Reakcia kolegovej manželky
Ahojte... Baby, dnes prišiel partner hrozne rozčarovaný. Skúsim popísať našu situáciu. Som na PN, rizikové tehotenstvo. Partner pracuje v štátnej správe, denné, nočné, víkendy, sviatky. Deň pôrodu sa blíži, podľa jeho zmien by mal byť v práci. Preto sa dohodol s jeho kolegom, veľmi dobrým kamošom, sú ako bratia, že keby náhodou pracuje (kolega ma vtedy dlhšie voľno) tak by ma zaviezol do pôrodnice. Kolega súhlasil, bývame relatívne blízko seba. Dokonca sa zasmial, či sa môže ohlásiť ako otec dieťaťa (😂) Ja sa sama odviezť neviem, máme len jedno auto ktoré bude mať partner v práci. Všetko bolo dohodnuté, naozaj by to bolo iba krajné riešenie keby nebol partner doma. Až prišiel po pár dňoch kolega, že jeho žena s tým nesúhlasí. Že ho to mrzí, ale proste sa jej nepáči že by mal ísť mňa zaviezť do pôrodnice, nech si to zariadime inak, nech idem taxíkom a hotovo. Bol z toho smutný, nechápal čo sa jej porobilo, že nikdy nerobila nejaké scény a zrazu jej takto preplo. Že ju tiež nikto nevozil a musela sa postarať sama a prežila to, či je princezná rozmaznaná. Akože fajn, keď ide o to, pôjdem taxíkom mne to nevadí, len ma fakt zaskočila tá reakcia a že som princezná. Nechcem aby kvôli takejto hovadine bolo medzi nimi peklo, aj keď teda partner nadávkami na jej osobu nešetril a musela som ho krotiť, že veď takto nadávať nemusí ale zaujímalo by ma, či fakt sme my divní keď nám to príde divné, alebo súhlasíte s pani manželkou?
Daj foto tvoju aj kolegovej ženy Ty krasavica, ona škrata..Viac menej je to jasné...
Asi na teba žiarli
Taký človek má podľa mňa nejaký problém, ked sa tak sprava. Ano a jej pán manžel keď už slubil mal to dodržať, proste sa nemal podvolit. Ale je to o ludoch. Jednoducho sa treba zariadit inak a možno niekedy pani vysvetlí, ospravedlní sa, možno ju len niečo trápi. A možno nie. Ako hovorím je to o ludoch.
Pekny den
Keby potrebuje pomôcť hocikto, aj cudzia žena rodiaca na ulici, nevaham ani sekundu, o to viac, keď sú to kamaráti či známi.. iba toľko k tomu.
Zavolaj si radšej sanitku, ak sa inak nebude dať 🙂 držím palce a prajem bezproblémový pôrod 🙂
Nevieš čo k tomu viedlo prečo ona nesúhlasila alebo možno ako to tu písali tak on si to rozmyslel a vyhovoril sa na ňu. To už je jedno čo ich k tomuto rozhodnutiu viedlo....Každopádne vy sa zariaďte bez nich a nabudúce keď oni budú niečo potrebovať od vás ( ako si písala že na stavbe tvoj muž im pomáhal ) tak im jednoducho tiež už nepomôžte...aké požičaj také vráť...
A čo sa cudujes, ak máte mužov policajtov, tí len frajerky zháňajú.Nevidis ako sa ten kamarát chová ku svojej žene, co majú medzi sebou aké problémy riešia.Evidentne jej nebol nápomocný, keď to ona potrebovala najviac, preto takto zareagovala.Netreba ju osočovať.Ked to už na teba dôjde,tak volaj sanitku
@tykat to bude skorej
Autorka, tak toto je taaak jasná situácia, až sa čudujem, že vám to všetkým netrklo už dávno. :D Môj muž by mal teda riadne podozrenie, už len keby sa slním na lehátku pred iným mužom. Ale ty aj tvoj partner vyzeráte ako celkom príčetní ľudia a vaše reakcie sú mi mimoriadne sympatické. Páči sa mi, ako držíte spolu. 🙂 Na tvojom mieste by som však urobila jednu vec navyše - na najbližšiu fušku by som šla s partnerom aj bez pozvania (však nejdeš na audienciu ku kráľovnej, že potrebuješ pozvánku) - hneď by si videla/vedela ako sa veci majú a mohli by ste sa podľa toho zariadiť. 🙂
Držím palce k nadchádzajúcemu pôrodu, čakajú ťa vzácne chvíle, nedaj si ich pokaziť.
