Riešenie vzťahu - názor žien
Ahojte,nedavno som tu pisal prispevok ohladom mojho vztahu s priatelkou a ako sa veci naju. V skratke, posledne tyzdne neboli dobre,bola chladna,prislo odmietanie sexu atd.. Vyvrcholilo to hadkou a hlavne jej placom, ze nevie co chce,ze ma tazke obdobie.. Ja som vtedy odisiel a chcel to nechat vychladnut. Zacala sa mi ozyvat ako jej chybam,volala mi,prisli odkazy za stieracom atd.. Nakoniec po tyzdni, hlavne preto ze ju stale lubim,som sa ku nej vratil. Chcel som verit ze sa to zmeni k lepsiemu,a aj tak naoko bolo. Zrazu bola pritulna, chcela sa tulit,bozkavat,ako jej chybam a taj..
U man bol ale uz problem v dovere a viem,ze to neni dobre. Totizto nejaky cas predtym sa zacalo podozrivo hrat s mobilom,najprv som si to nevsimal ale zacalo sa to stupnovat. Tak som raz vylozil karty na stol,ci je nejaky problem,ci sa nieco deje.. A samozrejme ze povedala raznie NIE! Takze asi viete kam tym mierim. Ako som povedal,posledny tyzden zijeme zase spolu( ja 29 a ona 25), naoko bolo vsetko ,,krasne,, z jej strany. Potom som vsak urobil nieco,za co sa vlastne hanbim a nikdy som to neurobil,ale stalo sa. Isiel som do jej mobilu(bohuzial takto somnsa ponizil), a nasiel tam spravy od chlapa,az ma pot zalial.. Radsej som to ani cele necital,stacilo ked som videl obojstranne slova ako ,,zlatko,, a podobne. A navyse mu poslala aj zopar steklivych fotiek.. Hrozne,co vam poviem. Akoby ma niekto bodol dykou.. To bolo vcera v noci ked spala. Neskutocne emocie som prezival,ale povedal som si ze sa musim na to vyspat(ak sa to da tak nazvat). Dnes rano,ked odchadzala do prace,este ma pocas toho ako som lezal vyobjimala,vybozkavala.. A vo mne to vrelo. Takze asi tak. Kazdopadne,moj pohar pretiekol,ale je to hrozne pretoze ju stale lubim a to je na tom najhorsie. Koli nej som sa prestahoval do Ciech,nasiel si tu pracu a toto sa mi dostalo,super..
Preto ma zaujima Vas nazor, co by ste robili teraz Vy? Rovno jej to vyhodili na oci alebo? Nechat to tak a cakat kym sa prizna preboha? Ako mam vedla niekoho takeho spat a existovat?!
Ked jej poviem ze som bol v jej mobile,samozrejme ze to obrati oproti a ja budem ten najhorsi. Fakt je to na draka
Inak niektore zenske, co sa tu don navazate. Normalne mam dost..empatia 0 bodov. Este sa zabavate. Pisete, ze sa chova ako zena. A ze takto sa chlapi nespravaju. Ale spravaju, ale ti správni..nie hulvati, co mate zrejme v okolí🙂 skôr je na uvazenie fakt, ze vy ako ženy sa vyjadrujete ako chlapi 😄 neviem, ci je lepsie byt muzatkou ako citlivym a spravnym muzom. Take chlapiny 😄 a ze matky 😄
@mandevilla ja mam pocit ze tu sa nejako rozmohol trend navazat sa do kazdeho pre vsetko 😠
@clodika22 to len par jedincov ma zrejme tak chdobny zivot, ze si chodia dvihat sebavedomie do takychto diskusii 🙂
V zrelom vztahu su za neveru zodpovedni obaja partneri, neexistuje vinnik a obet
@eminem21 je mi luto ze nakoniec to takto dopadlo, ze si zistil co si zistil a ze si bol oklamany a podvedeny.
