icon

Riešenie problému s vysávaním a deťmi v spálni

8. feb 2025

Ahojte, vzdy v sobotu manzel vysava cely byt, ale vraj nechce aby sme mu vyrili prach ( mame dve deti 2 a 5 ) tak musime byt vsetky tri v spalni kym povysava…niekedy sa to ako tak dalo, sla som s detmi von alebo vybavit co treba, ale teraz maju taky vek ze su uplne psycho a uz mi to lezie von krkom, ked si predstavim ze zas sobota a zas budem vyse hodiny trcat so sialenymi detmi v miestnosti kde im uplne sibe a ja vzdy pridem o 10 rokov zivota pri nich, kedze zacne vysavat najskor o 10 tak nestihnem ani obed im navarit, neskoro ide potom mladsia spat .. proste uplne mi to pride chore ze ja mam sediet na riti a cakat, pricom som mohla urobit zatial tisic svojich veci… odmietam koli tomu varit den vopred… ako by ste to riesili? tiez nemate radi ked pri vysavani deti pobehuju alebo je to uplne mimo takto riesit? lebo popravde ked som bola dieta sa vysavalo za pochodu a nikto nebol nikde zavrety

huxy
9. feb 2025

@earlgrey tiež keď riadim dôkladne, tak mi to trvá par hodín, a to len 2 a pol izbový byt 🙈

earlgrey
9. feb 2025

@huxy Tak akože aj ja viem za hodinu všetko upratať...resp. podávať na miesto a prach utrieť len tak okolo hračiek 🤣

fantaghiro21
9. feb 2025

No nechcem byť sprostá,ale aspoň vidno,ako tie žienky,ktoré upracú za hodiny celý dom ,si pekné kakaju do úst
Lebo práve tie vždy v predvianočných diskusiách píšu,ako dôkladne upratujú priebežne celý rok...🤣🤣🤣🤣
Vybuchla som smiechom.

viestta
9. feb 2025

@earlgrey kto pise o dokladnom upratovani a kto pise, ze v tej hodine je vsetko upratovanie? Ta hodina je bezne upratovanie hocikedy pocas tyzdna alebo cez vikend (ked sme cez vikend vobec doma). A zas ak udrziavas doma poriadok, teda kazda vec skonci po pouziti na svojom mieste, pradlo v kosi, oprate v skrini, nepovaluju sa ti po byte carachy, ktore treba odlozit, pri utierani prachu nemusis prekladat kvanta pracholapacov, tak ta pri upratovani nic nezdrzuje. (ano, mam dieta, viem kolko toho dokaze naroztahovat, ale uz vie, ze ma to poroztahovane aj odkladat)

viestta
9. feb 2025

@fantaghiro21 ano, da sa priebezne dokladne upratovat cely rok a nemusis pred Vianicami a aj tak ti bezne upratovanie celeho bytu nemusi trvat vecnost. Dokladne nemusis zakazdym dokladne upratat cely byt, staci jednu miestnost, potom dalsiu a ked skocis, tak mas vsetko upratane a ked uznas za vhodne, mozes zacat dalsie kolecko dokladneho upratovania miestost po miestnosti. Staci si veci vediet naplanovat a zorganizovat, potom nie si otrok domacnosti a ani nezijes s neporiadkom.

huxy
9. feb 2025

Ja riadim každý deň (nemyslím tým vysávanie atď., teda udržiavam poriadok), neznášam neporiadok a chaos, myslím že nemám nejak extra zbytočností, každá vec má svoje miesto. Ale keď robím väčšie upratovanie, cca 2x za mesiac (už ako dovolí čas), tak napriek 2 a pol izbovému bytu, mi to trvá pár hodín. Najradšej upratujem v deň, keď viem, že stihnem celý byt naraz.

fantaghiro21
9. feb 2025

@viestta neboj sa nie som otrok domácnosti a nežijem len pre upratovanie Potom by som nestíhala svoje aktivity,deti,moju školu,deti školu,prerábky,výlety , prácu atď,..
Dôkladne si upratujem kazdy týždeň 🙃a nemám problém si spraviť aj predvianočné upratovanie.
Ale ty píšeš tak,ako tebe najviac vyhovuje.Takze si trošku kakas do úst.Tak ako fúka vietor....
Takže to tvoje upratovanie potom nie je ani o hodine 😀

