Riešenie hygieny a správania priateľovej dcéry
Priateľ má 9 ročnú dcéru z predchádzajúceho manželstva.Chodi každý víkend k nám zo začiatku som s tým bola v pohode len postupom času mi to začalo vadiť keďže si po sebe neupravuje vôbec, hygiena žiadna zuby si neumyje aj týždeň keď je u nás, výmena spodného prádla, prezliekanie do čistého od piatku do nedele non-stop na telefóne,nevie si viazať šnúrky keď to poviem partnerovi čo mi vadí že by si mala po sebe upratovať,že my sme není jej sluhovia povie len dobre ešte sa mi smeje ,že mi vadilo keď nevedela povedať prosím, ďakujem už som z toho zúfalá
@sabina101010 Tebe ten tvoj poklad naozaj príde ako vhodný adept na otca? Odvahu máš, alebo naivitu slušnú ,ale áno.Určite bude pri druhom všetko iné,super a fungujùce.Už sa isto hádať nebudete.
@andrejka2424 není dobrý otec ja som mu to aj povedala a ani sa nesnaží byť dobrý otec preto s ním nemám deti partner je dobrý starostlivý ale ako otec katastrofa že on jej nevie dať najavo lásku tomu moc nechápem že prečo to tak je
@sabina101010 bacha na to,ak ti začnú tikať biol.hodiny.S týmto si v rámci zachovania šťastia a spokojnosti fakt dieťa nerob.Ja by som o neho ani bicykel neoprela.To aký je k svojmu dieťaťu je znepokojujúce a svietilo by mi to ako výstraha.Nie každý by sa mal rozmnožovať.
@sabina101010 nie je ani dobrý partner, zobuď sa.
@andrejka2424 môj partner mal pri našom zoznámení tiež dieťa, mala 4 roky. Nemôžem povedať že by na ňu kaslal, nezaujímal sa, ale nevedel ako, lebo ex mu, aj s jej rodičmi robili peklo. Postupne som mu ako žena vysvetľovala, učila ako má a môže riešiť. Často si dal povedať, ale vždy mu nastalo v hlave "zatmenie" a riešil veľmi čudne, nevhodne. U mňa mala jeho dcéra autoritu ako u nikoho iného, vedela som ju usmerniť, upozorniť, ale videla a cítila aj veľa priateľstva, záujmu, citu, prijatia ako rovnocenného človeka, člena našej rodiny, nebola pre mňa cudzí harant. Myslím že aj Sabina je podobná, ale bohužiaľ jej partner kazí všetku snahu. Keby sa ten môj správal podobne ako ten jej, nepovažovala by som ho za dobrého, milujúceho a pozorného, ale za neschopného, zamaskovaného. Nemohla by som s ním žiť, robiť zo seba gestapaka rodiny, domácnosti, slúžku a nerešpektovanú partnerku. Odišla by som, v tej domácnosti by som nezostala, mooooožno by sme sa stretávali iba občas ako dobrí kamaráti, ale takéhoto neschopného by som nechcela. Keby aspoň trochu chcel , pre dobro a zdravý vývin dcéry by mal absolvovať nejaké terapie, kurzy, ako vychovávať dieťa, ako sa starať o psychický vývin svojej vlastnej dcéry.
@sabina101010 prepac, ale ked mal moj syn 9 rokov, ked som mu ja nepovedala, nech si okamzite umyje zuby, on si ich urcite, ze neumyje.
Vies kolko hadok a cirkusov bolo u nas pre toto a ja som jeho matka, a od malicka som mu zuby umyvala. Teraz ma sice uz 17 rokov, a nema ziaden kaz, ale to bola riadna drina.
To su deti, ktore jednoducho nechcu, nemaju cas lebo dolezitejsi je telefon. To ju ty alebo tvoj priatel musi rozkazat, ze halo umyt si zuby, dat si sprchu a ciste oblecenie. Ked nie tak na chvilu vypnut wi-fi a zapnut len ak mlada slecna vykona co treba.
Co sa tyka upratovania, to uz neriesim, lebo by som sa zblaznila. Rano odidem, ze je vsetko v poriadku a poviem, ze ked pridem domov, tak chcem mat takyto isty poriadok v dome, co ma vo svojej izbe to ma nezaujima, tym sa zaoberam len sobotu, vtedy je upratovaci den a musi mat aj on upratane. Prve dva soboty namietal, vzdy som ho odbila tym, ze ja upratujem cely dom a on len svoju izbu + musi pozbierat a vyniest smetne kosa v celom dome. Potom 3.tyzden bol lepsi, odvtedy si uz zvykol a v sobotu si uprace aj vtedy ked sa spolu nebavime, lebo dostal tinedzersky zachvat.
