Riešenie konfliktov so svokrovcami v starostlivosti o dieťa
Chcela by som pocut vas nazor, ci ja som precitlivela voci svojmu dietatu alebo to mam prekusnut alebo co. Zacnem od zaciatku, svokrovci su relativne ok. Ked sme tam bavime sa normalne, nemame moc o com ale povacsine o nasom dietati. Ked malo 4 mesiace vzali ho kocikovat a nakoniec ho zobrali k sebe a doniesli az po mojom telefonate po 5 hodinach. Odvtedy som ho nedala. Iba ked surne ideme nieco vybavit, popripade ked sme tam aj my s mm. Dalsia vec, nevedia normalne po slovensky, reci typu,, mas tolko vela hracky?" Ide ma roztrhnut. Je mi jedno ako rozpravaju oni, ale nie je mi jedno ako bude rozpravat moje dieta. Dalej ma svokra drble reci ako, nedali ti rodicia papat? Akurat sme robili mliecko a plakala lebo je nedockava, popripade na nieco, ze zli rodicia ti nedali toto a bla bla. Naco som ju upozornila, ze si take reci neprajem. Dohodli sme sa,ze jej na narodeniny kupia trojkolku. Zistila som, ze je to trojkolka z ali. Skoro ma drblo. Nemaju malo penazi, tak normalne. Necakala som, ze na vnucati budu setrit. Akoze aj ja mam nejake veci z ali, ale pre dieta? Co teraz vsetko mozne stahuju z obchodov, lebo obsahuju sracky? Nie som nevdacna, ale necakala som toto. Kazdu chvilu im chodia nejake balicky a na malej setria? Viem, ze su zeny s detmi na tom horsie, ale preco by som nemala chciet pre svoje dieta to najlepsie? Taktiez hracky kupuju v pepcu a kludne mozu v draciku, kde mame aj zlavu. A mozno mi len sibe na materskej a velmi to prezivam alebo co.
Komenty necitam ale dufam ze moj syn mi takuto nevestu domov nedoprace . Keby hej, letela by dverami.A fakt by mi bolo jedno aj keby je to matka mojho vnucata.
Sa upokoj a bud rada ze tvoje dieta ma dedkovcov co sa oň zaujimaju a maju ho radi. Vaz si ich, mozes ich este velmi vela x potrebovat
Ty si kúp aj 300 eur, keď uznas za vhodné.
Čo ho zobrali na tak dlho...ty tiež ten jazyk miešas je to dievča nie?Nezijes s nimi toleruje ich...voči svojim rodičom si určite ustretovejsia
V prvom rade dakujem za normalne nazory. To aka som hrozna, nekomentujem. Nenadavam na nich ani nic podobne. Je mozne, ze som taka odvtedy co ju zobrali na tak dlho. Inak normalne komunikujeme. Takze skusim na sebe popracovat a neprezivat vsetko. A samozrejme som vdacna, ze sa zaujimaju o vnuca. Dakujem
Ved ano 90% zien asi ma averziu na svokrovcov cokolvek spravia, alebo nespravia. Aj ja. Ja ta chapem, ze ti tie veci vadia
Mas silne materske pudy k dietatu, toto som mala aj ja pri prvom synovi, tiez mi podobne veci vadili. Neviem preco hned z teba robia pomaly sibnutu. Tie hracky podakuj, odloz a kup si sama co uznas za vhodne.
Nik nema právo hovoriť druhému čo môže a nemôže,má alebo nemá kúpiť ..ak chcete aby mal všetko tip top zabezpečte mu to vy,darovanému koňovi za zuby nepozeraj,trojkolku nechajte u babky a vy mu kúpte podľa vašich predstáv ...a dúfam,že ste svokru upozornili a povedali jej,že kupuje ,,shity"...a tak s tým prestala ..
Autorka ale tak hadam vies, kde byvaju. Ked malu zobrali na dlhsie ako si bola schopna akceptovat, mala si ku nim za nou nabehnut. Ani mne by sa to urcite nepacilo ale neumarala by som sa ale nieco spravila.
@ivik4 takze drzat hubu a krok, sklonit hlavu, pritakavat a dakovat za vsetko. Tak? Hadam si svoj nazor na vychovavanie svojho dietata mozem povedat. Ci? Co je take hrozne na mojom prispevku? Ze sa zaujimam o zdravie svojho dietata? Tak pardon. Vy budete tiez excelentna buduca svokra. Zvelicujete ako ja 😁
@0silvia0 to si uvedomujem. Ale je sakra tazke s tym nieco robit. Respektive da sa to nejako? 🫤
Mne je normalne zle keď tu vidím tie nenavistne reči neviest na svokrovcov lebo sa pozrú nepozrú, kúpia, nekúpia, majú záujem, nemajú.. Vždy je dôvod sa sťažovať.. Kúpia hračku v pepcu a nie v draciku. Ked kúpia v draciku tak určite kúpia zlu, nie takú aku si chcela... Raz možno aj ty budeš svorka, určite najlepšia na svete a všetci ta budu na rukách nosiť 😉
@monika030 kto tu pise nenavistne veci? Kde som nieco take napisala?
Autorka, sklamem, ťa aj tie hračky z dráčika sú vyrobené v číne a vlestne, už skoro všetko je vyrobene v čine. Takže, sa odvzdušni a začni si trochu vážiť starych rodičov, tvojho dieťaťa a rodičov, tvojhi muža. A nie za zásluhy, ale proste, preto, že sú..
