Robí toho môj muž dosť?
Minule som sa tak sťažovala kamarátke že by som chcela aby môj muž trochu viac doma pracoval. A ona mi na to povedala že mám byť rada. Máme to podelené tak že ja umývam riad a on odkladá, ale niekedy odložím aj ja, ja periem on vešia ja potom žehlím a skladám, on utrie prach, vyleští zrkadlá a povysava a ja umývam podlahy a kúpeľňu. Ďalšie nevymenovane veci ako okna, veľké upratovanie skriniek, špajze atď robím ja. Ono takto napísané sa to nezdá, ale tie moje úkony su väčšinou časovo náročnejšie keď sa nad tým tak zamyslite a do všetkého ho treba tlačiť musím mu rázne hovoriť čo kedy má urobiť aj niekoľko krát za deň aby sa rozhýbal. Myslite že ja som tá zlá zlá ženská, alebo mám oprávnene pocit že toho robí malo? Varenie máme podelené na polovicu, ale aj tak to robím častejšie ja.
Škoda reči, len dodám ešte posledné... nerozumiem tebe ani ostatným, ktoré sa pýtajú na názor...a keď ho dostanú,tak napíšu že nič nevieme a vlastne všetko je len hypotéza...potom načo siahodlhé diskusie? Načo? Pekný deň 🙂
@casavina pýtala som sa na nazor čo si myslia o tom, koľko môj muž robí doma. Na psychoanalýzu mojej osoby či môjho vzťahu som sa nepýtala. A na to koľko kto umýva riad už vôbec nie 😂
Pisete ze mate harmoniu vo vztahu ale nemate...uz z uvodneho prpispevku citit podrazdenost ci nepochopenost...
V kazdom jednom komentari sa obhajujete coz je uplne vasa vec a je mi to jedno ale naco ste tu rozprudili diskusiu, ked chcete pocut len to,ze mate pravdu...vy nechcete iny nazor len taky isty ako mate vy...znevazujete tu ine zeny ktore su ineho nazoru, co to maju doma inak ci tie ktorym sa zivot vyvrbil uplne inak, ako by cakali dokonca pisete, ktore su ake tupe....
tuto diskusiu by ste mali viest doma so svojim partnerom a mozno ste aj viedli, ja neviem a zariadit si to tak, aby ste boli spokojna, lebo o to Vam predsa ide... lebo na jednej strane pisete ako si tu spravodlivost predstavujete a na druhej to vyzvieva tak, ze sa jej doma neviete domoct... este v pohode mi pridu komentare zienok ktore maju rovnaku predstavu o delbe domacich prac a doma tak aj funguju s partnermi ci detmi...lebo o.tom je partnersky zivot.... lebo bohuzial v zivote pridu aj necakane veci a partner bude musiet ustat vsetko co robite vy alebo naopak a o tom je sila vztahu... jeden druheho viete zastupit ( ked sa inak neda)
@mirkava moj bol cosi podobne, dokonca byvame so svokrou v jednej domacnosti. A napriek tomu som ho dokazala "prevychovat" az sa svokra cuduje. Ja mam z domu urcite standardy, u nas sa kazdy zucastnoval, tak isto sa aj u "mna" kazdy zucastnuje. Aj syn. Jednoduche argumenty stacili. Kym ja spravim toto, ty spravis tamto, ked bude hotove mame volno a mozme ist daco robit spolu. Alebo pockas kym skoncim ja, ale potom mozme ist akurat do prdele, lebo bude neskoro. Zober maleho von, ja si porobim, pridem za vami. Nebudete tu obidvaja cakat kym skoncim. Ked napises s malym ulohy kym pridem z roboty, mozme ist von vsetci spolu.
@katarinamiskovova v partnersve clovek nehlada vlastnu kopiu, ale niekoho s kym sa doplnane. Ten jing a jang. Kazdy iny ale rovnaki, spolu pasuju a vytvaraju harmonicky celok. Ak jeden z dvojice dokaze navarit tak druhy moze upratat. Ak jeden kosi zahradu, druhy moze vyplievat zahony.... Ale jing a jang nie je o tom, ze jeden vari, upratuje, perie.... a ten druhy trpezlivo caka, kym ten druhy skonci.
Pokial je žena zamestnaná rovnako ako aj muž, tak nevidím dôvod prečo by mal v domacnosti robiť menej ako žena veď je to ich spoločná domácnosť.
