Riešenie problémov

28. sep 2021

Ahojte. Riesili by ste , ak by mal s vami nejaky clovek problem, ale nepovedal by vam to do oci, ale rozpraval by to inym ludom a oni by vam to povedali ? Ci by ste sa tvarili ze o nicom neviete , ze ten clovek ma s vami problem ?
Zaujima ma to tak vo vseobecnosti. Ale aj preto, lebo moja svokra ma problem so mnou, ze ako sa ku nej spravam - ze som odmerana voci nej, chladna ( ma to samozrejme svoje dovody, dost mi ublizila a ja nedokazem byt k nej otvorena) . A vravela to mojej mamine,. A teraz neviem.ci sa mam tvarit ze ja o nicom neviem a nejdem to riesit, alebo jej povedat preco som k nej taka , ze to neni len tak ale jej spravanim.
Co by ste robili ? Ignorovali to a cakali kym to nepovie aj vam ?

pribinak
28. sep 2021

Hm, zvyčajne by som odpovedala, že toho človeka by som konfrontovala, ale keďže tu je zapletených priveľa rodinných príslušníkov tak by som to ignorovala a dotyčnú osobu tiež

deti95060810
28. sep 2021

ignorovala .... kým to nepovie osobne svokra...
či budeš svokre cez dotyčných ľudí odkazovať ? 😉

stanulienkat
28. sep 2021

Ja by som to riešila. Sama by som si s ňou niekde sadla, poprosila by som ju či nemá chvíľku času a predostrela by som jej svoj problém. Mohlo by to vyčistiť stôl medzi vami a ukľudnit situáciu. Mohlo by sa tým veľa vecí vyriešiť, aj keď nevieš dopredu ako bude reagovať. Ja osobne mám rada, keď si s ľuďmi problémy diskutujem, častokrát je to o komunikácii a nepochopení sa. A častokrát problém ani nie je taký veľký, ako sa na prvý pohľad zdá.

oktoberka
28. sep 2021

Ale ani ty si jej to nepovedala do očí,že s ňou máš problém.

tykat
28. sep 2021

Tak ty mas problem so svokrou a správaš sa chladne, odmerane a tiež jej nepovieš dôvod.

autor
28. sep 2021

@oktoberka
@tykat
Lenze ja to nikomu inemu nevravim, nevesiam na nos. Nehovorim to mame, ani muzovi ani nikomu. V tom je rozdiel.
A mne taky vztah nevadi. Ak jej to vadi, mala by ona konfrontovat mna a nie to hovorit inym.

oktoberka
28. sep 2021

Celkom tomu neverím,že to nikomu nevravis. A zase,pokiaľ to povedala tvojej máme,asi ju to trápi.
Teba ozaj netrápi,že s najbližším príbuzným po mužovi máš taký vzťah,nevztah?
Mňa by to teda trápilo.

hipuska
28. sep 2021

Nepíšeš v čom ti ublizila. Ale, v prvom rade, to nie je vina iba jedného. Je to vždy tak pol na pol. Takže, ty ju neznasas celkovo. Môže ona robiť čo len chce. skús sa
ňou porozprávat a možno budeš prekvapena, jej pohľadom na vec. Veď nemusíš hneď na ňu útočiť alebo hovoriť co ti vravela máma. Môžeš ísť tak, že cítis, že váš vzťah je taký nijaký a že chces aby tvoje deti mali pekný vzťah s babkou (to je často na nezaplatene, čo si nevesty neuvedomujú. Mojej mame budem do konca života vďačná, že to, že ona nemala vzťah so svokrou som ja nikdy nepocítila. Bola to moja milovaná babička a ešte aj dnes mi chýba).
Len, na to by si musela byť pripravená pracovať aj na sebe a vedieť prijat kritiku. Čo zjavne nie si.

moonlight1210
28. sep 2021

Svokre vas vztah, tak ako teraz je, zjavne vadi.

