icon

Ranné návštevy svokry

zufalkatimka
31. jan 2015

Babizne poradte,ja som uz zufala...moja svokra je straaasne zvlastna povaha a posledne dva mesiace som z nej na prasky.byva 5minut od nas, ale cely tyzden ju nevidiet,nezavola,nepride,ak ju nahodou stretnem hned prva veta je ze ju boli hlava,(aby som sa nepytala preco nebola u nas) ale akonahle pride sobota rano je u nas.bez ohlasenia,bez toho aby sa spytala ci sme uz vobec hore sa dotrepe rano medzi 8 pol9...dnes to bolo 8:20..ja v nohavickach,tricku,neumyte zuby,deti akurat doranakovali..potom mladsieho hned blazni ze sa takzmer vzdy pogrcka, starsieho si skoro nevsimne len mu odvrkne.proste vytaca ma.poradte jak to povedat jemne manzelovi ze mi to fakt strasne vadi lebo naposledy ked som mu povedala ze mi vadi ze si sama odomyka dvere a pride dnu(zas bez ohlasenia a klucom ktory sme jej dali keby sme sa nahodou vymkli)strasne sa urazil...poradte prosim jak na neho lebo sa bojim ze mi prasknu nervy a ja potom som strasne neprijemna.dakujem

Strana
z2
svetllana
31. jan 2015

Moj muz odkazuje tvojmu muzovi, nech sa zamysli, ci zije s mamickou alebo s tebou! Som mu to musela precitat, jak mi to zdvihlo tlak..ne dost, ze sa dovali rano, este si aj odomyka, jak keby sa nechumelilo? 😅 A tiez ten fakt ako sa sprava k vasmu starsiemu synovi -to by bola hned dalsia vec, ktoru by som s nou prediskutovala! Sa neboj, zduje sa, bude zduta, ale nenechaj si nicit nervy..v tebe to bude vriet stale viac, a ona bude vysmiata v tom pokracovat? Ved to nemoze dopadnut dobre, ked to nechas tak..Vazne, ak aj nemas na to gule, jedneho si kopni na uvolnenie a davaj 😀. A ked sa to maminkinmu mazankovi nebude pacit, moze ist byvat k nej pod sukienku 🙄. Uff, strasne neznasam chlapov, co nestoja za svojimi zenami.

cervenaruza123
31. jan 2015

@zufalkatimka a ked s tym zacnes s manzelom rozpravat len tak jemne, tak tiez reaguje podrazdene? my sme manzelmi sice len kratko, svokra je fajn, ale boli nejake velmi specificke a neprijemne problemy, manzel sa tiez zlostil, nevedel ma pochopit, ustupila som, ze akoze nic a ked mal lepsiu naladu, tak som tu temu nadhodila, ze ma to trapi, ze sa potrebujem o tom porozpravat, lebo ze to mozo prehanam, tak by som potrebovala, aby sme spolu prisli na "riesenie". takisto som mu parkrat nadhodila, ze ci by bolo podla neho normalne, keby to a tamto robila moja mamka, jeho svokra, ze ci jej mam povedat, ze v klude take veci moze robit. to sa trochu nad tym zamyslela a potom ma pochopil. takisto musim povedat, ze ked som automaticky zacala na svokru nadavat, lebo sak clovek sa najprv stazuje, automaticky ju branil aj vo veciach, co nemal dovod. zmenila som trochu retoriku, sama som si uvedomila, ze tak komunikujem hlavne zo zlosti a som mu hovorila aj v com vsetkom je svokra uzasna, ze je to skvela zena, len jednoducho su iste hranice. a ked strelila synovi facku, tak to neviem co by som robila, to je neskutocne, kazdy ma iny styl vychovy, to chapem, ale tak toto ked uz muz nevie pochopit ze je problem, tak ja neviem uz co by pochopil... by som sa ho kludne spytala, ci mu mam strelit, ked bude robit nieco zle, ze ci je tak z domu zvyknuty, ze kazdy ma ine zvyky, ci mu to nechyba. toto hadam kazdy musi pochopit, ze to je proste prilis

petra7777
31. jan 2015

@svetllana To bude ďalší "mamičkin cecok".....Už som to písala v inej diskusii, ale takýto chlapi nestoja ani za h***o, čo bez materi nevedia urobiť ani krok...Dobre, že mu matka nedržala sviečku, keď plodil dieťa....fakt choré :(

jeennyv
31. jan 2015

no mi to mame zauzivane zas opacne, ze tiez jeden den v tyzdni chodime cela rodina ale prosto cela k babke, ale respektujeme navzajom jej a nas rezim...pre dobro v rodine mozno na zaciatok skuste kompromis, ze nech chodi jednoducho vtedy ked ste uz vsetci pripraveny na den poumyvani, napapani atd...