su rozne typy nevery, teda niekto povazuje za neveru uz len myslenie na niekoho, niekto bozk a niekto az sex. tak ci onak su potom dva sposoby ako sa k tomu postavit. vsetko zalezi na okolnostiach a na voli danych dvoch ludi. ako kamaratkyn otec, rozvodovy pravni, hovorieva: nevera nie je dovod na rozvod. uprimne ale neviem si predstavit preniest sa cez nieco take ked to nebola jednorazovka. dokonca ani pri tej by som si nebola ista. stalo sa a ty si to vyriesil. nemusime tu s tebou suhlasit ani nesuhlasit podla mna, myslim ze si prisiel hlavne pre podporu. sice sa ti jej tu uplne nedostava ale zial to je asi osud modreho konika ☹
poviem ti uz len ze cas lieci vsetky rany. naozaj. a ak si teraz nedokazes niektore casti svojej buducnosti predstavit, nevadi. snaz sa hlavne vydrat, vsetko sa casom vyriesi, prejde a ty najdes stastie. u mna platilo ze som musela zavriet jedny dvere aby som mohla otvorit druhe.
drz sa
Ja som si skor myslela, ze autor hlada mudru radu, nie podporu, lebo on sam sa moze mylit. Chapem, nevera boli, rozchod trha srdce, verim ze sa casom opat pozliepa, zatial budes mat cas na premyslanie napr: dokazem by dobrym partnerom? dokazem sa postarat o priatelku, urobit ju stastnou? ake klucove vlastnosti by mala mat moja priatelka, ake zaluby, dolezity je aj jej vztah medzi rodicmi, jej okruh priatelov.... Verim, ze pride cas, ze sa mozno prides na MK podelit o radost z buduceho krasneho vztahu a mozno aj niekomu kto to bude potrebovat pomozes svojou radou.
@mima.k s tym nemozem celkom suhlasit. Samozrejme su pripady ked su za neveru zodpovedni obaja, aj ked vzdy je vo vacsej miere zodpovednejsi ten nevernik, ved on bol ten co podviedol. Problemy sa daju riesit aj inak, nie neverou.
Poznam vsak niekolko vztahov, kde je muz chronicky suknickar a podvadza zenu z dlhej chvile, z nudy, kláti vsetko co mu pride do cesty. Tu si nemyslim ze je zodpovedna za to jeho zena. Vela krat je v nevere vinnik a obet (nie vzdy), neda sa kazda nevera pausalizovat.
@joannita ked je muz chronicky suknickar (pravdepodobne sa bavime o manzelstve) tak takym bol pravdepodobne aj ked zacali spolu chodit, takze jeho zena je zodpovedna uz len za to, ze sa rozhodla s takym muzom zit, takze ani v tomto pripade zodpovednost z jej strany sa neda vylucit.
@joannita @mima.k ja som zas pocula prizania od niekolkych muzov co su neverny, ze su neverny len preto ze doma nemaju dost sexu. boli to konkretne dvaja v roznych casoch a s ani jednym sa uz nestretavam, ale obaja zhodne povedali ze svoju zenu miluju aj deti a ze by to nerobili keby doma mali dost sexu. ze je to skratka zufale ale je to tak. mne to vtedy prislo hrozne smutne, za vsetky strany. aj za tie zeny ze to nevnimaju ze ich muzi maju tiez potreby aj za tych muzov ze nenasli so svojimi zenami kompromis (zena ze pristupi na castejsi sex a on sa uspokoji s trochu menej ako by v skutocnosti naozaj chcel) a ze to riesia takto, a aj za tie "druhe" ze do takeho nieco s tymi zenacmi idu. vinnik? v tomto pripade asi vsetci.
bola to len reakcia na margo tych chronickych suknickarov.
No kazdopadne je to smutne hlavne to co sa tu teraz riesi. Ani neviem preco ale prave mi dosla dlha sms uz od byvalej a chcel som sa Vami podelit,aj ked sa tym samozrejme nic nezmeni ale chcel som Vam ju zkopirovat.
Chcela by som Ti povedat len tolko, mrzi ma, ze si nasiel, co si asi hladal (kazdopadne nechapem, ako si si mohol dovolit mi vliezt do MOJHO telefonu, ale to uz je jedno). Chcela som len tolko, ze aj ked mi mozno (urcite) nebudes verit, s Ondrejom som vazne nic nemala a ani mat nebudem, len sme sa podpichovali, lebo uz konecne som potrebovala zazit zasa nieco vzrusujuce, ked to bohuzial nezazivam "doma". S Ondrejom nemam nic preto, lebo 1. bola som s Tebou vo vztahu donedavna a 2. je vo Svajciarsku, cize ani sa nema aku dostat ku mne ,bolo to vsetko len cisto podpichovanie, aby sa kolo mna zasa po dlhej dobe nieco udialo. NEPODVIEDLA som Ta a chcem, aby si to vedel. Maj sa a nech sa Ti dari. Cele ma to mrzi, no vratit nejde nic.
