Riešenie upratovania u lenivých rodičov
Ahojte ako to máte vy s rodičmi. My sme dvaja súrodenci, rodičia ostali teraz na dôchodku vek do 65 rokov. Otec ten celý život doma nepohol prstom, a mama tá ostala lenivá. Ich domácnosť vyzerá hrozne. Chodili by ste tam upratovať? My máme sto jedov v sebe lebo oni nieže nevládzu ale sú leniví. Neviem asi by ma piclo keby upratujem a oni sedia pri tv. Keď im povieme že za chvíľu budú jak socky,, mama mykne plecami. Ako by ste to riešili? Ja sa u nich necítim dobre, muž tam tiež nechce chodiť.
A musis tam chodit?
Ak nie su neschopni alebo imobilni alebo chori... Neupratovala by som tam. Ked uz su lenivi - ale keby im to aspon nebolo jedno... Lebo ak myknu plecom a je im to naozaj jedno, nehrozi, ze tam budem muklovat.
Keby slo o lenivost tak nie, neupratovala by som vobec ak len myknu plecom a ich samych to nezaujima. Viem sa vzit do tej situacie lebo moj otec tak funguje, proste absolutne absolutne nic. Vsetko len mamina. Takze ked som tam robim vela aj ja, kvoli nej nech sa nezodere
@anonym_autor a načo tam chodíte? Vyhovuje im to takto. Nech si žijú.
Alebo nech si zaplatia niekoho kto im bude chodiť upratovať.
Môžete aj vy, keď chcete.
Jednoznačne NIE. Do 65 rokov nie sú žiadni starci. Kopec ľudí v ich veku ešte robí. Navyše, ak to aj poupratujete a oni si ten poriadok nebudú udržiavať, za týždeň je to tam, kde bolo a vy budete otročiť do blba a k ničomu. Zažila som to.
Možno už nevládzu alebo mama konečne na staré kolená pochopila, že nebude nikomu robiť slúžku. Zaplatila by som im upratovačku dajme tomu raz za mesiac (ideál je každé 2 týždne, ale lezie to viac do peňazí).
Samozrejme záleží aj od toho, či aj oni vás ako deti finančne podporovali, nám hradili štúdium a nikdy sme nemuseli brigádovať, tak beriem ako samozrejmosť, že im to vrátim
Platiť my nebudeme nič, peniaze majú viac ako dosť. Cudzieho by tam upratať nepustili. Len zhromažďujú veci, všade bordel. Otec ten nerobí nič a mama tá tiež kvasi pri tv. Chorí nie sú, len leniví. Najhoršie že sa ani necítia blbo že majú bordel a špinu ani kvôli návšteve. My tam chodíme sú to rodičia, chcú vidieť vnúčatá bývame všetci v jednom meste. Poviem si že pôjdem upratať ale to nestačí raz , to treba nonstop každý týždeň a to sa nedá a oni pri tv. Poraziť nás ide.
No ak su lenivi, je im to jedno a este maju aj kopu penazi a nezaplatia si nikoho, tak uz vobec.
A nie, nemusis tam chodit. Ved ked ste z jedneho mesta a chcu travit cas s vnucatami, mozete ho travit aj u vas alebo hocikde na vylete, na kave, atd. Takze tym, ze s detmi nepojdes do spiny a bordelu im nijako neodopieras kontakt s vnucatami.
Ostali na dôchodku a akoby úplne vypli. Ale každý má svoju domácnosť to nejde nechať to tak. Je mi nepríjemne aj za nich.
Normálne dojdi a otvor okná a hovor nahlas: máte tu smrad čo neupratujete? Ak mykne plecom, tak nechce ani komunikovať... povedz: pod spolu upraceme trošku
Moznp potrebujú vidieť, že im niekto pomôže
@anonym_autor no ja si myslím, že otec bol zvyknutý na full service celý život podľa toho čo píšeš a mama má toho jednoducho plné zuby a aspoň na dôchodku chce mať svätý pokoj. A ak im je tak dobre, tak nech si tak žijú. Stretávajte sa mimo ich domu, zájdite na obed, na prechádzku, s deťmi na ihrisko, do cukrárne, na čaj...
