Riešenie dovoleniek pre deti po rozvode
Dobrý deň milé mamičky,
Zaujíma ma, tie, ktoré ste rozvedené a vasi bývali partneri si založili nové rodiny a majú ďalšie deti, bravaju vaše dieťa na dovolenky so svojou novou rodinou?
Uvedomujem si,že to nie je povinnosť, ale syn má 8 rokov a je vždy smutný, že otec s jeho bratmi chodí na dovolenky a jeho nikdy nikam nevezmú. Vysvetľujem mu to, aj bývalému stále opakujem, nech to nášmu synovi nejako rozumné vysvetlí, ale on si vždy vymyslí len nejakú hlúposť a syn doma potom plače. Som samoživiteľka, po rozvode som brala hypo na byt, nemôžem si dovoliť letecky Turecko ani 4 predĺžené víkendy v roku v Tatrách. Chodievam so synom a s mojou mamou autobusom do Chorvátska každé leto. Syn je rád, teší sa, veľmi rád snorchluje. Len mu je ľúto, že ho otec nikdy nikam s nimi nevezme.
Viem, že s tým nič neurobím, nie je to jeho povinnosť, len ma zaujíma, tie, ktoré máte podobnú situáciu, či vaši bývali tiež takto selektuju deti.
Ďakujem.
Pekný deň vám všetkým.
Ja som sa bola v situácii že ja som bola ta ku ktorej na víkend prišli muzove deti ..2 chalani
Ešte keď sme nemali naše deti ...tak sme s chalanmi chodili do zoo...na výlety a pod.ked sa narodili nás deti...už som ich mala 4
Takže každá dovolenka 4 deti 2 dospelý....v lete v zime ľade prázdniny
Vždy som hľadala ubytko tak aby sme sa zmestili všetci....to skôr muž už bol proti že nemusia ísť všade snami....a reku musia spravil si si 4 deti tak sa staraj o 4 deti.....každé ma pravo ísť v lete do chorvátska v zime lyžovať...a hotovo
Oslava u nás.....grilovacky....u rodiny a pod.vsade kde chceli ísť išli snami....
Naše deti sú súrodenci nikdy nebolo že nevlastný...stále brucho a segra . ...
Muž robí v zahraničí...takže...aj keď on nebol doma a chalani chceli prísť tak boli u mňa....
Dostali vždy vreckové.....darčeky všetko....proste ja som to nastavila hneď... aj u muzove ex...ja som povedala ja niesom ich mama vy ste rodicia...ale proste ja a deti budeme patriť do ich života už vždy....a funguje to ...chalani sú už dospelý a chodia za mnou často aj teraz ešte viac ako keď je doma otec.....
Vodičak a pod .veci som donútila muža platiť polovicu s jeho Ex.aj lyžiarske....a stužkovú a pod..proste patria k nemu a vždy budú....
Takže....asi tak dieťa nikdy nemôže cítiť ze je niekde nechcene. ...aj ked bude mať už 10 žien....stále sú to jeho deti...žiadne ťahanie...žiadne nedavanie si deti....a pod ...správať sa naďalej ako dospelý...
A koly tomuto sa moja svokra somnou nebavi....ze si rozumiem aj s jeho ex. .a vždy sme sa bavili ohľadom deti...škola....správanie a pod.
Svokra stále bola. ...nastavená tak ze načo chcem všade brat jeho deti že či mám málo....tak reku sú to jeho deti ...aj vy ich tu môžete mat všetkých 4 na prázdniny.....
Ale ja mam rada všetky deti.....takže som inak nastavená
Viem ze by bolo ľahšie ísť niekam len 4 a nie 6 ti
Ale sú to deti.....aj mne by to bolo ľúto lebo ma niekto niekam nevezme ....a už o to viac keby vlastný otec ...
@emuska30 klobuk dole, si skvela zena!
@emuska30 Konečne jedna rozumná žena... kiež by bolo takých viac... ja sa presne tohto desím ako matka, ktorej ex strieda partnerky ako ponožky... pri každej novej som ako na ihlách ako príjme môjho syna a čo sa pre neho s príchodom novej ženy zmení... Zatiaľ chvála Bohu prišli skoro všetky, ktoré boli aspoň trochu normálne a ex syna miluje a je zatiaľ nad všetkými ženami... dúfam, že to takto ostane čo najdlhšie...
moj ex nezobral dceru este na dovolenku alebo vylet a to sme od seba uz roky, vzdy vezme iba svoje nove dieta a manzelku, dcera to uz ale ani necaka, len prekruti ocami, k nemu ide sporadicky, teraz mi vravel manzel, ze ho stretli a ona sa mu iba chladne pozdravila cau a kopala si loptu s mojim manzelom...neviem to zmenit neviem jeho zmenit, a teda sa tym uz netrapim a robim vsetko pre dceru tak, aby ju to co najmenej trapilo...cize jej vymyslim vylety, aby ona mohla rozpravat im ...opekacky stanovacky prespacky v lese a kupanie sa v jazerach trhnu aj all inclusive turecko v detskych ociach ak ich spravis zabavne 😊
Mojho býv muza este nikdy nenapadlo íst niekam s detmi. Preto sa cudujem tvojmu príspevku.
Tvoj ex je TURBO COCOT, viac sa ani nejdem vyjadrovat.
neries ludsku stranku veci. Tvoj ex je chuj, nema zmysel nutit ho, aby travil cas so synom, ked on sam nechce.