jeennyv
31. jan 2015

* pardon za tvrdku 🙂

ivetbruja
31. jan 2015

Ahoj Zúfalka🙂
Tak tvoja svokra je vyciciavač🙂 Slovo Dávaj si pozor - už poznáš🙂
Ako to tu píšem do pár blokov, viem ti pomôcť striasť sa svokry navždy🙂
Ivet

canama
31. jan 2015

@zufalkatimka Ja vobec nechapem naco ste jej davali kluc. Rezervny kluc si mozte navzajom vymenit pre pripad potreby aj so susedmi ktorim doverujete. Ale pravda je ze vymena zamku tu tiez nepomoze....lebo ona aj tak bude stat o 8:20 pred dverami, teda v case kedy nemate zaujem sa s nou vidat. Kazda trochu rozumna dospela osoba pochopi, kde sa zacina vase sukromie a ze na navstevy sa chodi, ked su ludia pozvani....ak to nepochopi, ak to ani tvoj muz nepochopi, to je ich problem...ty sa vyjadri a radsej skor ako neskor, lebo cim viac to budes potlacat tym vacsie riziko ze potom vybuchnes ako tlakovy hrniec. 😉 Viem o viacerich pripadoch kedy si rodicia/svokrovci myslia ze ked byvaju v susedstve ich deti, je to akoby ich domov, nepoznaju hranice sukromia, ak je otvorene, vojdu bez zaklopania...my sme kedysi zvykli nocovat u kamosov, maju prizemny rodinny dom...tak ich svokor rano vyliezol na kopu strku pod oknom a pozeral dnu o 6:00 rano, tiez cez wknd, ci uz su hore...az na to ze v tej izbe nespali oni, ale ja s muzom ako navsteva.. 😒 skoda ze sme nerobili nieco poriadne pikantne, mozno by to dedkovi docvaklo skor. 😝

marce63
1. feb 2015

Tento problém musíš riešiť otvorene a jasne. Keďže svokra nepozná zrejme bontón , treba jej povedať, že sa s ňou chceš stretnúť a pozhovárať sa. Slušne jej povedz, že o 9 ráno v sobotu nie je vhodná doba na návštevy, vyjasni si ako sa dopredu dohodnete na návštevách, povedz kedy ti to vyhovuje a keď chce prísť tak sa vopred musíte dopredu telefonicky dohodnúť. Tak isto sa spýtaj jej, aké má podmienky a keď pôjdete k nim , tak isto sa ohlásite. Veď máš dve malé deti a sobota dopoludnia, to si ani neviem predstaviť, že by niekto prišiel len tak na návštevu. Je zvláštne, že manželovi to neprekáža, ak cez týždeň pracuje, v sobotu ráno nechce mať kľud, resp. byť so svojimi deťmi? Ako je vôbec možné, že si odomkne?
Keď ste jej dávali kľúč, mali ste sa dohodnúť na presných pravidlách, kedy ho môže použiť. Vy tieź k nej idete, kedy si zmyslíte a odomykáte si? Veď bývate vo svojom dome, je to vaše súkromie. Nech už bude reakcia svokry akákoľvek, ty si slušne a spokojom stoj za svojou požiadavkou, bez zbytočných komentárov a nedaj sa vtiahnuť do jej hystérií. Veď slušný človek toto musí pochopiť.

gubcikova
1. feb 2015

tak moja svokra býva 4 poschodia pod nami,ale toto by si nedovolila.aj ked má klúč od nás nedovolila by si otvoriť dvere

petra7777
1. feb 2015

@gubcikova Tak to by ma určite zabilo 😢 Moja býva len 11km od nás a som rada, že ju vidím len "občas" 🙂 Aj ja som už svokra a práve rozmýšľam, čo asi o mne rozpráva moja nevesta....ale aspoň nemám tendenciu neustále jej hladkať bruško, ako to robila tá moja, lebo v nestráženej chvíli by som ju bola určite zaškrtila...

stellamaris
1. feb 2015

@petra7777 maminkin cecok je teda zla varianta manzela a svokra prisavka velke trapenie.Ta moja chcela presne vediet dokonca,kedy sme splodili maleho,no tak to jej hovorit nebudem.So svokrovcami mame zruseny kontakt,ani obraz,ani zvuk 2 roky a poviem ti,zijeme spokojne bez nich 😉 Treba urobit razne poriadok so svokrovcami a riskovat aj to,ze zrusia kontakt.Nam je tak lepsie.

petra7777
1. feb 2015

@stellamaris MM je síce tiež rád, že sa vidia len občas, ale zase odstrihnúť od matky by som ho nechcela....Mne by sa tiež nepáčilo, keby ma nevesta odstrihla od syna....On tu síce zbehne asi raz do týždňa, napapá sa a ide späť za ženou....vyhovuje to každému 🙂

stellamaris
1. feb 2015

@petra7777 moj je stastny,ze svokrovcov nevidi vobec.Ludia,ktori neboli na nasej svadbe a neuznavaju nasho syna ako vnuca,u neho nemaju sancu.Su pre neho iba jeho vyrobcovia.
Ja som ale nikoho od neho neodstrihla,ono sa situacia takto vyvinula.Bohuzial.Ja dufam,ze budem raz dobrou svokrou 🙂

petra7777
1. feb 2015

@stellamaris Verím, že budeš....už len preto, že aký vzťah máš so svokrovcami ty a preto sa budeš niečomu takému vyhýbať....Môžem sa ešte opýtať, čo im vadí na vnúčikovi?

