Reakcia muža po hádke

17. aug 2022

Keď sa pohadate s mužom a jeho spravanie a slova vas rozplaču, ako sa potom ku vam sprava? ignoruje vas alebo vas utesi?
plac nie je za ucelom citoveho vydierania..

liljana
17. aug 2022

Keby si sa pohadala s muzom az ho rozplaces, budes ho utesovat?

verkaveverka
17. aug 2022

Popis jeho správanie, ktoré ta rozplakalo.

autor
17. aug 2022

@liljana ano ja keby niekoho rozplacem, tak mi to pride luto a snazim sa ho utesit

autor
17. aug 2022

@verkaveverka pocas hadky mi povie hnusne veci o tom aka som..aky som zly clovek a podobne...a je schopny sa otocit a odist prec a necha ma plakat a nic neriesi...a potom o par dni si mysli, ze hadka je zabudnuta a veci co povedal, ze sa vymazali

babovka2321
17. aug 2022

Muz ma chvala bohu nikdy svojimi recami ani spravaim nerozplakal...

elistek13
17. aug 2022

Neviem, este sme sa do takej situacie nedostali, ano pohadame sa, ale nejake taketo veci na seba nevytahujeme. Mame uctu jeden k druhemu.

autor
17. aug 2022

@elistek13 suhlasim, ze to je o ucte k druhemu cloveku

petamich
17. aug 2022

my, ked sa raz za cas riadne pohadame, tak sa vzdy jeden druhemu ospravedlnime - primarne ten, ktory si uvedomi, ze zbytocne prestrelil (najcastejsie ja) ale teda take veci, ze niekto je zly clovek a pod. si nehovorime, kazdopadne mojho manzela kazda hadka velmi mrzi, odpravedlni sa a objime ma a pod.

stanulienkat
17. aug 2022

Muzi neznasaju urevane zeny . Je to skryta forma citoveho vydierania. Ani ja to nemam rada a to som zena.
Necakala by som od neho podlizovanie. Ale aspon "prepac". Ale nevieme preco hadka vznikla, kto bol na vine, ake slova padli..atd. A niektore zeny vedia robit poriadne dusno....

autor
17. aug 2022

@stanulienkat mne by stacilo, ak by nezdrhol prec a nenechal ma samu

katkine_terapie
17. aug 2022

Autorka: Ak toto dokaze: "pocas hadky mi povie hnusne veci o tom aka som..aky som zly clovek a podobne...a je schopny sa otocit a odist prec a necha ma plakat a nic neriesi..." tak netreba cakat, ze ak sa nasledne na to rozplaces, ze ta bude utesovat ci zostane pretoze sa asi zle citis. Inak vztah mate ok?

tandariatko
17. aug 2022

No podľa mňa nie je hádka ako hádka ... Ako my sa s mužom tiež hádame ale poviem uprimne iba pre sprostosti! Ak si aj povieme niečo nepekné (NIKDY NIE VULGARIZMI) a mne to pride luto že si aj poplačem tak áno sem tam ma uteší 🙂 ale niekedy ma ignoruje. Určite záleži prečo ste sa pohádali, kto hádku vyprovokoval a čo ti vlastne povedal. Lebo niekedy sa stane že ženy zveličujú.

sissy27
17. aug 2022

a čo je príčinou vašich hádok? lebo zdá sa mi to ťažko cez čiaru, ak sa pohádame o tom, akej farby bude nová kuchyňa, aby išiel na mňa s tým, že som zlý človek... aspoň teda u nás sú hádky o takých v podstate bezvýznamných veciach, v podstate to býva len kombinácia rozdielneho názoru na nejakú malichernosť a ťažkého dňa v práci alebo hladu 😀

elistek13
17. aug 2022

Mozno by bolo dobre si vykomunikovat preco ti niektore veci povedal v afekte, ci mu to vadi aj ozaj alebo to bolo len zo zloosti aby ti vlastne ublizil.

mandzula
17. aug 2022

To, ze ta nejde utesovat, je ten najmensi problem. Vacsi je ten, co ti pocas hadky hovori a aj to, ze veci nechavate ist do stratena, nevydiskutujete si ich. Ked mame s muzom nedorozumenie, po vychladnuti preberieme dovod, pre ktory vzniklo, aby sme mu nabuduce predisli.
A ono to fakt funguje.

syslik81
17. aug 2022

tiez by som ta neutesovala-naco sa ides hadat ked to nevies?? mozno mal aj pravdu a ta zamrzelo ze to niekto povedal nahlas a ma ta este utesovat? beriem ze niekto je citlivejsi ale skus na sebe a sebavedomi troska popracovat a nerevat za kazdu sprostost alebo odist so vztycenou hlavou a poplakat si pod perinu

ivangeline
17. aug 2022

Tak sa treba ist znova pohadat,teda vyriesit kondlikt a vsetko okolo neho az pokym nebudu obe strany spokojne...ale aj u nas je niekedy len ticha domacnost a potom to prejde. Nie je to zdrave riesenie konfliktov ale aj to je moznost. Ak ti stale nieco vadi,musis konfrontovat prva.

kaca222
17. aug 2022

Neviem si predstaviť situáciu, že sa dvaja pohádajú, žena sa rozplače a muž ako lusknutím prsta zabudne že sa hádal a ide ženu utešovať. Práve jeho odchod by som brala ako prejav toho, že už sa ďalej hádať nechce keď vidí že ťa to raní. Ale človek za sekundu predsa nezabudne že bol vytočený.
A btw súhlasím s ostatnými komentármi, toto nie je o utešovaní. Tiež si neviem predstaviť, že partner ktorý ma má rád mi začne hovoriť že som zlý clovek a neviem čo. Ale nevieme aký bol dôvod hádky a aké slová padli z jednej a druhej strany, takže ťažko sa k tomu vyjadrovať

moonlight1210
17. aug 2022

"pocas hadky mi povie hnusne veci o tom aka som..aky som zly clovek a podobne..."

