icon

Robí toho môj muž dosť?

13. jan 2023

Minule som sa tak sťažovala kamarátke že by som chcela aby môj muž trochu viac doma pracoval. A ona mi na to povedala že mám byť rada. Máme to podelené tak že ja umývam riad a on odkladá, ale niekedy odložím aj ja, ja periem on vešia ja potom žehlím a skladám, on utrie prach, vyleští zrkadlá a povysava a ja umývam podlahy a kúpeľňu. Ďalšie nevymenovane veci ako okna, veľké upratovanie skriniek, špajze atď robím ja. Ono takto napísané sa to nezdá, ale tie moje úkony su väčšinou časovo náročnejšie keď sa nad tým tak zamyslite a do všetkého ho treba tlačiť musím mu rázne hovoriť čo kedy má urobiť aj niekoľko krát za deň aby sa rozhýbal. Myslite že ja som tá zlá zlá ženská, alebo mám oprávnene pocit že toho robí malo? Varenie máme podelené na polovicu, ale aj tak to robím častejšie ja.

filipka250
14. jan 2023

@viestta uznávam, ze som pouzila velmi velmi nevhodne slovo - vazit si.
Vlastne som len chcela uplne jednoducho povedat, ze jej chlap podla mna robi dost.

filipka250
14. jan 2023

@zmrzlinka2021 uz som to pisala......zle (velmi zle) som sa vyjadrila. Pouzila som nevhodne slova.

filipka250
14. jan 2023

@autorka teraz to po sebe citam. Ospravedlnujem sa ti za utocny komentar. Popravde ani neviem, preco som tak reagovala.
Na jednej strane si myslim, ze tvoj muz robi vcelku dost, na druhej, ked to nevyhovuje tebe, tak nie. To je podstatne, aby vam to vyhovovalo obom.
Nie som zastanca toho, ze ma zena tahat celu domacnost sama, aj ked to z mojho komentu tak vyznelo.

malasandrika
14. jan 2023

Autorka nahlas som sa zasmiala, mi to pripomenulo moje okolie, keď sa dozvedeli, že som manželovi nechala na starosti doma 6 mesačné dieťa a išla ku kaderníčke 😅 aká som sebecká 🫠 no hold spoločnosti bude ešte dlho dlhoo trvať kým sa zobudí, ale podľa niektorých komentárov to bude ešte nejaké to storočie trvať.

janewithane
14. jan 2023

Pocuj autorka este mi napadol taky tip, my sme este bezdetni takze mame luxus casu a vela veci proste riesime spolu. Spolu varime, spratavame riad, umyvame okna, upratujeme, kym on vysava alebo nakupuje ja umyvam kupelne alebo davam prat. Raz sa muz chcel ist prejst, drvivu vacsinu ideme spolu, no ja som vahala ze je tu bordel chcela som upratat tak mu vravim ze mozme spolu rychlo upratat a stihneme aj prechadzku.

katarinamiskovova
14. jan 2023

Tak ja teda nechapem, ked mas takyto postoj k nemu, ze ho nepotrebujes, tak nechapem preco to riesis tu a nevyrozpravas si to s nim.... 🙈

galioska
14. jan 2023

chlap nema pomahat, chlap ma brat napr upratovanie v dome ako samozrejmost. Ziadne delenie ty to a ja to, ruky ma zdrave a snad sj mozog, nech maka.

gertrudaosem
14. jan 2023

Chudák chlap

majulino
14. jan 2023

Toľko nestojím pri dreze ani ja a to sme doma 5. Umyvas aj za susedu? 😅🤣🤣🤣

autor
14. jan 2023

@katarinamiskovova ja som sa len pýtala či si myslíte či toho robí dosť lebo nemám ten pocit. Ale začali tu preteky o to, ktorá svojmu chlapovi lepšie ofukuje vajcia. To že svojho muža nepotrebujem mi príde správne a žiadna žena by nemala byť od muža tak závislá aby si povedala niekedy v živote že potrebujem ťa.

mirkava
14. jan 2023

Ofukuje vajcia..... top..... 😁😁😁🤣🤣🤣

gertrudaosem
14. jan 2023

Možno ta putka bude odpadavat že je na všetko sama, ale on bude šťastnejší. A za ďalšie. Na robotu ešte nikto neumrel. Tipujem aj práčku opravujete on rozoberie ty opravis a on poskladá naspäť.

