Riešenie konfliktov s otcom
Dobrý den, prišla som si pre radu ako sa.psychicky môžem obrániť, ked žiaľ mam pocit, ze každý výbušných muzov akceptujeme a pretečie sa im to.
Datujem to cca rok, ze doma sa necítim dobre kvôli rodinným vzťahom s otcom. Som študentka VŠ na Bc. Nie som na internáte dochádzam do blízkeho mesta.
No, od mala sa v rodine cítim ako čierna ovca. Mám svoje záujmy vďaka, ktorým mozem študovať a plnít si ambicie, ale začína ma psychicky deprat otec. Od mala ho vnímam, ze je vybusnejsi, ako dieta som mozno päťkrát dostala na zadok. Občas si pamätám, ze otec sa nasieral na najstaršiu a ta vtedy chodila bývať k priateľovi ked sa povadili a ako dieta si pamatam, že na nu chcel fyzixky vybehnúť. Teraz uz najstaršia ma malé dieta a chosi k nam na tyzden cca raz za dva mesiace. Ďalšia sestra sa zachvila ma odsťahovať, ale je v niecom prudkejsia povaha ako ja. V dobrom zmysle vie byt papulnata a otec si na ňu nikdy nedovolil. U mna vsak ako prechádzam terapiou prichádzam nato, ze od detstva su náznaky, ze by som sa.asi radšej narodila iným rodičom. Mama mam rada, pomôžem jej ak sa dá. Občas máme výmenu názorov ako každá mama a dcera.
Otec ma okolo 60. Stále pracuje, nenudí sa čo by mu liezlo na nervy. Na svoje konixly potrebujem priestor a samotu čo on nikdy nevedel akceptovať a lozi mi hocikedy do izby. So zámerom, ze pozerá ako to vyzerá v izbe, stale nieco popravuje, upravuje, neznášam ked ho mam za chrbtom.
Vec, ktorá ma sem donútila napisat bola, ze v októbri čo som niksy nezažila v takej miere, ze ma napadol z dôvodu, ze sa nam pocikal uz stary pes doma. Akoby dostal amok, zacal ho kopať načo som mu ešte k kľude povedala nech ho neha a obrátil sa ku.nne a a ako.som ležala na posteli ma rukami začal bit. Schovavala som si tvár. Nejak som dokázala utiect do inej miestnosti, kde som sa rozrevala od šoku a v tom utierala psov moč. Kričal na mna nech s tym psom vypadnem a ze ma zabije a take blbosti... Bola som zo psom vonku kým nešiel do roboty. Mama sa mala vrátiť vecer a doma.nebil nikto, ze by som mala svedkov. Nemala som to ani nahrané, lebo som bola v takom.soku ako.sa.ro rychlo stalo. Mala.som sto chutí ho udať úprimne. Citila som sa neskutočne ponížena ako uz dospelá osoba.
Dnes som.sa.vratila poobede domov zo skoly, najedla sa a zaspala. Je u nás teraz sestra s dieťaťom a zobudila som sa nato ako otec v izbe začal na mna vieska, ze preco mam na stole toto a toto. Na stole som mala notebook, jedlo a papiere na skúšky. Rozhodla som sa.zvolit stratégiu, ze si ním nebudem robit nervy a zbytočne provokovať. Robila som sa celú dobu ako som sa.naro zobudila, ze spim aktom som odišla z domu.
Od toho incidentu z októbra mam k otcovi vztah, ze je podľa.mna narušený, po skole sa.chcem odstahovat a s otcom prerusim kontakt, pretože som si vedomá voľby mať v živote ľudí, ktorý ma ťahajú hore a nie tych čo dole.
