icon

Riešenie konfliktov s otcom

michaela2579
24. nov 2025

Dobrý den, prišla som si pre radu ako sa.psychicky môžem obrániť, ked žiaľ mam pocit, ze každý výbušných muzov akceptujeme a pretečie sa im to.
Datujem to cca rok, ze doma sa necítim dobre kvôli rodinným vzťahom s otcom. Som študentka VŠ na Bc. Nie som na internáte dochádzam do blízkeho mesta.
No, od mala sa v rodine cítim ako čierna ovca. Mám svoje záujmy vďaka, ktorým mozem študovať a plnít si ambicie, ale začína ma psychicky deprat otec. Od mala ho vnímam, ze je vybusnejsi, ako dieta som mozno päťkrát dostala na zadok. Občas si pamätám, ze otec sa nasieral na najstaršiu a ta vtedy chodila bývať k priateľovi ked sa povadili a ako dieta si pamatam, že na nu chcel fyzixky vybehnúť. Teraz uz najstaršia ma malé dieta a chosi k nam na tyzden cca raz za dva mesiace. Ďalšia sestra sa zachvila ma odsťahovať, ale je v niecom prudkejsia povaha ako ja. V dobrom zmysle vie byt papulnata a otec si na ňu nikdy nedovolil. U mna vsak ako prechádzam terapiou prichádzam nato, ze od detstva su náznaky, ze by som sa.asi radšej narodila iným rodičom. Mama mam rada, pomôžem jej ak sa dá. Občas máme výmenu názorov ako každá mama a dcera.
Otec ma okolo 60. Stále pracuje, nenudí sa čo by mu liezlo na nervy. Na svoje konixly potrebujem priestor a samotu čo on nikdy nevedel akceptovať a lozi mi hocikedy do izby. So zámerom, ze pozerá ako to vyzerá v izbe, stale nieco popravuje, upravuje, neznášam ked ho mam za chrbtom.
Vec, ktorá ma sem donútila napisat bola, ze v októbri čo som niksy nezažila v takej miere, ze ma napadol z dôvodu, ze sa nam pocikal uz stary pes doma. Akoby dostal amok, zacal ho kopať načo som mu ešte k kľude povedala nech ho neha a obrátil sa ku.nne a a ako.som ležala na posteli ma rukami začal bit. Schovavala som si tvár. Nejak som dokázala utiect do inej miestnosti, kde som sa rozrevala od šoku a v tom utierala psov moč. Kričal na mna nech s tym psom vypadnem a ze ma zabije a take blbosti... Bola som zo psom vonku kým nešiel do roboty. Mama sa mala vrátiť vecer a doma.nebil nikto, ze by som mala svedkov. Nemala som to ani nahrané, lebo som bola v takom.soku ako.sa.ro rychlo stalo. Mala.som sto chutí ho udať úprimne. Citila som sa neskutočne ponížena ako uz dospelá osoba.
Dnes som.sa.vratila poobede domov zo skoly, najedla sa a zaspala. Je u nás teraz sestra s dieťaťom a zobudila som sa nato ako otec v izbe začal na mna vieska, ze preco mam na stole toto a toto. Na stole som mala notebook, jedlo a papiere na skúšky. Rozhodla som sa.zvolit stratégiu, ze si ním nebudem robit nervy a zbytočne provokovať. Robila som sa celú dobu ako som sa.naro zobudila, ze spim aktom som odišla z domu.
Od toho incidentu z októbra mam k otcovi vztah, ze je podľa.mna narušený, po skole sa.chcem odstahovat a s otcom prerusim kontakt, pretože som si vedomá voľby mať v živote ľudí, ktorý ma ťahajú hore a nie tych čo dole.
Veom to bude horšie. Ial vsetci myslia aky je on pohodak a vtipny. Ďalšia v3c ma desi, ze nebodaj by sa toto stalo sestričku dieťaťu. Akoby si všímam, ze ku mne si toto dovolí a sestrám nie. Mama mu len dohocor8la inak sa to vôbec neriešili. Ja vsak agresiu odmietam uznávať akoze to je normálne a snazim.sa.za samu seba postaviť. S otcom sa odvtedy nebavim, nezaujíma ma. Môže spraviť milión dobrých vecí, spraví jednu vec zlu a je s prepáčením v piči u mna. Nedávam druhé šance.
Tiez mi začína dochádzať akoby mi.nikdy nedal.ziadne uznanie, ked sme v lete boli na chate sme hrali hru a na moju otázku nedokazal odpovedat čo je na mne dobre/pozitívne (ja sama sa viem oceniť, ale chápať ma čo som asi chcela). Akoby sa cítim, ze som.tu z rodine nazvyš a ze si svoj život budem niekde inde budovať sama bez niektorých členov rodiny. Uvedomujem si, ze ked som nastúpila pred rokmi na terapiu boli kamen úrazu.mojho vtedy veľmi nízkeho sebavedomia a nezdravých vzorcov.