@eminem21 Co ti mam na to povedat, chce aby si vyzeral ako debil, ze si na nu vlastne nahucal uplne zbytocne, ze je to len Tvoja chyba, lebo doma preziva malo vzrusenia. Vsak vy sa len vzajomne z niecoho obvinujete ako male deti, O konštruktívnom rozhovore tu nie je ani chýru ani slychu.
@eminem21 no ta sms len potvrdzuje, ze si dobre spravil. Mozno keby nebol Ondrej vo Švajčiarsku, uz davno by to zaslo dalej. A jej akoze, aby sa niečo " dialo " by naberalo grady. Kedze by jej určite nestačilo len písanie. Podľa nej je asi ok, ze ak sa niekto nudi vo vzťahu, tak trn druhy sa vlastne nemoze hnevat, ked si spestruje cas posielanim obrazkov a komentov..
Ale aspon ze sa prejavila. O to to budes mat ľahšie, mozno sa ti tymto postupne zhnusi, az ju budes mat uplne na haku. A ako to na zaciatku hrala 🙂 este aby ju vsetci lutovali..lebo nevie..uvidi a je taka zmatena..
Ale to je vsetko skola zivota a cesta k pravemu vzťahu.
@eminem21 počuj, normálne mám zas pocit, že jej dáš šancu znova.
To nie je, že obrátenie proti Tebe. Medzi vami nebola silná polarita, jej to chýbalo a bola nespokojná, inak by nepotrebovala si toto hľadať inde.
Nechápem, prečo si nevypneš mobil. Ty sa v tom budeš vŕtať. Vlastne máš trochu aj šťastie, že tam boli tie obrázky, lebo keby to bol taký kamarát na písanie, to by si nemal problém. Toto je už horšie pre chlapov. Máš len dve cesty. Buď zas poľavíš alebo ju budeš úplne ignorovať. Tá prvá Ti poskytne úľavu hneď. Ale len dočasnú. Tá druhá bude drina, smútok, spomienky, depresia aj pol roka ale potom zrazu sa budeš čudovať, že si sa nerozišiel ešte skôr.
Ona sa s Tebou nudila???? A co by bolo za par rokov?
Dobre sa Vam obom stalo, ze ste sa rozisli. A len to potvrdzuje to, ze vo vacsine pripadov je za tym nevera. Je tu viac takych tem ochladnutia.
@eminem21 V škole by nás mali viac učiť o vzťahoch, rodine, výchove detí, lebo potom sme častokrát takýto bezradní a topíme sa v problémoch. Samoštúdium je tiež dobrá vec. Niekto Ti tu radil, ze by si mohol začať s prednáškami na youtube, ktore vedie Jeronym Klimes. Je to podľa mňa správna voľba, dá Ti to veľa, otorí nové obzory, možno to zmení celý Tvoj doterajší pohľad na vzťahy. Ak rád čítaš, z vlastnej skúsenosti mne veľmi pomohla kniha: http://media0.webgarden.cz/files/media0:5104fe1...
@joannita Keby som Ti to mala vsetko napisat, bolo by to na dlho. Skus si precitat tento clanok, je to tam pekne popisane, verim, ze to potom pochopis.
https://www.bezhranicna.sk/clanky/zrelost-vztah...
@mima.k ten link na knihu co si sem dala je super. Zacala som ju citat, uz som v polovici a velmi sa mi paci. Dakujem.
Nemame doma problemy, otvorila som ju cisto zo zaujmu, ale uz teraz viem komu ju odporucim precitat tiez. Paci sa mi na nej, ze to nie je len take tliachanie o tom ako sa mame mat radi a respektovat, ukazuje ludom omnoho viac a zabrda do tem ako je zdravy zivotny styl ci financna gramotnost. Kolko ludi, manzelstiev a vztahov by bolo omnoho stastnejsich keby mali tieto znalosti a vnimali zivot komlexne. Nie len ze "boze, dnes mi nepovedal, ze ma lubi. uz ma urcite nemiluje" a on si pri tom mysli "ten slovan dnes zase prehral" 😀
Este raz dakujem 🙂
@littleslovak Som rada, ze sa Ti paci. Mohlo by to byt povinne citanie pre vsetkych ludi🙂 Ak bude v buducnosti treba, rada odporucim aj super knihu o rodicoch a vychove deti.