Veom to bude horšie. Ial vsetci myslia aky je on pohodak a vtipny. Ďalšia v3c ma desi, ze nebodaj by sa toto stalo sestričku dieťaťu. Akoby si všímam, ze ku mne si toto dovolí a sestrám nie. Mama mu len dohocor8la inak sa to vôbec neriešili. Ja vsak agresiu odmietam uznávať akoze to je normálne a snazim.sa.za samu seba postaviť. S otcom sa odvtedy nebavim, nezaujíma ma. Môže spraviť milión dobrých vecí, spraví jednu vec zlu a je s prepáčením v piči u mna. Nedávam druhé šance.
Tiez mi začína dochádzať akoby mi.nikdy nedal.ziadne uznanie, ked sme v lete boli na chate sme hrali hru a na moju otázku nedokazal odpovedat čo je na mne dobre/pozitívne (ja sama sa viem oceniť, ale chápať ma čo som asi chcela). Akoby sa cítim, ze som.tu z rodine nazvyš a ze si svoj život budem niekde inde budovať sama bez niektorých členov rodiny. Uvedomujem si, ze ked som nastúpila pred rokmi na terapiu boli kamen úrazu.mojho vtedy veľmi nízkeho sebavedomia a nezdravých vzorcov.
Ďakujem za dočítanie.
Je u vás plno a on to už nezvláda, rupli mu nervy. Toho psa mal ísť kto vyvenčiť? Tvoje "terapie" kto financuje? Upratujes po sebe alebo všade máš niečo? Zamysli sa, aký život má tvoj otec.
Je u vás plno a on to už nezvláda, rupli mu nervy. Toho psa mal ísť kto vyvenčiť? Tvoje "terapie" kto financuje? Upratujes po sebe alebo všade máš niečo? Zamysli sa, aký život má tvoj otec.
@anonym_4aca55 toxicita otca a to, ze on nevie zvladat hnev, kadzes na dieta? Dieta ma byt zodpovedne za jeho spravanie? Toto je nepripustne. A
@michaela2579 jedine sa osamostatnit. Nic ine ti nepomoze...
Tiez myslim ze vas je tam viac ako treba,hlavne ked dojde sestra. Otec je urcite na nervy aj z toho chaosu,potrebuje svoj klud. Ale to nie je dovod pre ospravedlnenie ze je cholerik. Tebe odporucam postavit sa na vlastne nohy. Skus intrak ,budes mat klud. A zistis ci sa mozes na seba spolahnut. V pripade ze ano - sebavedomie ti stupne,mozes byt na seba hrda a to je dobry zacitok. Potom sinuz zit po svojom,v klude domov zajdt len na navstevu. Verim ze sa to ukludni
Jej mama asi tiez zila stylom " je to pako, ale narobime si vela deti, dobre bude", popr."neodidem, nemam kam/deti potrebuju otca". Tu mate vysledok.
@anonym_4aca55 deti sa nebijú a nevrieska sa na zvieratá. Jeho debilná povaha nie je autorkina zodpovednosť.
@michaela2579 Pred rokmi si zacala terapiu kvoli nizkemu sebavedomiu. Prepac, ale ty mas psychicke problemy a vsetko zvalujes na otca. Bolo by velmi zaujimave si vypocut aj druhu stranu. Preco sa pes vymocil vnutri? Koho je to pes? Nedostala si ho ako formu terapie od rodicov a mas sa o neho starat? Neviem si predstavit, ze by mi cca 20 rocne dieta rozkazovalo, ci mozem alebo nemozem vstupit do detskej izby. Moj byt, moje pravidla. Ved ked ti vadi, odstahuj sa. Nemas na to, zacni pracovat alebo posluchaj. Holt, pochopis kopec veci ovela, ovela neskor.
@anonym_4aca55 Brigadujem, z toho si samozrejme financujem tieto veci
Otec nezvláda sam seba a situácie. Nema normálne správanie. Aj dvadsatrocnemu dieťaťu zaklopem na dvere a neriešim mu veci na stole. Niektoré tu maju tiež názory odveci. Pomôže len odsťahovať sa. Drz sa.
