Rodičia ma odhovárajú od vzťahov

12. dec 2021

Ahojte.Neviem ako by som začala ale nejako to snad vysvetlim.Ako je už v nadpise,rodičia ma odhovaraju od partnerských vzťahov.Hlavne mama.Vravi,že by som urobila životnú chybu,keby som sa vydala alebo bývala s chlapom.Otec až taky radikálny nieje ale tiež je názoru,že radšej len nejake voľné kamarátstva a to mi ma bohato stačiť.Je pravda,že nikdy nemali ideálne manželstvo ale vedia spolu komunikovať a toleruju si milencov.Teda mama otcovi milenku a otec jej milenca.Mama vraví,že manželstvo je velky záväzok a napríklad v prípade mojej smrti by manžel zdedil moje peniaze a vraj závetu sa nedá veriť,lebo sa dá napadnúť.Mama vraví,že nikdy nechce poznať žiadneho môjho kamaráta a kebyže som sa nahodou vydala ani by ho nechcela poznať a môžem nanu navzdy zabudnúť.Mam 24 rokov a vzťah som nikdy nemala, možno to mam nejak v podvedomí.Mala niektorá podobných rodičov?Samozrejme rozpravala som sa s nimi o tom a povedali mi že preto su toho nazoru aby ma nikdy žiadny chlap nemanipuloval ani nerozkazoval a aby som neostala bez peňazí.Dakujem každej ktorá to dočítala do konca,rada by som si prečítala názory, skúsenosti iných

nika3136
12. dec 2021

Stacilo mi, ze si navzajom toleruju milencov 😃😃😃 velmi smutne osoby, ktore ti ukazuju svoje nestastie skrz to, ze "ta chcu chranit", ale na druhej strasne si myslim, ze len nechcu vidiet, ze by si si nasla fungujuci vztah a milujuceho manzela. Aby si sami nemuseli hladiet do svedomia, ake su citove trosky.

Je to tvoj zivot, rozhodne rob tak, ako to vyhovuje tebe. Vztah nie je prechadzka ruzovou zahradou, obcas je to obrovska bolest a sklamanie. Ale na druhej strane ta ziadne kamaratstvo nenaplni takym stastim a laskou. Su to jedinecne pocity.

zuzubb007
12. dec 2021

Sama si to napisala "rodicia si toleruju milencov" takze odporucam ti ich absolutne nepocuvat, bohuzial su to ludia bez chrbtovej kosti, takze sa prosim zariad podla seba, normalny ludia nemaju milencov

ailiba
12. dec 2021

Tvoji rodicia podľa mňa nepoznali normálny partnerský vzťah založený na dôvere a láske. Preto si to ani nevedia predstaviť. Samozrejme, chcú ti to najlepšie. Ale ty prirodzene tuzis po ozajstnou vzťahu. Je veľmi ťažké oslobodiť sa od zvykov rodiny. Ale stoj si za tým, po čom tuzis. Je normálne mat pekný, úprimný vzťah a ver, že môže trvať aj celý život. My sme s manželom 12 rokov, z toho 10 rokov manželia a stále sa ľúbime. Určite si aj ty budeš vedieť nájsť plnohodnotný vzťah, keď po ňom tuzis. Rozhodne to stojí za to. Nepočúva v tomto tvojich rodičov-pozri ako žijú oni. Vieš, ako chceš žiť ty, ver svojmu srdcu. Prajem ti veľa šťastia a sily v živote.

autor
12. dec 2021

@ailiba áno lenže sú to vzorce od detstva a ja už ani neviem či ten vzťah chcem

sissy27
12. dec 2021

Mama si nedokázala udržať manžela len pre seba, musela mu zrejme celý život tolerovať milenky, nakoniec si teda aj ona našla a svoju frustráciu z nepodareného manželstva si ventiluje na tebe a vydiera ťa, aby si si ty nedajboh niekoho nenašla a neopustila ju.
Rodičia sa jedného dňa pominú a ty budeš stará dievka, osamotená s 30 mačkami… to fakt chceš?
Si dospelá, tak sa zariaď podľa seba. Zoznamuj sa, randi, keď budeš mať chuť tak sa kľudne vydaj. Nedaj sa zastrašiť nešťastnými rodičmi.

maribu222
12. dec 2021

Nevies ci chces lebo si ozajstný vzťah nemala ale ver, že je úžasné mat milujuceho a zospovedneho chlapa. Treba len najst a vyskúšať.