Ďakujem za dočítanie.

anonym_9d5c4b
26. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b a mimochodom aká je ona morálna ak ho za 1 chybu odkopne lebo ona neodpúšťa? Je úplne taká istá ako on.
Jedna nespravodlivosť nezakladá dôvod na to aby bola vytvorená ďalšia a za ostatné nejaký pes nieje viac ako jej otec!

@mirka6530 nečítala si dobre, to nebola jedna chyba, toto bola len vrchol ľadovca, ktorý bol na pokraji únosnosti. Kvôli otcovi absolvuje terapiu, lebo sa doma odmalička necíti dobre a cíti sa ako čierna ovca. Ale áno, aj v minulom tisícročí stačilo, že deti dostali jesť, strechu nad hlavou a nejaké topánky a považovalo sa to za rodičovskú starostlivosť a za túto trochu starostlivosti by si poniektorí rodičia nechali aj ruky od detí bozkávať. Stredovek v myslení neskončil, stredovek trvá, čo iné dodať k tvojim postojom.
Ona rodiča neodkopáva, ona potrebuje liečiť a chrániť svoje psychické zdravie, ale to asi nedokážeš pochopiť.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@mirka6530 nečítala si dobre, to nebola jedna chyba, toto bola len vrchol ľadovca, ktorý bol na pokraji únosnosti. Kvôli otcovi absolvuje terapiu, lebo sa doma odmalička necíti dobre a cíti sa ako čierna ovca. Ale áno, aj v minulom tisícročí stačilo, že deti dostali jesť, strechu nad hlavou a nejaké topánky a považovalo sa to za rodičovskú starostlivosť a za túto trochu starostlivosti by si poniektorí rodičia nechali aj ruky od detí bozkávať. Stredovek v myslení neskončil, stredovek trvá, čo iné dodať k tvojim postojom.
Ona rodiča neodkopáva, ona potrebuje liečiť a chrániť svoje psychické zdravie, ale to asi nedokážeš pochopiť.

@anonym_9d5c4b počúvaj. Ak chce svoje psychické zdravie liečiť a byť cestná tak nech pozbiera svoje haky paky a ide si žiť sama kamkoľvek chce.
Nieje cestné a je to totálne pokrytecké brať od otca peniaze na život a zároveň mu nepreukazvat aspoň časť lojality pokiaľ ozaj nieje totálne hovado.
Keď je to dospelá osoba tak nech sa to tak chová. Nech je nad vecou a porozpráva sa s otcom čo mu je ako sa cíti či mu môže pomôcť a nie ho odsúdiť a napriek tomu využívať jeho peniaze a jeho ochranu.
Už len toto je psia povinnosť dieťaťa minimálne za tú výchovu.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@anonym_9d5c4b a aby som nezabudla. Stačí nejaký vojnový konflikt alebo hladomor či niečo podobné a veľmi rýchlo by si prehodnotila čo je a čo nieje a nakoľko je to dôležité.
Ak niečo nieje dôležité tak to predsa od toho človeka nechcem a zaobijdem sa bez toho
Alebo je realita taká že to dôležité je,ale nechcem si to priznať lebo som pokrytec.
A mimochodom čo tak riešiť problém s otcom ak má problém s ním a nie tak že sa uzavriem do seba.

anonym_9d5c4b
26. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b a aby som nezabudla. Stačí nejaký vojnový konflikt alebo hladomor či niečo podobné a veľmi rýchlo by si prehodnotila čo je a čo nieje a nakoľko je to dôležité.
Ak niečo nieje dôležité tak to predsa od toho človeka nechcem a zaobijdem sa bez toho
Alebo je realita taká že to dôležité je,ale nechcem si to priznať lebo som pokrytec.
A mimochodom čo tak riešiť problém s otcom ak má problém s ním a nie tak že sa uzavriem do seba.

