icon

Reakcia kolegovej manželky

25. sep 2022

Ahojte... Baby, dnes prišiel partner hrozne rozčarovaný. Skúsim popísať našu situáciu. Som na PN, rizikové tehotenstvo. Partner pracuje v štátnej správe, denné, nočné, víkendy, sviatky. Deň pôrodu sa blíži, podľa jeho zmien by mal byť v práci. Preto sa dohodol s jeho kolegom, veľmi dobrým kamošom, sú ako bratia, že keby náhodou pracuje (kolega ma vtedy dlhšie voľno) tak by ma zaviezol do pôrodnice. Kolega súhlasil, bývame relatívne blízko seba. Dokonca sa zasmial, či sa môže ohlásiť ako otec dieťaťa (😂) Ja sa sama odviezť neviem, máme len jedno auto ktoré bude mať partner v práci. Všetko bolo dohodnuté, naozaj by to bolo iba krajné riešenie keby nebol partner doma. Až prišiel po pár dňoch kolega, že jeho žena s tým nesúhlasí. Že ho to mrzí, ale proste sa jej nepáči že by mal ísť mňa zaviezť do pôrodnice, nech si to zariadime inak, nech idem taxíkom a hotovo. Bol z toho smutný, nechápal čo sa jej porobilo, že nikdy nerobila nejaké scény a zrazu jej takto preplo. Že ju tiež nikto nevozil a musela sa postarať sama a prežila to, či je princezná rozmaznaná. Akože fajn, keď ide o to, pôjdem taxíkom mne to nevadí, len ma fakt zaskočila tá reakcia a že som princezná. Nechcem aby kvôli takejto hovadine bolo medzi nimi peklo, aj keď teda partner nadávkami na jej osobu nešetril a musela som ho krotiť, že veď takto nadávať nemusí ale zaujímalo by ma, či fakt sme my divní keď nám to príde divné, alebo súhlasíte s pani manželkou?

katka700
27. sep 2022

Čo ma na celej situácii prekvapuje sú 2 veci. Dobrý kamarát tvojho muža prísľubi že ťa odvezie do nemocnice a o pár dní to odriekne. Nie preto žeby na ten čas už mali iné plány ale preto že jeho žena si to nepraje. Je ten chlap nesvojprávny? Druhá vec. Megera vyvoláva tvojmu mužovi aby jej prišiel pomôcť na dom. S tebou sa nechce stretnúť a správa sa hnusne. Si príliš tolerantná. Žiadne návštevy u nich, žiadne pomáhanie. Keď sa chcú chlapi kamarátit a stretávať mimo prace tak nech ale nie u nej. Nech si princeznicka megera z tvojho muža nerobí chlapa do zálohy a lopatovat môže sama.

aurora33
27. sep 2022

Mne to už čele príde také jednostranne opísané. Ona je ta zlá ona žiarli jasne ona vyvoláva tvojmu mužovi keď je sama doma ( tomu absolútne neverim) tvoj muž chudák nesvojprávny u nich mukluje čele leto a ty čakáš ako princezná sama doma.
Nečudujem sa tej žene že jej vadí aby ta išiel odviesť jej muž keď ju samu nebol. Skús byt troska empatickejšia a zavolaj si sanitku

zuzkat1
27. sep 2022

@simca06022011 ty fakt nevidis rozdiel v zavolani si sluzby na to urcenej a prosikani sa cudzim ludom ktori maju iste aj lepsi program ze mi zadok rozvazat?

kvietocek87
27. sep 2022

@1204verobnika tak neviem ,kto by si zobral na triko to, že by neposlal výjazd sanitky ku rodiacej žene, ktorá rodí a nevie sa dostaviť sama, a nemá niekoho,kto by ju odviezol alebo auto.

kvietocek87
27. sep 2022

@simca06022011 a pracovníci sú odkedy cudzí ľudia.Su to ľudia, ktorí nastúpia do služby do rzp a chodia na výjazdy ku pacientom.Su zato platení.Sused je cudzí človek, dá sa povedať.Predstavte si, že každý mesiac sa uhrádza určitá čiastka na činnosť RZP zo zdravotnej poistky každého občana

dominyca9
27. sep 2022

@kvietocek87 Vezmú si to úplne v pohode na triko, lebo to nikto nerieši. Známa si volala, lebo sa nemala ako dostať - povedali, že si má zavolať taxi, oni majú urgentnejšie prípady. Nakoniec museli prísť aj tak, pretože porodila doma v kúpeľni... A ešte sa na ňu pozerali ako na niekoho, kto to spravil naschvál, lebo domáce pôrody sú vraj teraz v móde.

