysel :D Len asi treba na tom potom aj jazdiť po okolí a vystavovať sa, čo u mňa nehrozí, ja nikam nechodím 🙂

@anonym_152f51 len či ním lapíš tú správnu k.nd. 🤣🤣.

autor
24. jún 2026
@euka210

@anonym_autor nadbytocne peniaze by som vedela minut inak ako na zbytocne drahe auto.

@euka210 ja to tiež tak beriem

anonym_617fba
24. jún 2026

@anonym_autor rozmyslali sme nad kupou tak sme si take pozicali za 120tisic, po 3 dnoch som to rada vratila- je to velke, nezaparkujes to kdekolvek. Vsade kde prides na tom, vsetci na teba kukaju. Sused si kupil lacnejsi model a furt to ma v servise a vzhladom na fakt, ze sme obaja homeoffice tak sme to vyhodnotili ako vyhodene peniaze. Ak sa pytas na pomery, mame dom, byt v ba,vsetko bez hypoteky. Ja jazdim auto za cca 50t a ostanem pri tom. Dva prijmy nadstandardne.

madeincssr
24. jún 2026

@anonym_autor nedal by som za (luxusne) nove auto velke peniaze, je to zla investicia. Ani keby som mal kopu penazi. Aj na cezeuropske trasy ta rychlo, bezpecne a v tichu odvezie aj rozumne, "normalne" auto. Ale image je image...
A na kozu a luxusnu (taku a'la cinsku) prezdobenost mam tiez svoj nazor.
Najradsej mam veci/sluzby so skvelym pomerom hodnota+zivotnost+trvacnost/cena+nasledne naklady.

anonym_eb8afe
24. jún 2026

v prvom rade pouzite logiku. my sme priemerne zarabajuca rodina okolo 4500 mesacne v cistom auto drahe sme si kupili pred 20 rokmi. auto sa nam prestalo pacit tak pred 15 rokmi sme draho predali, doplatili sme par vyplat a kupili dalsie, po 5 rokoch zasa ine, predali a kupili, teraz naposledy sme uz nepredavali a nechali sme si aj stare a kupili nove, teraz mame dve auta v hodnote 180 000 nove a cca 95 000 stare ,

carrot_apple
24. jún 2026

@anonym_autor čisto teoreticky...závisí od oblasti kde pracuješ alebo odkiaľ je tvoj STÁLY príjem, či bude taký alebo za pol roka sa musíš naháňať za príjmom, či si sám, či s rodinou, či ťa dotujú rodičia...kebyže mám firmu, muža deti, a mesačne čistý príjem ja sama 3000 a muž tiež, to by som si mohla kúpiť také drahé auto, ale skôr by som sla do nižších súm, auto ti robí službu, za ktorú platíš a nie malé ťažko zarobené peniaze, radšej by som investovala do kúpy bytu, domu,chaty na samote..a vzdelanie pre deti dnes tiež niečo stojí, dcéra pôjde za rok možno na výšku, už aby sme mali s manželom 500e nato mesačne/kdetu si zarobí,ale na seba a zábavu nie na štúdium a máme ešte 2 deti, takže určite by som si vedela inak predstaviť tých 70K MINUT

uskrnica
24. jún 2026

Ja by som si drahe nekupila ani keby na to mam 🙂 Radsej by som tie peniaze precestovala. Staci mi aj moj stary srotik ♥

anonym_b6d55d
24. jún 2026

@anonym_autor partner občas niektoré mesiace zarobí pol miliona korun. To je asi 20 tisíc eur, z toho už našetríš. Ale neviem ja si na auto odkladám každý mesiac 1000€, chcem si kúpiť o rok superb 🥰

anonym_9fe09e
24. jún 2026

Nikdy som sa nad týmto nezamýšľala. Auto je pre mňa spotrebný tovar, nevidím v ňom takú hodnotu, aby som bola ochotná naň makať, alebo sa zdlžovať. Máme dve jazdené autá jedno stálo tuším 7000€ a druhé 4000€.

