Riešenie hygieny a správania priateľovej dcéry
Priateľ má 9 ročnú dcéru z predchádzajúceho manželstva.Chodi každý víkend k nám zo začiatku som s tým bola v pohode len postupom času mi to začalo vadiť keďže si po sebe neupravuje vôbec, hygiena žiadna zuby si neumyje aj týždeň keď je u nás, výmena spodného prádla, prezliekanie do čistého od piatku do nedele non-stop na telefóne,nevie si viazať šnúrky keď to poviem partnerovi čo mi vadí že by si mala po sebe upratovať,že my sme není jej sluhovia povie len dobre ešte sa mi smeje ,že mi vadilo keď nevedela povedať prosím, ďakujem už som z toho zúfalá
@vevesh ja som není jej rodič má otca aj matku máme spoločnú domácnosť a vyžadujem poriadok a hygienu u vás to není dôležité?hygiena je základ a môžem jej hovoriť milión krát choď si umyť zuby vymeniť si gaťky umy si ruky mala som priateľa s dvomi deťmi a tí vedeli po sebe upratať umyť sa aj slušne chovať ona to bohužiaľ nevie
Bože, mňa každý deň tak dokáže rozladiť to keď vidím ako deti trpia na ignoráciu dospelých... Hrozne ma to sere...
@sabina101010 chúďa dievčatko, nikto sa o ňu nezaujíma ktovie čo z nej vyrastie. Nevidíš, že len volá po pozornosti? Takého chlapa si predstavuješ ako otca tvojich detí? Ja by som spravila všetko pre to aby bolo o ňu postarané, aj keby to znamenalo hádky s ešte frajerom a návštevu sociálky.
@lucylaw "Takto ti poviem,ak v tom tvoj partner nevidí problém,môžeš sa aj na hlavu postaviť a neurobíš s tým absolútne nič.." plny suhlas davam.
Este sa jej partner aj smeje, ze co chce....no cele zle
@subartic on ju má na víkendy cez týždeň nemôže keďže je pracovne mimo ja sa s ním aj kvôli tomu často hádam že je to jeho dieťa že čo z nej vyrastie s takým prístupom akým majú obaja jej rodičia
@sabina101010 úprimne a čo ťa pri ňom drží? Ste len priatelia a už teraz vidíš, aký je otec a aký raz bude k vašim spoločným deťom .. Toto chceš?
Dieťa je zrkadlom svojich rodičov, či sa nám to páči či nie, je smutné, že sa o ňu ani otec nestará. Keby mal dosť rozumu, podá žiadosť na súd o zverenie do starostlivosti, lenže jemu na nej nezáleží..od takého by si naozaj mala zutekať, nedajbože mať s ním dve deti , veď on sám je dieťa...
@sabina101010 Prečo si s takým neschopným chlapom? Plánuješ s nim deti?
@sabina101010 vieš čo, viac ako pohodené špinavé prádlo a neumyte zuby by pre mňa bolo dôležitejšie to, že rodičia na to dieťa kašľu. A kaslu doslova a do písmena.
Ty tiež zjavne nechápeš, že nedostatočná hygiena je dôsledok, nie príčina.
To dieťa môže takto volať po pozornosti, ktorej sa jej nedostáva.
To, že tvoj chlap nie je ochotný/ schopný venovať sa vlastnému dieťaťu, o ňom veľa vypovedá.
Naozaj chces s takým človekom prežiť život?
Možno to znie veľmi tvrdo, ale ja by som ho tlačila k návšteve odbornika. Aj samého, aj s dieťaťom. Možno potom by pochopil, ako hrozne s tou ženskou, tomu dieťaťu ubližujú svojim nezaujmom.
Ak by sa s jeho strany nic nezmenilo, zrejme by sa skôr alebo neskôr zmenili moje city....