A ked ti slecna povie, ze ona doma upratovat nemusi, tak jej povedz, ze doma su take pravidla a u Vas su zas ine, a ked je u Vas tak ich musi akceptovat.
A necakaj, ze ti sama pomoze, ona musi byt aktivne zapojena do domacnosti, vykladat riad z umyvacky, zo susicky pradlo vybrat, uschnute pradlo zvesit... povedz jej rovno, ze potrebovala by si, aby ti pomohla. Najprv bude robit ksichty, ale potom to spravi.
@sabina101010 prepáč,si tupá 🤨
@sabina101010 tak skús na ňu ísť kamarátsky a zapajaj ju inou formou
@sabina101010 chúdatko dieta
Dievca, neviem ci si pisala, kolko mas rokov, ale z mojej skusenosti, odid z toho vztahu, nie ze odid, ale utekaj. Ja som zazila obdobne a kebyze pred 25 rokmi existuje konik a citam pribehy inych zien, utekam z toho vztahu a nedopadnem tak ako som dopadla. Tu vidis vztah otca k dietatu, tak isto by sa v buducbosti staval k vasemu spolocnemu dietatu. Vela veci si mlada zena neuvedomuje, az vekom zisti, ze chlap sa nezmeni, ani pri zmene okolnosti. Utekaj, stratila si len 2,5 roka, nestrat cely zivot. Nestoji to za to
@jaass snažila som sa žiaľ bez úspechu
ale to nestačí sa snažiť 2 roky či koľko, to je v podstate na celý život 😁 žiadnu vďaku do 20tky asi ani nečakaj 🤷 vlastné deti máš? lebo to nikdy neskončí, nebude z toho nikdy výsledný produkt, hlavne nie v 9 rokoch po 2 rokoch 😁
teraz pred pár týždňami tu bola téme ženy, ktorá odišla po niekoľkých rokoch. lebo otec nezvládol výchovu svojej dcéry, dovolil jej vyrásť na sebeckú, neporiadnu, neempatickú mladú ženu, bordelárku, ktorá zneužívala dobrú dušu a snahu autorky. dobrá bola iba makať v dome, robiť slúžku a prispieť na jeho dom. Odišla, lebo videla že aj ked je partner k nej dobrý, milý, priliš ustupoval dcére a dovolil aby bola autorka niekde na chvoste, posledná chudera. postupne. zober si príklad, a uvažuj o rozchode. lebo vždy bude dcéra viac, a oveľa viac na tróne, a ty niekde medzi služobníctvom
@zuzanka.zuzu ja deti ešte nemám ale sestra má tiež 9 ročného chlapca a to je zlaté dieťa vďačný, skromný,upratuje si po sebe pomáha doma,učí sa na samé jednotky je čistotny ale sestra si ho tak vychovávala od malička.
@cacianka presne takto isto je to aj u nás ja sa môžem aj zodrať
@sabina101010 Peneboze, vy ste tupí vsetci. Dat 9rocnemu dietatu mobil a mysliet si, ze si to samo bude mudro a rozumne regulovat je dost hlupe. Sak take dieta treba usmernovat, lebo za mesiac nekontrolovaneho cumenia do mobilu sa z nej stane zavislacka. Ja len nechapem, ze dospelí toto nevedia a nechaju takemu dietatu mobil bez obmedzenia. Ten tvoj priatel, no tupelo riadne. A este aj z teba robi tu zlu ktora si dovoli chciet od dietata "prosim" a "dakujem"....fuj fuj, take volaco. Namiesto toho aby ta v tom podporil a aj on jej vysvetlil, xe je to dolezite vediet podakovat, poprosit. Zanedbali riadne tu vychovu obaja. Za mna cisty pako ten tvoj priatel.
@silvike ja s tým mobilom vôbec nesúhlasím maximálne hodinu denne len ja mu aj poviem a on nič ona príde v piatok a do nedele v kuse na mobile bez prestávky aj keď niekam ideme na výlet tak stále mobil nie že sa z nej stane ona už je závislá aj na záchod chodí s mobilom
@sabina101010 tak je to ešte “malé” dieťa, u takeho dieťaťa si treba získať dôveru a to jedine milým prístupom, ale to je môj názor no🙂
@sabina101010 Ale tak chapes, ze totalne takto to dieta degradujete. Ten jej mozog zacne uplne inak fungovat ked bude v kuse na mobile. Regulerna zavislost. Totalne abstaky, ked ho nebude mat a este aj nebude vediet co so sebou, ziadna kreativita len pasivne cumenie, rolovanie, hranie hier. Ja toto fakt nikdy nepochopim, takych rodicov co svoje deti tymto nicia. Fakt, na "v kuse na mobile" je prilis mala. Ste blbí vsetci. To mu nevies vysvetlit, ze je to pre nu proste zle ? Jemu to je jedno ze bude z nej total zavislacka ? Des fakt.
