icon

Rodičia ma kontrolujú v 23. rokoch

5. feb 2022

Ahojte. Mám 23 rokov o pol roka budem mat 24. Bývam s rodičmi. Neustále sa mi starajú do života. Začala som fajčiť. A oni mi nadávajú a dohovaraju. Ja viem ze to nie je dobré. Ale ja mam 23 rokov už som dospelá a môžem si robiť čo chcem. Samozrejme im prispievam na domácnosť. Pomáham v domácnosti. Upratujem. Mám 43 kíl. Rodicia ma kontrolujú ci jem a prikazuje mi aby som sa šla najesť. Viem ze som chudá ale nie je to tým ze by som mala anorexiu. Veľa pracujem. Mam fyzicky náročnú prácu. A mam dobré spaľovanie takže sa mi nedarí pribrať. Ale aj tak. Je tu niekto koho rodicia takto kontrolujú? Ja už nevládzem z nich.

ladycat2021
5. feb 2022

@katulienkax ved jej bolo poradene, aby sa odstahovala, ale nechce .. ja som vela krat prisla neskoro v noci a nic sa nestalo .. mama sa len spytala ako bolo .. Prisla som domov opita do nalady .. 😀 fajcenie ? fajcila som asi pol roka.. prestala som .. moja mama fajci, takze s tym problem nebol

sari24
5. feb 2022

Budem úprimná. Keby som mala len 43 kg tak sa do mňa stará aj moja mama. Vlastne ona sa stará a to mám 53 kg :D a stále vo finále viem, že mi chce dobre. Keby moja dcéra bola chudá tak tiež by som to nenechala len tak. Mne to nepríde ani ako kontrola ako skôr starosti a obavy o teba, lebo ťa majú radi. A to fajčenie? Ja to vytýkam mojej mame a to som dcéra, pretože dlhé roky chcem aby s tým sekla, lebo chcem, aby tu s nami bola čo najdlhšie.
Kontrola by bola keby si chodila von a nechceli ťa pustiť alebo by ti hovorili kedy máš byť doma.
Ak ti to ale vadí a hovoríš, že už si dospelá, tak sa tak správaj. Nájdi si zdieľaný byt a osamostatni sa.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
7lenka11
5. feb 2022

ja mam 31, zijem uz vyse 10 rokov mimo rodicov, z toho 9 rokov som financne nezavisla... a moja mamina ma stale tendenciu riesit veci okolo mna, prejavovat prehnanu starostlivost a bat sa, ci neprechladnem, ked jej poviem, ze vecer ideme von 😃 takze asi tak.. proste niektorym rodicom strasne dlho trva, kym pochopia, ze z ich dietata je plnohodnotny dospely clovek, ktory ma svoj zivot... u mojich rodicov je to mama, pre ktoru som stale male dieta, ktoremu treba pomahat, radit, starat sa o neho.. a zial, mali sme kvoli tomu uz mnozstvo konfliktov

autor
5. feb 2022

@marca12 ja tiež pred rodičmi nefajčím.

autor
5. feb 2022

@katulienkax keď prídem domov od kamaratiek. Idem maximálne potichu aby som nikoho nezobudila. Na chodbe nefajčím. Pred rodičmi vôbec nefajčím

bororka
5. feb 2022

@viestta ja ťa tak rada čítam. Toľko x vieš pekne a s nadhľadom podporiť 👌

f333
5. feb 2022

Slecna autorka, to,ako s a chovaju tvoji rodicia k tebe ma viac aspektov a dovodov.Jednym je mentalna vyspelost aj vzdelanostna uroven a sposob nazerania na zivot a zivotne hodnoty u rodicov a druhym je tvoja mentalna vyspelost.

Podla toho,ako a co pises usudzujem,ze tvoja mentalna uroven nezodpoveda tvojmu fyz.veku 23 rokov..Ale veku nejaketo pubertalneho dietata...A to rodicia asi vidia..A podla toho aj vzhladom na ich osobnost sa k tebe aj spravaju...
Dobry ,starostlivy rodic sa zaujima o zdravie svojich deti aj ked su dospele.. Ale akou formou to robi je tiez dane jeho osobnostnym profilom.
Napriklad mozu to povedat tak, ze sa zdas slabsej vyzivy... cize polopate chuda na svoju vysku....A namietnu ,ze asi sa stravujes neprimerane,ci mas nejake zdr.problemy a chcu vediet, co na to lekar,ci si bola na preventivke a pod.A ze to fajcenie ti k zdraviu neprida... A ty by si ako mentalne vyspela vedela,ze to hovoria preto,ze im na tebe zalezi..Aminimlne by si s anad tym zamyslela.
Ale pochopila by si ich namietky a rady?? Asi tazko vzhladom na tvoju mentalnu asi aj vzdelanostnu vyspelost..
No a to,kolko platis za ubytovanie a stavu rodicom.. no je to na uvazenie,ci dost... pretoze z tych penazi by si na reziu svojho zivota nemala ani nahodou .Zamysli sa nad tym tiez.
To ,ako to maju ine kamaratky metalne ,zrely clovek neriesil... Ale svoju situaciu..
To,ze nie ze pomahas,ale sa spolupodielas/to je spraavne pomenovanie/ na udrzbe a chode damacnosti kde zijes,je normalny standard .Ak to takto sama necitis, tak este mentalne nie si zrela na samostatny zivot ......Takze tebe treba este dozriet. Ale ak si myslis opak, , tak to dokaz sebe aj rodicom. Zi samostatne,a sama si riad svoj zivot.Ale aj prijmi potom nasledky za svoje konanie .
Tvoji rodicia zjavne niekde pri vychove u teba urobili chybu. A teraz na nu doplacas aj ty aj oni..,,.