Poziadaj o zvysenie vyzivneho (syn by mal mat minimalne rovnaky zivotny standard ako otec) a mozes brat syna na dovolenky ty.
Hlavne synovi vysvetli, ze to nie je jeho chyba, ze otec na neho kasle....
@vikiki29 áno je to pravda....začiatky boli ťažké...
Aleeee som si snou sadla a vravím jej ...koly mne ste nerozviedli...ty a môj ste stále rodicia ..myslím ze spolu už nebudete...takže je dobre si vychádzať....a tebe tiež padne vhod voľný víkend....
A potom to slo ...nebolo to hneď ale šlo...
A potom som snou komunikovala ...ak treba chalanom niečo kúpiť akú veľkosť nosia a pod. Co treba ...aj správanie....keď musel aj chlap zakrocit v puberte ....a aj teraz ked sa stretneme porozprávame sa normálne o deťoch....o živote a tak....dokonca aj moje deti ma rada syna chodí podporiť na preteky keď sú v okolí....
Ja neznášam hádky a spory a niečo riešiť...tak som bola rada ze sme to zvládli takto...ako to bolo....
@emuska30 ty si moja krvná skupina 😍 zahralo na duši, že nie som jediná, ktorá nerobí rozdiely medzi moje a tvoje, jej, ale všetky sú naše.
@xsimonas krasny pribeh, az ma dojal ❤️
Mozno aj preto, ze ma od 9.rokov tiez vychovaval otcim a mal ma rad ako vlastnu
@sasa1310 ale mozes😂 aj ked nerobim medzi nimi rozdiely, nie su to moje deti, nemam k nim taky vztah. Ale je mozne, ze to je sposobene ich matkou. Furt naprieky, stresy, cely zivot sa toci okolo toho, ci budeme alebo nebudeme mat decko, z decka vychovava hypochondra…proste mne je to proti srsti, ja som to uz vela krat spominala, ale keby som toto bola pred rokmi vedela, bol by to pre mna velky dovod zvazit akykolvek vztah s mojim manzelom. Verim vsak, ze pri normalnych bztahoch s ex to musi byt super
@sasa1310 to je nezmysel. preco by si mala milovat v podstate cudzie deti? lebo ano, oni pre teba cudzie su. ja som to tu uz neraz napisala a zopakujem, moj muz mal frajerku, stelesnena dokonalost to bola, mala len jednu "vadu", mala dieta. on to nedokazal prijat a vztah prave kvoli tomu ukoncil. a dodnes vzdy pri takychto vztahoch povie, ze sklana hlavu pred kazdym chlapom, co je vo vztahu so zenou so zavazkami a pred kazdou zenou, co je vo vztahu s muzom so zavazkami. nie kazdy je na taky vztah stvoreny a nie kazdy dokaze zit s pocitom, ze moj zivotny partner ma okrem nasich deti aj ine deti. ja sa priznam, ze som taka ista. pre mna chlapi s detmi vzdy boli nieco neprijatelne a mohli byt akokolvek skveli. a nikdy by som do takeho vztahu nesla, pretoze to je o extremnom prisposobovani sa, tolerancii... (je samozrejme ine, ked chlap ma deti uz dospele a samostatne). problemom je, ze vela ludi si toto priznat nedokaze/nechce a potom su tu caste diskusie o tom, ako sa robia rozdiely medzi detmi, ako macochy tie partnerove deti nemaju radi, ako im prekaza vysoke vyzivne a boli by najradsej, keby tie deti k nim ani nechodili. a odnesu si to vzdy najviac chudence deti, ktore za situaciu a vztahy dospelakov nemozu. aj tu na MK sa nie jedna zena podobne otvorene priznala ako
@majlo1234 ze mat stroj casu, taky vztah by si uz sakra premyslela.
Z pohladu dieťaťa, ktoré už dávno nieje dieťaťom ale naši sa rozviedli keď som mala 10r. Otec si založil novu rodinu, každú chvíľu Dubaj Turecko s manželkou a mojim nevlastným bratom…mna so sestrou nikde nezavolal… až keď sa po 10rokoch opäť rozviedol zavolal nás s nim na Srí lanku, na Silvestra… avšak ja som už bola dospela mala som priateľa kamosov a naplánovaný program na Silvestra v Prahe tak som slušne odmietla… jeho reakcia bola aká som nevďačná a že bez neho sa nikam nikdy nedostanem a hold… už vyše 4rokov žijem v Kanade, precestovala som Aljašku, kus Európy a všetko mojou zásluhou bez jeho pomoci a peňazí… ako dieťa ma to tiez trápilo ale s odstupom času som rada že som si zachovala svoju “hrdost” a všetko si odmakala a zaslúžila sa sama, pretože viem že vždy by mi to bolo vyhadzované na oci čo mi dal a kam ma zobral

autorka - vela sil a trpezlivosti prajem. Mame to rovnako, v tom veku 8-9 rokov to boli, plakavali mi.... teraz maju 13 a 14 a vztah je taky, ze ak by im hned aj zaplatil dovolenku - nepojdu. Musis to zvladnut, vysvetlovat. Zobrat to ako fakt - nie, nejdes s nimi na dovolenku. Oreco? Neviem, spytaj sa tatka. Deti by sa nemali zatazovat problemami, ale v tomto pripade zial dieta musi skor dospiest.