autor
14. jan 2023

@majulino nechápem čo stále rieši len ten riad. Tak veľa sa pohybujem v kuchyni tak prirodzene je tam veľa riadu s ako už som spomenula, nemienim sa s tým drbat priebežne tri štyri krát za deň lebo mi to príde zbytočne, keď to môžem urobiť naraz.

gertrudaosem
14. jan 2023

Ver tomu, že ani tvoj muž nepotrebuje teba 😉
A za ďalšie už to tu niekto spomenul, inak napísal... Ale zjavne máte zvláštny vzťah a ty názory, zjavne s týmto chlapom nepočítas do budúcna a asi ani celkovo so žiadnym.

mirkava
14. jan 2023

Môj dnes vyložil umývačku a umyl podlahu s nervami samozrejme, lebo ze načo umývate každý týždeň 😁😁😁. Ja ma chorú ruku takže "biedacik" musí prlozit ruku k dielu 😊

autor
14. jan 2023

@gertrudaosem ja naozaj nerozumiem tomu prečo musíte všetko takto doslova brat ešte keď som milión krát napísala k, že toto delenie bol mužov nápad nakoľko sú to činnosti, ktoré mu v domácnosti robia menší problém. A k tej práčke. To by nerobil ani môj otec a ani môj starý otec a žiadny chlap z mojej rodiny ktorého poznám. Pokazí sa práčka ->kúpi sa nová. A to či bude šťastnejší keď mu vsetko urobím je mi uprimne jedno lebo na úkor môjho šťastia to určite nebude. A ano máš pravdu ani môj muž nepotrebuje mňa. Kedykoľvek sa môže zobrať a odísť. Ale myslím, že ľudia spolu tvoria pár za iným účelom ako len to, že muž si hľadá náhradnú mater a žena dárcu spermií.

viestta
14. jan 2023

Autorka, si si dala s tym umyvanim riadu. Ja sice neznasam plny drez, bud vsetko po pouziti strcim do umyvacky alebo umyvam priebezne, ale kazdy ma svoj system, taky ako mu vyhovuje, ale kazda sa chyta co tolko umyvas... 🙄
A ano, kazda zena ma byt natolko sebestacna aby neostala "stratena vo vesmire" ak by ostala sama. Nikto nevie co sa stane, moze sa chlap zbalit, moze sa mu nieco stat, moze to byt rozchod z iniciativy zeny, ale kazda zena sa ma vediet postarat sama o seba aj bez chlapa. Laska, partnerske spoluzitie su fajn veci, ktore zivot cloveka obohatia. Preto ludia neostavaju sami, tvoria pary, zakladaju rodiny. Ale kazdy jedinec by mal byt schopny prezit aj sam. Nielen financne ale aj citovo.

autor
14. jan 2023

@gertrudaosem a to že sa nejdem poskladať z toho že chlap priloží ruku k spoločnej domácnosti neznamená že s ním nepočítám do budúcnosti... To tu trapete dve na tri fakt len pre to aby ste si dokázali že si viete udržať chlapa tým, že sa o neho budete starať? Tak to potom neviem kto má zvláštny vzťah.

sasesoe
14. jan 2023

Ak chces spravidlivo /rovnako rozdelit pracu, tak si mente vase ulohy napr po tyzdni. Ze jeden tyzden Ty umyvas a on utiera a druhy naopak.

mirkava
14. jan 2023

Nerozculuj sa 😊 niektoré v rátame mňa závidia že máš muža co pomôže , ale ja doprajem a som rada ze existujú muži co pomôžu. 😉

viestta
14. jan 2023

@mirkava ako sme si vychovali, takych mame 😉 Keby si vedela, kolko taktiky, strategie, laskavych slov, nekonecneho, ale fakt nekonecneho chvalenia za sikovnost a aj vyhrazok to stalo, kym som svojho dovychovala aspon na to co teraz mam? Vies s akym "materialom" som zacinala? Cisty des a hruza. Lenze chcem som s nim prezit zvysok zivota, prezit atak aby sme si ten zivot spolocne uzili, takze v zaujme toho som ho chcela a musela zapojit aj do takych veci, o ktorych on ani netusil, ze sa robia. Ale vsetko sa da, len to lezie dost na nervy, to priznam bez mucenia. Uz dnes viem, ze za trpezlivost raz dostanem plny pocet bodov a nateraz som s vysledkom nasho spolocneho usilia o udrzatelne spoluzitie som celkom spokojna.