viestta
9. feb 2025

@fantaghiro21 sice ti to pisem ani neviem preco, ale ide jar, takze pojdem izbu po izbe v dokladnom upratovani vratane umyvania okien, vnutrajskov skrin a kedecoho ineho. Ked vyjde cas tak do konca aprila to bude mat kazda izba za sebou. Okrem toho sa bude priebezne upratovat, niekedy hlbkovejsie, niekedy menej. Cez leto stiham len to priebezne hodinove, mozno dvojhodinove kazdy tyzden (mozno aj raz za dva), potom pride jesen a pride dalsia faza gruntovania od stropu po podlahu od okna az po dvere v kazdej miestnosti. Pred Viancami uz nebudem obracat dom hore nohami, jesenne upratovanie mam vzdy vybavene do konca novembra. A ked sa nemusim(e) zaoberat nicim hlbkovo, dam(e) cely byt do poriadku za tu hodinu, max dve. Sme na to upratovanie viaceri.
Ale ty kludne rob ako tebe vyhovuje, mne to vyhovuje takto

fantaghiro21
9. feb 2025

@viestta no však ,vravím že si odporujes.
Takéto upratovanie ako vypisuješ,pred pár mesiacmi si negovala.Ze však priebežne 🤣
Žiadne jarné, vianočné ani podobne neexistujú....

No keď si to spočítame,tak tvoje upratovanie trvá viac ako tá údajná hodina....zrazu sú tohuz aj dve hodky
A vlastne aj to" veľké upratovanie" robíš ...
Každému vyhovuje niečo iné,to rešpektujem.
Ale neklam tu potom,že máš upratané za hodinu.Jlanes akurát samu seba

viestta
9. feb 2025

@fantaghiro21 vsak priebezne cely rok, izbu po izbe, aspon 2 x v roku. Okrem toho udrziavame poriadok. Ci nam to trva 15 minut alebo dve hodiny, stale to nie je velke upratovanie

fantaghiro21
9. feb 2025

@viestta však vravím,že si niekde zabudla tu hodinu...😀
Každý má rôzny spôsob,tempo ,návyky,...
Niekto ma stiesnene podmienky,niekto minimalizmus a veľká otvorená plocha,že svihne vysávač a prejde z jednej izby na druhý koniec domu ...
Ale písať o tom,že vsekto máš do hodiny,ale zrazu prídeme na to ,že sú z toho 2 hod ...no je len klamstvo.Na čo?

viestta
9. feb 2025

@fantaghiro21 tato tema je o hodinovom vysavani bytu. Vysavanie aj "s prislusenstvom" mam za hodinu vybavene. A toho ostaneho zas az tak vela nie je ak sa doma udrziava poriadok.

earlgrey
9. feb 2025

@viestta Ja píšem o dôkladnom....môj prvý koment, ktorého si sa chytila...tam som písala, že pri dôkladnom vysávaní mi to trvá aj viac ako hodinu...ale chápem, že to slovičko bolo v mojom komente nepodstatné...a chytila si sa len toho, čoho si sa chytiť chcela...ako v každej téme😄

viestta
9. feb 2025

@earlgrey a ja som ti napisla, ze pri alergiach mas na dokladne upratovanie dovod. Ci?

earlgrey
9. feb 2025

@viestta Hej ale aj keby nebola alergia...tak hádam raz týždenne aj ty odtiahneš gauč a postele či? možno práve preto to robí každú sobotu jej manžel, lebo treba poodťahovať nábytok....

viestta
9. feb 2025

@earlgrey nie, neodtahujem ani gauc ani postele, su prirazene k stene, tam staci povysavat raz za cas

pupava36
9. feb 2025

Tak povysavaj ty a mas vybavene. Ja ked vysavam zavelim detom ze nech sedia na zadku dokial povysavam a vybavene. Povysavam a mozu sa hrat dalej.
Urcite by som sa nenechala zavret do izby dokial by milostivy panko povysaval. Mozno vysava len tak ledabolo aby mal pokoj od teba a deti a naschval si to predlzuje. Inak by ma zaujimalo aky velky barak alebo byt mas ked hodinu je schopny vysavat. Ja mam za pol hodinu povysavane.

letfenixa
9. feb 2025

@earlgrey ale veď nech odťahuje nábytok, aj u susedov, ale aby som kvôli tomu bola zavreta s deťmi hodinu v spálni?

mamamoni
9. feb 2025

Deti výria prach? 😀😀😀😀
On určite zapne vysávač a sadne k pc alebo k telke...

dkethe
9. feb 2025

Haha 😅 ja doma poviem: idem sa hrat s detmi do spalne a ty zatial musis povysavat 😅😅 snad nebudeme si navzajom zavadzat.

earlgrey
9. feb 2025

@letfenixa Ja som sa nevyjadrovala k tomu, že zatvára ženu a deti do spálne...ale k tomu, že tu mnoho žien prekvapilo krútia hlavou nad hodinovým vysávaním...ostatné nekomentujem a ani som nekomentovala...

fantaghiro21
9. feb 2025

@viestta presne tak, diskusia je o hodinovom vysávani....
Nie o trhani rekordov,kto bude mať najrýchlejšie upratany čo najviac hektárovy dom.(A možno keby som prišla na návštevu,stačilo by odtiahnuť kreslo a hneď by som kychala)

