Rekonštrukcia bytu - stres a hádky
Ahojte, potrebovali by sme zrekonstruovat byt, v ktorom ako rodina bývame, teda by sme sa museli na ten čas odstahovat, premiestniť zariadenie, ktoré si nechávame, knihy, oblečenie atď. no všetko a samozrejme prenajať si na ten čas nejaky byt. Máme harmonické manželstvo, hadame sa minimalne, vzdy sme sa vedeli dohodnúť, ale odkedy je táto téma na stole, začali sme sa hádať, a čoraz viac. Dnes mi manzel povedal, že nechce rekonštrukciu, pritom doteraz sa tváril, ze ideme do toho. Ze v tom nevidí zmysel, ze to bude bude stat kopec peňazí, stresu, budeme bývať v nejakom cudzom byte bohviekde, ze bude musieť vkuse lietať hore dole atď. Ostala som ako obarena, deti sú už väčšie, už sú na to aj oni nastavene, ze od júla zaciname a "sťahujeme sa". Ani mne sa do toho ale ze vôbec nechce, bude to masaker, sťahovanie, zvyknut si na bývanie u niekoho, riešenie stále nejakých problémov, dodrzanie termínov, potom sa nasťahovať naspat... ako je mi zle z tej predstavy... ale tu sme sa nastahovali skoro pred 20timi rokmi, vtedy sa byt prerabal, ale dnes je už proste po tej dobe a dvoch deťoch v stave dávno na rekonštrukciu. Podlahy uz vyzerajú, kúpeľňa, WC, dizajn 🫣 poistky vkuse vyhadzuje, tiež hlavne deťom chcem prerobiť izbu, su už veľké, nech majú sukromie, viac miesta...
a naozaj chcel prerabku? alebo mu naozaj stacilo to ako ste zili.
lebo mozno naozaj mu stacilo co ste mali a vlastne siel do toho z donutenia a teraz je frustrovany.
Chlapi to vidia inak. Môjmu tiež nič nevadí. Aj keby býval v 80 ročnom rozpadajú on sa dome.
@koniarova presne. skor zeny su podla mna take, co by radi veci menili, muzi ani nie. :D
co vsetko vam menia
@balerina2025 všetko, komplet cely byt, vrátane vody, elektriky, kúpeľňa komplet, podlahy, podhlady, dvere, stierky, radiátory aa budu meniť, jedna stena sa bude aj posúvať...
Nam robila firma a stihli to za mesiac. Mezonet 125 m2. Ale teda celkovo planovanie bolo pol roka dopredu. Podlahy, kupelne, kuchyna, malovanie a tapety. Vsetko bolo naplanovane podla harmonogramu a slo sa. Keby to bolo na dlhsie, tak tu v BA len prenajom by vysiel tisice eur. Tomu sme sa chceli vyhnut. A to sme sa byvali zatial styria v trojizbaku 😁 polka veci ostala v skatuliach, co sme to nemali kam dat. Vylozili sme len to najnutnejsie. Ale prezili sme.
@anjelok no, okrem iného áno, aj ten nájom, to je ďalší kopec peňazí každý ďalší mesiac plus platba za byt, v ktorom nebyvas
toto by cakalo aj nas. cca kolko asi cena kludne mozes do spravy
ja tipujem cca 40 000. ci malo ci vela
ale v tom snad aj nabytok a kuchynska linka spotrebice ale asi som malo povedala
Ono je viac faktorov na ktore treba prihliadnut. Aka stara je bytovka je podla mna ten najväčší faktor. Lebo byt v bytovke z roku 1950 by som neprerabala a isla by som radsej do novostavby. Ta investícia sa ti podla mna nevrati. Lebo prerobit na komplet byt, je dobrych 30 tis. a viac .