21oktober
12. dec 2021

tvoji rodičia sú veľmi sebeckí , oni vzťah mali , manželstvo majú , dieťa majú ale ty už týmto nemôžeš prejsť a vyskúšať si to . Za ich frustráciu a dosraný doslovne život môžu sami , na vine nie je ani manželstvo ani partnerstvo. Ja so v druhom manželstve , prvé skončilo po 13 rokoch smrťou manžela , druhé trvá 14 rok a je to jedno z najlepších životných rozhodnutí ktoré som urobila. Vieš kto by dedil peniaze po tvoje smrti ? Rodičia alebo iná príbuzná rodina.

autor
12. dec 2021

@sissy27 tak s mačkami určite nie,nemám rada mačky a myslím že pojem stará dievka dnes neexistuje.Neviem či som sa tu dobre vyjadrila.Oni mi nezakazuju randit,sexovat,spoznavat sa.Oni len nechcú aby som sa vydala,bývala s chlapom a skončila s deťmi a tyranom

ailiba
12. dec 2021

Tak na to si musíš odpovedať sama... Ale asi by si tu nepísala, keby si nechcela. Áno, je ťažké vymaniť sa z takéhoto vplyvu, ale je to tvoj život a tvoje šťastie. Určite na to nájdeš dosť sily💪🙏

autor
12. dec 2021

Asi som to nepresne uviedla v príspevku.Oni mi nezakazuju stretávať sa s chlapmi,randit.Oni len nechcú aby som sa vydala alebo byvala s chlapom

21oktober
12. dec 2021

a deti ti zakazujú ?

zaba21
12. dec 2021

Na tvoju otazku ti môžem dať iba jednu odpoveď. Čo najskôr sa osamostatni a začni si budovať svoj život. Je potrebné, aby si sa aspoň na čas odstrihla od svojich rodičov, aby nemali dosah na tvoj život, na tvoje názory. Ich názory na život sú úplne mimo normálnosti, to že oni žijú takýto pokrytecký život je ich vec, ale že ti vnucujú svoje názory, to nie je v poriadku. Áno, v živote sa môže stať všeličo, treba byť opatrný, ale odrádzať svoju dcéru od možnosti žiť plnohodnotný život je sebecké.
Ja som rozvedená, lebo sme sa s mužom odcudzili. Ale to neznamená, že svoje deti budem odrádzať od vzťahov... Veď to je normálne, prirodzené, že človek chce nájsť spriaznenú dušu. Pre mňa ako matku je to radosť, že vidím moju dcéru, že je šťastná s manželom a synčekom, a to isté platí vaj pre môjho exmanžela. A obaja prajeme, aby aj syn si našiel fajn priateľku. A tak je to myslím normálne, lebo je to prirodzená súčasť života, nájsť si životného partnera.
Držím palce, aby si sa odpútala od vplyvu rodičov na tvoj život 🍀

smuhyta
12. dec 2021

No ja by som ti navrhla v 24r sa odstahovat od rodicov .Zit svoj zivot ,oni si svoj ziju.A ziju si ho podla svojich predstav,lebo da sa aj rozviest,ale ocividne oni nechcu zit sami.Inak mama ked nechce aby si nemala vztah nech ti ide prikladom a rozvedie sa.Nech zije sama.Takze sup sup osamostatnit sa byvat sama a cas ti ukaze ci si najdes staleho partnera ci nie.Inak po smrti manzela dedis ty nie len on po tebe😉Este mas moznost ist do zahranicia vidiet svet trosku inak.

sissy27
12. dec 2021

A aký je ich argument na to, aby si nežila s chlapom pod jednou strechou? Ja napríklad tiež smerujem dcéru k tomu, že nebude mať spoločný majetok s chlapom, nech má každý svoje, ušetrí im to kopec starostí, ale nech si kľudne raz žije s niekým alebo sa vydá. Ak nebude dobre, tak pôjdu od seba ale bez ťahaníc o prachy a nikto nezostane s holým zadkom.