@sabina101010 partnera si opísala ako starostlivého a dobrého.....prepáč, ak vie byť k tebe taký, mal by byť o to viac aj k vlastnému dieťaťu. Nezvláda výchovu 2 dní v týždni, nevenuje sa, chce od nej mať pokoj. Pre mňa toto nieje dobrý partner, nech sa k tebe chová ako chce. Ak budete mať spoločné dieťa, budeš na výchovu úplne sama.
@cacianka Tak za mna kazdy dospely ktory dovoli malemu dietatu byt v kuse na mobile je tupy. Chapem, ze autorka sa tu zo vsetkych zucastnenych snazi zrejme najviac, ale zjavne malo. Ved to treba natvrdo zobrat, vydrzat abstaky, byt v tom jednotni, vsetci traja a nepovolit, dat nejaky limit a aj to dodrzat. Ale zas, cas mimo mobilu zmysluplne vyplnit a travit s tym dievcatkkm. Oni nie su jednotni vobec.
@sabina101010 mne by skôr blikala kontrolka, či toto je vhodný otec pre moje dieťa, keď k výchove pristupuje laxne. Ak nemáte vy spoločné dieťa a uvažujete o tom.
9 ročné dievča ešte potrebuje pevnú ruku a pravidlá. Nie je dospelá. 🙂
Ak to musíš a chceš trpieť lebo miluješ svojho partnera, tak bohužiaľ musíš dievča vychovávať ty.🙂
@silvike není to moje dieťa ja som sa snažila aj jemu som hovorila a nie raz ale milión krát a ja som není jej rodič aby som jej niečo brala od toho má rodičov.aj jej som povedala nech není cele dni na telefóne ale keď jej to dovolí jej otec a nevadí mu to ja s tým nič nemôžem len sa na to bohužiaľ pozerať a mňa urážať nemusíte ja som není tupa keďže ja som proti takej výchove
To dieťa má oveľa väčší problém než to že si neumyva zuby. Potrebuje lásku a pozornosť, ale nikomu na nej nezáleží. Ak jej chces pomôcť, začni si s ňou budovať vzťah, rozprávaj sa s ňou, skúšaj rôzne aktivity ktoré by vás mohli zblížiť. Potrvá to veľmi dlho, ona sa bude brániť lebo nebude chápať situáciu. 9 ročná ešte nie je stratený prípad ale máš tak maximálne 2 roky čas. Najprv jej dopraj istotu že je milovaná, a až potom ju môžeš začať s láskou usmerňovať.
@sabina101010 nemáš rada deti, si asi mladá baba, ktorá si našla chlapa so záväzkom. Čím ďalej píšeš,tým viac vravíš.
@sabina101010 matka na ňu kašle a otec sa teda prípadne stará samozrejme. Prečo si ju nevyžiada do svojej starostlivosti, keď vidí vlastné dieťa, že nie je o neho poriadne postarané?
@zuzanita1609 ja mám rada deti ako som už predtým vravela kto si to nezažije nevie to čo som tu písala a popísala je len zlomok všetkého tak mi tu nevypisujte kraviny typu že nemám rada deti a podobné veci!áno mám priateľa so záväzkom ale na všetko som sama vy by ste sa ako cítila keby si slečna leží na gauči a vy upratujete varíte aby sa mala dobre a oba sa vám do očí smeje ako po nej upratujete to by bolo podľa vás v poriadku?to by sa vám páčilo?
@sabina101010 tak asi zhučim po slečne,nech si po sebe začne upratovať. Moja strecha,moje pravidlá. Ale
najskôr pekne poprosím, nech dodržuje tvoje pravidlá. A otec??? Toto rieš s ním,je jej otec,ty sa môžeš zbaliť na pár hodín kľudne na kávu. Chceš to vôbec riešiť? Či iba posťažovať sa. Toto vrav svojmu partnerovi, otcovi dcérky. Nie určite jej. Je dieťa a čakaj horšie,keď príde puberta,kým to nezačneš riešiť.

@sabina101010 ty si hlavne nerob s ním ďalšie jeho dieťa. Sama vidíš 😏