@kuggis nie nezáleží a to som mu aj povedala,že si ju berie len z povinnosti a malá v ňom vidí boha,lebo jej všetko dovolí včera sme sa kvôli tomu pohádali že ju má vychovávať a nie na ňu kašľať.tam je odlišná výchova mama prísna že ju aj bije a otec jej všetko dovolí lebo na ňu kašle aby mal od nej pokoj a potom to vyzerá tak ako to vyzerá.zo školy nosí poznámku spolužiakovi nadávala že je k...t a podobne
@sabina101010 Nerieš dieťa, rieš neschopného partnera. Dieťa je v tom celom obeť. Preplesk by si zaslúžili všetci dospelí v jej okolí.
Čo ťa drží pri takom človeku?
Vy ste asi nejaká rodinka ako zo zámeny manželiek. Neskutočne, že tento človek je tvoj priateľ a prehliadaš všetky červené výstražné vlajky. Chudák dievča.
@sabina101010 chuda dieta, ved povec tvojmu priatelovi nech sa s nou uci a nie ju necha cele dni na mobile.
No nehnevaj sa na mňa, ale s takým chlapom, čo vyslovene kašle na svoje dieťa, by som nebola. To potom ako sa správa k tebe, keď vlastné dieťa mu je ukradnuté? To nie je chyba toho dieťaťa ale chyba rodičov, že na ňu kašlú a ty si tam neni od toho, aby si vychovávala ich dieťa.
@enmery ja som sa s ním o tom bavila a nie raz on sa potom čuduje,že len kričím ano kričím keď vidím to čo je doma.kazdemu sa tu mudruje keď si to nezažil nie je to moje dieťa má rodičov ale vyžadujem v domácnosti určite pravidlá aby sa dodržiavali není som slúžka, upratovačka ani nikoho poskok.ked jej mama doma povie aby si upratala robí cirkus, vyvolávala priateľovi čo mala záchvaty preto jej mama zobrala telefón u nej telefón nemá ani nepoužíva príde k nám priateľ jej dá telefón a od piatku do nedele na telefóne keď poviem aby sme niekam išli jej sa nechce lebo telefón keď poviem uprac si neuprace a ja už odmietam robiť zo seba slúžku aký bordel si tam nechá taký si ak nájde už som rezignovala upracem jej skriňu príde na víkend a v priebehu hodiny bordel ako v tanku
@sabina101010 Tebe to nepomôže ani nakresliť. Problém je tvoj priateľ!Takého by mentálne normálne vybavená žena nechcela, nieto si chcieť s ním zakladať rodinu!
To dieťa je len obeťou. Zámena manželiek jak vyšitá.
@sabina101010 autorka ty si pridala prispevok do diskusneho fora takze preto tu "mudrujeme". A aj ja sa ta spytam otazku ktoru si nezodpovedala: preco si s tymto chlapom?
@pasomnica obaja jej rodičia sú nezodpovední co sa týka výchovy.ja som ju naučila používať slová ďakujem prosím dobrý deň dovidenia keď somu mu to povedala že tvoje dieťa nevie poďakovať pozdraviť len s výsmechom povedal Sara,Sabine vadí že nevieš pozdraviť a poďakovať a bola som ja tá zlá
@enmery problém je aj jej matka nie len otec s matkou je celý týždeň s ním cez víkend chyba je na oboch stranách že na ňu kašľu a mne to netreba kresliť ja viem že je to aj jeho chyba netvrdím že nie je
@sabina101010 Máš pravdu, kto to nezažíva, ťažko chápe. Avšak, to je daň za to, že máš chlapa so záväzkom. Tak to ukonči a nájdi si takého, čo ho nemá. Môj muž si ma vzal a mala som syna z predošlého vzťahu. Berie ho ako svojho od začiatku.. Nikomu sa nechodil na neho sťažovať, za čo som mu vďačná. Neviem si predstaviť žiť s nim, keby som čo i len trochu cítila, že mu syn prekáža. Riešime doma klasické hádky ohľadom upratovania, učenia, lajdáckosti- také normálne veci, čo sa riešia v každej rodine, ale sme rodina.
