icon

Robí toho môj muž dosť?

13. jan 2023

Minule som sa tak sťažovala kamarátke že by som chcela aby môj muž trochu viac doma pracoval. A ona mi na to povedala že mám byť rada. Máme to podelené tak že ja umývam riad a on odkladá, ale niekedy odložím aj ja, ja periem on vešia ja potom žehlím a skladám, on utrie prach, vyleští zrkadlá a povysava a ja umývam podlahy a kúpeľňu. Ďalšie nevymenovane veci ako okna, veľké upratovanie skriniek, špajze atď robím ja. Ono takto napísané sa to nezdá, ale tie moje úkony su väčšinou časovo náročnejšie keď sa nad tým tak zamyslite a do všetkého ho treba tlačiť musím mu rázne hovoriť čo kedy má urobiť aj niekoľko krát za deň aby sa rozhýbal. Myslite že ja som tá zlá zlá ženská, alebo mám oprávnene pocit že toho robí malo? Varenie máme podelené na polovicu, ale aj tak to robím častejšie ja.

babulkomale
13. jan 2023

@anickabasnicka ten serialik je absolutne dokonaly a uzasny, casto si ho pozriem 👍👍👍

aurora33
13. jan 2023

Podla mňa robíte obaja nič moc. Proste klasika. Také veci nad ktorými sa ani ja nezamýšľam 😀

lujza123
Autor odpoveď zmazal
autor
13. jan 2023

@viestta Ako tak čítam túto diskusiu, ďalšia generácia nebude moc popredu teda :D ešte samozrejme nezabudnime na to že ich budúce nevesty keď to budú chcieť mať spravodlivo doma tak budú lenive ako my dve napríklad. Ja som s mojím spokojná a časom som si aj tento aspekt vzťahu urobila k obrazu svojmu a keď by sa mu náhodou nepáčilo, nie som jediná žena na světě tak ti môže skúsiť o dům dál. Možno u niektorej z hore komentujících by tak uspel, že by ani do práce nemusel chodiť :D

autor
13. jan 2023

@aurora33 a čo máme robiť viac v byte? Šúchať zem 10 krát do týždňa aby sa povedalo že niečo robím? Prepáč ale voľný čas radšej budem tráviť lepšie.

nely1704
13. jan 2023

Som v šoku 🙄 môj nerobí ani z polovice toho , čo tvoj. A to nie sme bezdetni..a vôbec mi to nevadí....robím to s radosťou .

babulkomale
13. jan 2023

@tiezjedna ale asi to nepise na fora a nechvasta sa.

viestta
13. jan 2023

Autorka, toto je klasicka diskusia ako v tom starom otrepanom vtipe:
Stretnu sa Mara a Hana. Hana sa Mary pyta: Ako sa ma tvoja Marka? Joj vyborne sa dievca vydalo. Ten jej sa o vsetko postara, nakupi, uprace, navari, o deti sa postata, Marka si chodi po nakupoch, na nectiky, ku kadernicke. Joj velmi dobre sa vydala.
A co Janko? Joj, moj Janicko si taku lenivu lemru zobral, musi nakupovat, upratovat, varit, o deti sa starat a ta moja nevesta sa len po nakupoch vlaci, na nechtiky, ku kadernicke..

danielinaa
13. jan 2023

Toto je pre mňa silné kafe, správaš sa k nemu ako k malemu decku a nie k partnerovi. Čudujem sa ze je ešte s tebou, asi ta musí veľmi milovať alebo je to typ.chlapa, kde má dáš tam budem, zdravý vyrovnaný jedinec by toto nikdy netoleroval. Tu nejde o pomoc v domácnosti, to treba, ale to ako sa správaš, prepáč, pre mňa si psychopatka.

rubinka
13. jan 2023

45 minút umývanie riadu za 2 ľudí? Nás je 7 a umývam Max 15-20 minút aj s utretim aj odložením všetko dokopy.

