icon

Rodičia ma stále ťahajú po súdoch: Čo robiť?

27. dec 2024

Mám 28 rokov, som dávno pracujuca a cca po 4 rokoch, čo som bola posledný raz na súde ohľadom výživného, dnes otcovi prišlo (a asi aj mne príde) predvolanie za to isté opäť. Týka sa to dlhu, čo má otec aj voči mne na výživnom. Mama to chcela riešiť, lebo naozaj nám peniaze dlhuje a to vyššiu čiastku, ale od neho ich prosto nikdy neuvidím, ma sám problem uživiť sám seba, v žiadnej práci dlho nevydrží, keď som bola neplnoleta a študovala, nevedeli ho dotlačiť k plateniu, mama si musela vybavovať náhradné výživné, istý čas na mna platil aj len 30e a teraz keď to absolútne nepotrebujem, to súd vytiahne na svetlo sveta v 2025, lebo on niečo zrejme podal 5 a viac rokov dozadu a už ani nevie, že to urobil, ale naše milované súdnictvo, ktore mi je od detstva dôverne známe a nijak mi nikdy nepomohlo, to rieši až teraz, keď to ja už absolútne nepotrebujem.

Jediné, čo sa tým dosiahlo a dosiahne je, že zas musím ísť na súd (kebyže chcem o to bojovať, chodím tam aj do 80tky) + sa foter vďaka predvolaniu dozvedel, že som si zmenila svoje priezvisko, čo teraz neviem komu všetkému vykotkodaka, pritom som mu to nikdy neplánovala povedať.

Nie som vydatá, ani nechcem byť, nechcem decká, ani rozvedená, žijem slušným nekonfliktným životom, napriek tomu som celý život ťahaná vďaka mojim “podareným” a “múdrym”rodičom po súdoch.

S mamou sa vídam parkrat do roka, s fotrom raz do roka.

Nech je moj príbeh poučením pre tie, čo si spravia bez rozmyslu decká s kýmkoľvek, že aké to môže mať potom následky. Pekný deň.

fidorka7
27. dec 2024

tak zrejme budeš len vypočutá k veci, tu teraz nejde o to, aby ti niečo platil, ak mala matka vybavené náhradn= výživné, štát suploval vyživovaciu povinnosť za tvojho otca a ten je dlžníkom štátu a navždy bude, kým to nesplatí/teda dlží nám všetkým/. Teda nemusí to byť o tom, že on niečo podal a nevie o tom.

zanka777
27. dec 2024

Možno máš "podarenych"a ", múdrych", rodičov ale aj napriek všetkému trochu úcty k nim a k tomu že ti dali život by ti neuškodilo.......

emma022
27. dec 2024

Autorka, je mi ľúto, čím si si už ako dieťa musela prejsť. Ja osobne nevidím nič úctyhodné na tom, splodiť dieťa a úplne chápem, že chceš za minulosťou spáliť mosty a mať konečne pokoj. Ak je to pre teba veľmi stresujúce, nemusíš ísť na súd osobne, môžeš požiadať o zastupovanie centrum právnej pomoci, alebo nájsť si vlastného právnika. Držím palce

blacki12
27. dec 2024

Je mi ľúto, čím si prechádzaš. Ja, keď som sa nechcela stretnúť s príbuznými, tak som to riešila zastupovaním právnikom.

lily246
28. dec 2024

@zanka777 keby sa dal dat dislike na tvoj komentár, dám aj tri. Toto naozaj nie je dôvod na úctu.

zanka777
28. dec 2024

@lily246 teším sa s tebou 😁som rada že keď sa nedá dať dislike dalo sa dať aspoň tento pekný komentár.

cacianka
28. dec 2024

@zanka777 👎👎👎

stanulienkat
28. dec 2024

@zanka777 ucta sa musi zasluzit. A na splodeni a 1 orgazme ucta nestoji.
Autorka-presne tvoje slova by mali vyucovat na tej neexistunucej sexualnej vychove v skolach. Hlavne, ze mame v skolach nabozenstvo a ucime sa o vymyslenych postavickach s prekrutenou historiou.
Drzim palce, aby si nasla svoj klud.

ysseba
28. dec 2024

Dobre, dakujeme za informaciu

karolinakr
28. dec 2024

poviem ti tak, ty to vidiš ako veĺké zlyhanie tvojej matky, mne sa praveže pači, že bojuje aj cez súdy, lebo vela x sa človek na to vykašle a " pravdy" sa nedovolá
Čo sa tvojho otca týka, je nezodpovedný, ĺahostajný a ma nulový rešpekt ku zákonom..a
kastrácia sa neponúka ĺuďom ako možnost
tak to je, ako to je