@michaela2579 Pred rokmi si zacala terapiu kvoli nizkemu sebavedomiu. Prepac, ale ty mas psychicke problemy a vsetko zvalujes na otca. Bolo by velmi zaujimave si vypocut aj druhu stranu. Preco sa pes vymocil vnutri? Koho je to pes? Nedostala si ho ako formu terapie od rodicov a mas sa o neho starat? Neviem si predstavit, ze by mi cca 20 rocne dieta rozkazovalo, ci mozem alebo nemozem vstupit do detskej izby. Moj byt, moje pravidla. Ved ked ti vadi, odstahuj sa. Nemas na to, zacni pracovat alebo posluchaj. Holt, pochopis kopec veci ovela, ovela neskor.
@anonym_50eca1 Ja mu nerozkazujem, ci ma nemá chodiť. Akoby sa vám páčilo keby nieco robíte, alebo sa učíte do skoly a vedľa vás počujete zrýchlený dych.
A sama viem, ze vrieskanie ci násilie, ktoré vyzerá, ze vy sama podporujete (nebodaj už vas doma) nemá zmysel a nebudem hadam chodit po špičkách. V tomto sa môj názor s vašim nezhoduje. Nie som blbá, aby som toto tolerovala. To ci za moje psychické problémy moze otec alebo ja sama, je moja dobrá vôľa ci sa ja k nemu postavím a budem to riešiť cez seba alebo si brat k srdcu co mi povie niekto cudzí a zosypavat sa z toho.
Kopal do psa?? Teba bil až tak, že si si musela skrývať tvár??? Tak tvoj otec je riadny magor a nič ho neospravedlňuje za toto choré správanie. Načo si zakladal rodinu, keď s jeho povahou by mal žiť sám a nervacit sa sám na sebe! Byť tebou, v kľude sa porozprávam s mamou, všetko jej poviem a treba hľadať cestu ako z bytu preč.... internát, alebo izba na prenájom....žiť v takomto chorom prostredí je ako za trest. Si dospelá žena, nájdi riešenie. Držím ti palce 🍀🍀🍀
@anonym_50eca1 slusne vychovany clovek ma byt aj rodic. To dievca sa moze aj prezliekat a byt polonahe, naozaj je vhodne aby otec bez zaklopania vliezol dcere do izby?
Slusne uctive spravanie sa vyzaduje od deti a rodicia sa maju spravat ako neokrochani burani? Toto nemyslis vazne.
Kolko ti chyba do konca skoly?Najdi si pracu na ciastocny uvazok a chod na intrak , do zdielaneho bytu ....
@anonym_50eca1 zrejme patris takym ludom ako jej otec. Mne nepride v poriadku vybusny psychopat. A ja kym vstupim klopem na dvere ovela mladsiemu dietatu.
@michaela2579 chudak psik a ty.. mame by som vsetko povedala.. toto takto dalejj nemoze ist😥
Kopal do psa?? Teba bil až tak, že si si musela skrývať tvár??? Tak tvoj otec je riadny magor a nič ho neospravedlňuje za toto choré správanie. Načo si zakladal rodinu, keď s jeho povahou by mal žiť sám a nervacit sa sám na sebe! Byť tebou, v kľude sa porozprávam s mamou, všetko jej poviem a treba hľadať cestu ako z bytu preč.... internát, alebo izba na prenájom....žiť v takomto chorom prostredí je ako za trest. Si dospelá žena, nájdi riešenie. Držím ti palce 🍀🍀🍀
@7miriam77 a tebe nenapadlo, že možno ona zo seba robí len obeť ? Možno jej o niečo ide.
@michaela2579 no,pokiaľ za celoživotnú starostlivosť ho odsúdiš za toto tak ďakujem pekne.
Tomu človeku pravdepodobne proste niečo je preto je výbušný.
Za mňa jasné si treba vymedziť hranice a pokiaľ to nefunguje tak treba odíjst.
A sestru ak už chceš rieš tak,že keby niečo tak nech sa ti ozve.