autor
13. jan 2023

@nely1704 tak nie každemu robí radosť upratovanie. Ja to beriem ako povinnosť ktorá sa musí a tým to pre mňa hasne. To isté s varením. Najradšej by som si najala na všetko ľudí a ja len pracovala, ale to musím ešte pár rokov počkať kým sa na moju vysnívanú pozíciu dostanem

autor
13. jan 2023

@rubinka tak ja neviem, či vy doma aj jedavate alebo čo, ale aj včera sme náhodou boli obaja doma, tak raňajky obed potom varenie, popri varení som si ešte urobila koláč do zásoby a na dnes do práce desiatu, taniere z večere poháre káva čaj voda. To nie sú len tie nádoby v ktorých to jem, ale hrnce za minulého obeda, všetky možné pomôcky, odšťavňovač. Umývačku mať nemôžeme ale keď sme ju v starom byte mali, tak išla koľko krát aj dva krát do dňa

aurora33
13. jan 2023

Pisem niekde že máš robiť viac? Napísala som len že tie veci čo si napísala ani nestoja za zmienku.

autor
13. jan 2023

@aurora33 ale to neznamená že to budem všetko robiť ja predsa nie? Raz máme spoločnú domácnosť tak ju máme a nebudem robiť všetko len pre to, že sú to činnosti jednoduché a nestoja ani za zmienku.

nikaeli
13. jan 2023

Mne to spravodlivé delenie príde celkom komické, prepáč. Až som sa musela zamyslieť, ako to máme my, a teda 🤪 práve som pustila práčku - biele prádlo dávame hneď do práčky, tmavé do koša. Vešať budem ja, aj skladať, aj žehliť. Sušičku nemáme. Raz varím ja, raz on - podľa chuti, do umývačky dávame priebežne, ak je niečo v dreze, umýva sa priebežne (nie je tam riad z celého dňa). Okná umývam ja. Raz vysávam ja, raz on.. Na nákupy chodieva on priamo z práce, ja vyberám drobca z MŠ, on ho ráno vodí.. Neporovnávam, kto robí viac. Včera som napr. zaľahla o piatej s teplotou. Postaral sa o deti, bol nakúpiť, skočil mi do lekárne, urobil večeru, okúpal a uložil deti a ešte ma chodil kontrolovať, či mi je už lepšie. A neočakáva, že si to nabudúce "odrobím", lebo on včera všetko a ja nič 😉 my tomu hovoríme "každý chvíľku ťahá pílku". Myslím, že to riešiš preto, že teba to nebaví. Ja sa nad tým nezamýšľam. Treba, urobím.

rubinka
13. jan 2023

Robiš si srandu? Nevies si predstaviť koľko riadu je od 7 ľudí 🤣 hlavne po nedeľnom obede. A nie nemám umývačku mne by naloženie a vyloženie trvalo viac než si to urobiť sama. Som zvyknutá robiť veci rýchlo. Za 45 minút musí človek upratať celý byt nieto umyť riad pri dvoch. Samozrejme že ten riad ma nečaká od rána do večera zakaždým keď dojeme tak umyjem a mám prázdny dres a čistu kuchyňu na to som Monk v neporiadku nesadnem za stôl 😜 je to ale rýchly proces aj keď peciem či varím vo viacerých hrncoch plus panvice atď...

Tajomstvo tkvie v upratani skor než sa jedlo dovari či dopecie koláč.

autor
13. jan 2023

@rubinka no a já to zas robím všetko naraz lebo mi to tak vyhovuje. Umývanie riadu nenávidím a keby to mám robiť viac krát denne tak by som mala pocit že to robím neustále. A pár veci na linke mi tlak nedvíha. Ale zasa ja to mám tak, že večer aj varím na druhý den, chystám jedlo atď. Takže v podstate v príbehu dňa tam toho zas tak veľa nie je

autor
13. jan 2023

@rubinka a ver mi, umývačka to urobí rýchlejšie lepšie a ešte aj ušetris koľko. Ach aká by som bola šťastná keby ju mám kde dať

bessie12
13. jan 2023

riad po 2 osobach mam umyty do 10 minut. Mame aj umyvacku, ale ja ju nepouzivam.

