Rekonštrukcia bytu - stres a hádky
Ahojte, potrebovali by sme zrekonstruovat byt, v ktorom ako rodina bývame, teda by sme sa museli na ten čas odstahovat, premiestniť zariadenie, ktoré si nechávame, knihy, oblečenie atď. no všetko a samozrejme prenajať si na ten čas nejaky byt. Máme harmonické manželstvo, hadame sa minimalne, vzdy sme sa vedeli dohodnúť, ale odkedy je táto téma na stole, začali sme sa hádať, a čoraz viac. Dnes mi manzel povedal, že nechce rekonštrukciu, pritom doteraz sa tváril, ze ideme do toho. Ze v tom nevidí zmysel, ze to bude bude stat kopec peňazí, stresu, budeme bývať v nejakom cudzom byte bohviekde, ze bude musieť vkuse lietať hore dole atď. Ostala som ako obarena, deti sú už väčšie, už sú na to aj oni nastavene, ze od júla zaciname a "sťahujeme sa". Ani mne sa do toho ale ze vôbec nechce, bude to masaker, sťahovanie, zvyknut si na bývanie u niekoho, riešenie stále nejakých problémov, dodrzanie termínov, potom sa nasťahovať naspat... ako je mi zle z tej predstavy... ale tu sme sa nastahovali skoro pred 20timi rokmi, vtedy sa byt prerabal, ale dnes je už proste po tej dobe a dvoch deťoch v stave dávno na rekonštrukciu. Podlahy uz vyzerajú, kúpeľňa, WC, dizajn 🫣 poistky vkuse vyhadzuje, tiež hlavne deťom chcem prerobiť izbu, su už veľké, nech majú sukromie, viac miesta...
Ahoj a nemáš ty náhodou môjho muža? Ja som už inak rezignovala na rekonštrukciu, asi to naozaj predáme a kúpime zrekonštruovaný, keď dcéra vyštuduje. Len miesta mi je ľúto, všade máme blizko, susedov poznáme, je tu pekná príroda.
@kuchynka15 no ved to práve, mne tu všetko vyhovuje naozaj, preto som aj ochotná pre niekoho nelogicky investovať, ze sa mi to nevráti a nepredám to za tu cenu, o ktorú sa to prerabkou navýši. Ale ja ho nechcem predať, ja tu chcem ostať bývať a preto to chcem mat pekné pre seba
ja milujem krásnu a vynovenú domácnosť, nemohla by som byť v zastaralej, moja mama menila nábytok a podlahy ešte aj v 70-ke, domácnosť ináč vonia a je to radosť v takej byť, vždy sa dá všetko zariadiť len treba chcieť
@alenka58 áno, aj moja mama po 70ke vymenila v dome podlahy, zrekonstruovala si kúpeľňu, nový gauč, kupila si veľku záhradnú súpravu, už po streche poskuluje atď. On v 70ke neviem co bude robiť...
@matkamirko nie, s cenou je uzrozumeny ze to bude toľko stat a postupne prerabanie, to už vôbec nie, ešte aby sa to natahovalo a stále nie a nie hotové
Neviem, taka som z toho už znechutena, ze to v skutočnosti chcem len ja, ze nemáme spoločný cieľ, ja som tu za princeznicku, čo vymýšľa, pritom fakt proste už je to tu retro, ako som písala, zelené obkladačky, opotrebovane podlahy, nábytok, proste celkovo dizajn už osumely, ved je to skoro 20 rokov, ale ja vymýšľam, smutno mi je z toho. Síce včera povedal, že keď budem spokojná, tak ok, ideme do toho, dobre, ale to je také, ze zasa len kvôli mne, mne sa už do toho ani absolútne nechce, vyberať podlahy, obklady, keď viem, ze je to nasilu, nech si zožerie už teraz svoju rekonštrukciu, blahosklonne mi vyhovel po 100 hadkach, lebo chcem zrekonstruovat až trápny panelákový byt...