@betulinka1 chápem, ale mne nejde o investíciu, ja tu chcem reálne bývať, aj do dôchodku. No neviem, bežná cena novostavby je tu 400-500 tisic, takže radšej dám 50 tisic a som v pohode, ako splacat sialenu hypoteku, lebo ja nemam x stotisíc eur v zasuvke. Plus deti sú už väčšie, takže mi to okrem toho už nedava taky zmysel, keďže rátam, že odídu študovať, resp sa osamostatnia
Nedajte sa oklamať keď vám hovoria že to bude trvať 3-6 mesiacov. Ja som prerábala 4 izbový 90m2 byt sama. Všetko staré vyhádzať, spraviť holobyt a potom od podlahy zrekonštruovať a to popri práci na plný úväzok a trvalo mi to 3 mesiace. Keď bola elektrina, voda, podlahy a kúpeľna spravené, tak som tam už spávala na matraci na zemi. Elektrina 4 dní, voda 2 dní, podlahy týždeň, kúpeľňa týždeň. Zvyšok bolo demolovanie nábytku a skladanie a osádzanie skriniek, maľovanie stien a osadenie zárubní a dverí.
toto by cakalo aj nas. cca kolko asi cena kludne mozes do spravy
ja tipujem cca 40 000. ci malo ci vela
ale v tom snad aj nabytok a kuchynska linka spotrebice ale asi som malo povedala
@balerina2025 cena je odhadovaná na 50 tisic, ale aj tu nám hovorili, že to je minimum 🤷♀️ ze len robotníci budú stáť 10 tisíc
neskutocne palky,.
neskutocne palky,.
@balerina2025 neviem, takúto sumu väčšinou nám hovoria, myslím známi
Ved len kuchyňa kolko stojí, neskutočne
50tis je dobry odhad.
a naozaj chcel prerabku? alebo mu naozaj stacilo to ako ste zili.
lebo mozno naozaj mu stacilo co ste mali a vlastne siel do toho z donutenia a teraz je frustrovany.
@balerina2025 tak, donútený, no ja do toho tiež nejdem s radosťou, ale behať stále s fixkou napr, pozerať sa na zelene obkladačky v kúpeľni, osuchane dvere a kľučky, poohybanu podlahu... nemyslím si, že som až taka princeznicka. Jemu nic netreba, ako som už viackrát napísala, on chodí v doslova rozpadnutych teniskach, zvnútra vydrete komplet, oblečenie kde ide okolo, tam kupi, bundu 20 ročnú si na seba bez problémov hodi, auto tiež až keď je hrdzavé... pritom to nie je o peniazoch, ale JEMU NETREBA 😵💫
Urob podľa seba, keď jemu netreba, tebe treba. 😂😂😂
tak tam mas odpoved. jemu staci co ma.
tak tam mas odpoved. jemu staci co ma.
@balerina2025 áno, stačí... neviem, ja tiez nie som žiadna fiflenka, čo musí mať všetko na čo si ukáže, to zďaleka, ale čo on v tomto smere dokáže... to je neskutočné, napr keď ešte chodil hrávať futbal, bežne si športové veci hodil do lidl igelitky, keď nemal športovú tašku po ruke, kamaráti len pozerali, príp raz som objavila na takej taške drotik, len tak amatérsky daný, lebo mu praskla karabinka, hovorím preboha, kúp si novú, to ako vážne takto ideš... ani počuť, tej taške nič nie je☝️ alebo raz mal no ale ze komplet rozpadnute, vyblednute také letné platené nasuchovacie topánky, podotykam v lidli kúpené, 100krat som mu hovorila, nech ich konečne vyhodí, no akože hrozne vyzerali naozaj, dala som ich potom nabok a povedala som mu, že som ich vyhodila... no to bola panika, ze ako som si to mohla dovoliť, no hystéria 🤦♀️ to len také príhody čo mi teraz napadli. Ale inak je veľmi štedrý, ze taka zaujímavá kombinácia, ja a deti si môžeme kúpiť čo len chceme, zaplatí kolko treba, aj ja keď mu kúpim napr na vianoce pekný kvalitný sveter alebo košeľu, tricko, vidno, že je rad a aj tie veci rad nosí, ale inak nie, on je taky pohodlný, ťažko opúšťa zabehnute koľaje, veci...