@mima.k suhlasim, lenze ked uvazime co sa deti ucia na etickej ci nabozenstve a ze sexualna vychova neexistuje (niektori rodicia su proti lebo to chapu ako nabadanie k sexu, nie ako vzdelavanie k tomu aby sa spravne rozhodli, pripadne ked uz tak aj chranili) necudujem sa ze vo vyssich rocnikoch nie je priestor na nieco podobne.
budem rada aj tej knihe o vychove, kludne zdielaj. zaciname ist mimo temu tak kludne aj do sukromnej spravy 🙂
@mima.k No tak nemas pravdu,Prave ze dobre urobil,ze sa snou rozisiel,Taketo jej ulety by mal akoze akceptovat,?to mas odkial,aj dokonca v cirkevnom manzelstve sa nemusi tolerovat nevera.Ano manzelstvo trva az do smrti,ale aj tam v zavaznych dovodoch, ako je napr.nevera, existuje tzv, odluka
@vorkola veru suhlasim, po tak kratkom vztahu riesit taketo problemy je len informacia o tom, ze to nieje dobre, a lepsie je ist od seba pre oboch zucastnenych. V tomto obdobi maju lietat v zamilovanej euforii, nie vo vycitkach vycerpaneho vztahu. Ta tvoja teoria
@mima.k moze fungovat po 20 rocnom manzelstve..nie v mladom energickom vztahu. Aj to je na povazenie, ci je spravne tolerovat zradu. Myslim, ze k tomuto problemu je to absolutne mimo kolaj. A to ta nechcem urazit. Vsetci mame sklon veci porovnavat s vlastnymi skusenostami a podla toho hodnotit a radit, ale tu som si nadmnieru ista, ze slecna este nedozrela, chlap ano. Ona raz bude hladat presne tento obraz, lebo okusi, ze nie vsetci chlapi budu z nej tak paf ako tento.. 🙂 a potom si zacne vazit aj ozajstne hodnoty ako nudu a vzruso dobijania v novom vztahu. To uz ale autor nebude mat zaujem 🙂 malo to tak byt. On nech si ide po svojom, a ver ze bude stastny..ona si musi prejst zivotnymi fackami, aby si vazila to dobre, a potom bude tiez stastna 🙂 niesu si sudeni,..je absolutne zbytocne tam mrhat energiou..ak tak len preto, ze autor nieje s tym vysporiadany, a navrat, ktory neskor prinesie dalsiu podpasovku..ho nasmeruje k lepsiemu, krajsiemu ztahu. A vdaka tej bolesti, v buducnosti nebude vahat vo svojej tolerantnosti.
@mandevilla Fakt neviem z coho vychadzas, ze tento chlap uz dozrel a ma verit ze bude stastny...na zaklade akych informacii takto uvazujes? Vsak nevedel so svojou priatelkou komunikovat, netusil preco ich vztah zacal chladnut, a nechal sa odbit vetou, ze nevie co chce a ze ma tazke obdobie. Nepustil ju ani k slovu, aby vobec mohla nieco povedat na svoju obhajobu a hned vyriekol nad nou jasny verdikt - si vinna, zradila si ma, tak zmizni z mojho zivota.... Ja som pisala, ako by sa mal zachovat zrely chlap, lenze v ich vztahu obaja este nedospeli. Rozchodom sa nic nevyriesi, ale je potrebny osobny rast ich oboch, aby mohli v buducnosti zit v plnohodnotnom vztahu. Tu vidim akurat zatial tak dvoch sebeckych ludi, ktori si hrabu na svojom piesocku.
tak telenovela sa už skončila.🙂
ako si zistil, že sa zrovná volá Ondrej ?:D
a prečo si sa vyhodil sám zo svojho bytu ?:D a ako je možné, že byt je prpeísaný na teba, ked ty si došiel do CR za nou ? nechápem súvislostiam.
chlapče, ale jedna vec- fakt, z pohľadu ženy- je fajn, že si citlivejší človek,ale ty tak pitveš vety, jak keby si bol ženská, to moc ženské nemajú radi 🙂 nepitvaj a hlavne také slova, že " otočila sa, vypadla jej slza, potom sme plakali spolu", toto veľmi vačšina žien nemá rado.(

a to som si vzdy myslela ze my zeny sme citlive stvorenia. Ale zrejme som nas velmi niektore precenovala. Ale ved bozie mlyny melu pomaly ale predsa ;)