icon

Rodičia k nám chodia stále na návštevu

majka4555
20. máj 2020

Ahojte idem sa poradit, mame postavene vedla rodicovskeho domu...dvor nie je spolocny iba prijazdova cesta..ide o to, ze takmer kazdy den mi tu rodicia klopu na dvere, raz, ze nieco doniesli, raz, ze nieco potrebuju, inokedy, ze chcu len maleho vidiet a takto to ide den co den a niekedy aj viackrat do dna...ja som rada, ze pridu, ale toto mi pride ako zasahovanie do sukromia..nemam priestor samostatne vychovavat dieta a ziadne sukromie..a to nehovorim, ze navstevy su typu ako stale robim nieco zle, hovoria co mam robit, upozornuju ma pred malym, maly zaplace, tak oco hned co robim zle, no celkovo ako keby som neschopna...uz sme sa o tom bavili nejedenkrat ze sa budeme navstevovat ked sa bude dat vsetkym a vyhovovat to...ale vzdy to skonci tym, ze sa na to urazia a su nahnevani a potom sa casom ako keby nato "zabudne"a zas dookola to iste..ako by ste reagovali vy, co by ste robili? Alebo je to podla Vas v poriadku? Dakujem za kazdu radu

Strana
z2
erickatt
20. máj 2020

@majka4555 začni chodiť ty k nim. Predbehli ich sadni si u nich a začni mudrovat. Mami ta šálka je zle umyta. To ako krajas?? Robí sa to takto. Prečo máš neysavane?? . Smrdí ti tu niečo. Ráno o 7 . Dojdi sa najesť. Ako hnusná šunka to kde preboha kupuješ. Večer cez správy a ,,otravuj". Zas. Zlý prášok na pranie máš. Napravuj záclony. Úprav po nej obrus.. pochopia

vilma7
21. máj 2020

Ahoj žienka, presne tohoto sa bojím aj ja, pozemok je vedľa svokrovcov a som presvedčená, že u nás by to nebolo ináč, lepšie povedané by bol manžel asi stále u rodičov aj s deťmi a ja sedela doma sama na zadku a "prišla" o rodinu a súkromie. A toto ma brzdí od stavania pri nich. Sú na dôchodku, času majú viac než dosť a nerada by som tak prežiť zvyšok života, mať ich vkuse na očiach.
A čo poradiť tebe? Ťažko povedať, ale asi ozaj im určiť, kedy majú chodiť.
A musia sa toho držať, ináč neotvoríš. Ale je to hrozné keď sa človek musí zatvárať vo vlastnom, nevytiahnuť päty na dvor, len aby ťa nik nevidel, hneď nebol u teba. Sa čudujem že ich to baví aj denno denne, asi sú už tiež dôchodcovia, alebo?

majka4555
autor
21. máj 2020

@vilma7 ak sa Ti da, tak si dobre porozmyslaj, ze ci naozaj chces postavit vedla a ber aj v uvahu to ako si rozumiete, neviem ci mas deti, ale ak budes raz mat, tak aj to zohrava tiez velmi velku ulohu v tomto..ja som tu stavala za hlupa, myslela som, ze to bude ine, ze budem mat sukromie a svoj priestor...manzel ma presviedcal, ze to nebude take...no len kto zazil, vie o com hovorim..clovek nechce byt za zle s vlastnou rodinou a o to horsie sa to hovori vlastnym rodicom a smutne, ze to nechapu...je to take si medzi dvoma murmi kde je manzel, deti a rodicia..teraz by som uz tak neurobila, lebo stale tvrdim najlepsie je kazdemu samemu ci mladym ci starym..toto je podstate tak ako keby som sa neodstahovala..takze velmi dobre si to premysli a nedaj na slova...ono sa to vzdy zmeni casom vzdy...

