Robí toho môj muž dosť?
Minule som sa tak sťažovala kamarátke že by som chcela aby môj muž trochu viac doma pracoval. A ona mi na to povedala že mám byť rada. Máme to podelené tak že ja umývam riad a on odkladá, ale niekedy odložím aj ja, ja periem on vešia ja potom žehlím a skladám, on utrie prach, vyleští zrkadlá a povysava a ja umývam podlahy a kúpeľňu. Ďalšie nevymenovane veci ako okna, veľké upratovanie skriniek, špajze atď robím ja. Ono takto napísané sa to nezdá, ale tie moje úkony su väčšinou časovo náročnejšie keď sa nad tým tak zamyslite a do všetkého ho treba tlačiť musím mu rázne hovoriť čo kedy má urobiť aj niekoľko krát za deň aby sa rozhýbal. Myslite že ja som tá zlá zlá ženská, alebo mám oprávnene pocit že toho robí malo? Varenie máme podelené na polovicu, ale aj tak to robím častejšie ja.
robi dost podla mna, pripadne si kupte umyvacku riadu a bude o robotu menej
Robi toho dost podla mna. Snazila by som sa udrzat to v tejto miere aspon. My ked sme zacali spolu byvat tak sme si rozdelili, ze vysavanie a prach bude robit on a vsetko ostatne ja. Po mesiaci som pochopila, ze prachu sa nechyti. Aj mi povedal, ze v tom nevidi zmysel a to sa vstrebe. Takze som zacala robit aj to. Vysavanie? Zo zaciatku kazdy tyzden raz. Potom raz za dva. Aktualne raz za dva mesiace🤷 takze za mna ak vydrzi tak ako doteraz, bude to super.
mimo témy...no sakramenský rozdiel je bývať v byte a bývať v dome....potom aj tá deľba práce je iná.... pokiaľ chlap býva v byte- tak nemá robotu okolo domu, tak jeho ,, povinnosťou je pomôcť v tom byte ,, síce niekedy fakt nechápem, čo toľko v tom 2-3 izbovom byte niekto upratuje .... my máme v dome 8 izieb, 2 kúpeľne, 2 wc, dom podpivničený, veľké schodisko, a 23 okien 😀, obrovskú záhradu a ,,letné sídlo,, na dvore, ktoré tiež potrebujeme upratovať - nakoľko ja v lete obývačku nepoužívam....
u nás v čr máme skvělý seriál-Taková normální rodinka. doporučuji ti ho shlédnout. i když je to ještě černobílý seriál, tak je tam hezky ukázaný a vysvětlený v názorných příkladech, jak funguje ženský a mužský svět, jak si navzájem dávají ženy a muži mezi sebou rady, jak s opačným pohlavím komunikovat. nap, jak má žena "donutit" svého manžela, aby ji něco koupil a opačně, jak už zkušenější ženáč radí svému švagrovi, jak se vyhnout domácím pracem. vtipně a hezky. a i když iuž má skoro 50let, tak je stále aktuální, protože mezi manželi je to stále stejné.
no autorka, tak si poriadne protirečíš. celý deň pracuješ, on je doma sám. ako môžete mať toľko riadu, že pri umývaní stráviš 45 minút? mám pocit, že poriadne zveličuješ. problémom nie je to, že on "málo" doma pomáha. problém si ty. výborne to vystihla
@anickabasnicka ale pochybujem, že ty pochopíš tento jej pravdivý sarkazmus....
@ness222 tak keď žena žije s takým neschopákom, že po umytí podlahy ti ostanú čierne nohy alebo ponožky, sama si je na vine... a viem, o čom píšem, od jedného takého exemplára som v minulosti odišla. tiež ho bolo treba do všetkého tlačiť, žiadať, prosiť... teraz mám muža, ktorý keď umyje podlahu, tak pomaly precíznejšie, než ja 🙂
a už tu bolo písané, že okná stačí 1, max 2x do roka, prach utieram, keď ho je vidieť, nebehám s handrou každý deň, to isté zmývanie podláh. keď sú na nich šmuhy a niečo prilepené. inak len vysávam. buď ja, alebo prebehne malý robotický. prádlo nežehlím, nažehlila som sa dosť ako dieťa, dievča, neskôr ako partnerka bývalého.... stačilo. kupujem oblečko, ktoré po vypratí nie je pokrčené a nežehlím. a vieš čo? mám čisto a je mi fajn 😀
😀
Čo koment, to perla. Ty hucis na muža, že máte centimeter prachu? Ja keď vidím, že máme centimeter prachu, utriem ho. Musim mu toto dat prečítať. Aj keď dnes mi doniesol kyticu kvetov, len tak. Takze verim, ze si moju prácu a obetu okolo domácnosti a dieťaťa váži. Huč do neho a nájde si tolerantnejsiu a šikovnejšiu ženu ako si ty. A tie, čo jej radíme umývačku, myslite, že by si nenašla niečo iné? Tu ide o jej postoj a nie mycku riadu.
co su toto vkuse za prispevky: moja kamaratka mi povedala... co si o tom myslite?