gitusa23
28. sep 2022

ja som išla taxíkom 🙂 a sa smial taxikár, že nech mu to neušpiním, nech si dám pod seba niečo 🙂 som sa nasmiala po ceste 🙂 a k tym kamaratom. ... nevies preco ju to tak nahnevalo, mozno ju neodviezol, tak preco by mal teba. neries to a nehnevajte sa ani na nu za to. Urcite keby si to nechala prejst hlavou, tak by ju to preslo, ale neries to viac.

mircalla
28. sep 2022

A preco z toho robis taku dramu? Chod v najhorsom pripade taxikom. Mna by ani nikdy nepadlo ziadat kamaratov, aby ma vozili do nemocnice.

klodyka76
28. sep 2022

@kvietocek87 pôrod nie je indikácia na sanitku, takže na triko si to vezme hocikto. Oficiálne je pôrod fyziologický proces, takže stačí taxi. Sanitky sa volajú k urgentným prípadom. A to teraz píšem z vlastných skúseností a interpretujem slová sanitkára.....

mircalla
28. sep 2022

Akoze nechcem sa zastavat manzelky kamarata, ale mne pride tvoja (Vasa) poziadavka riadne mimo. Taketo veci sa riesia vo vlastnej rezii - rodina, ak sa inak neda taxi.

autor
28. sep 2022

Baby, nakoniec sa všetko zbehlo tak, že kolega prišiel po službe k nám domov. Mali doma dusno, kvôli našej požiadavke. Vyšlo z nej, že jej vadím, žiarli na mňa ale nie je taký problém len so mnou, ale bohužiaľ takáto nevraživosť v nej panuje aj voči iným členom jeho vlastnej rodiny. (Mama, sestra) Doteraz to síce vedel, mrzelo ho to ale snažil sa všetko držať v nejakej neutrálnej rovine ale toto ho tak dožralo, nahnevalo že ak teda bude treba, nech kľudne zavolám a pôjde so mnou. Skrátka, príde mu že sa to všetko zhoršuje, keď potrebuje niečo jej matka a rodina, nikdy nepipne ale čo sa týka "jeho strany" robí scény a je urazená, prska, rozčuľuje sa. Tak že je načase robiť "vlastné rozhodnutia" a síce, že ak bude treba, vždy rád pôjde a mrzí ho to.

autor
28. sep 2022

@mircalla ďakujem za tvoj názor. Vždy sa nájdu situácie, ktoré budú pre niektorých mimo a cez a pre druhých sú v poriadku a nič zle na tom nevidia. Ako som čítala, mnoho susedov sa samo ponúklo, že by tehotnú ženu zaviezli do pôrodnice a som šťastná, že takých "mimo" ľudí je na svete dosť. 🥰

ckocka
28. sep 2022

Je pekné že sa niekto mimo ponúkne a určite takých ludí bude dosť, je zvláštne hnevať sa či čudovať ak ten mimo odmietne.

mircalla
28. sep 2022

@ckocka Presne si trafila pointu.

zuzkat1
28. sep 2022

ak je to tak tak ja by som ho urcite nevolala..naco im doma robit naschval dusno

leskovael
28. sep 2022

Mne to príde cele divné. Hlavne ten kolega... Roztrubovať všetko... Najprv povie ako jeho žena povedala o tebe " rozmaznaná princezná" pritom stačilo jednoduchou povedať, vieš čo rad by som pomohol ale mrzí ma to, manželke to prekáža, tak to rešpektujem.... Potom príde k Vám a rozpráva na ňu aká je,kto všetko jej vadí atď... No teda neviem, mať takého chlapa, tak to radšej žiadneho.... A hlavne ak je on ochotný je to fajn, ale určite by som sa zariadila inak...Jemu by som povedala že si vážite že je ochotný pomôcť aj keď to manželke prekáža, ale nebudete vytvárať zbytočné problémy v ich rodine a zariadite sa inak.

mircalla
28. sep 2022

@leskovael Hej, velmi mile ked vkuse okydava manzelku a zase im rozprava, co manzelka povie o nich.....Pendluje medzi 2 rodinami a roznasa klepy. Tiez som si to vsimla. Ozaj stacilo byt strucny bez dramy okolo.

autor
28. sep 2022

@leskovael to sme mu samozrejme povedali, že skutočne nestojime o to aby mali doma problémy, zabudla som to tam dopísať, že radšej ak to má byť takto , tak to zariadime inak. Na to povedal toto, že je načase robiť svoje vlastné rozhodnutia a jeho svet sa netočí iba okolo jeho ženy, jej matky a podobne. Neviem, partner mu verí, verím mu aj ja.

tykat
28. sep 2022

Dufam ze ti ani nenapadne volat ho.
Btw.vlastnej rodiny sa nevie zastat ale pri cudzej zene zrazu dospel k tomu ze treba robit vlastne rozhodnutia? Zvlastny clovek. Teda ak neklame.

