icon

Riešenie hygieny a správania priateľovej dcéry

sabina101010
24. mar 2025

Priateľ má 9 ročnú dcéru z predchádzajúceho manželstva.Chodi každý víkend k nám zo začiatku som s tým bola v pohode len postupom času mi to začalo vadiť keďže si po sebe neupravuje vôbec, hygiena žiadna zuby si neumyje aj týždeň keď je u nás, výmena spodného prádla, prezliekanie do čistého od piatku do nedele non-stop na telefóne,nevie si viazať šnúrky keď to poviem partnerovi čo mi vadí že by si mala po sebe upratovať,že my sme není jej sluhovia povie len dobre ešte sa mi smeje ,že mi vadilo keď nevedela povedať prosím, ďakujem už som z toho zúfalá

sabina101010
autor
24. mar 2025

@zuzanita1609 pekne som prosila,nie raz nie dva krát stále sa musím opakovať potom poviem jemu nech in jej povie on jej povie a nič lebo ona si myslí že u nás nemusí poslúchať a dodržiavať pravidlá.ja aj riešim aj sa sťažujem lebo už som z toho na nervy riešila som s ním už všetko len tam je rodič otrokom svojho dieťaťa

pasomnica
24. mar 2025

@sabina101010 ako som už písala, ty si tam neni od toho, aby si vychovávala ich dieťa, veď vidíš, že jemu je to v podstate jedno a ešte ti vyhodí na oči, veď to je jeho dieťa a nie tvoje. A skús si predstaviť ešte, že by si v budúcnosti s ním mala dieťa a robil by to isté, čo teraz robí svojej dcére a celá výchova by zostala na tebe. To chceš? Myslíš, že by sa zrazu zázračne zmenil a pri vašom spoločnom dieťati bol iný?

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 aj 199krat poprosiť treba. Má 9 rokov, nemá 19. Rozmyšlaj už teraz ak chceš niečo zmeniť vo svojej domácnosti. Ako sa vraví,ohybaj ma mamko,pokým som Janko....😏

ivik4
24. mar 2025

Nic po nej neupratuj niekolko dni. Vobec nic
Nech to po nej prace tatko. Ano, decku musis 10000x vsetko hovorit a otec je on... kedze ma na haku, nech vidi co vsetko nerobi, na co vsetko kasle a co vsetko robis po nej ty. Sa mozno spamäta on

sabina101010
autor
24. mar 2025

@zuzanita1609 ja si proste nikdy v živote takto dieťa nevychovam to je všetko o výchove od malička sa má dieťa viesť k takýmto veciam a deväť ročne ktoré nemá ani záujem prevychovať to bude beh na dlhé trate.

sabina101010
autor
24. mar 2025

@ivik4 už neupratujem a keď idem okolo jej izby mi je zle čo v nej má zakaždým keď odišla som jej vypracovala celú izbu príde v piatok po škole a večer ako keby tam bomba vybuchla už mi to príde ako naschvál a keď priateľovi aj poviem nech jej povie aby si upratala on ide za ňou akože jej povie a potajomky to uprace za ňu a ja už neviem či sa mám smiať alebo plakať lebo ma tým len ponižuje

joannita
24. mar 2025

@sabina101010 ale to vieš, že to že je malá od piatku do nedele na telefóne, je len a len chyba tvojho partnera, hej?

abbey1
24. mar 2025

@sabina101010 Úprimne je mi niekedy až zle pri takýchto témach, kde sa kyda na malé dieťa, ktoré si dospelí, bo časom prípade 3 dospelí, nevedia vychovať a nájsť si k nemu cestu. Ty neustále obhajuješ seba, partnera vykresľuje š ako úžasného partnera, a len to 9 ročné dieťa vám kazí fungujúci vzťah. Môžete sa hanbiť všetci 3.

sabina101010
autor
24. mar 2025

@joannita viem to moc dobre a ja som mu to aj povedala že bude mať z toho telefónu vygumovany mozog v škole sa zlé učí dostáva poznámky a to je zrkadlom výchovy jej rodičov

