icon

Riešenie konfliktu s priateľom ohľadom pracovnej ponuky

xddddoxxxx
31. júl 2024

Ahojte, píšem tu zasa ja. Ide o problém že som bola sním na pohovore ale poslala som si žovotopis aj do inéj práce.
Prišla nám smska že nás prijali máme isť na lekársku prehliadku atď atď. On povedal aj za mňa že áno idem aj ja pracovať aj ked som mu povedala že čakám kedy sa mi vyjadrá aj s inéj práce. Povedala som mu že za mňa on nerozhoduje som svojprávna osoba. Práca je DHL mám to 100km cesty ale že by som jazdila sním. Medzitým mi zavolali z práce ktorú mám cca 5 kilometrov od domu na rannej smene je to pošta. Tak som mu povedala prepac ale idem tam kde to nemám tak ďaleko a za taký istý plat ako tam. No on si trvá na tom že mám ísť sním pretože mi to tam vybavil, pretože bude za debila ked mi to vybavil a tak dalej. Príde urazí sa a ide preč keď poviem že mám už inú prácu ktorá mi vyhovuje.

Strana
z2
mamutka
31. júl 2024

@lujza123 do tej dhl už ozaj zoberú kdekoho očividne 😅

rozculena
31. júl 2024

chápem to dobre,že denne 200 km prejazdí???? A on je inak normálny?

sissy27
1. aug 2024

@lujza123 tu ani tu matematiku netreba, obycajny zdravy sedliacky rozum by stacil… toto nie je len o peniazoch, ale aj o case…

earlgrey
1. aug 2024

A okrem toho je úplne úžasny muž však? 😁

hope87
1. aug 2024

@xddddoxxxx urcite si nenechaj kecat do toho, kde budes pracovat. Ved uz len to, ze tu pracu, ktoru chces, mas len 5km od domu. To sa neda ani len porovnat so 100km dochadzanim. Co ti on uz len vybavil? Keby ta tam nechceli zobrat, tak ta nezoberu. Ja chapem, ze by mohol ostat trochu sklamany, ak ratal s tym, ze tam aj odtial budete chodit spolu ale to je tak vsetko. Ako spravny partner sa ma nad to povzniest a chapat to, ze on tvoju pracu za teba robit nebude a ty mas plne pravo rozhodnut sa, co chces a budes vo svojom zivote robit. Nenechaj sa dotlacit do niecoho, do coho nechces. Pokial to on "neprehryzne", tak bohuzial, Vas vztah asi nema buducnost...

tinqua
1. aug 2024

Svojho casu po mojej bakalarskej statnici si vtedajsi frajer tiez maloval buducnost ako spolu sliepky v nemecku osklbavame (doslova)...to bolo hnevu ked som pokracovala v skole. Takyto ludia su polena pod nohami, je uplne zjavne, ze tu nejde o dobry zámer.