Podakovala by som a nech svoju novu zivotnu silu nasmeruje k obhajeniu si svojej rodiny. Nepotrebujes byt ta ktora to v ich rodine "rozsekne" a lezat navzdy v zaludku jeho zeny.

aurora33
28. sep 2022

Jasne už len žena sama prizná že žiarli na inú ženu :D buď klameš ty alebo on. A ináč po tomto všetkom by som už dupľom nevolala. Zvláštne že podpapucnik si po dá rokoch uvedomil že je načase robiť vlastne rozhodnutia. Celé je to také odveci

leskovael
28. sep 2022

No a čo že to povedal? Určite sa zariaď že inak. Ja by som si vyčítala že mám byť tá, koli ktorej bude dusno v inej rodine, lebo si neviem veci zariadiť. On keď chce, nech si začne robiť vlastné rozhodnutia však žene vadí veľa ľudí, môže začať rozhodovať sa sám, čo sa týka jeho rodiny.... Ale to je už na každom ako by sa zachoval. Ja by som sa zariadila inak.. Či už to vy využijete ak bude treba je už na vás.

janetinka27
28. sep 2022

ved si tu mala od zaciatku reakcie, ze maju oni doma svoje starosti. tak uz to mas potvrdene. mas aspon co riesit. velka vdaka za opis jeho ubohej situacie, naozaj sprava dna. este ze sa ma kde vyzalovat a potom ty pekne sup sup zverejnit to na konika.

karolinakr
28. sep 2022

No vsak to som pisala vyššie; že žiarli...ak je toto pravda, čo si dopisala...preco by ta vyclenovala zo života a tvojho muža nie...na zaver daj foto, kde možme porovnat, ktora je krajšia hehe..

ropucha6
28. sep 2022

Snad sa nespoliehas na to mu volat, hlavne po tom, co ti povedal. On tiez vyzera trosku mimo, taketo veci si ma riesit interne so zenou, nech uz je akakolvek.

lenkaaa25
28. sep 2022

Akože, neviem... Tie príspevky, že je to mimo a že sa to má riešiť vrámci rodiny, taxík a pod...😟 Môj tatino viezol tiež dve ženy do pôrodnice. Mamina by mu nikdy nepovedala, že ich nemá zaviesť. A dokonca tej jednej muž k nám nechodil ani makať a ani nič podobné. Ale každý deň vidím, že ľudskosť sa vytráca 😥 Aj keby neznáma žena na ulici prosila, aby ju manžel niekam zaviezol, zavezie ju. Nerozumiem týmto komentárom a je z toho veľmi smutno... 😥

mircalla
28. sep 2022

@lenkaaa25 O tom to nie je. Rada pomozem, ale to neznamana, ze automaticky ocakavam to iste. Zbytocna drama na 10 stran kvoli odmietnutiu odvozu. Take veci beriem uplne pragmaticky. Toto je priklad, ze je lepsie nebyt nikomu zaviazany, v podstate zbytocne dusno v druhej rodine. Skutocne to nebola situacia, ze to bola jedina moznost. Neodvezie? Ok, ide sa dalej, naco to analyzovat....Ludia si vytvaraju zbytocne problemy, tam, kde nie su. Su horsie veci ako toto

yvanielka
28. sep 2022

Bože, no úžasný Happyend 😊 Kolegova manželka ohovorená do poslednej nitky a vy ste najsuper. Ešte na teba aj žiarli samozrejme (to ktorá žena prizná len tak pred mužom) plus ten to hneď beží vykvákať tej na ktorú vraj žiarli. Buď je toto vymyslená téma, alebo riadne prifarbená, alebo ten kolega je u vás fakt radšej ako doma 😀

mircalla
28. sep 2022

@lenkaaa25 A chodili sme s mamou na chemoterapie a aj taxik sme museli niekedy pouzit, bolo to pre nas prirodzenejsie ako ziadat kamosov atd. Malichoerne hovadiny

lolitka25
28. sep 2022

Prepac toto neverim

lenkaaa25
28. sep 2022

@mircalla nikto tu nepísal o tom, že očakávam späť to isté. Samozrejme, že sú horšie veci ako toto. Pani sa chcela vyrozprávať a vy niektoré ju idete ukamenovať. Za čo? Že máte iný názor ako ona? V poriadku... V každej situácii nájdime v sebe aspoň kúsok citu a ľudskosti. Veď sme predsa ľudia a snáď v nás ostalo niečo viac ako hrdosť a ego. My ľudia sme veľmi chudobní... Nemyslím tým financie... Ale duchovne chudobní... 😥
Autorka príspevku ak býva niekde blízko pri nás, nech sa ozve - s odvozom jej pomôžeme 😉