liljana
12. dec 2021

Tvoji rodicia su vlastne iba proti svadbe, nie proti tomu, aby si mala vztahy. Su pragmaticki. Rovnako pragmaticki ako v manzelstve, kde si navzajom tolerovali neveru. Dnes je to vo vztahoch, ze ten s menej peniazmi chce na konci osklbat toho, co ich ma viac - ci uz zarobil, zdedil. Spoji tak prijemne s uzitocnym. Pomsta je sladka a aj peniaze z toho budu.
Zbytocne teda riesis svadbu, ked nikoho nemas. Chod, maj rande, poznavaj, maj vztahy. A ked raz pride tema svadba, potom si mozes s tymto lamat hlavu, ak budes mat na to este chut. Teraz riesit svadbu, ked ani nikoho nemas, nema vyznam.

elizabet173
12. dec 2021

čo najskôr sa od rodičov odsťahuj, lebo predpokladám, že bývaš s nimi a ich názory prijímaš za svoje, lebo ti ich stále vtĺkajú do hlavy. Nikde nie je napísané, že sa musíš vydať za prvého, ani za druhého, ale ak stretneš niekoho, s kým ti bude fajn, kto bude mať podobné názory na život ako ty, bude ťa mať rád, bude chcieť mať s tebou rodinu, odmietneš? Bola by si hlúpa. Tvoji rodičia nezažili skutočnú lásku a možno ti to vtĺkajú do hlavy aj preto, že si sebecky myslia, že sa o nich v starobe postaráš a dovtedy im tiež budeš robiť poskoka, čo by bolo zložitejšie, keby si mala svoju rodinu. Najmä s nimi takéto témy nepreberaj, ani teraz, ani keď budeš mať nejaký vzťah

autor
12. dec 2021

@sissy27 No oni to vidia cez peniaze.Ich argument je taký,že sú časté hadky kvoli peniazom,plateniu účtov a hlavne nechcu aby som sa nasťahovala k chlapovi.O oddelenych účtoch,majetku mi vraveli už keď som mala asi 12 rokov

autor
12. dec 2021

@liljana áno zásadne su proti svadbe a byvaniu v spoločnej domácnosti.Proti randeniu nič nemajú

liljana
12. dec 2021

Rodicom povedz,. ze svadba nie je na programe dna a zit v dlhodobom vztahu bez spolocnej domacnosti sa neda. A rady do zivota od ludi s divnym stroskotanym vztahom, co si nevedeli dat rady so svojim vlastnym zivotom, stoja za staru belu. Ci im nestaci, ze si dosr..li svoj zivot, ci maju potrebu poslat toto "posolstvo" dalej aj svojim detom.

autor
12. dec 2021

@liljana prečo by sa nedalo žiť v dlhodobom vzťahu bez bývania?Veľa ľudí tak žije

liljana
12. dec 2021

To po sexe sa chces este vecer zdvihnut a ist domov? 🙂 To nie je vztah, ale kamaratstvo s vyhodami.

autor
12. dec 2021

@liljana Veď občasné prespávanie natom nevidím nič zle to by rodičia snad predychali.Ale kvoli sexu by som nebyvala s chlapom

dusankomoj
12. dec 2021

Ak nemáš súrodencov,tak ťa rodičia chcú nato udržať doma,aby sa mal kto o nich starať,keď budú starý a bez milencov🤨 keby si mala SVOJU rodinu,tak by to už nebolo také jednoduché! Baby ti radia dobre,to čo robia tvoji rodičia nieje fér voči tebe a je to neprirodzené. Keď si oni vybrali tento spôsob života,tak to neznamená,že musíš aj ty.

zmrzlinka2021
12. dec 2021

Tvoji rodicia ta chcu manipulovat a mat pod drobnohladom.
Oni nechcu, aby si vypela, osamostatnila sa, mala manzela (nie frajera) a deti a vlastne zila zivot, ktory ty sama chces zit.
Mas doma velmi zly vzor fungovania, ale problemom nie je spolocny majetok, ci ucty, ci neviem co z tohto hladiska - problemom su konkretni jedinci, ktori su nezreli pre hlboky vztah na cely zivot, ktory ukoncia iba tym, ze jeden druheho pochova.

Tiez tvoji rodicia sa boja, ze im nebudes uz skakat okolo riti - zasada zdraveho vztahu: VZDY manzel na prvom mieste, az potom rodicia.