Platiť my nebudeme nič, peniaze majú viac ako dosť. Cudzieho by tam upratať nepustili. Len zhromažďujú veci, všade bordel. Otec ten nerobí nič a mama tá tiež kvasi pri tv. Chorí nie sú, len leniví. Najhoršie že sa ani necítia blbo že majú bordel a špinu ani kvôli návšteve. My tam chodíme sú to rodičia, chcú vidieť vnúčatá bývame všetci v jednom meste. Poviem si že pôjdem upratať ale to nestačí raz , to treba nonstop každý týždeň a to sa nedá a oni pri tv. Poraziť nás ide.
@anonym_autor S tým nenarobíte nič! Mali sne takých vzdialená rodina a mama chodievala upratovať kým ju v pustili.Potom cim dalej viac toho bordelu nazhromažďovali a hanba na celú dedinu. Ale co už nedali si povedať ani pomôcť. Je to diagnóza.
Chodiť upratovať dvom zdravým lenivcov ? No ani by ma nehlo ! Nech tam aj zhniju . Rodičom by som povedala , že do takého bordelu odmietam chodit a s deťmi už vôbec nie . Keď chcú , nech prídu oni ku nám .
Ostali na dôchodku a akoby úplne vypli. Ale každý má svoju domácnosť to nejde nechať to tak. Je mi nepríjemne aj za nich.
@anonym_autor stále tu píšeš že otec nerobil nič. Mama zlenivela vraj. To prečo má do smrti robiť len tá žena. Tvoja mama zrejme už rezignovala, nahanaj si otca, veď nič nerobil môže začať. Mama určite už sa na upratovala dosť. A poviem Ti keď chlap nerobí nič celý život v domácnosti ver mi že tú ženu to prestane raz baviť
Najviac je že my tiež pracujeme aj na smeny, máme domácnosť, deti, proste keby nevládali boli chorí človek sa zariadi ale takto že im sa len nechce? Preto tam nechodíme zatiaľ upratovať. Ja by som pol dvora a pol domácnosti im vyhadzala. To nestačí vysať.
Úspory majú , my im platiť upratovanie nebudeme na úkor deti keď oni peniaze majú.
@anonym_autor stále tu píšeš že otec nerobil nič. Mama zlenivela vraj. To prečo má do smrti robiť len tá žena. Tvoja mama zrejme už rezignovala, nahanaj si otca, veď nič nerobil môže začať. Mama určite už sa na upratovala dosť. A poviem Ti keď chlap nerobí nič celý život v domácnosti ver mi že tú ženu to prestane raz baviť
@1andrea111 no zvykla si ho ona sama tak. Je to jej vizitka. cely život všetko pod papuľu.
Nie neupratovala by som a ani tam nechodila do bordelu. Sú zdraví, nie až tak starí a je to ich domácnosť. Stretávať sa môžete stále u vás alebo vonku, nikto im vnúčatá nezakazuje.
Nechodila by som tam. Pokiaľ nie su chorí, nevládni a podobne, tak nech zhniju v špine. Ked im to tak vyhovuje...
Nie. Pokiaľ nie sú odkázaní na pomoc, neupratovala by som a ani by som nič neplatila. Moji starkí nevládzu, upravujeme im ja a sestra, mamina , teta, ale fakt nevládzu chudáci. Tvoji rodicia sú lenivi
Veď aj my sme u starkých upratovali ako vnucata ale to mali pomaly 80 r a ozaj nevládali. Toto sa mi zdá skoro.
Nuž opustili sa, rezignovali... môžeš to nazvať ako chceš. Treba ich zapojiť do života aby "nezhnili" na gauči. Jasné, konečne dôchodok.... ale oni potrebujú deň naplniť aktivitami, lebo sa duševne opustia. Zapoj ich trebárs do vyberania detí zo školy, odniesť na krúžok a pod.
Plus mali by mať koníčky - majú záhradu? Robili niečo počas voľného času keď chodili do práce? Ak nie, treba im niečo vymyslieť, zapojiť ich, trebárs miestny klub dôchodcov. Oni by sa opäť mali cítiť potrebný, stratili cieľ. Potom snáď bude chuť z ich strany aj upratať si
Nuž opustili sa, rezignovali... môžeš to nazvať ako chceš. Treba ich zapojiť do života aby "nezhnili" na gauči. Jasné, konečne dôchodok.... ale oni potrebujú deň naplniť aktivitami, lebo sa duševne opustia. Zapoj ich trebárs do vyberania detí zo školy, odniesť na krúžok a pod.