Otazka je, ci preto, lebo netusi, ze ta zranila, alebo preto, ze vie, co ta urazilo, ale neciti sa chybna vo vasom spore.
(Kedze nevieme, o co slo, neda sa tu posudit, ci ty prehanas, alebo ona si neuvedomuje az tak ucinky vasho sporu, alebo ani netusi, co sa stalo, ze si taka.).

Myslim vsak, ze to, ze si vybrala tvoju mamu, znamena, ze sa obratila na niekoho, o kom predpoklada, ze 1. ti o tom urcite povie a za 2. je pre teba autoritou.
Teda, ze sa vdaka tomu zamyslis a dojde k zmene.
Ci predpoklada, ze k takej zmene, ze sa iba prestanes chovat chladno, alebo dufa, ze sa prides porozpravat - to zalezi od povahy vasho sporu (teda zase - ci ona vie, co sa stalo, alebo si sa ty iba pre nieco uzavrela a nepovedala nikomu nic).

No taketo postranne jednanie oklukami zvycajne neznamena ohovaranie, len naznacenie, ze je tu zaujem o riesenie, no zaroven obava ist priamo za tebou.
V podstate ide o sprostredkovanie.
(Alebo je to preto, ze ak sa ta aj spytaju, ty zahovoris, ze nic sa nedeje, ale dalej zotrvas vo svojom urazeni. Takze sa neda riesit priamou cestou.).

yonce
28. sep 2021

najlepsie co mozes spravit sa s nou proste porozpravat z oci do oci a mozno sa to vyriesi. mozno ju toi trapi a preto ma potrebu o tom niekomu hovorit. ono podla mna ani jedna v tejto situacii nie ste len tak bez viny

katkati
28. sep 2021

A čo jej mama na to povedala?

haley7897
28. sep 2021

Ako nikomu nevravis? Práve si to zavesila na verejné fórum 🙈
Rozpráva o tebe nahodne cudzím ľuďom, alebo tvojej mame? Lebo v tom druhom prípade to mam skôr za to, že tak išla (možno nie ideálnym spôsobom) po "pomoc" zo situáciou k "sebe rovnej". Možno ťa skrátka nechce a nevie konfrontovať, tak to chce riešiť takto. Nemusela sa nevyhnutne snažiť o zákerný ťah poza chrbát...

evelina86
28. sep 2021

Ja som za vydiskutovanie. Veľakrát sa mi potvrdilo, že nie všetko je tak ako na prvý pohlaď vyzerá a že veci sa môžu mať z pohľadu toho druhého inak ako som si myslela ja.
Može byť roky medzi Vami konflikt zbytočne. Držím palce nech to dobre dopadne

22patricia22
28. sep 2021

ignoruj to, pokiaľ to nepovedala tebe do očí, čo ty s tým v princípe máš robiť. a hlavne je to tvoja vec, ak ti niekto ublížil ako píšeš tak čo sa budeš predsa pretvarovať.

autor
28. sep 2021

Takto vam poviem, mne ublizila tym, ze neustale pocuvam od nej kritiku, buzerovanie, hlavne manzela, a aj na mna pindala pred muzom a ja som bola 3 metre dalej, cize som vsetko pocula...a nic ine ani nevie povedat. Parkrat som sa voci tomu obrnila, ale tiez to nemalo vyznam. Tak nas vztah/nevztah ochladol, a ja som sa uzavrela. Lebo mi to nestoji za to stale stresovat kvoli tomu, a nicit si zdravie a nervy.
Ale ktovie ci si ona uvedomuje ze preco som sa uzavrela. A to ma zaujimalo, ze ci jej to povedat, aj ked sa nestazovala priamo mne alebo sa na to vybodnut a nechat to tak ako je, kym sama za mnou nepride. Lebo ja osobne, momentalne nemam s tym problem ako je to teraz nastavene, mam od nej viacmenej pokoj a o to mi islo . Mozno ked si od nej oddychnem, a nebudem ju mat na ociach a hlavne pocuvat ju, tak moje emocie sa ukludnia, tak prehodnotim tento vztah.

hipuska
28. sep 2021

Možno je tá kritika objektívna 😊. Neviem, načo sem píšeš, keď tebe vlastne tento stav vyhovuje.