icon

Reakcie keď poviem, že bývame u svokrovcov

16. júl 2022

Chcela by som sa podeliť o moje trápenie. Aby som ale začala od začiatku. Bývame u manželových rodičov. (Už teraz vidím ako ste sa všetci zhrozili, že si zničím manželstvo a neviem čo.) Po vysokej sme chceli ísť pôvodne do svojho, no nemali sme našetrené dosť na hypo a nechceli sme si k tomu brať úver. Pôvodne sme chceli ísť do podnájmu ale manželovi (vtedy ešte priateľovi) rodičia sa ponúkli, že môžme ostať u nich. Bolo to pre nás omnoho výhodnejšie, lebo sme nemuseli "vyhadzovať" peniaze za podnájom. Normálne sme si rozdelili výdavky a tak sme fungovali. Po čase sme sa so svokrovcami tak zžili, že aj keď sme mali našetrené na hypo tak sme tam zostali bývať. Byt sme kúpili a prenájimame ho. Do toho sme sa s manželom vzali a pred 2ma rokmi sa nám narodila malá. Svokrovci sú už na dôchodku a nikdy s nimi nebol problém, ba naopak. Pomáhajú mi s malou, postrážia keď treba niečo vybaviť, svorka mi občas malú na 2-3 hodinky vezme kočíkovať, že nech si oddýchnem. Stále máme skvelé vzťahy a nebyť ich tak by sme nemali investičný byt a nebývali by sme v dome v Bratislave. Keďže manžel je jediné dieťa sme zobratí a máme malú, rodičia na nás dom už prepísali. Čiže de facto je to už naše bývanie. Ale nikto to tak neberie. Proste tam žijeme spolu a takéto veci nikto nerieši.
Problém je ale v tom, že v momente keď pred niekým spomeniem, že bývame "so svokrovcami" okamžite majú ľudia predsudky ako si nevieme zabezpečiť vlastné, ako nám to zničí manželstvo. Najhoršie to prijímam od mojich rodičov, ktorí mi doslova vyčítajú že "prečo nebývame vo vlastnom byte". Vôbec ich nezaujíma nič čo im poviem. Tak isto keď sa to niekto dozvie, hneď mi začne dávať "rady" že ako okamžite odtiaľ musíme odíst.

Strana
z2
nepic
17. júl 2022

To je určitý druh ľudí ktorý sa radšej stará o druhých a nie o seba. Tu prehadzuje 200k potom zas 300k a toľko má zbytočných peňazí a kam to najlepšie investovať a podobne. Teba bude riešiť že bývaš so svokrovcami,ďalšieho že býva v nájomnom byte a ďalšieho že v podnájme,ale on pritom v byte na hypotéku a ešte aj spotrebák má na ten byt,alebo vysnívaný domček. Tu rieši ako všetko zdraželo,koľko už stojí zmrzlina,za koľko účinkuje Frontin alebo Xanax,alebo koľko rokov už užíva antidepresíva. A keď po pár rokoch prestane manželstvo fungovať podľa predstáv,tak sa jednoducho rozviesť a zas tu riešiť ako dostať čo najvyššie výživné,resp ešte aj výživné na seba. Ale zlý a zle rozmýšľajú len ostatný ľudia okolo.

kamatopo
17. júl 2022

Závisť ,závisť a závisť. Mňa ani len nepohne keď moji kamaráti bývajú s rodičmi. My tiež máme dvojgeneračný dom a tiež si ho do hrobu nezoberiem tak prečo nemať radosť zo života spolu so synom a nevestou.

mikadooo
17. júl 2022

Si veľmi veľmi šťastná žena, že si spokojná pod jednou strechou so svokrovcami. Váž si to a predsudky hoď za hlavu. Je úplne jedno, čo iní hovoria, mňa napríklad normálne táto téma zahriala na duši, že konečne žiadna nevera, klamstvá, a podobne. Veľmi vám to prajem a dopriala by som to každému, kto je nútený žiť pod jednou strechou či už s jednými či už s druhými rodičmi. A okoliu sa nečudujem... Tiež by moja prvá reakcia bola asi negatívna, jednoducho keď si predstavím seba a svokrovcov pokope....🙈😄. Možno aj ostatní to majú tak, že by to pre nich jednoducho bolo trápenie a z toho vychádza ich "nepochopenie" tvojej situácie🤷.

marsmykkok
4. aug 2024

Pozri, cudzím poviem, bývam v BA v dome, nevravím s kým, keby sa aj opýtajú, predpokladám že máte to nejako oddelené, poviem, že s manželom a dieťaťom. Ak pôjde napríklad o kolegyňu čo sedí so mnou v kancelárii, poviem jej to ako si to povedala ty, bývame so svokrovcami, lebo spolu super vychádzame, je nám tam dobre, ale kúpili sme si investičný byt čo prenajímame. A rodičia, no neviem, podľa mňa len žiarlia, že svokrovci sú stále s Vami a keby mali také možnosti napríklad finančné ako svokrovci tiež by to prijali keby je to opačne a bývate u nich.

michaela329
4. aug 2024

Žite si ako vám vyhovuje. My sme tri roky žili u našich, kým sme stavali a absolútne som neriešila, čo si kto myslí. Keď si ľudia dobre sadnú, tak je to iná situácia ako nešťastne príbehy.

katka700
4. aug 2024

Máš skvelých svokrovcov, sadli ste si povahou, je vám spolu fajn. Vieš aká je to vzácnosť? Väčšina ľudí tak dobré rodinné vzťahy nemá a ťažko chápu že sa to dá. Váž si to čo máš a blbé reči nerieš 😊
Inak keď sa niekto spýta či bývaš v dome alebo v byte, či vo vlastnom či v prenájme, sama či s dakym iným je to v lepšom prípade netaktny človek čo má problém posúdiť co je vhodné a čo nie, v horšom prípade úplný hulvat.

sisska96
4. aug 2024

No a? Nech si každí mysli čo chce.

tiezjedna
4. aug 2024

ja ti naopak veľmi gratulujem k takýmto krásnym vzťahom a prajem, aby vydržali navždy❤ je krásne občas čítať aj takéto pekné príbehy👍 na reči ostatných sa vykašli

zuzana76
22. dec 2024

to vazne navsteva povedala, ze co to ma byt, ze tam byva svokra?

Strana
z2