@michaela2579 no,pokiaľ za celoživotnú starostlivosť ho odsúdiš za toto tak ďakujem pekne.
Tomu človeku pravdepodobne proste niečo je preto je výbušný.
Za mňa jasné si treba vymedziť hranice a pokiaľ to nefunguje tak treba odíjst.
A sestru ak už chceš rieš tak,že keby niečo tak nech sa ti ozve.
@mirka6530 za celoživotnú starostlivosť má trpieť bitku, rev a kopanie ?! dieťa sa na svet nepýta samo od seba, takže keď ho privedú na svet 2 dospelí ludia, tak sa majú primerane slušne a citlivo o to dieťa/deti starať. A ak má dospelý jedinec nejaký problém , že "proste mu niečo je" tak si to má riešiť tak, aby netýral psychicky ani fyzicky svoju rodinu, okolie. Matka má asi tiež maslo na hlave, keď muža nerieši, nezastaví jeho výčiny.
Že ich je doma veľa ? Tak ked si narobili 3 deti, to je čo ? cirkus? Veď jedna zo sestier je už z domu preč, príde raz za čas s dieťatkom, tak ako sú 4 ľudia bežne v byte veľa ?
Iba psychicky narušený človek bije dieťa hlava nehlava, kope do psa !
@mirka6530 za celoživotnú starostlivosť má trpieť bitku, rev a kopanie ?! dieťa sa na svet nepýta samo od seba, takže keď ho privedú na svet 2 dospelí ludia, tak sa majú primerane slušne a citlivo o to dieťa/deti starať. A ak má dospelý jedinec nejaký problém , že "proste mu niečo je" tak si to má riešiť tak, aby netýral psychicky ani fyzicky svoju rodinu, okolie. Matka má asi tiež maslo na hlave, keď muža nerieši, nezastaví jeho výčiny.
Že ich je doma veľa ? Tak ked si narobili 3 deti, to je čo ? cirkus? Veď jedna zo sestier je už z domu preč, príde raz za čas s dieťatkom, tak ako sú 4 ľudia bežne v byte veľa ?
Iba psychicky narušený človek bije dieťa hlava nehlava, kope do psa !
@cacianka čo je a čo nieje primerané? Čo je adekvátna vďaka za celoživotnú starostlivosť a čo nieje?
Ale sú okolností a prečo?
Aký má naozajsný vzťah k danému človeku a aj prečo sa vždy preverí vo vypätých situáciách.
Ak sa jej nepáči treba odíjst!
A matka to rieši tak ako vie že treba(lebo ho za tie roky už pozná) ,za predpokladu že z neho nemá strach . Pretože ak z neho má strach tak to je už niečo iné a patologické.
@cacianka čo je a čo nieje primerané? Čo je adekvátna vďaka za celoživotnú starostlivosť a čo nieje?
Ale sú okolností a prečo?
Aký má naozajsný vzťah k danému človeku a aj prečo sa vždy preverí vo vypätých situáciách.
Ak sa jej nepáči treba odíjst!
A matka to rieši tak ako vie že treba(lebo ho za tie roky už pozná) ,za predpokladu že z neho nemá strach . Pretože ak z neho má strach tak to je už niečo iné a patologické.
@mirka6530 píše sa odísť, nie odíjsť. Je rodičovská povinnosť sa o deti starať, keď si deti narobili, je ich povinnosťou sa o ne starať a nie vybíjať si na vlastných deťoch a psovi svoju frustráciu. To kde sme? V 19tom storočí, že budeme rodiča velebiť, že nás nechal u seba doma bývať a nedal vlastné deti do sirotinca?
Veď mladá odíde, nenechá sa otĺkať od vlastného otca a dúfam, že zoberie so sebou aj toho chudáka psa.
@mirka6530 píše sa odísť, nie odíjsť. Je rodičovská povinnosť sa o deti starať, keď si deti narobili, je ich povinnosťou sa o ne starať a nie vybíjať si na vlastných deťoch a psovi svoju frustráciu. To kde sme? V 19tom storočí, že budeme rodiča velebiť, že nás nechal u seba doma bývať a nedal vlastné deti do sirotinca?