@mirka6530 keby bola vojna a hladomor, prehodnotili by sme iné veci. V bežných situáciách sa majú ľudia správať bežne. Keď nastane stanné právo, tak sa budeme správať podľa výnimočného stavu.
Toto nie je ospravedlnenie k neempatickému správaniu. To ti aj ja môžem zajtra nabúrať auto a keď sa budeš rozčuľovať ti poviem, že ale keby bola vojna, budeš mať zbúraný dom, buď rada, že si prišla len o auto.

anonym_9d5c4b
26. nov 2025
@mirka6530

@mirka6530 a teba rodičia bili ako dieťa?

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@mirka6530 keby bola vojna a hladomor, prehodnotili by sme iné veci. V bežných situáciách sa majú ľudia správať bežne. Keď nastane stanné právo, tak sa budeme správať podľa výnimočného stavu.
Toto nie je ospravedlnenie k neempatickému správaniu. To ti aj ja môžem zajtra nabúrať auto a keď sa budeš rozčuľovať ti poviem, že ale keby bola vojna, budeš mať zbúraný dom, buď rada, že si prišla len o auto.

@anonym_9d5c4b no skúsme to povedať inak aby sme získali reálny pohľad na vec.
Hodnota danej veci je natoľko dôležitá nakoľko je možné ju nahradiť inou.
Čiže aj láska k druhému aj napríklad k dieťaťu je daná tým koľko konkrétnej energie vyžaduje. To je racionálny fakt. Čiže má hodnotu takú akú jej za rovnakých podmienok vie poskytnúť niekto iný.
V skratke. Choď na ulicu a hľadaj niekoho čo ti dá všetko čo ja a bude za to pýtať to isté čo ja.
A ak ti dá menej alebo pýta viac tak až potom si uvedomíme akú to má hodnotu a akú daný človek za to platí cenu.
Chápeme?

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@anonym_9d5c4b nie, u nás to bolo tak že mi dedo povedal že ak chcem urobila som niečo zle tak môžem dostať na zadok ak s tým súhlasím. Spravil to raz a ja som s tým raz súhlasila. Viac už nie. Lebo som nechcela. 🤣
Moja mama bola po rozvode u svojich rodičov.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@anonym_9d5c4b a ešte maličkosť. Hodnota starostlivosti sa znižuje hlavne preto,lebo si ju zákon dokáže vynútiť. A teda aj vďačnosť je prirodzene nižšia čo v podstate umelo narúša dynamiku a vďaku rodič dieťa.

anonym_9d5c4b
26. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b nie, u nás to bolo tak že mi dedo povedal že ak chcem urobila som niečo zle tak môžem dostať na zadok ak s tým súhlasím. Spravil to raz a ja som s tým raz súhlasila. Viac už nie. Lebo som nechcela. 🤣
Moja mama bola po rozvode u svojich rodičov.

@mirka6530 nesúhlasím, za vzťahy medzi rodičmi a deťmi sú prioritne zodpovední rodičia. Rodičia sú tí, ktorí sa rozhodnú priviesť dieťa na svet. Rodičia sú tí, ktorí prijímajú svoje dieťa a majú ho sprevádzať životom s LÁSKOU a hranicami. Sú rodičia, ktorí vychovávajú svoje deti bez prijatia a bez lásky (používajú rozkazy, príkazy, tresty, vynucovacie prostriedky) a takíto rodičia nikdy nepocítia čistý úprimný vzťah od svojich detí. Zas majú len tendenciu si ho vynucovať, rečami že ja som ťa vychoval, ty mi preukazuj úctu. Ale je to ich voľba, ale toto nie je skutočná rodinná súdržnosť, je to len akási paródia na rodinu, a ako vidno, takýchto rodín je kopa. Je rozdiel mať úprimné, láskyplné vzťahy so vzájomnou úctou medzi deťmi a rodičmi a je rozdiel mať neúprimné, umelé, vynútené vzťahy medzi rodičmi a deťmi. Každý rodič si užíva takú rodinnú atmosféru, akú zasial.