Fakt nepochopim tie komentare ...chlap je nieco viac??? Preco ma robit menej? Preco nemoze byt rozumna delba prace?
A to co ti povedala kamarátka a aj píšu niektoré ženy....
Niektoré sú presvedčené ze domácnosť a deti je iba ich povinnosťou a chlap je nejaký nadčlovek o ktorého sa treba starať a verne mu slúžiť...Lebo asi by mu odpadol penis pri umývaní riadu a to predsa nemôžu dopustiť.
Ako každého osobná vec, nech si otročia keď ich to baví. Ale niektoré hlášky su fakt top...
Ze chlap nemusí robiť doma nič lebo ON sa stará o auto... Akože aká starosť je o auto? Pár krát ročne ho ísť umyť ci zbehnúť do servisu? Fakt drina 😂😂😂 Alebo ze raz za 5 rokov navŕta poličku? Ved to je za 15 minút hotové, vŕtačka je primitivny nástroj...
No ty to budeš mať zaujímavé keď budeš mať deti. Alebo skôr muž s tebou 🙈😃
Keď to mám ja porovnať s chlapmi čo som kedy mala 😂 tak ten tvoj toho robí veľa 😂😂😂 no bohužiaľ , šťastie som na nich nikdy nemala, u kamarátok tak isto, ich chlapi doma nerobia absolútne nič , ale fakt že nič , ešte nie si na Tom tak zle
@lujza123 konecne rozumny nazor🙏 normalne co citam tak tu zeny pisu len ako treba chlapom okolo rite behat lebo si najdu inu?? To fakt moze niekto takto mysliet?
Ako okej, aj ja doma robim prakticky vsetko, ale neznamena to, ze sa nesnazim o zmenu alebo, ze to robim preto, ze on chudacik je dlhsie v praci.
Kúp si umývačku a na žehlenie sa vykašli.
Co sa týka toho, že je doma cez deň a nič neuvari, keď si ty 12 hodín v práci, ešte sa spýta, čo bude druhý deň jest, tak ak toto sa reálne stalo, je to pekne debilne správanie.
Porozprávala by som sa s ním o tom, ale inak neporadím, môj muž keď napr ostane na home office, ak má kľudnejší deň, tak operie, povesia, zbehne na drobný nákup, navari, ak treba, povysava, umyje dlazky a už aj také bolo, že presťahuje nábytok. Áno, občas mám slzu na krajicku, keď vidím, s čím opral utierku a ako povesil blúzku, ale potom si spomeniem na koňa a som vďačná, že to urobil. Neviem prečo niektori chlapi sú takí leniví. Chlap ma veľa energie, len ju musí aj chcieť použiť.
@aceris no u nás preto, že fyzický drie od 06-18-19,00 hod.... fyzický fakt fyzický, že má 42 rokov a už prestáva zdravie slúžiť, maká okolo domu, nakoľko sa snažíme všetko robiť svojpomocne, nemá problém zobrať zbíjačku, kalačku do ruky...nevie čo je to pc a mobil , ps - hry nehrá- lebo nemá na to čas... tak predsa nemôžem od neho chcieť aby mi ešte po príchode domov umýval riad, či žehlil prádlo ... proste to nejde...nemáme žiadne pôžičky, takže čo našetríme až z toho investujeme, takže pracovať musíme....ja mám ľahši prácu po fyzickej stránke, tak ho proste nezaťažujem s prácou v domácnosti, ktorú zvládnem aj sama.... a áno niekedy ho napadne umyť riad, či urobiť desiatu deťom...
Tu podľa mňa vôbec nejde o to, či spraví "dosť". Daj si otázku, že ak by všetko, čo ty chceš spravil, či by si bola spokojná žena. Ja tu vidím úplne iný problém, ako blbý prach a riad.
@lujza123 vieš aká starosť je o auto? Sadnúť do neho a odviezť ho mechanikovi a potom zavolať zene nech príde druhým po neho alebo zavolať taxík. Ja neviem či v iných domácnostiach chlapi tie auta opravujú sami a my sme tí vadni? 😂 Úprimne založila som túto diskusiu lebo v iných vidím tie komentáre silných a emancipovaných žien ktoré majú dokonalých manželov ktorí pomôžu a zrazu tie isté ženy píšu na mňa že som lenivá keď chcem nejakú spravodlivost? Úprimne je mi z nich do smiechu. Úplne z toho cítim zakomplexovane chudere ktoré si potrebujú dokázať že sú lepšie ako ja lebo niečo zvládajú popri tom ich muži si z nich spravili mater 2 ktorá sa im okrem dokonalej starostlivosti raz za čas otrci aby ich náhodou neopustil a neodišiel za "lepšou". A viete čo? Myslite že ja som debilna že sa neviem o domácnosť postarať sama? Ale načo by som to robila keď sme na ňu dvaja. Ak by ma môj muž opustil kvôli tomu že sa o neho nestarám ako postihnutého človeka čo si nevie sám ani urobiť jesť, tak by som mu aj s balením pomohla, nech ho mám co najrýchlejšie z krku.