Veď mladá odíde, nenechá sa otĺkať od vlastného otca a dúfam, že zoberie so sebou aj toho chudáka psa.
@anonym_9d5c4b jaká povinnosť? Tá povinnosť je daná zákonom a nieje to nejaká nevyhnutnosť ktorá je nemenná. Zákony sa môžu a aj sa menia podľa spoločenskej objednávky dohody. +-
Čiže nie,nieje to povinnosť v zmysle nemennej životnej nevyhnutnosti.
@anonym_9d5c4b jaká povinnosť? Tá povinnosť je daná zákonom a nieje to nejaká nevyhnutnosť ktorá je nemenná. Zákony sa môžu a aj sa menia podľa spoločenskej objednávky dohody. +-
Čiže nie,nieje to povinnosť v zmysle nemennej životnej nevyhnutnosti.
@mirka6530 prečítaj si zákon o rodine, paragraf 62, rodičia sú povinní sa o deti starať pokiaľ nie sú schopní sami sa živiť. Ak nechceli toto "bremeno" podstupovať, nemali si robiť deti, mohli mať pokoj svätý od starostí, problémov, nervov. Starostlivosť o deti je povinnosť, nie dobrá vôľa rodičov. A dospelé dieťa má tiež svoju dôstojnosť, či rodič môže otĺkať svoje dospelé dieťa len preto, že je unavený, frustrovaný a dospelé dieťa toto musí znášať, lebo otecko má toho veľa? Ako si na toto prosím ťa prišla? Dostala si podobnú výchovu, keď ti to pripadá normálne?
@mirka6530 prečítaj si zákon o rodine, paragraf 62, rodičia sú povinní sa o deti starať pokiaľ nie sú schopní sami sa živiť. Ak nechceli toto "bremeno" podstupovať, nemali si robiť deti, mohli mať pokoj svätý od starostí, problémov, nervov. Starostlivosť o deti je povinnosť, nie dobrá vôľa rodičov. A dospelé dieťa má tiež svoju dôstojnosť, či rodič môže otĺkať svoje dospelé dieťa len preto, že je unavený, frustrovaný a dospelé dieťa toto musí znášať, lebo otecko má toho veľa? Ako si na toto prosím ťa prišla? Dostala si podobnú výchovu, keď ti to pripadá normálne?
@anonym_9d5c4b ešte raz a znova. Paragraf o rodine vychádza z ľudskej histórie a z jej spoločenskou akceptáciou. Nieje to nemenná dogma! Je to spoločenský akceptovaný úzus. Nechcem tak ho nemusím ani akceptovať a ani dodržiavať.
Akurát na môže za to spoločnosť potrestať. To je celé. Ale pre mňa ako osobu nebudú byť absolútne záväzný!
Nemusím s ním súhlasiť a môžem žiadať jeho prehodnotenie.
Tak ako sa má postarať rodič o dieťa tak sa má v starobe postarať dieťa o rodiča.
A.
@anonym_9d5c4b ešte raz a znova. Paragraf o rodine vychádza z ľudskej histórie a z jej spoločenskou akceptáciou. Nieje to nemenná dogma! Je to spoločenský akceptovaný úzus. Nechcem tak ho nemusím ani akceptovať a ani dodržiavať.
Akurát na môže za to spoločnosť potrestať. To je celé. Ale pre mňa ako osobu nebudú byť absolútne záväzný!
Nemusím s ním súhlasiť a môžem žiadať jeho prehodnotenie.
Tak ako sa má postarať rodič o dieťa tak sa má v starobe postarať dieťa o rodiča.
A.