Aj pred chvíľou zasa, ideme do toho, nech si spokojná, pre mňa je toto prvoradé, čo je síce pekne, ale dodal, že ak nebudeme rekonstruovat, budeme nešťastní obidvaja, ak budeme, bude nešťastný len jeden, čiže on samozrejme. A to ma štve, ze to robí nasilu, len nech som ja spokojná a ma kľud a on to nepovažuje vôbec začať potrebné
On sa desí toho času prerábky. Ozaj to nedávajte robiť firme,ktorá tu bude robiť dlhšie ako mesiac.
Keby som mala žiť ako môj muž....žijeme asi v krabici...väčšinou ženy udržujú životný drive...kedy inokedy keď nie teraz.....véd to je super...idete si skrášliť byvanie
Idú vám to robiť majstri a hádate sa kvôli tomu .neviem čo by ste robili na dome ktorý prerabate sami..šak mu povedz že nech teda kúpi nový byt aj zariadenie ak sa mu toto nepáči..
Ahoj a nemáš ty náhodou môjho muža? Ja som už inak rezignovala na rekonštrukciu, asi to naozaj predáme a kúpime zrekonštruovaný, keď dcéra vyštuduje. Len miesta mi je ľúto, všade máme blizko, susedov poznáme, je tu pekná príroda.
tak som mala pravdu.
ti muzi su v niektorych veciach taki citatelni :D
no drzim palce a pevne nervy
a v kombinacii s tymto : ''on je taky pohodlný, ťažko opúšťa zabehnute koľaje, veci..''
tak on nema rad asi ani moc zmeny.vybocenie z jeho komfortu...z jeho staleho prostredia na ktore je zvyknuty...mozno bude frflat aj na nove, ale casom si zvykne a mozno najde vyhody..minimalne vase deti po vas nebudu mat problemy s prerabkou..casom,,
@koniarova ved jasne,ze firma. Ale aj tam sa stava,ze im vypadnu majstri. Staci,ze na jednej stavbe nejde vsetko tak ako ma a uz je casovy sklz. A na to sa nabaluju dalsie veci.
@marca12 áno, stáva sa, že vypadnú majstri. Ale nie na 6 mesiacov preboha. Dúfam,že cena sa neodvíja aj od doby prerábky. Na firmu,čo mi pol roka prerába byt za 50000 by som sa zvysoka vykašľala.
My povedz že áno budeš spokojná a pototm bude aj on ..
mnohi chlapi su v tomto smere velmi ale velmi pohodlni. Su spokojni s tym, co je a nechcu to menit. Je to energia, cas, praca a starosti navyse. Tak namiesto toho, ked si predstavia, co vsetko to obnasa su nakoniec spokojni s tym, co maju, s vyhovorkami,ze je to tak dobre, ako to je. Nuz jedine co ti poradim je obalit sa trpezlivostou, spravnymi argumentami, preco je to pre vas ako rodinu dôlezite a prajem vela stastia. ❤
ja milujem krásnu a vynovenú domácnosť, nemohla by som byť v zastaralej, moja mama menila nábytok a podlahy ešte aj v 70-ke, domácnosť ináč vonia a je to radosť v takej byť, vždy sa dá všetko zariadiť len treba chcieť
On sa desí toho času prerábky. Ozaj to nedávajte robiť firme,ktorá tu bude robiť dlhšie ako mesiac.
@koniarova len kde takú firmu vziať, všetci ti povedia minimálne 3 mesiace

Chlapi to vidia inak. Môjmu tiež nič nevadí. Aj keby býval v 80 ročnom rozpadajú on sa dome.