efka77
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@mirka6530 nesúhlasím, za vzťahy medzi rodičmi a deťmi sú prioritne zodpovední rodičia. Rodičia sú tí, ktorí sa rozhodnú priviesť dieťa na svet. Rodičia sú tí, ktorí prijímajú svoje dieťa a majú ho sprevádzať životom s LÁSKOU a hranicami. Sú rodičia, ktorí vychovávajú svoje deti bez prijatia a bez lásky (používajú rozkazy, príkazy, tresty, vynucovacie prostriedky) a takíto rodičia nikdy nepocítia čistý úprimný vzťah od svojich detí. Zas majú len tendenciu si ho vynucovať, rečami že ja som ťa vychoval, ty mi preukazuj úctu. Ale je to ich voľba, ale toto nie je skutočná rodinná súdržnosť, je to len akási paródia na rodinu, a ako vidno, takýchto rodín je kopa. Je rozdiel mať úprimné, láskyplné vzťahy so vzájomnou úctou medzi deťmi a rodičmi a je rozdiel mať neúprimné, umelé, vynútené vzťahy medzi rodičmi a deťmi. Každý rodič si užíva takú rodinnú atmosféru, akú zasial.

@anonym_9d5c4b absolutne suhlasim. Az na par vinimiek (ale tam hovorime o defektoch ) to plati - co zasejes to znes.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@anonym_9d5c4b tak pozri sa. Keď už nie kôli úcte tak sa jedná aj o moc a teda slobodu rozhodovania sa.
Prečo?
Pretože to,že poukazuješ zákony dávaš väčšiu legitimitu a moc štatu a berieš ju z rúk rodičov.
A štát to nerobí z lásky k ľuďom,ale preto,aby si mohol dať do kompetencií čím ďalej tým viac moci pre seba a teda pre jednotlivcov čo ho tvoria.
Čiže ak by to dievča urobilo takto tak to robí nielen pre otca ale aj pre seba a pre svoju vlastnú osobnú slobodu. Tieto nuansy treba pochopiť.
A aj keď sú rodičia čo majú vzťah k svojim deťom nie najlepší celkovo im na svojich deťom záleží viac ako nejakému štátu alebo jeho úradníkovi či "vládcovia" pre ktorého si len číslo ktoré ľahko nahradí iný.
Pre rodiča si jedinečná ľudská bytosť vysokej hodnoty,aj keď nie vždy si ťa vie vážiť ako by si chcel.
Na toto predovšetkým treba pamätať. Takýmto jednaním sa posilňuje moc statu na úkor rodiča a občana. A príliš veľa moci v rukách štátu znamená koniec slobody

anonym_9d5c4b
26. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b tak pozri sa. Keď už nie kôli úcte tak sa jedná aj o moc a teda slobodu rozhodovania sa.
Prečo?
Pretože to,že poukazuješ zákony dávaš väčšiu legitimitu a moc štatu a berieš ju z rúk rodičov.
A štát to nerobí z lásky k ľuďom,ale preto,aby si mohol dať do kompetencií čím ďalej tým viac moci pre seba a teda pre jednotlivcov čo ho tvoria.
Čiže ak by to dievča urobilo takto tak to robí nielen pre otca ale aj pre seba a pre svoju vlastnú osobnú slobodu. Tieto nuansy treba pochopiť.
A aj keď sú rodičia čo majú vzťah k svojim deťom nie najlepší celkovo im na svojich deťom záleží viac ako nejakému štátu alebo jeho úradníkovi či "vládcovia" pre ktorého si len číslo ktoré ľahko nahradí iný.
Pre rodiča si jedinečná ľudská bytosť vysokej hodnoty,aj keď nie vždy si ťa vie vážiť ako by si chcel.
Na toto predovšetkým treba pamätať. Takýmto jednaním sa posilňuje moc statu na úkor rodiča a občana. A príliš veľa moci v rukách štátu znamená koniec slobody

@mirka6530 už sa motáš dokola, je super, že si si založila účet na modrom koníku v novembri a chceš pokecať, ale skús si teraz pokecať s niekým iným.
Tento pokec s tebou bol pre mňa stratou času bez prínosu, ľutujem, že som tu stratila minúty môjho času zbytočným písaním. Moje názory sú niekde úplne inde ako tvoje a nemá význam to ďalej rozoberať. Príjemný pobyt na modrom koni ti želám.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@mirka6530 už sa motáš dokola, je super, že si si založila účet na modrom koníku v novembri a chceš pokecať, ale skús si teraz pokecať s niekým iným.
Tento pokec s tebou bol pre mňa stratou času bez prínosu, ľutujem, že som tu stratila minúty môjho času zbytočným písaním. Moje názory sú niekde úplne inde ako tvoje a nemá význam to ďalej rozoberať. Príjemný pobyt na modrom koni ti želám.