@mirka6530 ešte raz a znova, žiješ teraz, keď je tento zákon platný tak je zbytočné písať omáčky o tom, že pre teba ako osobu nemusí byť záväzný, pre teba nemusí byť záväzný žiadny zákon, ani trestný zákonník, môžeš si robiť čo chceš, len keď na to príde, môžeš byť za nedodržiavanie zákonov a platnej legislatívy perzekuovaná a potrestaná.
@mirka6530 ešte raz a znova, žiješ teraz, keď je tento zákon platný tak je zbytočné písať omáčky o tom, že pre teba ako osobu nemusí byť záväzný, pre teba nemusí byť záväzný žiadny zákon, ani trestný zákonník, môžeš si robiť čo chceš, len keď na to príde, môžeš byť za nedodržiavanie zákonov a platnej legislatívy perzekuovaná a potrestaná.
@anonym_9d5c4b absolútne má to nezujima.. Tento zákon je reakciou na spoločenský vnímanú nespravodlivosť. A ak sa prejaví časom iná nespravodlivosť ktorá sa prejavuje tak sa znova spoločenský zmení a prehodnotí.
Za ďalšie.
Morálka je len jedna.
Cti otca svojho a matku svoju. Rodič jej dal život tak nieje správne pokiaľ sa vie brániť byť za to nevdačná. Za celoživotnú starostlivosť si minimálne zaslúži trocha lojality aj keď urobí chybu.
Ak sa jej nepáči má proste odijsť.
@anonym_9d5c4b za ďalšie je to dospelá osoba. Musí si nastaviť hranice a aj tak jednať. A ak to nevie,tak nieje o nič lepšia ako on. K rodine treba byť lokálny aj keď sa občas spravia chyby.
@anonym_9d5c4b za ďalšie je to dospelá osoba. Musí si nastaviť hranice a aj tak jednať. A ak to nevie,tak nieje o nič lepšia ako on. K rodine treba byť lokálny aj keď sa občas spravia chyby.
@mirka6530 aha a ak si ona nastaví hranice a dostane za to preplesk, aj to je vo vnímaní tvojej morálky ok? Nejaké to máš pomotané a píšeš hore dole bez zdravého postoja.
Slušne upozornila otca aby prestal týrať psa a za to dostala bitku a krik o tom, že ju zabije a má vypadnúť. Čiže rodič jej dal život a ona preto mala nastaviť druhé líce a priniesť iného psa, aby si milý otecko ešte uľavil, nie? Skús si ty prežiť takýto šok a stres a potom píš o lojalite k otcovi a o morálke.
@mirka6530 aha a ak si ona nastaví hranice a dostane za to preplesk, aj to je vo vnímaní tvojej morálky ok? Nejaké to máš pomotané a píšeš hore dole bez zdravého postoja.
Slušne upozornila otca aby prestal týrať psa a za to dostala bitku a krik o tom, že ju zabije a má vypadnúť. Čiže rodič jej dal život a ona preto mala nastaviť druhé líce a priniesť iného psa, aby si milý otecko ešte uľavil, nie? Skús si ty prežiť takýto šok a stres a potom píš o lojalite k otcovi a o morálke.
@anonym_9d5c4b rodič má mať nad dieťaťom autoritu v jeho dome. Ak chce mať dospelé dieťa autoritu tak vo svojom dome.
A za ďalšie ohľadom toho že dieťa sa na svet nepýtalo. Explicitne pokiaľ človek nespraví samovraždu tak súhlasí s tým že je život natoľko ok že chce žiť. Čiže automaticky má byť za opateru vďačný. Samozrejme pokiaľ to neprekročí isté hranice.
@anonym_9d5c4b a mimochodom aká je ona morálna ak ho za 1 chybu odkopne lebo ona neodpúšťa? Je úplne taká istá ako on.
Jedna nespravodlivosť nezakladá dôvod na to aby bola vytvorená ďalšia a za ostatné nejaký pes nieje viac ako jej otec!

Asi len odstahovat sa...Intrak, prenajom, podnajom...A zamerat sa na to co chces v zivote byt, dokazat kam sa chces uberat...