anonym_8112f3
24. jún 2026

Podľa mňa rôzne typy ľudí
- športovci ala Hamšík prijmovo a trochu nižšie, ten si to ani nevšimne finančne
- podnikatelia, ktorí kalkulujú aj odpisy, poznám chlapa, čo má šupu za 167 000
- deti boháčov, čo sa narodili do blahobytu, forma prezentácie
- takí, čo na to nemajú, zadlzia sa, ale auto musí byť, čiže finančne negramotní ...minule jeden taký išiel ako Bolt, bez poistenia na Tesle, vraví, že si nemôže dovoliť havarijné, lebo päť litrov ročne nemá
A potom dáka zmeska, zväčša chlapi, to sú večné deti, potrebujú hračky a obdiv

biba_18
24. jún 2026

reálne nepoznám nikoho kto si kúpil také drahé auto ako súkromná osoba. aj keď poznám vysoký manažment alebo podnikateľov. všetko cez firmy…

anonym_a10471
24. jún 2026
@anonym_152f51

@anonym_152f51 ty sa hodíš do tej témy o chvastaní😂

anonym_a1d582
24. jún 2026

Väčšinou drahé auto znamená aj drahú prevádzku a údržbu .Nie je to len potreba ukázať sa pred svetom, že mám na luxus? Veď aj s kvalitným autom strednej triedy sa môžem pokojne premiestniť z bodu A do bodu B.

autor
24. jún 2026
@anonym_617fba

@anonym_autor rozmyslali sme nad kupou tak sme si take pozicali za 120tisic, po 3 dnoch som to rada vratila- je to velke, nezaparkujes to kdekolvek. Vsade kde prides na tom, vsetci na teba kukaju. Sused si kupil lacnejsi model a furt to ma v servise a vzhladom na fakt, ze sme obaja homeoffice tak sme to vyhodnotili ako vyhodene peniaze. Ak sa pytas na pomery, mame dom, byt v ba,vsetko bez hypoteky. Ja jazdim auto za cca 50t a ostanem pri tom. Dva prijmy nadstandardne.

@anonym_617fba takto uvažujem aj ja. Za 50k už máš slušné auto, ktoré dobre slúži, ale neukáže status, čo niektorým vadí asi

autor
24. jún 2026
@anonym_8112f3

Podľa mňa rôzne typy ľudí
- športovci ala Hamšík prijmovo a trochu nižšie, ten si to ani nevšimne finančne
- podnikatelia, ktorí kalkulujú aj odpisy, poznám chlapa, čo má šupu za 167 000
- deti boháčov, čo sa narodili do blahobytu, forma prezentácie
- takí, čo na to nemajú, zadlzia sa, ale auto musí byť, čiže finančne negramotní ...minule jeden taký išiel ako Bolt, bez poistenia na Tesle, vraví, že si nemôže dovoliť havarijné, lebo päť litrov ročne nemá
A potom dáka zmeska, zväčša chlapi, to sú večné deti, potrebujú hračky a obdiv

@anonym_8112f3 takto nejak to je

tundra
24. jún 2026
@biba_18

reálne nepoznám nikoho kto si kúpil také drahé auto ako súkromná osoba. aj keď poznám vysoký manažment alebo podnikateľov. všetko cez firmy…

@anonym_autor
Presne,ako pise @biba_18,je rozdiel kupit premiovku na firmu a zo svojich zdanenych penazi.
To co vidis jazdit su väcsinou auta na firmy,kde miesto platienia dani,odpisuju prachy na auto.
Jedna vec, je auto kupit a nasledne servisovat.
Len brzdy, pri vykonnych autach, sa pohybuju v tisickach €,o poruchach a cenach radsej nepisem.

anonym_705dec
24. jún 2026

Auto v tej cene, iba ka je hotovost. Inak nema zmysel robit dlh kvoli drahsiemu autu. Za nove dam tak 25tisic

bbwwoman
24. jún 2026

@anonym_autor keď vidím drahé auto viem cca koľko stoja keďže mám rada auta chodím na výstavy zrazy a stačí mi koľko platím za moje lacné 😅 môj názor podnikatelia ktorý si to odrataju z DPH, zdedili majetok
Rodicia kúpili
Je x možnosti
Poznám chlapíka ( otcov známy) jeho rodicia majú veľkú stavebnú firmu on je jedináčik
Rodicia mu kúpili najnovšiu audi Q8 v plnej výbave + mesačne mu platia dosť vysoké vreckové ( výplata aj keď nič nerobí) a zaplatili mu aj dom všetko.. Aj tak bude dediť raz...
Čo na zrazoch sú premiovejsie auta zvyčajne sú to ľudia s lepším zamestnaním
Napr každoročne rally radosti zúčastnia sa tí s väčším účtom... Platia si PHM a registračný poplatok je vyšší... Venujú čas tomu a sami prispejú dosť peňazí na choré deti
Je to rôzne
Keby som mala niekoľko stoviek tisíc nepremyslala by som nad extra autami stačila by mi nová škoda octavia alebo superb
Niet nad klasiku
Ale každý to vidí inak
Auto rokmi stráca na hodnote ale to je na dlhšie

Strana
z2