@anonym_9d5c4b nemotam sa. Zdôrazňujem všetky pre a proti. V podstate som ti preukázala že mám pravdu zdôvodnila som ti to racionálnym spôsobom a ty sa chceš vyhnúť uznaniu toho zbabelým útekom.
Ok v poriadku. Máš takú možnosť.
Maj sa krásne.

anonym_9d5c4b
26. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b nemotam sa. Zdôrazňujem všetky pre a proti. V podstate som ti preukázala že mám pravdu zdôvodnila som ti to racionálnym spôsobom a ty sa chceš vyhnúť uznaniu toho zbabelým útekom.
Maj sa krásne.

@mirka6530 nie, rozhodne nemáš pravdu, to si len ty myslíš, mňa si teda nepresvedčila, nefandi si. A rozhodne nevolím zbabelý útek, ale nevidím význam aby sme si tu na 10 strán každá vysvetľovala svoje postoje, lebo sa zhodneme, že sa nezhodneme. Mám aj iné povinnosti ako vypisovať anonymnej mirke. Ja rozhodujem, koľko času strávim na sociálnych sieťach a s kým. A rozhodne viem, že že tvoje reči sú strata môjho času.

mirka6530
26. nov 2025
@anonym_9d5c4b

@mirka6530 nie, rozhodne nemáš pravdu, to si len ty myslíš, mňa si teda nepresvedčila, nefandi si. A rozhodne nevolím zbabelý útek, ale nevidím význam aby sme si tu na 10 strán každá vysvetľovala svoje postoje, lebo sa zhodneme, že sa nezhodneme. Mám aj iné povinnosti ako vypisovať anonymnej mirke. Ja rozhodujem, koľko času strávim na sociálnych sieťach a s kým. A rozhodne viem, že že tvoje reči sú strata môjho času.

@anonym_9d5c4b smiešne. Utočíš ad hominem lebo nemáš argumenty. Toľko k tomu.

magdusaaa
27. nov 2025

@michaela2579 otec by mohol byt rad aku ma dceru ,ze si financujes vsetko sama ,brigadujes ,pomahas mamine ak sa ti da ,nevyvolavas zbytocne konflikty ,ja by som bola rada za takuto dceru...

anonym_fbb060
27. nov 2025

Už si dávno mala z domu ísť preč. A nezabadzat tam..

jana35798
27. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b rodič má mať nad dieťaťom autoritu v jeho dome. Ak chce mať dospelé dieťa autoritu tak vo svojom dome.
A za ďalšie ohľadom toho že dieťa sa na svet nepýtalo. Explicitne pokiaľ človek nespraví samovraždu tak súhlasí s tým že je život natoľko ok že chce žiť. Čiže automaticky má byť za opateru vďačný. Samozrejme pokiaľ to neprekročí isté hranice.

@mirka6530 ako prepac, ale tebe riadne sibe.
Rodic ma mat nad dietatom autoritu? 🤣 no ha ha
Moze si ziskat respekt, to je tak vsetko. Ten sa neda vynutit. Ale prezradim ti, ze to sa nezariadi vreskotom, bitkou ani vyhrazanim sa.

kikush182329
27. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b absolútne má to nezujima.. Tento zákon je reakciou na spoločenský vnímanú nespravodlivosť. A ak sa prejaví časom iná nespravodlivosť ktorá sa prejavuje tak sa znova spoločenský zmení a prehodnotí.
Za ďalšie.
Morálka je len jedna.
Cti otca svojho a matku svoju. Rodič jej dal život tak nieje správne pokiaľ sa vie brániť byť za to nevdačná. Za celoživotnú starostlivosť si minimálne zaslúži trocha lojality aj keď urobí chybu.
Ak sa jej nepáči má proste odijsť.