Btw. mňa prvýkrát bral do pôrodnice otec a manžel prišiel až keď šlo do tuhého (positka bola kamarátka) a druhýkrát ma bral manžel (rodičia prišli k staršej), ktorého otočili s tým, že to ešte chvíľu potrvá. Chudáka vystresovaného nakoniec doviezol kamarát, ktorý ochotne čakal na chodbe niekoľko hodín, aby ho mohol odviesť aj späť. 🙂 Oba pôrody začali nadránom, ale keby ma nemal kto vziať, zvoním aj susedom a obvolávam koho sa dá.🤷 Tiež bývame ďalej od mesta. 🙂
Ono sú 2 typy ľudí.
Niektorí ak pomôžeš očakáva protislužbu že ja som pomohol tebe ty teraz automaticky musíš mne a ak nechceš, nevyhovuje ti to, alebo nemôžeš tak je oheň na streche. Ako keby bola pomoc nejaký záväzok do budúcna.
Iní pomoc beru ako niečo nezištné, lebo pomôcť chcú a majú radosť z toho že niekomu pomohli popr. dobrý pocit a ak in naspäť v budúcnosti z nejakého dôvodu druha strana nepomôže, berú to športovo a neodúvaju sa. Berú to tak, že pomohli nezištne, lebo to tak cítili a chceli.
Každý ti berie inak a aj preto sú tu rozne názory a v tejto veci sa ľudia nezhodnú. Najlepšie je spoliehať sa vždy sama na seba, popr. na muža tam kde je pomoc každý deň vzájomná bez nejakého zaviazania sa a prirodzená a každý deň sa robia rozne maličkosti 🙂
mne je skor divne ze by ta mal brat cudzi chlap..preco nezaskoci radsej za muza v praci?alebo nech si vezme muz na ten den dovolenku.. urcite ma na nu narok...
Tak nechápem v čom je problém, však si zavolajte sanitku.Kym sa pripravite,obujete a už vám budú klopať na dvere.Odvezu vás aj o polnoci.
@kvietocek87 presne ... neviem si predstavit otravovat cudzich ludi..chodia taxiky sanitky... ved nezijeme v dobe kamennej
@kvietocek87
@zuzkat1 napriklad preto, ze ludia nechcu zbytocne zneuzivat sanitku, ktora moze chybat niekde inde, kde ten vyjazd bude ovela viac opodstatneny a radsej sa snazia najst niekoho vo svojom okoli, ak sa porod rozbehne v case, ked je muz v praci.
Zuzka, uz sa to pisalo na predchadzajucich stranach, nie vsade sa da zobrat dovolenka zo dna na den, nebodaj z hodiny na hodinu. Su povolania, kde to tak jednoducho nejde. Vyzera, ze autorkin partner ma presne take.
@katkine_terapie no ja som asi divna ale ja sa stale spolieham sama na seba a nie na okolie..ja by som volala sanitku a neriesila cudzich ludi...
@zuzkat1 ja mam nastastie kamaratov a kamaratky, ktorych ak poprosim o pomoc, neberu to ako obtazovanie. Preto najskor volim svoje blizke okolie (ak si teda neviem pomoct sama, co pri porode sa sama neodveziem). Cize u mna by bolo poradie: 1. ja 2. moj muz 3. rodina 4. kamarati/kamaratky 5. institucie. Zasada subsidiarity. Ale chapem, ze ludia to mozu mat inak.