Pokial najdes skveleho muza a budes mat tuzbu byt jeho zenou a mat s nim deticky, nedovol aby rodicia ti to prekazili

monka105
12. dec 2021

Toto sú klasické komplexy - nevyšlo to mne, tak to určite nevyjde ani tebe. 🙄 Moja matka bola presne takáto odmalička ,,Iba hlupane sa zaľúbia a ešte väčšie hlupane sa za nejakého de*ila aj vydajú” a vieš čo? Ja som nemohla za to, že si zobrala človeka, ktorý ju podvádzal ani za to, že si nevážila samú seba a zostala s ním. Presne tak, ako ty nemôžeš za nefungujúce manželstvo svojich rodičov. Nevravím, že nikdy nenatrafíš na nejakého de*ila, ale existujú aj správni chlapi, s ktorými po boku môže byť tvoj život krajší a ľahší. Kašli na mamu a jej vlastnú frustráciu a zariaď sa podľa seba.

lucilaines
12. dec 2021

Ja si myslim, ze hlavne proti comu rodicia su, je tvoje odstahovanie. Padla niekedy tema, ze by si ty isla zit sama aj ked bez chlapa? Podla mna by bol ohen na streche. Zakazuju ti manzelstvo a chlapa, lebo ta chcu mat pod kontrolou a manipulovat ta. Robia ti presne to, od coho ta tak akoze chrania. Nemyslia si, ze by si odisla aj sama bez chlapa, tak to hraju na toto. Skus pre tu srandu navrhnut tvoje samostatne byvanie. Dievca zlate poviem ti tak ako to, bud dvihnes zadok a odstahujes sa a mas sancu na normalny zivot, uplne jedno ci s chlapom, slobodna, rozvedena, cely zivot single, cokolvek ti bude vyhovovat alebo skysnes u rodicov, ktori su ocividne silne narusene manipulatorske osobnosti a preseres si cely zivot az do stadia, ze uz sa z toho nebudes vediet vyhrabat a skoncis raz sama so vsetkymi frustraciami nazbieranymi za tie roky.

smuhyta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
panelacikova
12. dec 2021

@liljana ale dá sa, dá 😀 😀
autorka: v tvojom prípade, ak si to takto vnímala od malička, obávam sa, že ani nedokážeš žiť v "normálnom" vzťahu. mimochodom, rodičia hovoria o majetku a tak.... ty si už nejak za vodou? máš našetrené alebo ti oni zadovážili nejaký majetok?

autor
12. dec 2021

@panelacikova to som neuviedla.Ano aj vdaka nim mam nejaky majetok.Mam ešte 27 rocnu sestru,ta bola vychovavana v rovnakom duchu ako ja ale ona je stym asi v pohode,povedala ze nepride o peniaze kvoli chlapovi.Lebo ona uz mala taky vazny vztah,mala sa aj vydavat.Lenze rodicia jej dali ultimatum,ze ked sa vyda tak ostane bez penazi.Tak si vybrala peniaze a partnera nechala

panelacikova
12. dec 2021

rozumiem. čiže máš asi dve možnosti. prvá je podobná ako u sestry. ostaneš nevydatá, budeš sa stretávať s mužmi alebo jedným, môžeš s ním mať možno aj deti, ale rodičia majú predstavu, že nebudete zdieľať spoločný majetok, ani si žiaden spoločný budovať. druhá je tá, že sa odstrihneš od rodiny a prípadného majetku, ktorý ti rodičia vedia dať, nájdeš si lásku a ak ti to vyjde, budeš šťastná. no... ťažká dilema. čo sa týka rozvodu, to vieš, že majetok pred sobášom by ti ostal aj po rozvode. pravdu majú, že v prípade, keby si sa ty pominula, on dedí. avšak dá sa to ošetriť testamentom, keďže opäť by šlo o majetok pred sobášom. čiže právne sa to dá poriešiť. zrejme rodičom vadí, ako to tu väčšina napísala to, žeby si mohla byť šťastnejšia, než boli oni. lebo oni nežili spoločne šťastný život, ale kvôli vám, deťom, sa dohodli, že ostanú spolu, ale každý si pôjde svojou cestou. obaja (a hlavne matka) si uvedomujú, že jedného dňa zostarnú a vykašlú sa na nich aj ich potencionálni sexuálni partneri. a to im dodáva do vedomia hotovú hrôzu. preto sú takí, nazvem to, protivní.