@mirka6530 moralka je nieco uplne ine a nie tento zakon, ktorý je uplne nespravne vysvetleny. Ucta a respekt ma byt obojstranna. Mas pravdu, ze ho nema odstrihnúť za jednu chybu. On ich ale ocividne urobil viac a ani to neolitoval. Tak aka ucta k sebcovi?

anonym_5873f4
27. nov 2025
@michaela2579

@anonym_50eca1 Ja mu nerozkazujem, ci ma nemá chodiť. Akoby sa vám páčilo keby nieco robíte, alebo sa učíte do skoly a vedľa vás počujete zrýchlený dych.
A sama viem, ze vrieskanie ci násilie, ktoré vyzerá, ze vy sama podporujete (nebodaj už vas doma) nemá zmysel a nebudem hadam chodit po špičkách. V tomto sa môj názor s vašim nezhoduje. Nie som blbá, aby som toto tolerovala. To ci za moje psychické problémy moze otec alebo ja sama, je moja dobrá vôľa ci sa ja k nemu postavím a budem to riešiť cez seba alebo si brat k srdcu co mi povie niekto cudzí a zosypavat sa z toho.

@michaela2579 zamknúť sa v izbe nemozes? Mne to čo robí príde ako obťažovanie a je to uchylne on ma podľa mňa poruchu osobnosti a cim skôr by si mala odísť lebo to nedopadne dobre. Psychicky chora môžeš byť s toho časom ty a ešte aby ti vážne neublížil

sova7
27. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b počúvaj. Ak chce svoje psychické zdravie liečiť a byť cestná tak nech pozbiera svoje haky paky a ide si žiť sama kamkoľvek chce.
Nieje cestné a je to totálne pokrytecké brať od otca peniaze na život a zároveň mu nepreukazvat aspoň časť lojality pokiaľ ozaj nieje totálne hovado.
Keď je to dospelá osoba tak nech sa to tak chová. Nech je nad vecou a porozpráva sa s otcom čo mu je ako sa cíti či mu môže pomôcť a nie ho odsúdiť a napriek tomu využívať jeho peniaze a jeho ochranu.

@mirka6530 veď ten otec sa preboha chová ako uchylne agresívne hovado! Je to psychopat s ktorým nemáš šancu sa dohodnúť. Čo urobí nabuduce? Zabije ju? Znasilni? Tu taras úplne odveci a mimo tému a bagatelizujes násilie

sova7
27. nov 2025
@mirka6530

@mirka6530 to čo robí tamten človek je podľa teba výchova? No ďakujem pekne

sova7
27. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b no skúsme to povedať inak aby sme získali reálny pohľad na vec.
Hodnota danej veci je natoľko dôležitá nakoľko je možné ju nahradiť inou.
Čiže aj láska k druhému aj napríklad k dieťaťu je daná tým koľko konkrétnej energie vyžaduje. To je racionálny fakt. Čiže má hodnotu takú akú jej za rovnakých podmienok vie poskytnúť niekto iný.
V skratke. Choď na ulicu a hľadaj niekoho čo ti dá všetko čo ja a bude za to pýtať to isté čo ja.
A ak ti dá menej alebo pýta viac tak až potom si uvedomíme akú to má hodnotu a akú daný človek za to platí cenu.
Chápeme?

@mirka6530 chod si svoje frustrácie riešiť inde píšeš odveci bez kontextu splietas hore dole nezmysly

anonym_830007
27. nov 2025
@mirka6530

@anonym_9d5c4b smiešne. Utočíš ad hominem lebo nemáš argumenty. Toľko k tomu.

@mirka6530 Tvoje pomotane a pokrutene videnie vztahu rodic dieta sme uz pochopili, prosim Ta nespamuj tu autorke diskusiu

susan311
27. nov 2025
@l3jdyn

@michaela2579 chudak psik a ty.. mame by som vsetko povedala.. toto takto dalejj nemoze ist😥

@l3jdyn Ten psik da neskutocne vela lasky ,nikdy nesklame ,verny priatel cloveka,chudacik maly ,nepochopeny, nemilovany ,takato krutost od blizkeho....vsak za nasilie na detoch a zvieratach sa tresta, malo by sa natvrdo ovela viac
a nebat sa bojovat o svoju dostojnost