Ide mi na nervy len z toho čo si napísala..🙄
Ide mi na nervy len z toho čo si napísala..🙄
@pikachu999 no, tak to sme dve. Ja už som znechutena maximalne z jeho postoja a už absolutne nemám chuť vôbec sa tým zaoberať, ani tou myšlienkou prerabky, nieto ešte niečo pozerať a plánovať. Ok, tak si tu skysnime vo vybyvanom byte osumelom a budeme sa tváriť, že ved aké to tu máme pekne, ako on hovorí "nadcasove" a ja budem naďalej pobehovat s fixou a latat platat všetko čo sa poskriabe, odlepi, nech sa až tak nehanbim... všetci naši známi bývajú bud v domoch alebo v novostavbách, ja po dome netúžim, nie som ten typ a tiež to dochadzanie a zápchy, ktoré tu sú, no proste nie. Novostavba, ok, ale tie ceny, no neviem, cca pol milióna dat mi príde choré, stále je to len byt, plus deti, ako som písala o par rokov odídu a zadlzit sa takto, zvlášť už v našom veku... proste mi to príde už také nelogické. A tu sme všetci spokojní. No ale to tým chcem povedať, že my jediní z okolia bývame v paneláku, ja mu to nevyhadzujem na oči a možno by som bola rada, keby ho napadlo, ze nemá harpiu, ktorá ho núti do domu alebo novostavby, lebo ostatní majú, tak chcem aj ja, ale chcem len po 20tich rokoch dat dokopy trápny byt. Ja viem, 50 tisíc tiež nie je málo, ale zasa urobime to teraz za toľko a ma vybavené v podstate do smrti, keď to mam tak povedať, lebo ja neviem ako si to inak predstavuje, ci až keď budu obkladacky opadane a dvierka od skrinky mi ostanú v ruke... ale vlastne aj to by sa dalo opravit. Predsienovu zostavu mame z aska alebo neviem odkiaľ, no obycajna, ale proste dizajn z roku 2000+, jeho vyjadrenie, to je taka škoda, ved jej nič nie je 😡 proste ja sa už par rokov hanbim, keď k nám niekto príde, podla neho je to úplne v poriadku a mňa z toho ide poraziť a neviem ako ho prebrať z takého postoja😭
Skús mu to čo si mi sem teraz napísala dať prečítať..že ako zareaguje..podľa mňa vám to treba prerobiť teraz nech máte na staré kolená kľud a pohodu ..
To áno....ale satisfakciu za úsilie ktoré dávate do prace bude vo vašom kvalitnejšie byvani.....ano da sa žiť všelijako....ale život je na to aby ste si aj peniaze užili alebo dali do toho co je dolezite. ....my sme vždy po troche prerábali....platíme vždy niečo cely život.....a pracujeme cely život pokiaľ je zdravie.....to môj muž by aj v krabici býval...keby som to nechala na nom....a hlavne to su aj potom starosti....tym to nekonci
Ja ho chápem a absolútne sa mu nečudujem.
Rekonštrukcia vlastného v ktorom človek býva sú utopene peniaze ktoré nikdy človek nedostane naspäť (pokiaľ byt nepredate).
To není ze za tie peniaze bude niečo nove mať, bude mať to isté len v krajsom obale.
Ak sa doteraz v byte dalo bývať z jeho pohľadu nemusí byť význam rekonštrukcie.
Za cenu rekonštrukcie môžete mať napríklad 20% na nový byt. Predáte starý a ste v krásnom novom.
Alebo 20% na nový byt zvyšok hypo, byt do prenájmu a o 3 roky mate opäť peniaze na rekonštrukciu súčasného a ešte ktomu ďalší byt.
Skús mu to čo si mi sem teraz napísala dať prečítať..že ako zareaguje..podľa mňa vám to treba prerobiť teraz nech máte na staré kolená kľud a pohodu ..
@pikachu999 no ved tak to plánujem aj ja, teraz to absolvovať, nechcem nič špeciálne, jemnú čistú rekonstrukciu, neutrálne farby a pod a mat už pokoj do dôchodku. Všetko čo som tu písala som mu povedala, ale bez úspechu 🤷♀️
To áno....ale satisfakciu za úsilie ktoré dávate do prace bude vo vašom kvalitnejšie byvani.....ano da sa žiť všelijako....ale život je na to aby ste si aj peniaze užili alebo dali do toho co je dolezite. ....my sme vždy po troche prerábali....platíme vždy niečo cely život.....a pracujeme cely život pokiaľ je zdravie.....to môj muž by aj v krabici býval...keby som to nechala na nom....a hlavne to su aj potom starosti....tym to nekonci
@pieksamaki no ved presne, ak by to finančne nešlo, ok, neskôr, postupne, ale v tom nie je problém, tak držme peniaze a nech nám to tu padá na hlavu
Tak potom jedine rozvod a pošli ho k tomu chlapovi čo písal nad tebou 🙈😅😀
Rekonštrukcia vlastného v ktorom človek býva sú utopene peniaze ktoré nikdy človek nedostane naspäť (pokiaľ byt nepredate).
