Riskovali by ste všetko pre veľkú životnú zmenu?
Ahojte, chcela by som sa vás spýtať na názor. Predstavte si, že príde príležitosť, ktorá môže zmeniť celý váš život – ale zároveň by to znamenalo riskovať polku toho, čo ste doteraz budovali. Urobili by ste ten krok? Vsadili by ste všetko na jednu kartu a dali tomu šancu, alebo by ste radšej išli cestou istoty a menších krôčikov? Budem rada za vaše pohľady, možno aj skúsenosti, ak ste už niečo podobné riešili.
Look, if you had one shot, or one opportunity. To seize everything you ever wanted, in one moment. Would you capture it, or just let it slip?
@anonym_autor musíš byť konkrétna, iné je opustiť deti, manžela a ísť s niekym bohatým, krásnym na Maledivy, kde má bude každý obskakovať a nebude mi chýbať rodina (to by som nedokázala)...
Ale keby som mala predať dom, ktorý som splacala 20 rokov a ísť niekde inde, kde dokážem kúpiť niečo lepšie, budem mať lepšiu prácu, deti lepšiu budúcnosť, ale nebudem mať už blízko mamu, brata...kamaratov... Tak áno, išla by som.
vo veľa veciach áno. len v prípade peňazí som opatrná.
veľa závisí od povahy.
Nie, za tie nervy mi to nestojí, mám rada istotu
opustiť manžela a deti a ísť za kariérou do zahraničia nie
presťahovať sa komplet celá rodina do zahraničia, možno
Zalezi na tom aku zmenu. Napr odist do zahranicia s rodinou nie je problem, my sme sa medzi krajinami stahovali x-krat aj ked to balenie je stale tazsie- unava materialu a nervov … ale tak musis byt konkretnejsia … alebo chces vymenit muza stylu Pappi spolahliveho atd ale trochu nudneho za nevybureneho Adonisa? Tak to ti nikto neporadi 🤷♀️
V mojom prípade, matka samoživiteľka, s istou pracou az do dôchodku ak nespravím fatálnu chybu a spoľahlivým partnerom, nie nevadila. Ak by som z toho nič nemala tak áno vsadila
🤒 Hmm, záleží od toho, o čo ide. A, záleží od toho akú máš povahu. Ak si smelý dobrodruh, tešiaci sa na nové príležitosti, si schopná odvážne riskovať, choď do toho. Ak si skôr konzervatívna, máš rada istotu, nemeň a možno sa postupne cestou istoty a menších krôčikov dostaneš k takému istému výsledku, len to bude trvať dlhšie. Počúvaj vnútorný hlas, intuíciu, skúmaj čo cítiš. Daj si na papier dva stĺpce - do jedného vpíš PRE, do druhého PROTI. Čo preváži to nasleduj. Skús : večer pred spaním intenzívne mysli na to čo riešiš. Polož si otázku. Spi. Ráno keď otvoríš oči sleduj myšlienky, čo ti naskočí ako prvé v súvislosti s touto otázkou ? Možno odpoveď...
@anonym_autor podla toho aka zmena.. teraz som "zariskovala" a vyhodila som peniaze na dovolenku, lebo nechcem opakovat chybu odkladania a odriekania si,
posledne roky vidim ze najlepsie robim, ked si doprajem,ale riskujem ze mozno budem uz coskoro potrebovat viac penazi nez dufam, na jeden velky vydavok, ktory bude dobry dlhodobo pre moje zdravie mozno.... Co uz , snad to vyjde....ale to nie su uplne zivotne zmeny len take vahanie s vacsimi kupami a s tym nakolko mi zalezi na tom co kupujem...
Take drobnosti, ze som skakala z lietadla s padakom, aj z mosta na lane, to bolo fajn, ale tak to je taky kratky risk... clovek moze, nuz, zomriet, alebo prezit...
Ale inak... akoze ci by som riskovala napr odstahovat sa za uuuzasnou pracou do Australie s tym ze necham vsetko tu tak...musela by som si naskor robit velmi velky a dokladny zoznam zaporov a kladov. a asi by som sa bala, ak by tam ozaj bolo riziko, ze mi to vlastne ani nevyjde
a budem tam bezdomovkyna alebo co :(
... viackrat v zivote som sice zila a pracovala v zahranici ale neurobila som riskantny krok ze zostat tam. Alebo ze vydat sa za muza, s ktorym som chodila,
a to bolo spravne, ze sme sa nevzali - lebo aj ked som bola velmi zamilovana, videla som ja aj on, ze sme prilis mladi a v chaose, ziadna poriadna dlhodoba praca ani byvanie....
Velka zmena bola asi hlavne vtedy, ked som sa rozhodla uz nikdy viac nehovorit s agresivnym nasilnym clenom rodiny. ani neist do jeho blizkosti.
Ale to ani nebol risk podla mna. skvele rozhodnutie, preslo 15 rokov a nelutujem. bola to zasadna zmena. ale super.
Asi velku extremnu zmenu malokedy riskujem, bojim sa, idem radsej pomalickym tempom. mala som aj "iba" operacie,
ktore sa mi zdali obrovske riziko, a bala som sa, hoci doktorka odporucala. aj operacia je risk a moze znicit zivot...
Kým sme boli bez detí, tak áno, urobili sme to. Spolu ako manželia. S deťmi už riskujem o dosť menej.
Ak ide o milenca, ešte počkaj, možno ťa to prejde 🤣
@anonym_autor veľmi záleží od toho aká si osobnosť, či máš rada istoty a nerád vychádzas zo svojej komfortnej zóny alebo rád riskujes. Od toho co môžeš stratiť, či máš rodinu...
Napíš konkretnejšie
@anonym_autor záleží o čo ide o prácu, sťahovanie, chlapa? Ja mám rada istotu, takže málokedy riskujem
Nie, určite nie.
@anonym_autor zalezi, co.
Ak dobry podnikatelsky napad, a nie len pokus o ojebabranie vsetkych zucastnenych, ale seriozna prilezitost, dobri partneri, tak ano, riskovala by som.
Ak je to novy chlap, co ta namotava ako vam bude sveta zit, tak nie.
Ak je to investicna prilezitost, a vidinou rychleho zisku, tak nie.
Ak je to karierna moznost, tak ano.
Nepises co to je, tak ti tazko radit.
Zavisi podla toho co. Moj najväčší risk - podat ziadost o rozvod (zvažovala som ho viac ako rok - podvadzal, klamal, kradol - nemali sme nastastie deti), odist od mojej rodiny, z mojho bytu, dat vypoved v praci a ist na opacnu stranu krajiny za novou perspektivou (praca, partner). Lutujem len jedno a to, ze som to nespravila skor a psychicky sa tyrala.
Ak.chce od teba niekto tvoje peniaze tak urcite nerob "velku zivotnu zmenu".

ak si sama tak bez váhania, ak už máš rodinu tak cestou istoty