loginexistuje
14. jan 2023

u nas ja varim a to muz nevie, u nas napr muz rieis smeti vykladanie a nakladanie umyvacky (to robim ja len velmi velmi zriedkavo) vysava a umyva podlahy a stara sa o smeti robi vonkajsie prace kosi kosele do prace si zehli sam
vie dat do pracky ale to nemam rada ked robi plus mame susicku

ja si myslim ze nuz zije v domacnosti tak sa normalne podiela na fungovani domacnosti a to ze niektora musi doma robit vsetko nie je na chvalenie ale na hanbu

lussyita
14. jan 2023

Nehnevaj sa na mňa, čo budeš robiť, keď raz budete mať deti? Dievča, ty sa zblázniš.. ale tak ako ste si to zariadili, tak to máte...

autor
14. jan 2023

@lussyita keď raz budem mať deti moj muž bude vedieť, že je otec a to sa rovná rodič. Ale fakt neviem čo má táto diskusia spoločné a deťmi. Vy sa asi naozaj myslíte že nad ním stojím s hodinkami a stopujem mu koľko mu čo trvá aby sme to mali adekvátne? Pána boha veď trošku aj zapojte rozum. Fakt nie je nič zle chcieť po mužovi aby sa zapájal do domácnosti na ktorú mimochodom platí polovicu.

katarinamiskovova
14. jan 2023

Tomu rozumiem... ale no mne pri takych vyjadreniach chybaju city teda... jasne ze ustojite vsetko aj sama aj slobodnou matkou napr. Avsak mne pride ze hladate kopiu samej seba, mate ocakavania ze bude taky lebo aj vy ste taka...no proste kopiu sameho seba nenajdete a je to o tom co dokazete alebo nedokazete tolerovat..
.a tym teda nehovorim ze to musite tolerovat... ale

gertrudaosem
14. jan 2023

@caroline_ my sme napríklad tiež dvaja a dávam za týždeň 2 práčky - bledé a tmavé. Niekedy aj tretiu s inými vecami čo neperiem každý týždeň.

mnau123
14. jan 2023

@lussyita a jej chlap bude co raz robit az budu mat deti? Nepojde sa zblaznit ked bude dovtedy zvyknuty ze nemusi robit nic? Autorka bude potrebovat aby postrazil deti tak bude zrazu pod tlakom vybuchovat a volat jej kedy uz pride domov lebo sa nanho vsetko sype?

Tu vobec nejde o to ze by autorka domacnost sama nezvladla, ale preco by mala? Preco sa nemozu podielat obaja a zvysny volny cas venovat spolocnym alebo osobnym zalubam? Ci povinnostou kazdej zeny je mat hobby upratovanie?

mirkava
14. jan 2023

@viestta no ja si myslím že muž je obraz svojej mamičky. Môj pri mamičke akože nič u mňa to chce tiež. Keď sme sa brali mal 38 to už tak ľahko neprevychovas. Ale keď niekedy počúvam tie argumenty že prečo on nepomáha. 😁

casavina
14. jan 2023

Žasnem autorka nad tvojím vyjadrovaním 🤔😧
Nejde o to kto koľko robí, kto čo platí... ale z tvojho písania nejde žiadna láska, úcta, porozumenie... ďakujem Bohu a mojím svokrovcom za môjho muža 🙏

autor
14. jan 2023

@katarinamiskovova tak to sa vo mne veľmi mýlite. Ja nehľadám kópiu samej seba a myslím si že čo sa týka práce na vzťahu, tak som odviedla veľký kus roboty aby sme ustáli rôzne krízy a konečne sme v bode, že citime obaja harmoniu. To že viem triezvo zhodnotiť že sa zaobidem aj bez muža a že mi prídu tupé tie, ktoré si urobia decko keď sa nevedia ani samé o seba riadne postarať je jedna vec. Keby môj vzťah skončí, bola by som smutná a bolo by mi to ľúto. Ale môj život by neskončil a rozhodne by som si chlapa nechcela udržať tým že sa o neho budem starať. Kto sa bude starať o mňa? Myslím že vzťah je presne o tom, že ta starostlivosť prichádza z obidvoch strán. akurát ja nevnímam domáce práce ako starostlivosť o muža. Rada mu donesiem jedlo, urobím masáž či zahrám sexy divadielko v kostýme školáčky. A on sa o mňa stará obdobným spôsobom. To je pre mňa to, čo pre neho robím s radosťou a navzájom si to vážime. Ale domáce práce sú niečo, čo sa musí a musíme obaja. Obaja bývame obaja platíme, tak prečo by jeden nemal robiť?