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 never tomu,že ty vychováš akurát najlepšie 😁,nemám síce tiež deti,ale som najstaršia sestra mladších bratov. Každé dieťa je iné,tak ako každý dospelák. Tu má mať rozum hlavne otec. Načo ti taký chlap,čo nevie už teraz vychovať, usmerniť svoju dcéru? Ty by si si už teraz mala všímať veci,kým nie si ďalšia mamina jeho budúceho dieťaťa 😉. Si mladučká, že?

sabina101010
autor
24. mar 2025

@abbey1 škoda slov na tento príspevok absolútne nemáte pravdu!

sasa1310
24. mar 2025

@sabina101010 ty nie si matka, tak tu nepíš také veci, že si vlastné dieťa tak nevychováš. Lebo sa ti to môže vrátiť ako bumerang. S takým chlapom, ktorý ma takto "vychované" dieťa je totiž veľká pravdepodobnosť, že tvoje dieťa bude rovnaké. Mňa na tvojom mieste by viac zaujalo to, že tvoj chlap dlabe na to zvysoka, že malá je taká aká je, že jeho matka (podľa tvojich slov) sa o ňu nestará a on nerieši

abbey1
24. mar 2025

@sabina101010 V čom nemám pravdu?

silvike
24. mar 2025

@sabina101010 Rozumies, ze takto by "vychovaval" a takyto pristup by mal aj k vasim spolocnym detom ? To by ti zrejme uz fest vadilo. Tak naco si s takym tupelom ?

silvike
24. mar 2025

@sabina101010 Blbe je, ze ten tvoj priatel nie je s tebou vobec zajedno co sa pristupu a vychovy tyka. Ze vobec nechape dolezitost toho celeho. Ale zas chapem ze ty nie si jej mama, ale to dievca ma fakt blbych rodicov.

sabina101010
autor
24. mar 2025

@sasa1310 nie ja si tak veru dieťa nevychovam určite aj keď som ešte není mama ale u mňa moje dieťa bude priorita aby bolo slušne a dobre vychované.pekny večer

abbey1
24. mar 2025

@sabina101010 No zjavne nevychováš ani svoje. Hlavne nie s týmto partnerom. Však vyše 2 rokov mate obaja šancu a nič. Aspoň podľa tvojich slov.

sasa1310
24. mar 2025

@sabina101010 a prečo ju tvoj chlap nemá v starostlivosti, keď vidí, že matka na ňu dlabe? To mu nevadí, to tú malú nemá rád, že nechce pre ňu to najlepšie? lebo nerozumiem tomu, čo to musí byť za otca. Teraz najlepšie vidíš predsa akým otcom je a bude tvoj partner
Ono asi naozaj je najľahšie kydať na cudziu ženu (jej matku) a nepozrieť sa najskôr do zrkadla

sabina101010
autor
24. mar 2025

@abbey1 traja dospelí? má rodičov oni ju majú vychovať ja s ňou môžem byť kamarátka nie jej rodič aby som ju ja vychovávala.u mami má inú výchovu u otca inú otec jej všetko dovolí a čo ja poviem ako keby som do vzduchu hovorila naučila som ju hovoriť ďakujem prosím a samu sa sprchovať to je tak všetko ale ja som není od toho aby som ich dieťa vychovala a učila základy hygieny a správania.vam by sa to páčilo?

chrumka333
24. mar 2025

@sabina101010 tvoj problém nie je to dieťa (aj keď sa mi zdá akoby si jej dávala všetko za vinu-narušený vzťah s mužom a hádky ), problém je tvoj partner, pretože keby ho vo svojom živote nemáš,tak nič z toto neriešis...