Nehovorím o prípade keď žena robí nechty a muž v bani. Niesme v 19 storočí že starať sa o domácnosť je ženská práca. Keď sú tu príspevky že muž nepohne ani prstom tak je tu 9/10 komentov že by ste s takým neboli a mala by si nájsť iného a keď je tu príspevok ze chlap pomáha v domacnosti tak ho lutujete chudacika a jeho žena je stihačka a on je chudák týraný chlap 🤣 klasika
Nechápem niektoré odpovede od žien..... akože sa má báť aby jej neušiel za inou preto, lebo chce od neho nejakú prácu v domácnosti? Nemajú deti, pracujú obaja tak nerozumiem prečo by mala všetko robiť len žena.....aj práčku zapnúť niekto musí.....to, či to máte spravodlivo rozdelené je na vás...napíšte si na papier koľko úloh máte vy a koľko on a podľa toho uvidíte....ťažko to posudzovať podľa času, ktorý pri týchto činnostiach strávite....možno ak by umýval riad on, urobí to rýchlejšie ale možno nie dôkladne....
Zvláštna diskusia teraz poďme polemizovať o tom, keď žena je doma skôr ako muž o 4 hodiny, alebo robi na smeny ma to spraviť či čakať na chlapa, lebo je to je úloha?To som mala čakať, kým chlap príde, aby spravil večeru, či zaniesol dieťa na krúžok či zapol práčku?vzťah a bývanie nie je účtovníctvo má dať dal...
TY periš a on vešia? Snáď práčka perie....ty len stlačíš gombík....Aby si sa od tej roboty nepretrhla👎
@tiezjedna niektoré si mužov rozmaznajú ofukuju im rite a potom sa sťažujú keď prídu deti a nevedia kde im hlava stojí. A keď vidím na ig niekedy ako sa ženy chvália a sú pyšne na mužov keď prebalia dieťa alebo ho vezmú na prechádzku 😂😂 len sa búcham po čele. Akože žena je stroj, ma stíhať všetko a chlapi sú len dildo s krvným obehom, bez starosti?
@mandarinka555 v pripade, ze by daval do pracky pradlo muz, tak som si ista, ze 99% muzov a minimalne 75% zien by to povazovalo za cinnost, ktora vyzaduje znacne odborne zrucnosti a priam nadludsky vykon. Ak to robi zena, tak je to zanedbatelna cinnost.
@mandarinka555 zas niekto vybral jednu vetu z toho celého? Poskladať pozehlit a dať do skrini na to je tiež gombík? A to nehovorím o Tom, že 90% prádla ide do sušičky čiže on sa tiež nepretrhne.
@luccija tak zasa keď si raz stanovíme, že on vysáva tak je jedno či to urobí dnes alebo zajtra keď ma na to čas. Keď ja mám napríklad umyť kúpeľňu tiež to nebudem robit v noci jen pre to že je špinavá ale počkam na deň voľna a vtedy to urobím. Samozrejme, že keď niečo potreba urobiť hneď, ani jeden nepolemizuje a proste to urobí. Ale drvivá väčšina domácich prác sa dá naplanovat.
@viestta by som inak chcela vidieť ženy ktoré tvrdia že pranie je len o stlačení gombíka, že aké majú nechutné biele prádlo. Lebo keď vidím ako niektoré chodia v zajdenych tričkách lebo nevedia triediť, je mi až nevolno. Nehovoriac o tom, že to prádlo niekedy namáčam do peroxidu aby zostalo biele, umyť prádelny kôš to môj muž snad ani nevie že sa robi. A tiež si asi niektoré myslia, že keď periem a muž nie je doma tak čakám kým mi prádlo v práčke zosmradne kým on príde.
tak ja napriklad pradlo netriedim. Co sa tyka bieleho oblecenia, tak mam len 1 tricko, 2 tielka, ktore nosim len v pripade, ze si dam korzet. Inak mam len spodnicky a tie nosim len raz za uhorsky rok, ktore sa navyse peru jedine v rukach. Cierne periem raz za 2 mesiace aj to len par ks. Inak davam prat vsetko spolu. Jedno co delim je oblecenie a spodna bielizen s uterakmi.
@aylinn Ja som jeden z tých posledných, ktorý ešte zažili povinnú vojenskú službu. Mne urobiť doma hocičo, nerobí žiadny problém. Aj robím doma hocičo, stačí ak vidím že treba vyprať,tak tie veci dám do práčky,a hotovo. Tak to je zo všetkými prácami doma. Nikdy sa kvôli tomuto sme sa nehádali. Ale dnešní chlapci,lebo sú len chlapci,nie muži, ktorý vyrástli na počítači,a nie v záhrade u babky, alebo na ihrisku,zbytočne čakať,aby svojej žene pomáhali. Škoda o tomto diskutovať.