zazka666
27. nov 2025

@michaela2579 No, podľa mňa to dobre cítiš. Aj keď žiješ u rodičov, nemôže sa k tebe otec správať násilnicky, dokonca aj keby ten pes bol tvoj a zabudla si ho vyvenčiť a preto sa vycikal dnu. Aj ked si myslím, že chudák nevydržal, lebo už je starý. Kým sa prirpavuješ na pvoolanie, majú vyživovaciu povinnosť rodičia. Aj ked je to jeho dom, nemal by vstupovať do tvojej izby bez tvojho súhlasu a narúšať tvoje súkromie. Ale jeho nezmeníš a pravdepodobne sa to bude zhoršovať. Skús porozmýšľať, či by si nezvládla bývať sama. Na intrák, či podnájom. A pozor, kým chodíš do školy , stále majú povinnosť ťa živiť. Čiže to môeš vymáhať aj súdne! Po ukončení školy, by som už ale neotáľala. Čím skôr preč! Ja mám 17 ročného syna a takto by som si nedovolila sa k nemu správať.

anonym_2fb857
28. nov 2025
@mirka6530

@michaela2579 no,pokiaľ za celoživotnú starostlivosť ho odsúdiš za toto tak ďakujem pekne.
Tomu človeku pravdepodobne proste niečo je preto je výbušný.
Za mňa jasné si treba vymedziť hranice a pokiaľ to nefunguje tak treba odíjst.
A sestru ak už chceš rieš tak,že keby niečo tak nech sa ti ozve.

@mirka6530 WTF?! Toto naozaj...uz sa nečudujem, ze je tu na koňovi toľko žien, ktoré sú aké sú.

Podporujeme domáce násilie, veď treba držať hubu a krok, veď na vychovali (rodičia) alebo ma manžel /partner živí, tak nech si udrie, ak mal niekto zlý deň...och a prosím nezabudnite nastaviť druhé líce a potom ešte poupratovať a navariť. A po ceste nech si kopne do psa... takýto človek je úplný chudák 🖕🏻

Blahoželám každej, ktorá správanie otca ospravedlňuje. V tejto diskusií som narazila na úplne neskutočné odpovede.

Zaujímavé je, ak to píše "mamička" o mužovi /partnerovi, tak jej každá radí opustiť muža, vždy su komentujúce najväčšie hrdinky. Ale zrazu,ak je situácia otočená a násilník OTEC, tak sa situácia zmení 👀👀

Prečo musíme pochopiť, že možno ma OTEC toho doma veľa, nevieme čím si prechádza??? Toto je ospravedlnenie, aby sa správal ako nepríčetný *****?

Potom sa nezabudnite usmievať a obhajovať doma OTCA, keď vaše deti budú bite doma svojim otcom (=vašim partnerom) alebo v budúcnosti svojim partnerom , ved mozno ma chudáčik veľa stresu v práci/ zle sa vyspal/ možno je doma hluk....

anonym_b48af7
28. nov 2025
@mirka6530

Maj sa krásne.

@mirka6530 ty si dalsia, co sa zasekla v 18. storoci. Sa zobud-ze cti otca a matku svoju a vzapati pises, ze zakony a moralka sa vyvijali,... Zatial co zakon je pre teba nic, nepodstatny -WTF???, tvaris sa, ze moralka, to je tvoje. Ale taka pomatena moralka. Ale ta moralka sa tiez vyvija. Stavim sa , ze si z nejakej zapadnutej dediny, ctis tradicnu rodinu, kde chlap da zene par po papuli a ona este podakuje. Musela si byt riadne poburena, ked sa u nas stala zena prezidentkou-ved to nejakemu podradnemu druhu (pohlaviu) neprinalezi.

A stavat otca na piedestal, len zato, ze mal pred mnohymi rokmi orgazmus a zabudol vytiahnut?? Ked bol vysinuty psychopat, tak si nemal robit deti a mal zit sam v jaskyni.

anonym_0e9566
28. nov 2025
@michaela2579

@anonym_50eca1 Ja mu nerozkazujem, ci ma nemá chodiť. Akoby sa vám páčilo keby nieco robíte, alebo sa učíte do skoly a vedľa vás počujete zrýchlený dych.
A sama viem, ze vrieskanie ci násilie, ktoré vyzerá, ze vy sama podporujete (nebodaj už vas doma) nemá zmysel a nebudem hadam chodit po špičkách. V tomto sa môj názor s vašim nezhoduje. Nie som blbá, aby som toto tolerovala. To ci za moje psychické problémy moze otec alebo ja sama, je moja dobrá vôľa ci sa ja k nemu postavím a budem to riešiť cez seba alebo si brat k srdcu co mi povie niekto cudzí a zosypavat sa z toho.