rubinka
13. jan 2023

Mam ju a nepoužívam 😁 aj také prípady sú. Ja chcem mať všetko hneď a zaraz. Ale na robotický vysávač nedám dopustiť. 😄

aurora33
13. jan 2023

To máš pravdu, ale neviem ako teda budete pokračovať vo vzťahu ak budete mať deti, lebo pri deťoch je milión takých úkonov ktoré ani nestoja za zmienku.

pikachu999
13. jan 2023

Ja si myslím že to máte fajn ako to je..chlapi si myslia že nemusia nič, my to tak máme doma tiež že niečo robím ja niečo partner , nikomu nemienim robiť slúžku

pikachu999
13. jan 2023

A ak máš problém s upratovaním tak si to uľahči.. umývačka, robotický vysávač, sušička

autor
13. jan 2023

@aurora33 keďže sa snažíme o dieťa tak sme sa bavili aj o tomto. Sľúbil, že bude pomáhať a že pôjde časom aj na RD tak dúfam že to aj splní. A ako tu niekto hore napísal že či aj ocr budeme mať fifty fifty tak ano, nevidím nic zle na tom že by ak muž bol niekedy na ocr. Samozrejme ak to jednému z nás bude nějak moc zasahovat do prémii tak sa to dohodne ináč. Ja nechápem čo tu všetci zo mňa robíte psychopatku len pre to že sme sa na niečom dohodli nemyslim teraz teba konkrétne

luckabj82
13. jan 2023

Kúp si umývačku,45 minút čo umyvas??? Keď ste obaja v práci 😱

autor
13. jan 2023

@luckabj82 do práce si chystáme jedlo a nie sme v práci každý boží deň pre boha.

aurora33
13. jan 2023

Samozrejme aj my to tak mame. Manžel nemá problém byt s deťmi doma. Plus našťastie my sme si nemuseli nikdy deliť domáce prace. Jedine čo on nerobí je umývanie okien a ja nikdy nenosím záhradu. Auto ma tiež na starosti on. Tak drzim palce nech to máte tak aby vám to vyhovovalo obom. A je dobre že mu to hovoríš. Niektoré ženy su ticho s všetko upracú kým princ leží na gauči. A toto nie je riešenie.

autor
13. jan 2023

@aurora33 ja mu radšej poviem, aj dva krát odmietam ho naučiť tomu že to urobím ja. A fakt si nemyslím že má kvôli tomu opustí alebo že som kvôli tomu psychopatka. Pevné verím, že príchodom deti sa nič nezmení

liz_lemon
13. jan 2023

@caroline_ triedenie, danie do pracky a dat prasok a nasledne vylozenie, je nejaka praca? trva to max par min, a este ked su len 2, ako v tomto pripade, to je uplne absurdne, co si napisala

mnau123
13. jan 2023

@felicitab uplne suhlasim. Nerozumiem tym komentarom, ze si autorka nema ani robit dieta lebo ho nezvladne alebo ze jej chlap utecie za inou.

Takze zena sa ma o chlapa starat ako o dieta inak utecie za inou? A co robi chlap aby mu neutiekla zena za inym?

Chlap nie je chlapom ked sa tiez podiela na udrziavani domacnosti? Ma len prist z prace, dostat veceru a vylozit si nohy na stol? Vtedy dokazuje svoju muznost?

Pokial obaja pracuju a partner nema dalsie povinnosti nevidim dovod preco by sa o domacnost nemali starat obaja. Ci muzovi staci prist len z prace domov a zena ma doma este vsetko tahat? Zena nema narok na svoj cas a svoje zaujmy? A tu vobec nejde o to ze maju "len" byt a zvladla by to aj sama. Urcite zvladla, ale preco by mala. Chlap si nato len zvykne a ked tych povinnosti v buducnosti pribudne este len potom by doma nastali hadky.

A este ma pobavil komentar ze ked z neho spravi moc sebestacneho muza tak odide a najde si inu. Sebestacny muz nepotrebuje za zenu putku domacu, takze nema dovod utekat. Ci s vami su muzi len kvoli tomu ze im upracete a navarite?