vilma7
21. máj 2020

@majka4555 veru rozmýšľam, mám už 44 a čo už odžité, deti máme 2 malinké. U nás skôr manžel inklinuje stavať tam, s nimi žil do 39 r.a veľmi je na nich naviazaný.
My sme teraz v zahraničí, takže ich vidíme ca.2x ročne na 7-14 dní. Naše deti sú aj ich jediné vnúčatá, čo tiež nie je dobre, asi by na nich lipli...ach jo.
Pozemok je jeden vedľa ich domu, druhý za ich domom za malým potokom. Jediné 2 pozitíva by to malo, že obom deťom ostanú domy (otázne či o ne budú mať vôbec záujem) a druhá zas, vidina mať vlastný vysnený dom. Ale to je asi tak všetko. V obci nie je ani škola, škôlka, biedne predražené potraviny.

daganov
21. máj 2020

@vilma7 nie, nie a ešte raz nie

majka4555
autor
21. máj 2020

@vilma7 no to chapem, ale s odstupom casu by som do toho nesla..a ked pises, ze ste v zahranici a vidite sa velmi malo tak prespokladam, ze mate uz aj svoj system fungovania a teraz keby postavite vedla, tak budete to mat ako ja(alebo mozno nie 😊)..tiez som tomu neverila, lebo manzel mi to iste ze to bude dobre a to si ustrazime...no a vidis...cele zle..takze naozaj pouvazuj..ved keby si aj najdete nieco blizko ich rodneho bydliska tak to bude predsa len ine...nepojdu ti klopat s kazdou blbostou..ale vazne druhykrat by som do toho uz nesla..vedla nie

bea22196
21. máj 2020

Vycistit rodicom vysvetlit ..ja som tak skusala milo neslo zvysila som hlas ptm aj zo svokrovcamy som spravila poriadky zamkynala branu a bol klud

elenatomasova
22. máj 2020

@bea22196 super si to vyriešila!Sa ti to vráti!

bea22196
22. máj 2020

@elenatomasova nevrati bavime sa normalne a vedia co mozu a co nie ...nikoho to nepoznacilo ..zamykat nemusi vzdy dopredu zavolaju ci mame cas ci mozu prist 🙂

dooscoby
12. sep 2025

Ahojte. Nechcete sa mi zakladat inu diskusiu tak sa im popytat tu ako slusne mame vysvetlit, ze nemusi chodit ku nam kazdy pracovny den. Ano je rozvedena, ano je sama lebo ma mamu v DSS, ja som jedinacik, ale normalne sa vo svojom byte uz zle citim, ked zacnem upratovat hned mi je za zadkom, treba jej kavu nachystat, samozrejme je mi blbe jej nedat najest, ale ja pracujem aj z domu a normalne uvazujem zacat chodit denno denne do prace. Medzitym vola ci nema nieco nakupit, alebo zavola vecer ako bolo v praci, ci sme doma. Ked sa moc nudi umyje riad alebo uprace co je umyte, samozrejme inaksie ako som zvyknuta, predvcerom vylozila susicku a pradlo mi nakopkovala na postel. Ona rano ide do prace, potom sem na 2,3 hodiny kym pojde za jej mamou kam chodi denne. Ano vyvenci psa, ale to mozem aj ja pocas obeda alebo deti. Ako raz zacas je to pomoc, ale toto mi uz zasahuje do sukromia, kedze aj tak este vecer napise sms alebo zavola. Aspon vikendy uz 3-4 krat denne nevola a ked ju zoberiem na chalupu tak sme fakt spolu denno denne co uz mi pride cez, kedze sme 2 dospele osoby a ja mam rodinu. Normalne mam obavy co raz bude ak nebude sa tocit svet okolo jej mami. Som jej uz slusne navrhla nech sa prihlasi do dakeho denneho centra pre seniorov, najde si rovesnicky, moze s nimi chodit na vylety lebo takto sa len sem taha lebo doma sa nudi a je jej smutno. To uz si ju ku nam rovno mozem nastahovat a zasa nemame uplne taky super otvoreny vztah a vyslovene nepotrebujem denny kontat s nou. Aspon uz obmedzila to pusinkovanie a vynucovanie pozornosti pri prichode, odchode alebo len tak. Vyslovene som uz z nej nervna, frustrovana.

Strana
z2