Riešenie problémov s toxickou matkou po rozvode
Ahojte
matka a otec su cerstvo rozvedeni, otec sa odstahoval a nechal mame dom na ktorom je este hypo. Mama ostala v dome sama. S rodinou nema dobre vztahy, so vsetkymi sa pohadala. Na 99% ma narcisticku poruchu osobnosti.
Moja mama co si pamatam nikdy nepracovala, skusala MLM a podobne hluposti, na ktorych viac prerobila ako zarobila , ale do normalnej roboty ju nik nedostane lebo ona "nezvladne pracovat pod niekym".
Ja mam 21 rokov, uz nebyvam s nimi, normalne pracujem, zijem v prenajme a studujem vysku popri tom.
Pred par dnami som sa po dlhsom case videla s mamou, ktora ma prosila aby som jej pozicala(dala) peniaze na splatenie hypoteky a inych dlhov, jej auta atd.
Taktiez sa vyhrazala ze sa zabije, prosila ma aby som sa vratila byvat k nej, lebo ona to sama nezvladne.
Ja s nou nemam dobry vztah, vela mi v detstve a pri dospievani ublizila a som neskutocne rada ze som odisla a mam pokoj.
Moralne neviem co mam urobit, ja by som bola najstatnejsia keby sa s nou nemusim velmi stretavat a rozpravat, no vsetci z rodiny sa od nej odstrihli a tak trocha to ostalo na mna. Peniaze na jej dlhy nemam, neviem preco caka ze mam neviem ake uspory ked nepracujem dlho a hned po nastupe som brala podnajom..
Psychicky je na tom dost zle, v podstate cele dni pije a utapa sa vo vlastnom ziali a vo svojich pomylenych pravdach ako ju vsetci zradili a odisli od nej ked ona za nic nemohla.
Mal niekto podobnu skusenost v rodine? Ako jej viem pomoct? dohovorit aby si vzala osud do vlastnych ruk a len sa nelutovala? Nedokazem ist ku nej naspat byvat no trocha sa obavam aby si nieco naozaj neurobila.. A ked jej zacne banka vymahat dom uz fakt neviem co mam robit.
@sasa1310- nech sa dom napíše na teba, otec nech ti zatiaľ pomôže s hypo a mama s domom nebude môcť manipulovať-z tohto som to tak pochopila a navyše nie je možné prepísať dom na niekoho a hypotéku nechať na niekom inom. Právny poriadok ani pojem prepísať ako právny titul nadobudnutia nehnuteľnosti nepozná - kúpa, darovanie, zámena.... Najprv aj tak musia rodičia vyriešiť hypotéku, vysporiadanie bsm a až po tomto je možné začať reálne uvažovať, co ďalej

a kto splaca tu pozicku? otec?