To není ze za tie peniaze bude niečo nove mať, bude mať to isté len v krajsom obale.
Za cenu rekonštrukcie môžete mať napríklad 20% na nový byt. Predáte starý a ste v krásnom novom.
Alebo 20% na nový byt zvyšok hypo, byt do prenájmu a o 3 roky mate opäť peniaze na rekonštrukciu súčasného a ešte ktomu ďalší byt.
@misanthropicdann to sa ľahko povie...ale riesit nájomcov a riešiť dátumy, dane.....to sú tiež starosti...ale vždy je to uznávam ľahšie práca ako upratovačka.....no my mame zle skúsenosti
@misanthropicdann no prenajímať byt kde je všetko staré tiež nie je terno, ľudia si potrpia, alebo potom za podstatne nižšiu cenu, my sme zariadili z ikea síce ale všetko bolo tip top pre podnájomníkov, samozrejme záleží hlavne od polohy
@misanthropicdann chápem ta ako to myslíš, ale utopene peniaze... no ak chcem ostat niekde bývať, na com sme sa zhodli, veľa iných možností ako to zrekonstruovat nie je. Ako som uz písala, ja to neberiem ako investíciu, planujem tu kludne dožiť, preto mi to stoji za to, robim to cisto pre nás, aby sme to my mali pekné. To je ako keby si povedal, že peniaze, ktoré si dal za dovolenku, sa ti nikdy nevrátia. Ty to vidíš veľmi jednoducho, až ružovo. Ze za cenu rekonstrucie mame 20% na novy byt a bývame v krásnom novom. no, za 250 tisíc v krasnom novom asi tazko, to by sme mali cca to, co teraz. Alebo 20 % na novy byt a zvysok hypo a nas do nájmu... ake jednoduché. Ak by to malo mat zmysel a logiku, mala by to byt novostavba, alebo aspon velkometrazny tehlovy byt a pod., čiže už len hypotéka nejakých 350-400 tisíc k tým 50 tisicom, splátka x tisic, no ved v pohode. Nehovoriac o tom, že tých 50 tisic by som dala len za parkovacie miesta. A co sa týka nájmu, tu platime cca 260 eur "najom", prenajali by sme ho za cca 1000 eur, ak teda vobec, lebo to je uz naozaj vybyvany byt, pouzivanybez zasahov 20 rokov, ale ok, neodpocitavam iné poplatky, čiže 740 € z najmu dajme tomu, kde budem mat za tri roky z tohto na rekonštrukciu? A aký dalsi byt? Ten, z ktoreho budem mat platiť splátku x tisic eur do 80ky? To nie je "moj" byt. Svet gombicka, rýchle riešenia tu hadzes, len trosku nedomyslene
Prave robime ciastocnu rekonstrukciu domu a malu pristavbu. Sme na 3 -4 mesiace v podnajme, na druhej strane mesta. Tiez som sa toho desila z viacerych dovodov. Ale ako nahle sme zacali, tak sa vacsina obav rozplynula. Ano, stoji to nemale peniaze ( este k tomu podnajom navrch 😱), ale berieme to ako investiciu do buducnosti. Jedine, co lutujem, ze sme to neriesili 5-10 rokov dozadu, kedze ceny u nas su momentalne astronomicke (UK). Muz snad pochopi, ze pokial bude dalsich par rokov otalat, tak to bude lenna len drahsie.
Prave robime ciastocnu rekonstrukciu domu a malu pristavbu. Sme na 3 -4 mesiace v podnajme, na druhej strane mesta. Tiez som sa toho desila z viacerych dovodov. Ale ako nahle sme zacali, tak sa vacsina obav rozplynula. Ano, stoji to nemale peniaze ( este k tomu podnajom navrch 😱), ale berieme to ako investiciu do buducnosti. Jedine, co lutujem, ze sme to neriesili 5-10 rokov dozadu, kedze ceny u nas su momentalne astronomicke (UK). Muz snad pochopi, ze pokial bude dalsich par rokov otalat, tak to bude lenna len drahsie.
@saza007 tie ceny sú všade desne.....dnes už je všetko drahe. My mame 5 deti a keď idem zubarovi...si rátam koľko dní na to musím robiť....aby som zaplatila účet.....no co uz...rozvíjanie aj iný sektor.....vsetko je relatívne....ale dá sa aj presťahovať a tak....to všetko viem
@saza007 tak on by tu kludne žil aj ďalších 30 rokov takto, on tu nevidi problém...