Podľa toho ako píšeš tak mi to pripadá, že čakás, kým to vyberie🙂tak vlastne ty peries dokonale, lebo prádlo namacas do peroxidu no niekto iný možno naleje Vanish do práčky.Neviem zdá sa mi, že robíš vedu z varenia a domácnosti pri 2 osobach.
z tohto všetkého mi vyplýva otázka čo som tu počítala na 11 stranách a to je fakt, že väčšina chlapov je lenivcov a lemplov na uvodzovkách ženské roboty aj varenie a pritom jedia aj oni,dokonca niektoré sa ich tu aj zastávajú,že to ženy chcú vela od chlapov aby upratovali a varili.Ale aj ženy musia chodiť do roboty aj zároveň tieto
činnosti ešte doma po robote vykonávať..takže najlepšie je bývať so ženskou a je vystarané😀
@aylinn 😂😂😂 didlo s krvným obehom, hahaaaa, díky, som si poprskala počítač😂
Ono v mnohých je ešte zakorenené to praveké, že žena patrí ku sporáku a chlap je pán tvorstva a živiteľ. Najviac to omieľajú hlavne tí chlapi, ktorí domov donesú 500 euro a tvária sa akí sú bohovia. A nezabudnú mať nároky na domácnosť jak Maharadža a rozhodené nohy a úsmev od manželky každý deň k tomu😖
@bessie12 presne aj ja to tak robím..a nosím hlavne čiernu takže žiadny problém s bielymi vecami 😃
@pikachu999 bielu nemam velmi rada, lebo kazdy fliacik na tom vidno. Preto to nekupujem a nenosim pokial nemusim 😀
@luccija tvoj názor. Keď dávaš Vanish tak super, ja som skôr myslela také tie ženy čo majú biele tričko, ktoré biele bolo možno to prvé vypratie a potom už to bolo len zaprane. Nerobím vedu, len chcem aby sme o tu domácnosť pečovali obaja. Vieš, keby žijem sama tak to robím sama a nesťažujem sa. Lenze ide o to že sme tam proste dvaja. Obaja robíme bordel, špinime prádlo, jeme, chodíme na záchod a do sprchy a ja jednoducho nevidím jediný dôvod, prečo by ten chlap mal byť v domácich prácach vynechany.
@pikachu999 my síce bielu v osobnom živote nenosime veľa, ale obaja mame biele uniformy takže starostlivosť o biele prádlo je u nás na týždennej báze.
@aurora33 a značka ideál je, keď z tých peňazí žena nemá ani cent 💩
@rol76 S týmto si dovolím nesúhlasiť, nielen mladí chlapi majú problém podieľať sa na chode domácnosti. Poznám viacero prípadov kde sa chlap absolútne neunúva pohnúť prstom (mimo "chlapských" prác na dvore či záhrade) a pritom ide o 60, 50 či 40tnikov. Ich manželky chodia do práce a potom doma nastupujú do druhej, ale tých chlapov ani len nenapadne, že aj oni môžu pustiť práčku, povysávať či umyť podlahy. A problémov mladých chlapov nie sú počítače, ale ich výchova a to na čo sa pozerajú počas detstva a dospievania u svojich rodičov. Keď sa 15 rokov chlapec pozerá na to, ako otec príde domov z práce a maximálne vynesie smeti a matka varí, upratuje, učí sa s deťmi, atď. a ešte sa pritom tvári aká je spokojná, lebo to je jej "povinnosť", tak sa to na toho chlapca proste nalepí a začne to považovať za bežný štandard. A to ešte nehovorím o matkách, ktoré svojim synom nedovolia odniesť tanier od stola, ustlať si posteľ a pomaly im fúkajú a krájajú jedlo, lebo sú to chlapci.
@irusa asi tak👍
No to su ti absolútne najčarovnejší 😅😅

@casavina vieš, píšem si tu na fóre s cudziny ľuďmi. Ja neviem ako mám písať o mojom mužovi keď riešim nejakú pragmatickí záležitosť. Keby necítim lásku tak s tým robím asi niečo. A hlavne netušíš ako sa k nemu správam. To čo vy tu všetky píšete, to sú jedine vaše dedukcie, ktoré sú mi viac menej na smiech pretože nemáte ani šajnu. Do môjho vzťahu nevidí ani jedna z vás a môžem sa pochváliť ze prosperujeme. A to že by som za niekým neplakala keby ma opusti kvôli tomu že chcem aby upratoval, to je fakt. Našťastie to nie je prípad môjho muža takže sa tu bavíme v úplne hypotetickej rovine ktorá s realitou nemá nič spoločné. Ale chápem, že uvědomovanie si vlastnej hodnoty sa na tomto fóre nenosí.