@katkine_terapie a to je aké zneužívanie sanitky, však rodí.Je to opodstatnený výjazd.Co si myslíte, že je jedna sanitka na celý okres, či čo 🤣
@zuzkat1 ja som sa vôbec nestresovala,pri prvom ma odviezol muž a pri druhom som bola na kontrole a pekne som ich poprosila, nech ma už nepúšťajú domov,nech ma už nechajú v nemocnici.Pretahovala som už, čiže to bola otázka dní alebo vyvolania.Muz robil a nebudem sa stresovať.Zobrala tašku a išla.Oni to vedia uhrať aby si vás nechali v nemocnici.
@dominika1988 tiež si myslím a ze si dovolí pozvať len jej muža a ju nie je tiež trápne. Hlavne ze jej mužovi ona píše a volá a keď ma prísť so ženou tu už nechce vidieť. Dáko mi príde ze si nárokuje na pomoc oboch chlapov a keď treba pomôcť aj druhej tak pomaly sa zduva ze žiadny. Ani zascet by som jej nikdy nepomohla a môj chlap by sa tiež vysral. Toto sa nerobí je to obyčajná žiarivá sebecká krava
@katkine_terapie úprimne sanitka pošle rodiacu ženu do prdele. Keď im zavoláte vám povedia ze sa mate dostaviť sama. A keď sa vám nedá a už sa musia uracit prísť verte ze niesu dva krát príjemný.....
@kvietocek87 tak mňa by zaujímalo kde bývate v akom meste lebo takto ochotných sanitakov asi nemáme všade. Noste ich na rukách za ich ochotu. Uptimne na Liptove vám aj sam gynekológ povie ze sanitka po rodiace ženy nechodí ze žena sa ma dostaviť sama
@zuzkat1 sanitka nie su cudzi ludia? to teda nie je spoliehanie sa na seba :DD keby si sa na seba spoliehala dojdes aj pesi, na bicykli, autom sa odvezies sama... :D to je SAMA. Ale teda nic v zlom 🙂))
@simca06022011 To nemyslíš vážne! Sanitka je tu na to. Keď si zavoláš sanitku, lebo ju potrebuješ, oni ti nerobia láskavosť. Musia prísť. Keď pôjdeš zvoniť susedom, od nich je to láskavosť, oni nemusia.
@kvietocek87 inak ja som toto tiez nejak neriesila..prva prisla v nedelu a druhu ma objednali na konkretny den lebo som sa dllllho a pomaly otvarala...cize ju vyvolavali... ja si vobec nepamatam ze by som riesila kto ma vezme..ale ja som celkovo typ ze nespolieham sa na nikoho
@simca06022011 sanitka je na to urcena..kamarati a spol nie su predsa povinni stat v pozore a cakat kedy budem rodit
@katkine_terapie ako sa nehnevaj, spoluobčania,bezdomovci a opilci zneužívajú a brzdia sanitky denno denne.. druhá vec,žijeme v 21.storoci a existujú sanitky originál na takéto prevozy.. volá sa to dopravna zdravotná sluzba..vozia ľudí po vyšetreniach z jedného konca Sk na druhý koniec..
@h2 ja si nerobim srandu, ja som sa pýtala ako je to "zariadim sa sama". Mne je tk jednk, nech si aj vrtulnik zavola... Ale mne to príde rovnake "sama som sa zariadila" aj ked sa dohodnem s 10 susedmi ze ak, tak ma niektorý odvezie.
@simca06022011 Sama si tú sanitku zavolá a nemusí sa nikomu prosiť, ani byť nikomu zaviazaná. Takže v tom ja vidím ten rozdiel.

No nechcela som to pisat skor, ale po tvojich komentaroch mam pocit, ze ta zenska ma skor zalusk na tvojho muza, vela casu straveneho u nich plus to vyvolavanie, ty u nich nezelana osoba… no toto by mi uz poriadne blikali vsetky kontrolky