Riešili by ste problém s rodičmi súdnou cestou?
Dobrý večer, na úvod chcem trošku ozrejmiť moju situáciu. Som študentka denného štúdia VŠ. Rodičov mám rozvedených, prispievajú mi na štúdium a iné výdavky podľa ich uváženia. Snažím sa rodičov čo najmenej zaťažovať finančne. Pri dennom štúdiu je ale náročné zarobiť si brigádami dostatok na to, aby som utiahla všetky výdavky čo mám ( ubytovanie, strava, hygiena) proste základ. Rodičia mi prispievajú ako im príde. Raz mi dá jeden 200€, druhý 250€, inokedy mi obaja pošlú len 100€, potom bez upozornenia další mesiac mi jeden nepošle nič s tým, že zabudol na mňa alebo že mu to nevyšlo. Obaja pracujú, majú plat nad 1000€. Majú vlastné bývanie, partnerov, rodiny. Odmalička ma tlačili nech idme študovať za čo som aj rada. Keď od nich pýtam peniaze mávajú blbé poznámky typu: keď sa nevieš uživiť sama prečo neprídeš bývať ku mne a do školy môžeš dochádzať a blablabla…… Nechcem bývať s rodičmi, rada ich navštívim, ale nevyhovuje mi bývať s nimi a ich partnermi. Od 18 som nepodávala žiadosť na súd o výživné, lebo mi platili sami od seba, no neviem takto dlhodobo fungovať. Uvažujem, že od oboch oficiálne súdnou cestou požiadam o výživné, jedinou zábranou mi je, že nechcem si pokaziť už tak krehké vzťahy ktoré máme. No nemám už na toto silu ani energiu.
@marianini17 ak je tu niekto chorý na hlavu, tak si to ty a tebe podobné bosorky, frustrované ženy.
Jej príspevky 22.40 a 22.45 majú hlavu a pätu, aj všetky ostatné, ale čo sa čudujem , typický koník.
Útočit, klovať, zosmiešňovať, urážať , podrazit žena ženu, človek človeka, to vám tu ide jedna dve tri radosti. Autorka nikoho neuráža, neohovara, je tu úplne anonymne a aj jej rodičia. Vecne a fakticky popísala stav a realitu, chcela sa iba poradiť, apriori nechcela dať rodičov na súd, chcela iba analyzovať stav , poradiť riešenia, moznosti ako by mohla postupovať , aaaaale nie , začal sa hon na carodejnicu.
Mladá baba, chcela poradiť od skúsených rozumných žien, a ľaľa ho, dostala naložené ako sviňa do válova.
Hanbím sa za ženy, ktoré tu píšu ako besné !
A pritom inokedy plné huby, lásky, mieru, pochopenia, vseobjimajucej miloty a bozej lásky.
Chce sa mi z vas grcať 🤮
@cacianka Ja sa len zamýšľam či by aj k vlastným deťom tak zachovali že raz niečo pošlú inokedy zase nie alebo že ich pošlú na VŠ a potom im budú že zarob si.Ako chápem,nemusia jej rodičia platiť nejaký nadštandard ale tak keď raz pošlem decko na denné štúdium tak sa starám aby to základné malo hoci si brigádami prilepší na lepšie bývanie alebo nejaké výlety.Tiež nie celkom chápem jej rodičov.Na vysokej škole sú predsa náklady rovnaké každý mesiac.Chápem aj jej potrebu bývania na priváte,tým že majú obaja rodičia nové rodiny tak sa asi v oboch cíti ako piate koleso na voze tak potrebuje izbu na priváte aby mala aspoň pocit domáceho prostredia.Tu už ale aj ona musí chápať že nezarábajú milióny.Tu by možno ozaj pomohla písomná dohoda a návšteva mediátora.Aby obe strany vedeli na čom sú.