Rátaj tak 70tisíc eur... a nie je náhodou problém v tých peniazoch? že chlap vidí, že koľko to stojí a ako sa on narobil aby také peniaze získal etc?
No zas musis vziat do uvahy,ze je to poriadny zasah do sukromia.......je ine kupit byt,prerobit a potom sa nastahovat a je ine vystahovat si vsetko niekam a potom to vlacit naspat. Hlavne ak ma clovek cit k nejakym veciam,alebo je zberac a nemieni nic vyhadzovat,lebo vsetko sa zide.......ja som prerabal byt svokre a pokial som neprisiel a nevytrhal jej zarubne aj zo zachodu tak dovtedy preberala co vsetko este chce nechat......este aj pohladnice spred xy rokov chcela nechat.........
Rátaj tak 70tisíc eur... a nie je náhodou problém v tých peniazoch? že chlap vidí, že koľko to stojí a ako sa on narobil aby také peniaze získal etc?
@procrastique tak určite si uvedomuje, že je to kopec peňazí, ved aj ja, a že nespadli z neba, ale to sa da povedať aj keď sa kupuje auto alebo dovolenka, to tiež stojí x tisíc a navyše človek z toho nič nemá, myslím hmotne, auto aspoň pouziva dennodenne niekolko rokov, v byte tiez bude byvat aj dalsich 30 rokov... proste nič nie je zadarmo a na druhej strane potom vlastne naco človek zarába a snaží sa, aby na tých peniazoch sedel a povedal si, nič mi netreba? Ved bývať sa da aj s umakartom, s osuchanym nábytkom, piati v 2izbovom byte, no, da sa...
On sa možno bojí, že za rok bude mať rakovinu a prachy by sa mu zišli na liečbu alebo, že ty budeš PN rok a pol lebo si zlomíš ucho 😂 proste netušíš čo mu ide hlavou a miesto hádok je čas si k tomu kľudne sadnúť a zistiť príčinu.
No zas musis vziat do uvahy,ze je to poriadny zasah do sukromia.......je ine kupit byt,prerobit a potom sa nastahovat a je ine vystahovat si vsetko niekam a potom to vlacit naspat. Hlavne ak ma clovek cit k nejakym veciam,alebo je zberac a nemieni nic vyhadzovat,lebo vsetko sa zide.......ja som prerabal byt svokre a pokial som neprisiel a nevytrhal jej zarubne aj zo zachodu tak dovtedy preberala co vsetko este chce nechat......este aj pohladnice spred xy rokov chcela nechat.........
@martin96321 jasné, je to veľký zásah, aj mne je z toho mdlo keď si to cele predstavím a podla mňa realita bude ešte horšia ako moje predstavy, to mu ja neberiem a úplne to chápem. Ale tak ako inak to urobiť?
On sa možno bojí, že za rok bude mať rakovinu a prachy by sa mu zišli na liečbu alebo, že ty budeš PN rok a pol lebo si zlomíš ucho 😂 proste netušíš čo mu ide hlavou a miesto hádok je čas si k tomu kľudne sadnúť a zistiť príčinu.
@procrastique kľudne sadnúť. No to by som veľmi rada, ale s nim sa nedá kľudne, začne za 5 sekund chrlit zo seba piate cez deviate zvýšeným hlasom a všetko čo poviem, odpalkuje, lebo opäť, nič nám netreba, načo, čo nám to prinesie atď. Takže toto mu ide hlavou, 100 krát sme to preberali a nič nové som sa nedozvedela, aj keď som sa snažila mu to vysvetliť, že sa nám to tu proste po tých rokoch rozpadá a ze aké iné riešenie by on navrhoval
Najmite si architekya nech vidite presne co chcete a co bude. Potom stavebny dozor a dohodnite cenu a termin. Nech ide vsetko podla planu. Ak nieco nedodrzi firma,je to na och triko a neplatite om navyse nic. Pokial bude vsetko jasne a zrozumitelne,mal by to pochopit
@matkamirko Bola by si spokojna,keby to Tebe urobil muz?

Keby som mala žiť ako môj muž....žijeme asi v krabici...väčšinou ženy udržujú životný drive...kedy inokedy keď nie teraz.....véd to je super...idete si skrášliť byvanie
@pieksamaki on sa ma opýtal, ze co tym ziska, ked toto všetko absolvuje, ja že ved pekne nové bývanie. A on že čo z toho, ved aj teraz to je dobre a nové sa raz dva okuka... ved aj pod mostom ľudia žijú 🤷♀️