@michaela2579 ja som vysoku dokoncila v podnajme s priatelom a moj brat dokoncil vyšku u babky. S našou mamou sa nedalo vydrzat. Nemas moznost ist babke? Dokazes sa tou brigadou uživit tak že si zafinancujes stravu? My sme museli utiect, psychicky nas deptala. Odvtedy preslo 15rokov a nic sa nezmenilo. Len tym ze spolu nebyvame tak to na tu hodinku na navsteve vydrzime. Čo bude zniet asi ako z filmu, ale aj ja aj brat mame cez 40 a liecime sa u psychiatra. Takze dievca uteč.

oskvarka
28. nov 2025

Dievčatá ale veď Mirka netvrdí že jej otec je neviem aký láskyplný rešpektujúc rodič ktorý má mať za svoje správanie porozumenie a autoritu... Moji rodičia tiež neboli ukážkový...práve naopak ale napriek tomu mi umožnili ísť na vysokú školu a kopec iných veci.. a ako píše Mirka presne tak je úplne zjavné že napriek všetkému im na mne záleží viac ako na mne záleží štátu..... V niektorých veciach boli fakt hrozný a stojím si za tým že tieto činy odsudzujem nikdy ich neuznam že na ne malí právo alebo že boli ok alebo že ja budem takto "výchovne" pôsobiť na moje deti (pre nedostatok sebavedomia a asertivity a tiež preto že si nemyslím že to bude k niečomu dobre a aj so samotnej úcty k tým ostatným dobrým veciam im to nevycitam a nevykrikujem donekonecna a neodstrihla som sa od nich ani moje deti aj keď máme vlažné vzťahy lebo sa stretávame malo a veľa energie na to aby sa toto stretávanie stalo častejším nedávam...) z autorkinho písania mám rovnaký pocit sama píše že otec spravi aj kopec dobrých veci ale tie zle jej pravdepodobne pripomenú čo sa stalo vtedy a teda im dá prirodzene väčšiu váhu. Podľa mňa jej rodičia napriek tomu dali veľa a sama si to uvedomuje a v tejto situácii samozrejme je pre ňu najvhodnejšie sa čo najskôr osamostatniť aspoň fyzicky (internát) ja som to tiež tak urobila v 17 ke a fungovalo to super... Ak je to teda možné lebo takéto riešenie je finančne nákladnejšie a ona pravdepodobne popri štúdiu toľko nezarobí... Rodičia ale už majú len ju možno by sa im to dalo...zároveň však v jej situácii dostáva teraz od rodičov veľa a ona to prijíma takže naozaj je na mieste si to vážiť... Ale... Ja keď som mala tých 17 tiež som mala podobne pocity ..tiež som odchádzala ale aj kým som ešte doma bola a prijímala všetko čo som mala ako automatiku a silno odsudzovala to zle a bola som psychicky na tom zle a sebavedomie nizke a zatrpknuta a pripravená sa odstrihnúť...sama som rodičom povedala že keď budem na internáte tak nebudem domov na víkendy chodiť (ja som si najprv aj myslela že budú radi že majú pokoj a ušetria peniaze lebo veď ten vlak niečo stojí...veľmi sa ich to dotklo aj keď som sa snažila svoj pohľad vysvetliť ...neskôr som to pochopila)... To nevychádza zo zlej povahy ale žiaľ z emocionálneho ublíženia a tiež z emocionálneho nevyzretia ktoré pravdepodobne ešte nemohlo nastať kôli tomu emocionálnemu ublíženiu... ..Mirka to ale brala z nadhľadu a racionálneho hľadiska a v tom sa nemyli...ale žiaľ autorka to tak teraz nedokáže brat...Dobre robíš že chces svoje emocionálne ublíženie vyliečiť...podľa mňa by ti to osamostatnenie pomohlo veľmi...a časom by si pochopila že nie odstrihnutie ale osamostatnenie je to po čo prirodzene túžiš... A v podstate je to podľa mňa aj jediná cesta...alebo skúsiť zabojovať o súkromie doma asertivne ale zároveň s prejavenú rešpektom k tomu že žiješ pod strechou svojich rodičov...napríklad tak že budeš mať kľúč od svojej izby...ale to neviem či dokážeš...ja by som to nedokázala moja sestra áno ..je to aj o povahe..