Bolo by dobré keby sa ozvali ženy ktoré majú deti na VŠ a napísali koľko im dávajú mesačne prípadne čo všetko a koľko im platia aby sa vedela zorientovať ako to funguje bežne a vedela čo je reálne žiadať od rodičov.
@autorka ja som nič také nepísala, ak by si prečítala všetko, tak by si videla, že som ťa tu bránila ako levica 😀.
Áno, máš nárok na výživné, si stále ich dieťa, bojuj, držím ti palce ♥️
@lussyl5 ja som napísala že dávam mesačne synovi 500 eur a nezdá sami to veľa . Platím mu s pravidelnou istotou , neexistuje že som zabudla alebo som mala iné výdavky. Cez leto som syna ani skoro nevidela , stále brigáduje po celom Slovensku . Ale počas semestrov chcem aby sa učil, má náročné štúdium a nechcem aby niekde mukloval po skladoch , alebo v predajniach. Ukončil štvrtý ročník a ide do finále, čas kedy sa začne starať sám o seba sa mu blíži a tak to bude do konca jeho života. Úplne ma dvíha zo stoličky ak niekto z takýchto detí robí pomaly príživníkov vyciciavajúcich rodičov , nie deti sú neschopné ale rodičia sú darební .
Nemusíš označovať prispievatelky, každej ktorá sem napísala, sa zobrazí nový príspevok.
Stačí keď označíš iba konkrétne nicky, ktorým chces konkrétne adresovať text. Inak to pomýli ostatné,keď pomiešas prajne a neprajne
@marianini17 tebe je už lepšie ? Ty a tebe podobne sa vygrcali na autorku,podupkali nožičkami už davno
@marianini17 O čokoľvek ti ide,nie je ti trápne podrývať ako školáčka? Každá slušne a vecne napísala svoj názor vec tak sa skľudni.Na tvoje trápnosti s grckaním tu nikto nie je zvedavý.
@marianini17 zlatíčko , grckanie, to máš koľko - 15 ?
@subartic Čerstvý profil vytvorený teraz v auguste.Vidno že je koniec prázdnin😂😂😂.
@marianini17 Neboj za chvíľku začne škola už sa nudiť nebudeš 😂🤣🙃
@marianini17 To čo si dovoľuješ ?Si fakt trápna.
@marianini17 pretože sa chováš ako nevyzretá tupka a ideš do nechutných osobných útokov, ktoré nemajú s témou nič spoločné. Nemusíš súhlasiť s druhým človekom , ale napádať ho pre jeho výzor , ktorý je inak pekný , tiež nie je práve v poriadku .
@marianini17 Navyše ženy tu diskutujú na nejakú tému, verím že pre mnohé zaujímavú tému a ty dôjdeš a začneš tu len tak mimo tému urážať iné ženy.
To ti vôbec nedochádza že to nie je v poriadku?
@marianini17 Akože nie.Tu sa vysmievať a vyťahovať trápnosti s grckaním je čo?
@marianini17 Ja som ťa neurazila iba som skonštatovala možnosť že si nudiaca sa pubertiačka.Profil máš zriadený iba teraz v auguste v podstate vystupuješ anonymne a potom sa čuduješ .
@marianini17 Napísala si autorke že je "chorá hlava"to mi nepripadá úplne normálne.

Mrzí ma tvoj agresívny ton v posledných reakciách. Keď sa ohanas právnickými pouckami, tak výživné určené otcovi, resp. povinnosť platiť stále trvá. Nebolo ju treba určovať znovu. Akurát zvýšenie si už musis žiadať sama. Píšeš, že s mamou problém nie je, skôr s otcom. Žiadaj, čo mu určil súd, ak je to málo, žiadaj viac. Musíš to vydokladovať. Hotovo. Podaniu na súd by ale mal predchádzať konštruktívny rozhovor s oboma rodičmi. A ten zjavne neprebehlo. BTW plat nás 1000 nie je žiadne terno, kým to nie je aspoň 1700 netto.