stellamaris
1. feb 2015

@petra7777 myslia si,ze je od ineho....taka blbost 😖 pritom je pomaly cely manzel,vsetci vravia.Aj dedictvo po prababicke mu odopreli z tohto dovodu,dala som ich na sud a dedictvo syn dostal.

timea7
1. feb 2015

@martina833 perfektný nápad, vyrazila by som na nákup a pridala k tomu aj kaderníčku a kozmetičku, vrátla by som sa po štyroch hodinách a ďalšiu sobotu by som už bola nastúpená v dvojstupe pred dverami 😀 😀 😀 . Tiež by som to riešila normálnym rozhovorom, nedala by som sa vydierať tým, že sa urazí, to je jej problém ako to zoberie, ja by som skôr nezvládla tú facku dieťaťu, na to som veéééľmi citlivá.

zufalkatimka
autor
1. feb 2015

Taaaakze ahojte vsetci.kazdemu dakujem za radu ci nazor.niektore pobavili,ine zodvihli tlak.na objasnenie.neotbata si rrano dvere..to vzdy stihneme otvorit.ale vzdy ked rani zazvoni zvoncek tak poviem ze mi to lezie na nervy tieto ranne navstevy, a uz som si aj neodpustila vetu"komu jebe takto z rana"ale proste muz nic..nereaguje, chova sa k nej az prehnane milo....nemyslite si ze drzim hubu a krok...raz sa stalo ze volala svagrina ze idu k nam a muz ze dobre.a to bol starsi uz obleceny a mladsi uz skoro tiez a on proste povedal dobre!!kukam?ze ty co nevies ze ideme von?!a on ze ale co ked sa urazia?!tak som chytila tel ja zavolala jej naspat, ze nech sa nehneva ze ideme von,sme uz skoro obleceny tak bud nech sa pridaju alebo ked pojdeme domov zavolame.svagrina v pohode, svokra urazena tak muz lietal okolo nej jak.okolo princeznej...och.tak isto.som zrusila navstevu jeho sesternice,ta sa.pre zmenu chcela dotrepat o pol8 aj s muzom a to nemal starsi ani rok....samozrejme skandal na celu rodinu a kto bol najhorsi?predsa ja,mrcha....chcela som radu ako inym sposobom na manzela lebo on ma uz len mamu a myslim ze na nej prehnane lipne.proste nevie povedat nie.najblizsiu sobotu to vyriesim ja a budem mat svaty pokoj.zas budem najhorsia ale aspon bude mat doma klud a nebude ma to zozierat...taaakze po buducej sobote pridam moje slova a jej reakciu;)

timea7
1. feb 2015

@zufalkatimka tak máš problém s manželom, nie so svokrou, budôcu sobotu vyštartuj na ten nákup

mickao
1. feb 2015

@ivetbruja ako? Porad aj mne.

ivetbruja
2. feb 2015

Napíš mi správu.

jasminet
2. feb 2015

@zufalkatimka
toto robila moja babka - rano v nedelu o 8 uz u nas bola - ze idem z kostola, tak som sa stavila aby videla vnucata (cez cele mesto), rodicia este v posteli, my s bratom v pyzamach, ohen na streche, ze sme este neranajkovali atd atd atd.... aj u druheho syna, ale tam prestali otvarat - spali, nepoculi, neboli doma...takze sa babka musela ohlasit ci chcela alebo nie 😀
otcovi trvalo roky kym konecne pochopil a povedal jej ze sa to nehodi - nejak vtipne a ustipacne, pripadne mna aj s bratom pobalili, strcili k babke a nemala dovod chodit

adamar
2. feb 2015

mama mojho byvaleho priatela nam tiez chodila do bytu neohlasene, ale moj priatel bol voci nej priamy, zglbal ju, ona sa urazila a bolo. Este nam robila jednu vec, teraz po rokoch sa na tom bavim, byvali sme na prvom a ona velmi casto stala pod balkonom a vykrikovala Jurko, Jurkooo, Jurkoo🙂proste hanba

hadassah
2. feb 2015

ja som raz takto svokru normálne vyhodila z bytu. Dieťa bolo choré, ja v župane, konečne sa nám podarilo po plači zaspať, keď zrazu hystericky zazvonil zvonec (ona nevie normálne zvoniť, ona drží prst na zvonci, kým neotvoríme), ja v župane, strapatá a nasratá, dieťa revajúce v posteli, lebo nás zobudila a že ona sa ide s malou pohrať. O tom, že práve išla od doktora s chrípkou, ani nehovorím. Normálne som jej povedala, nech sa nehnevá, ale my ideme spať, dieťa je choré a hotovo. Tak sa zvrtla na päte, ja som zacapla dvere a bolo. No horšej nevesty na svete niet a ona so mnou skončila a blá blá... Bolo mi to proste jedno.

Strana
z2