Tak tvoje zbytočne pohoršovanie so sarkastickým prízvukom boli úplne zbytočne tliachania...

silvike
9. feb 2025

Ved posli muza s detmi von na 2-3 hodky a ty v klude povysavas aj navaris ;)

fantaghiro21
9. feb 2025

@earlgrey mám starkú .keď bola v svojich lepších rokoch,dokázala upratat,navariť,umyť riady, obriadit sliepky, uvariť lekvár,zavariť možno to tej spomínanej hodiny až dvoch.
A to mali dom ....
Ale sama vedela ,že proste nie je dôsledná.
Mala na to výraz:"nebudem sa s tým tentovat"
Riady boli po umytí mastné, a keď sme sa ako deti u nej cez prázdniny hrávali, čo i len na schovky ak bol nečas, koľkokrát sme jej vymietli neskutočne množstvo prachu a špiny .🙈😀
Keď sme boli staršie, samozrejme sme jej pomáhali,ale mala svoju povahu.Asi možno ako autorkin muž,vyhnala nás a chcela všetko radšej sama (asi preto,že by sme sa s tým dlhšie "tentovali" 😀)
Takže to mozno tak vyzerá u tých,čo vyriadia 200m2 dom za 1 hodinu vrátane všetkého aj varenia....
Každý má rôzne potreby a predstavy o hygiene ....
Ja vysavam popod postele ,gauč.
Máme masívnu posteľ na nožičkách,takže človek vidí ,koľko prachu sa dokáže v krátkom čase nazbierat a to ani nesusim prádlo na poschodí....
Keď odtiahnem detský perinar pod poschodovou posteľou, nechápem tiez
Asi máme výrobnú na prach alebo čo
Ale pre mňa kazde upratovanie je vyslovené nutné dôsledne upratať.

ibatanecnica
9. feb 2025

@viestta presne. U nas vysava muz ja akurat poukladam topanky do skrine sadnem na.gauc a pockam kym dovysava kuchynu a potom idem vacsinou varit a on dovysava zvysok. Mam e75m2 byt. Povysavane ma za 20 min. Aj skor

ibatanecnica
9. feb 2025

@earlgrey u nas sa veru.hodinu.nevysava a to mame povysavane vsetko. Vratane sedacky, za sedackou , za postelou , okolo pracky a pod. Mozno je to tym ze nemame byt zapratany sprostostami

earlgrey
9. feb 2025

@fantaghiro21 Toto poznám 🤣 ja som tiež u svojej starkej nechcela nič ani jesť ani piť....to aj poháre boli mastné 🤣 a moja mama ma teraz tendenciu robiť to isté...načo používať Jar...veď to je zbytočnosť...až ma rozdrapiť ide keď to vidím a radšej si umyjem sama 😄

earlgrey
9. feb 2025

@ibatanecnica Ani ja nemám...ale veď len odúvanie ťažkého gauča mi zaberie niekoľko minút...povýsavanie za ním možno minútu...teraz zase gauč na miesto...to už je 10 minút ak nie viac...potom odúvanie stola a stoličiek v jedálni, povysávanie, ulozenie ja miesto...odúvanie postele v spálni...povysávanie a uloženie na miesto..mv detskej izbe to isté...v hostovskej to isté...na chodbe botník preč a naspäť...kuchyňa...a áno, môže to trvať aj hodinu...ale veď vy si robte ako chcete a oni, vlastne každý nech si robí ako chce....ale vysmievať sa alebo zhadzovať niekoho kvôli tomu, že chce dôkladne povysávať, to je najjednoduchšie...

karolinakr
9. feb 2025

@fantaghiro21
@earlgrey ale no tak
nerobte tu z babky čuňárnu, berme, že ma alzheimera a nepamätala si, čo už umyla a čo nie 😀

simca06022011
9. feb 2025

Mne to pride divne.. pretoze praveze nie zatvarat deti treba... ale normlane s nimi to robit. Su psycho? no tak ich treba vychovat... 2r s tebou v kuchyni alebo nieco robte, 5r asistuje otcovi, zbiera veci a pod... ved to dieta uz by vedelo aj vysavat keby chcelo (ano vedelo, kamoska mala dceru tak nacvicenu ze 4rocna vysavala, ked bordel narobila). A ked sa ide izba po izbe, tak tiez nevidim dovod robit "vysavat" hodinu ak nemate 200m2, lebo ja veru hodinu taky dom nevysavam a to vysavam vsetko :DDD

Mna by veru nik v spalni nezatvaral, by som si poklepala po cele, ci mu nepreskakuje.. a rovnako nevidim dovod aby som bola na psychiatriu zrela z vlastnych deti...