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 zaľúbená,ale dievča-dieta odstkované a podľa teba najväčší problém. Ber to ako výzvu a vychovaj, usmerni dcéru tvojho,, och bože akože otca a budúceho otca tvojich detí". Taký chlap stojí za hofno a ako otec ešte viac.

abbey1
24. mar 2025

@sabina101010 Áno, vychovávame deti, s ktorými som v kontakte. To dieťa žije vo vašej domácnosti, takže na ňu vplývate i vy. A možno viac, než si myslíte. Výchova dieťaťa nie je otázka 2krát povedať a dieťa vie. Je to každodenná výchova, 1000 krát povedať, ukázať a nevzdávať to. To zažíva každý, kto dieťa vychováva. Vy žijete s človekom, ktory je otcom dieťaťa. Všetci 3 zdielate domácnosť. To dieťa k vám nechodí na návštevu.
Čím vás priťahuje partner, ktorý nedokáže byť otcom a nezáleží mu na vlastnom dieťati a ani na vás?
Len zopakujem, že v tom všetkom je to dieťa obeť a nie vinník.

kvetinka_2
24. mar 2025

Vy nie ste jej rodič. Pri takto krehkom veku je rozvod rodičov veľmi veľmi ťažký. Dajte jej čas. Taktiež je aj v citlivom veku. Do toho ešte škola, a možno vy jej to tak isto moc neuľahčujete. Skúste ju začať brať ako vlastnú. Keď bude u Vás na víkend skúste sa s ňou porozprávať.😶Zoberte ju do kina, do cukrárne, aby ste si k sebe našli cestu.✊Opýtajte sa, čo ju trápi, možno sa, takýmto správaním snaží vybudovať od Vás pozornosť.🤷❤️

sabina101010
autor
24. mar 2025

@kvetinka_2 jej rodičia sú od seba 5 rokov.jej matka má nového muža keď ona priateľovi vyvolávala aby si ju brával častejšie že sa s ňou nedá vydržať ja som bola tá čo som mu navrhla že ja s ňou budem keď bude treba ona mi není vôbec na obtiaž ani mi nevadí len od mala nemá výchovu a ja som sa len pýtala ako by som to mohla zmeniť

sasa1310
24. mar 2025

@sabina101010 čiže tvojmu to je lajtr jedno a ešte ty musíš lobovať, aby ste ju mali. no ideálny partner a ešte ideálnejší otec. Ty to nevidíš?

zuzanita1609
24. mar 2025

@sabina101010 tak by som to brala tak,ako výzvu. Vychovaj z nej slušnú, pokojnú ženu. Buď jej oporou, keď rodičia na to .... Ja keby už nájdem chlapa s dieťaťom, beriem v úvahu,že už nie sme sami dvaja ohľadom všetkých okolností. Urobila by som maximum, vychovať z nej skoro dokonalého človeka do života a spoločnosti. Uč sa, takto,kým nie si mamina (blbo povedané).

sidicek
24. mar 2025

@sabina101010 ja neverím, že tento človek je dobrý partner, s ktorým normálna žena chce zostať.Ved ty ignoruješ všetky varovné signály ktoré kričia "bež od neho".

cacianka
24. mar 2025

@zuzanita1609 ako môže cudzia žena vychovať cudzie dieťa, keď jej partner podráža nohy, bojkotuje jej snahu vychovávať jeho dieťa správnym spôsobom, k nejakym povinnostiam, pravidlám ?!
Ona ju usmerní umyť zuby, on mávne rukou že nemusí.
Ona jej vygruntuje izbu, iba pár hodín po príchode má dcéra svinčik, a keď trvá na uprataní, tak obaja ignorujú alebo uprace otec.
Ona jej vezme mobil z ruky ? Ktorej cudzej žene to dievča dovolí bez škriekania a zalovania otcovi, ktorý jej ho vráti, nech je kľud.
Ona navrhne výlet, aktivitu, dievča odmietne a otec schváli.
Mne sa podarilo dcéru môjho partnera usmerňovať, lebo sama chcela , mňa prijala, rešpektovala a otec podporoval. Tu to nie je.

zuzanita1609
24. mar 2025

@cacianka asi tak,že jej dom/byt/jej pravidlá. Joj,zasa by sa mala niejako postaviť, keď má chlapa s dcérou! Či iba cušať a neriešiť? 🤨

p.j.jacky
24. mar 2025

@sabina101010 a on čo je za otca ? To skym žiješ ? Dieťa je take ako ho vedu rodičia . 9 ročná potrebuje ešte usmerniť . Nadavas na matku . Otec sa zaujíma ? Chodí on na rodičovské ? Ako sa zapája do fungovania otec dcéry ?