@anna777115 nejde primarne o to, kde to je vyrobene, ale hracky kt sa predavaju na uzemii EU musia prejst certifikaciou a kontrolami, ci neobsahuju nejake skodlive latky, ci su bezpecne, ci neporusuju/neprekracuju nejake normy atd pricom hracky predavane na ali nic taketo splnat nemusia a preto mozu byt skodlive a nebezpecne. V cinskych tovarnach sa nevyrabaju len smejdy, ale aj kvalitnejsie alebo drahsie veci, ale z inych materialov/vyuzivaju sa ine farby atd.
V prvom rade, keď sa ti nepáči čo dietatu kupujú, tak mu to kupuj ty s mužom. A áno, šibe ti.
@monika030 lebo mnoho ľudí má problém komunikovať a rešpektovať druhú stranu.
A doba sa tak rýchlo mení, že skusenosti starších sú už pre mladších nepoužiteľné.
Poviem príklad, moja svokra nechápala nijako, čo je zlé dat dieťaťu takú hentáku čokoládu, sladkosť a hej tričko z cinana. To nič, že sa dieťa vysype a rozskrabe. Veď pomastíme a bude. A ja som dieťa dávala týždne dokopy čo sa po nociach skrabalo do krvi.
Alebo hláška, jej kamošky vnúčatá vyhodili všetky lieky a jemu sa polepsilo. Netreba nič dávať.
Moja mama zas večne húdla čo robíme cirkus s tými autosedackami a prilbami na bycikel, lyže...oni nemali a tu sú.
Tiež nechápe prečo by 13, 14 ročné dieťa nemohlo ísť k lekárovi samé? Veď ona chodila.
Moj otec by zas spokojne nechal vnúča v aute s otvoreným okienkom kým nakúpi. Však 10 min. A nechápal, čo som vypenila.
To je také ťažké sa spýtať a rešpektovať rodičov dieťaťa?
Tebe keď kamarátka povie, že nebudem piť ten čaj lebo mi nerobí dobre, tiež jej ho budeš na silu pchať lebo tebe dobre robí, či ju budeš rešpektovať?
Stačilo by na rovinu komunikovať, neurazat sa, ak sa povie nie a rešpektovať. Platí pre obe strany samozrejme.
Ale pokiaľ rodičia znášajú dôsledky, tak oni sú tí, ktorí majú byť rešpektovaní čo sa výchovy týka. Hlavne pri maličkých deťoch. Tie staršie to už tak neovplyvní.
S tymi silnymi materskymi pudmi nic neurobis, to casom odozneje aj same, musis si to len racionalizovat a ovladat svoje reakcie.
@janage presne, moja dcera ekzematicka a ja som pocuvala debilne reci od svagrinej, maminka ti neda cukoladu, no nedaju ti, chuda. Vysvetlila som a o tyzden jej ju pchala znova. Pritom ako pises, dceru som tyzden davala dokopy ked zjedla nieco nevhodne.
Jasne, ked ignoruje 5x vysvetlenie, na siesty krat uz clovek chyta averziu.
@monika030 až budeš pozerať na svoje dieťa doskrabané do krvi, nevyspaté, uplakané, podraždené na maximum, ver tomu, že by si najradšej vytrieskala toho kto to zapríčinil uplne vedome, napriek vysvetleniu, a poza tvoj chrbát so slovami mamka o tom nemusi vedieť. A potom áno, starí rodicia plačú, že vnúčatá nevidia poriadne a nechcú im ich mladí nechať. Len už zabudnú to B, že prečo.
@aurora33 no možno im Anička povedala.
Ja som xkrat skúšala, vysvetľovala, tešila, že konečne sme sa rozumne dohodli a druhá strana si urobila aj tak po svojom. Na just. Tak som rezignovala, deťom vysvetlila ako sa dalo a rozdala či drbla do bedne.
Moji rodicia pochopili a normálne fungujeme.
Keď raz niekto nechce pochopiť môžeš do aleluja vysvetľovať.
@autorka Nikto ti nekáže skloniť hlavu, držať hubu a krok 🤦. Je super, že zdravie a výchovu svojho dieťaťa berieš vážne, ale skús si svoj príspevok po sebe ešte raz prečítať. Srší z neho hnev a nevdačnosť. Niektorí ľudia nemajú prehľad o kvalite hračiek a sú zvyknutí kupovať veci z obchodov, ktoré majú najbližšie po ruke.. Ak sa chceš vyhnúť veciam z pepca a aliexpresu, tak im daj nejaký návrh na konkrétnu hračku alebo stránku, z ktorej by mohli darčeky objednať... Na tom kočíkovaní tiež nevidím nič hrozné, pokiaľ ste sa presne nedohodli, o koľkej ti svokra vráti dieťa a ona to nedodržala. Keď mne niekto strážil dieťa, sama som si ustriehla, kedy má napr. jesť a jednoducho som si poň šla alebo zavolala, aby mi ho priniesli a nerobila som okolo toho cirkus.
@aurora33 moja svorka kupovala tvrdohlavo lacné čokolády aj lacné oblečenie. lacné veci som nechala u nej a lacné čokolády som naučila dieťa samé povedať že nechce. ale trvalo to ROKY… a to že autorka uprednosťňuje dráčika pred ali - no, tiež to môže mať svoje dôvody, ktoré nám nemusia byť podstatné ale pre ňu sú…
To fakt niekto vyhadzuje nové oblečenie z Pepca , kvôli tomu , že je z Pepca 🤦

Ty kokos .... Ty si riadne zatrpknuta