mijunik
2. aug 2024

@xddddoxxxx mala som kedysi priateľa (mali sme 19-21 rokov, bola som s ním takmer tri roky), ktorý sa tváril strašne sebavedomo, pretože jeho otec pracoval na polícii (nejaká vyššia šarža) a mama bola učiteľka. On sám v tom čase ešte nič svetoborné nedokázal, ako rodina mali však “lepšie” auto a hrdil sa tým, ako keby ho kúpil za svoje tažko zarobené peniaze. To auto zbožnoval hádam najviac na svete. Keď pri šoférovaní urobil priestupok a zastavili ho policajti, nezabudol im spomenúť, ze jeho tatko robí tam a tam a samozrejme šaržu. Pustili ho bez pokuty. Jeho sestra študovala náročnú vysokú školu, vyjadroval sa o nej, čo sa jej šoférovania týka, že majú päťrýchlostný vysávač, že môže preraďovať rýchlosti tam. Jednoducho sa správal a vyjadroval ako trkvas. Uznával len svojich rodičov (boli to ale naozaj zlatí ľudia) a seba. No a ja som v tom čase začala študovať na obchodnej akadémii na dvojročnom pomaturitnom štúdiu a po roku som chcela s tou školou skončiť, nebavilo ma to absolútne, išla som tam len kvôli mojim rodičom (komplikované, ale nemysleli to zle). No a tento môj priateľ, keď som mu povedala, že ma tá škola vôbec nebaví a že chcem skončiť po prvom ročníku mi začal vyčítať, že “on teraz nebude celej rodine vysvetľovať, že som tú školu nedokončila a že všetci sa už tešia, že budú mať v rodine ekonómku”. ČOOO?!?!?! Školu som nakoniec s odretými ušami dokončila (ovládam akurát tak strojopis), ale s tým priateľom som sa cez tie prázdniny rozišla. Bolo tam toho samozrejme oveľa viac, takého dokazovania z jeho strany, že je “niekto”. Zaparkovanie auta sčasti na trávniku a zároveň tam, kde sa nemalo parkovať vôbec, arogantné nárokovanie si pomoci s vybavovaním / zisťovaním niečoho, čo nebolo v mojejj kompetencii (týkalo sa to veci v mojej práci), “velice dobrým” kamarátom volal, len keď niečo potreboval. So súčasnou partnerkou sa neoženil, lebo (podľa jeho slov) keď sa ho pýtala na svadbu, opýtal sa jej, či je to potrebné. Tak vraj povedela, že nie. Ja som naozaj veľmi rada, že som sa s ním rozišla, mal také manipulatívne sklony, poúčal, občas sme rande trávili tak, že ma odniekiaľ odviezol niekam a to sme boli podľa neho spolu. No úžasný vzťah… 😂😂😂 V jednaní Tvojho priateľa vidim veľkú podobnosť s týmto mojim už dlhé roky bývalým. Ak Ti bliká červená kontrolka, neignoruj ju a spozorni. A samozrejme ber prácu, ktorá sa Tebe pozdáva viac. Budeš ju vykonávať Ty, nie Tvoj priateľ.

katka700
2. aug 2024

@xddddoxxxx Autorka chápem správne že pán úžasný našiel robotu 100km od bydliska a jeduje sa že také úžasné miesto nechceš tiež? No jasné lebo bude musieť každý 3-4 deň tankovať do autíčka a potrebuje dakoho čo zatiahne polovicu 😂

xddddoxxxx
autor
2. aug 2024

@mijunik zobrala som prácu ktorú mám 5km.😊

xddddoxxxx
autor
2. aug 2024

@katka700 Bohužial ja to niesom. Nemienim cestovať každý deň hore dolu plus ešte aj občasné Soboty...

xddddoxxxx
autor
2. aug 2024

@mamutka presne tak
@lujza123 on vidi iba peniaze nič viac

xddddoxxxx
autor
2. aug 2024

@sissy27 presne tak ja som mu to hovorila ale on si aj tak isiel svoje ze kazdy tyzden po 15€ aby sme sa zlazali ze to by bolo super na to cestovanie. A este dačo my spolu ani nebývame on býva u svojej matky ja som u rodičov tiež zatial ale plánujem sa už osamostatniť. No on ma tahá k jeho mamine a v dome sú štiria. Že on to má u mami zadarmo a má svoju izbu.

mijunik
2. aug 2024

@xddddoxxxx super, presne tak si predstavujem osamostatnenie, že sa človek presťahuje k inej rodine. 🤦🏻‍♀️🤨🤪 A ešte do priateľovej detskej izby. 🫣🧐

lujza123
3. aug 2024

@xddddoxxxx obavám sa, ze práve tie peniaze vôbec, ale že vôbec nevidí.
Ked si myslí ze tých 500 km týždenne ho bude stáť len 30€ tak je chlapec totálne finančne negramotný.
Tie peniaze za ktoré by si mohol zaobstarať samostatne bývanie takto preflaka na dochádzanie a opravy auta.

Strana
z2