@akvi ja som celkovo spokojná s mojím vzťahom a fakt jediná vec ktorá mi prekáža je to že sa nevie sám od seba zdvihnúť a niečo urobiť. A nie je riešenie ísť a urobiť si to sama. Sme tam predsa na to dvaja tak nebudem slúžka a radšej sa budem pozerať dva dni na neutrety prach než aby som išla a utrela ho.
autorka ja si skôr myslím, že všetko zaleží od situácie...každý to má inak..už len čo píšem príspevok vyššie - je rozdiel bývať v dome a je rozdiel bývať v byte..mať deti a byť bezdetní...a samozrejme aké máte priority..
Autorka, želám ti, aby si v živote neriešila nič horšieho, ako to, čo riešiš. U nás väčšinou upratujem ja, varím ja a môj muž robí iné. Stará sa o auto, opraví, vymení, keď sa niečo pokazí v byte, všetko je to o kompromisoch.
malo toho nerobi, niektori chlapi nerobia nic. Ja ta ale zase chapem, ze chces, aby ste sa o domacnost starali rovnako. Preco by vacsina prac mala byt na zene. Nechapem, ze si to zeny nechaju. Ja napriklad ani neviem varit, u nas to robi moj muz. A ked nejaky chlap v minulosti mal komentare, ze by som mu mala navarit, tak som sa na cely vztah radsej vykaslala. Ked sa niektore zeny citia stastne ked robia chlapom sluzky, nemusis byt taka aj ty. Chodime do prace, zarabame rovnako ako chlapi, tiez sa namakame. Tak preco by sme doma mali mat len my zeny dalsiu sluzbu
@deti95060810 my sme s muzom tiez len dvaja, vari sa vacsinou dva krat denne,neratam ranajky, a kazdy den ta hodina pri umyvani riadu padne, nezda sa to ale je ho velmi vela, len vcerajsia vecera dve panvice,dva hrnce,varenchy,noze,atd atd. Moja mama s priatelom nevaria,vecere vascinou suche a obed maju vzdy z restauracie, mozno ona ma dva taniere. Bezna domacnost kde sa pravidelne vari,ma urcite vuac ako si ty vymenovala,aj ked len pri 2 ludoch.
Moj nerobi ani polovicu z toho, co ten tvoj 🤔 chlap by sa samozrejme mal zapajat, ale to mate az tolko toho pratania ked ste samí dvaja? Keby nemame dvojrocne "tornado", tak mame popratane asi stale. Podla mna robi tvoj muz viac nez dost, ale to je vec nazoru, ja by mu skor z cinnosti ubrala. Mam skor taky nazor, ako tvoja kamaratka. Nemyslim to v zlom, len aby ti neusiel za inou 🤷♀️
Autorka - mozes skusit zoznam. U nas to chvilu fungovalo. Na chladnicku sme si vzdy dali rozpis uloh co ma kto spravit a kazdy vikend sa odskrtavalo. Bohuzial, detmi a inymi starostami to zakapalo😒
@irusa ja nikde nepíšem, že keby bývame v dome a je na ňom robota ktorú by som nedokázala zvládnuť s ním, že ho po umavnom dní pošlem leštit zrkadlá alebo žeu budem hádzať po dvanástke děti na krk celú noc. Ale sme v situácii akej sme, roboty veľa nemáme ani jeden a nevidím dôvod prečo by som mala byť len ja tá čo ťahá z veľkej časti domácnosť a prečo by to nemohlo byt pol na pol v každej situacii
suhlasim ze praca by mala byt rozdelena rovnomerne, aj ked tu vacsina zda sa je proti. mas toho viac. na druhej strane mate toho oproti vacsine ludi strasne malicko, tak by nemal byt problem sa normalne dohodnut. sadnite si, spiste si co sa robi, ako casto, ako dlho to trva a rozdelte. dajte si nejake pokuty za nesplnenie, idealne rovnake, alebo na niecom sa dohodnite. a uvidite ako to pojde. po mesiaci znova sedenie, a skuste to pripadne pomenit, ak to nevyhovuje. vsetko v pokojnej a pozitivnej atmosfere.
Pýtala si sa niekedy muža či je vo vzťahu s Tebou šťastný? Osobne v Tom dlhú trvácnosť nevidím, prečo by si nenašiel časom inú, kde to bude mať ľahšie. Hlavne ak mu toto nevyhovuje.
No tak tie prace čo si rozpísal,že ti pomáha,to si všetko stíham sama robiť a to bývam na dome.Stiham aj kolo domu.To si hentake ženské práce nevieš stíhať sama?Ako chceš potom všetko stíhať, keď prídu deti.Nikdy by som môjho chlapa nenutila žehliť, alebo umývať dlážku. Riady sám po sebe umyje,sem tam aj po mne,keď mám niečo iné rozrobené. V práci sa dosť nadie a doma si zas robí iné chlapsky roboty.
Prídeš mi skôr ako dirigujuca žienka

Komunikujte