Plus mali by mať koníčky - majú záhradu? Robili niečo počas voľného času keď chodili do práce? Ak nie, treba im niečo vymyslieť, zapojiť ich, trebárs miestny klub dôchodcov. Oni by sa opäť mali cítiť potrebný, stratili cieľ. Potom snáď bude chuť z ich strany aj upratať si
@pinkgirl pre deti nemôžu chodiť , to treba autom a to nemôžu. Klub dôchodcov nehrozí, nestykaju sa ani so susedmi. Oni sa necítia nepotrebni, im je sveta žiť. Žijú si v tom.svojom chlieviku spokojní a netrápi ich nič. My ich deti len zvelicujeme jednoducho Magio, netflix a to je ich droga.
Išlo mi skôr o názor či by ste zatali zuby a chodili lenivcom upratovať alebo neriesit. Občas sa cítime previnilo že sa to má sú to rodičia , ale neviem si predstaviť hlusit takto dve domácnosti toľké roky lebo kvázi sú mladí a zivotaschopni
V takomto prípade nie.
@anonym_autor Nenechala by som ich v spine a neporiadku. Raz su tvoji rodicia, tak treba pomoct, aj ked sa im momentalne nechce.
Vysavat nemusia-kup mi robot vysavac, dokaze aj ako tak umyt. Zvysok je na tvojich pleciach, 1x tyzdenne 2 hodiny upratovania ta nezabiju, ber to ako fitko. Budes mat dobry pocit. Vies, aj ty si bola dieta a chodili s tebou von, aj ked sa im nechcelo. 8hodin mesacne ta nezabije.
@anonym_autor Nenechala by som ich v spine a neporiadku. Raz su tvoji rodicia, tak treba pomoct, aj ked sa im momentalne nechce.
Vysavat nemusia-kup mi robot vysavac, dokaze aj ako tak umyt. Zvysok je na tvojich pleciach, 1x tyzdenne 2 hodiny upratovania ta nezabiju, ber to ako fitko. Budes mat dobry pocit. Vies, aj ty si bola dieta a chodili s tebou von, aj ked sa im nechcelo. 8hodin mesacne ta nezabije.
@spongebob1 chodila si niekomu takému upratovať? Ja áno , roky. Robotický vysávač nič nerieši, musí mať voľný priestor a ten mať nebude. Preboha, ved maju 65 rokov. Nie 80. Akože oni budú pozerať celý deň telku, a ona príde z roboty a pôjde poupratovať. A čo, že sú to rodičia. Nechápem.
moja mama je uz starsia, chorlava a nevladze a ona si plati upratovacku sama.Ta jej pride cca raz za 8-10 dni poupratovat, odomna to ani nevyzaduje, vie, ze mam vlastnu domacnost, pracu aj deti.
Ale keby bolo treba, zabezpecila by som jej ja nejaku upratovacku, nech nezije vo svinciku, a hlavne ked to vadi mne a mam tam chodit s detmi na navstevy
Išlo mi skôr o názor či by ste zatali zuby a chodili lenivcom upratovať alebo neriesit. Občas sa cítime previnilo že sa to má sú to rodičia , ale neviem si predstaviť hlusit takto dve domácnosti toľké roky lebo kvázi sú mladí a zivotaschopni
@anonym_autor absolútne nemaj výčitky. Buď nech žijú v špine , alebo nech si zaplatia upratovačku. Ak nebudú vládať kvôli zdravotnému stavu, to.je niečo iné. Takto nie
Tvoj otec je lenivy stale a mohol by prebrat stafetu, ale nikdy to nespravi, lebo je zvyknity na full service a mama sa na to vy …., ale pozor zhromazdpvanie veci nie je prejav lenivosti ale zaciatok Dg pokial nie su schopni nieco vyhodit. Ale ty ich poznas a vies najlepsie, ci je to ok alebo nie. Stretavat sa mozetw aj mimo domu. … nemusite k nim chodit.
Robotický vysávač vôbec , oni majú všetko zapratane, to by nič neriešilo a oni si nedajú veci vyhadzovať. To že tam pobeham vysávačom nič nevyrieši . Plne skrine, na zemi kopu veci , plná kuchynská linka plne všetko ...

Nie, navrhla by som im zaplatit vypomoc do domacnosti pol na pol so surodencom