ankare
5. feb 2022

A nikdy si sa neliecila na anorexiu? Akú máš výšku? Vážis naozaj veľmi málo, teda rodičia asi o Teba majú strach. Aj cigarety potláčajú chuť na jedlo.
Vieš, poznáme len Tvoju verziu,...

srnka90
5. feb 2022

@liljana to je super 😀😀😀

basullinka
5. feb 2022

Zamysli sa nad tým aj takto: Prestaň fajčiť a radšej si tie peniaze šetri. Pomôžeš aj svojim pľúcam aj peňaženke 😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andrejka1974
5. feb 2022

Ale za 120 eur máš aj izbu v prenájme

katulkagajdos
5. feb 2022

Zvážila by som nejaký podnájom s kamarátkou, s ktorou by ste si podelili nájom- alebo častokrát sa ponuka aj nejaká samostatná izba v byte na prenájom. Druha vec je, že ani mne nepríde ok mat 43 kg a fajčiť- hlavne ak máš fyzicky náročnú prácu (v tvojom veku som sa na to pozerala rovnako ako ty, ale teraz keď už mám deti vnímam to už skôr z pohľadu tvojich rodičov- proste sa o teba boja- a to budú vždy či máš 3, či 30).

ladycat2021
5. feb 2022

@elizabet173 ja osobne by som takeho chlapa, za ktoreho matka vsetko robila, nechcela.. to iste bude potom ocakavat aj od svojej partnerky.. nie .. to nie je spravne .. musi byt samostany a nie, ze vsak zena to urobi .. alebo pojde za mamickou 🤦‍♀️ .. take 100% suhlas 👍

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
ladycat2021
5. feb 2022

@elizabet173 no tak tych diskusii s tymto problemom je vela na MK .. samozrejme, ze je dobre ked toto vsetko vie, lebo nikdy clovek nevie ci sa nieco nestane a takto sa vie aspon sam o seba postarat 🙂

petronellla87
5. feb 2022

@evaachesa presneee ja uz som si tiez zvykla...mne volala minule ze v televizore hovorili ze v piestanoch je vtacia chripka tak ked pojdem von nech sa vyhybam vtakom😄

evaachesa
5. feb 2022

@petronellla87 zlataaa 🤣🤣🤣

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
zmrzlinka2021
5. feb 2022

@andrejka1974 kde? Lebo napr. v BA, ak chce zarobit normalnejsi plat, zacinaju izby v horsich stvrtiach od 200 EUR, beznejsia je suma 250-300 za samostatnu izbu.
A + este treba jest, cestovat atd...

zmrzlinka2021
5. feb 2022

@autorka
Ja sa tvojim rodicom necudujem a mozes byt rada, ze za smiesnych 120 eur mozes u nich byvat.
Ty vo veku 24 vobec nemas sajn, co vsetko stoji.
Ak chces byt dospela, tak nou bud... prijmi zodpovednost za svoj zivot, osamostatni sa, plat si najom izbu - 200 EUR + stravu 150 EUR a dalsi zivotne vydavky...

petronellla87
5. feb 2022

@elizabet173 som jej povedala ze ok ale toto ked povim doma ze sa mam vtakom vyhybat bude ticha domacnost😆

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
5. feb 2022

@ankare ja viem ze nemám anorexiu. Nie je to o jedle. To vôbec. Ja by som chcela mať viac kíl ale proste nedokážem pribrať. Keď priberiem 3 kilá tak o pár dní ich mam dole. Skôr mam iné psychické problémy. Pocity menejcennosti

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
5. feb 2022

@ankare mam 160 cm

zmrzlinka2021
5. feb 2022

STupne ti sebavedomie, ked prestanes riesit svoju psychiku cigaretami a zacnes riesit svoje problemy. Idealne s dobrou psychologickou a teda zistit, preco seba vnimas menejcenne, co bolo toho spustacom a ako najst cestu k svojej identite a sebahodnote.
Chap vsak aj svojich rodicov.

asocial
5. feb 2022

Tak ja len tolko. Mas 23. Mas peniaze na cigy a na kamosky. Vasim davas 120 eur. Nehnevaj sa, ale aj keby si zarobila len minimalnu mzdu, tak ti vyjdu peniaze na nejaky podnajom .. Najlepsie zurovat, minat peniaze na blbosti. Dospej. Ked sa ti nepaci, mas vek na odstahovanie.