Bez toho, aby si plakala, mu pozri pevne do oci a pokojnym hlasom povedz:
"Nie, nie som a ty to dobre vies. Keby som bola, tak pre teba neurobim (a vymenuj mu par dolezitych veci, co pre neho robievas). Prestan si tu teraz na mne vylievat svoju frustraciu. Bud sa budeme rozpravat o veci, ktoru teraz riesime, alebo chod prec. Prazdne reci a tieto detinske pokusy o urazky nebudem pocuvat. Pretoze potom by som si o tebe musela zacat mysliet, ze si hlupy. A ja si to zatial mysliet nechcem, lebo ta mam este stale rada. Tak sa neponizuj takymito prazdnymi recami predomou."

Je to rozumenejsie, ako potom fnukat, ako ti to mohol povedat. Preco ta nedosiel utesovat. Ako sa moze tak bez srdca pozerat, ze ty prelievas horke slzy. Ako ma tu moze nechat samotnu a moze mu byt fuk, ze trpko placem.
A v sebe budes pomalicky budovat jednu krivdu na druhej.

Bud z vas dvoch ty ta rozumna. Dobre vies, ze ti to splechol len preto, ze na teba chcel preniest svoj hnev. Pre nic ine sa toto nerobi. Hladaju sa urazky a cele je to motivovane snahou mat na vrch, mat "pravdu". Je jedno aku, hlavne, ze protivnik stichne a vyvola to zdanie, ze ked nic nehovori, tak prehral a ja som vitaz. Vivat!
O nic ine pri tom nejde. Len pre toto niekto zacne hadku zatahovat do na toto uzemie ponizovania.
Tak sa nauc na to nereagovat a nauc sa ihned ho z tej cesty zavratit naspat, ako rozutekane husi.

Zo zaciatku sa bude preto o zem plieskat, lebo miesto lahodneho pocitu, ako ti to nandal, zazije dalsiu frustraciu, ze to neucinkuje.
Potom sa bud nauci rozumne hadat, alebo si ty zacnes klast otazku, co si to vlastne na nom milovala, okrem sexu.

autor
17. aug 2022

@mandzula on pokus o diskusiu berie ako pokracovanie v hadke

autor
17. aug 2022

@moonlight1210 dakujem, velmi dobre napisane a nasla som v tom odpoved na vela vecu

euka210
17. aug 2022

Ja ignorujem potom jeho, marne sa bude snazit. Ked ma to prejde, potom sa k tomu mozme zase normalne vratit. Aj tak je to o inom pochopeni vacsinou, nikdy mi naschval nechce slovami ublizit. Obaja vieme ako obcas beriem veci. Jasne, ze ho to aj mrzi.

euka210
17. aug 2022

Nadavanie, ani vytahovanie starych veci u nas nehrozi, ani ponizovanie...moj je velky kludas a nema taku povahu, nekrici...to ja som skor kriciaci typ...ale na deti, na neho nie. Obaja sme introverti a mame tendenciu sa stiahnut, nie utocit.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikusha2212
17. aug 2022

@moonlight1210 toto je naozaj dobra rada. Ale co s takym, ktoremu ked toto povies, tak reaguje este vztahovacnejsie?

mandzula
17. aug 2022

@autor fakt je ten, ze na riesenie diskusiou musia byt nastaveni obaja.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kaca222
17. aug 2022

@zoro9836 bacha na to, niekto je citlivejší a pri hádke sa hneď rozplače. Ja som rovnaký prípad a rozhodne nejde o citové vydieranie. Je to pre mňa proste stresová situácia a hneď mi idú slzy. S mužom sa pochytíme výnimočne, naša najvážnejšia hádka zatiaľ bola či budeme prať oblečenie na 30ke či 40ke 😅 Ale s vlastnou mamou sa hádam veľmi často a to vždycky revem a som vytočená. Moja sestra je napr úplný opak, volám ju šuter. Nikdy som ju plakať nevidela, ale tvrdí mi, že už plakala kvôli nejakému chlapovi 🙄😀

reanda
17. aug 2022

dokazovat niekomu, ze nie som zly clovek, je vycerpavajuce a zbytocne.. aj ked by sa ti to nahodou podarilo, bola by si potom spokojna? naplnal by ta vztah s takym clovekom, ktory v tebe dobro nevidel sam od seba, ale musela si sa o to tazko zasluzit? strata energie.. chod tam, kde tvoju hodnotu budu vidiet, kde ju nebudes musiet namahavo dokazovat a trapenie skryvat do vankusa, aby si nahodu sebou niekoho neobtazovala..