Odtiaľ by som utekala preč. To budú stále problémy a hádky. A nie len pokiaľ dieťa vyrastie a dospeje, ale aj potom bohužiaľ. Ty nemáš záväzky, mala by si si užívať a byť šťastná a nie riešiť hádky a výchovu cudzieho dieťaťa. Nerozumiem tomu, ten chlap je jediný na svete? A aj keby bol, no žiadne terno s tým jeho prístupom k vlastnému dieťaťu. Neviem
Ty nerozumieš,že dieťa nie je problém,aké všetci dospeláci okolo neho. Má 9rokov preboha,čo keď bude v puberte? Medzi všetkými by si mala mať aspoň ty rozum a ľúbiť ju,aj keď nie je tvoja,ale je tvojho lubeneho 😏.
@sabina101010 no tak na toto by som sa ja z vysoka vykašlala, aby si ty robila rodiča cudziemu decku lebo očividne sa oňho reálny rodičia nezaujímajú a ešte ty z toho všetkého výjdeš ako tá zlá. To ti za to tak stojí ten chlap?
@zuzanita1609 ja som sa snažila prvý rok žiaľ žiadna zmena nenastalavždy keď je u nás starám sa venujem sa chodím s ňou na nákupy hravala som sa s ňou pokiaľ nemala telefón ako dostala od otca telefón nič neexistuje len telefón a áno práveže že ma len 9 tak je závislá na telefóne neovláda základné veci učila som ju umývať si zuby,lebo ani to nevedela ale tie si neumyva tak či tak aj keď sa jej povie.ked niečo chce všetko povie rozkazom podaj mi daj mi nalej mi vodu daj mi jesť a klame strašne klame
@pasomnica my sme sa kvôli tomu už aj rozišli povedala som mu svoj názor a že by sme si mali stanoviť nejaké pravidlá aby to fungovalo predsa není to moje dieťa a keď ja niečo poviem tak je to u neho len na smiech chvíľu bolo dobré a potom zas to isté.jej matka mu koľko krát volala že nech si ju berie častejšie lebo sa s ňou nedá vydržať a všetci jej majú plné zuby lebo neposlúcha
@sabina101010 trpezlivosť žena, trpezlivosť 😏. Je pravda,že ty ju učiť a vychovávať nemusíš,ale možno je to lekcia do života. Ako chceš ďalej fungovať s takým oteckom, ktorý už teraz "má na háku". Je pravda,že ty to robiť nemusíš,ale vsimaj si prístup jej otca,tvojho partnera. Je ti taký prístup,on,k životu treba? 😏 Keď budete mať vlastné? Čo urobíš? Niektori "oteckovia" by nemali byť oteckami. Už teraz rozmýšľaj a prehodnocuj svoje postoje,keď sama vidíš,ako sa stará 😏
@sabina101010 však ako dlho ste spolu s oteckom? Toto je ozaj velmi zlý prístup ako matky, tak aj otca, to dieťa za to nemôže a môže to byť časom ovela horšie a horšie. A takisto vzťah s tým chlapom. Neviem, čo od neho očakávaš do budúcnosti alebo aký máte vzťah teraz, či chceš mať tiež deti raz alebo čo, ale toto je velmi zlý prístup z jeho strany.
@pasomnica my máme vzťah pekný len kvôli jeho a jeho ex výchove sa hádame lebo ju nevychovava ani jeden ani druhý.my sme spolu viac než dva roky a už ma to nebaví sa pozerať na to čo z nej robia aj keď ja som sa snažila to zmeniť ale ako mi bolo povedané jeho dieťa nie moje a ja sa len pozerám čo z nej vyrastá a už sa viac nestarám len čo sa týka domácnosti lebo tu máme spoločnú
@zuzanita1609 ak by sme mali svoje niekedy tak v živote by som nedovolila spraviť si z dieťaťa to čo oni si spravili z tej malej.

@sabina101010 no tak priateľ kašle na vlastné decko, tak ty kašli na priateľa. Blikalo by mi desať kontroliek. Nadávaš na matku a foter sa rehoce, no fakt super otecko.