icon

Rodičia ma vyhodili z domu. Čo mám robiť?

laurika444
13. nov 2023

Dobrý, chcela by som sa zdôveriť a podeliť s mojim problémom. Mala som priateľa 1 rok a pol, žili sne spolu, rozišli sme sa na mesiac, ale sme opäť spolu … moji rodičia ho nemali v láske ani počas vzťahu (dôvod neviem, zevraj k nám málo chodil) ale na druhu stranu ho chápem, kto by chcem chodiť niekde, kde viete, že vás nemajú radi… Moji rodičia strašne znášajú to, že som s ním opäť, pretože nie je podľa ich predstáv. Našli mi partnera, s ktorým som byt nechcela, išli ma už vydávať… Mama mi povedala, že ak sa k nemu vrátim k ex domov sa vracať nemám, mám sa zbaliť a že som pre nich mrtva a že o mne už nikdy nechce počuť (správanie mamy ma strašne sklamalo, že neakceptuje koho ľúbim a s kým chcem byt) taktiež moja mama píše priatelovej mame že akého ma syna kok*** a same nadávky…. Je náročné prerušiť kontakt s rodinou, ale nevidím iné východisko…ďakujem za kazdu radu a podporu

Strana
z3
franica
13. nov 2023

Tvoj priateľ nemusí mať ani chybu, ale keď ti rodičia našli niekoho, kto je podľa nich pre teba dokonalý, tak hocikto iný môže byť už len nevhodný - dokazuje to aj chabý dôvod, prečo ho údajne nemajú radi. Zrejme by radi za teba rozhodovali. Aj by som pochopila, že ti chcú dobre...ale to ich vyjadrovanie voči jedinej dcére je až nechutné. Ako rodič chcem pre svoje deti šťastnú budúcnosť, a keby aj išli spraviť niečo, čo sa mi nezdá správne, aj tak im nepoviem, že choď už do .... a že sú pre mňa mŕtve 😔 🙄 Povedala by som im, čoho sa ja osobne obávam, ale ak to aj nastane, tak sme tu pre nich a nejak sa to vyrieši. Ak si si tým vzťahom istá, ja by som išla bývať s priateľom a počkala čo rodičia do budúcnosti. Či sa ukľudnia a sami sa ozvú, ospravedlnia. Neviem si predstaviť, žeby naozaj chceli kontakt prerušiť. Najmä keď majú len jedno dieťa- musia vedieť, že keď ty nie, iný na nich nemusí v starobe ani dvere otvoriť, zvláštne. Ale držala by som sa praktických rád , čo ti tu napísali- prispievať na náklady, ale väčšie investície do nehnuteľnosti nerobiť a šetriť si, kým nevieš čo a ako sa vyvinie.

0kristina0
13. nov 2023

@laurika444 pises, ze ta zaraza, ze tvoja matka ho poriadne nepozna a uz ho neznasa. A kedy ho mala spoznat ked tvoj vojacik nechce k vasim chodit? Este len spolu chodite a uz sa odstrihuje od tvojich rodicov, podla mna maju realnu obavu o teba, ze ked si ho vezmes mozno ti zakaze chodit k tvojim rodicom. Mne by tiez nebol dvakrat pochuti chlap, ktory nechce chodit na navstevy k rodicom svojej priatelky.

irusa
13. nov 2023

@0kristina0 ako keby neviem aké mali výhrady k jej výberu... Jednoducho vlastne dieťa sa do pi. i neposiela!!!!

0kristina0
13. nov 2023

@irusa mozno je to u nich bezny slovnik

irusa
13. nov 2023

@0kristina0 aj keby... Treba rozoznávať situáciu, kedy to povedia...

karolinakr
13. nov 2023

choré...a to sa idete brať? načo taky cirkus

domkakvet
13. nov 2023

@laurika444 tiez som pocitu, ze si tu nieco podstatne vynechala.

kaktusik007
13. nov 2023

....jedno mlade dievca tiez velmi lubilo svojho priatela, tiez sa od neho odstahovala a pristahovala k nemu do bytu naspat, tiez jedina dcera a tiez ho rodicia nemuseli..... pochovavaju ju v tychto dnoch, jeho tak skoro nepustia...

karolinakr
13. nov 2023

@kaktusik007 mysliš tu Šarlotku?

karolinakr
13. nov 2023

V robote tiež kolegov mlady sa presťahoval k ciganke, a neohlasil to dopredu..Velke halo okolo toho, že ho neprijmu späť a ine sudy nad nim vynašali
Každa rodina ma svoje pravidlá

kaktusik007
13. nov 2023
zmrzlinka2021
13. nov 2023

@laurika444 prečo si priateľ nekúpil ten byt s tebou ?

petronelag
14. nov 2023

@0kristina0 Pravdaže, keď on tam málo chodí tak ho nepoznajú a ani ja by som nebola rada, keby jediná dcéra si takto vybrala v takom mladom veku, lebo povolanie vojak, to je nie tak ľahké pre jeho ženu. Vojenská služba je vždy na prvom mieste, deň, noc a niektorí tí muži sa rokmi tak s tým zžijú a sú v podstate takí tvrdší, niekedy je tam aj alkohol a niekedy keď sa priamo stretnú s bojom, tak ich to zmení.
Niektoré ženy tu fňukajú pri mužoch-policajtoch, čo je v podstate len slabý odvar toho, čo prináša vojenský život.

irusa
14. nov 2023

@petronelag to je zmýšľanie... Elektrikára môže zabiť prúd, murár môže spadnúť z lešenia, šofér môže zahynút na ceste prípadne niekoho zraziť, pilot lietadla môže havarovat, policajt môže prísť v službe o život, pumpar môžu ho prepadnúť a zabiť.... A x iných prípadoch... Nie len vojaci chodia na misie... Bežne chlapi pracujú von v zahraničí s vidinou lepšieho zárobku... Práve ten vojak ma istotu - skorší odchod do dôchodku a popri dôchodku môže stále pracovať... A nebola by jedina žena, ktorej muž pracuje a ona sa venuje hlavne rodine... Žiaľ je taka doba

janage
15. nov 2023

U nás pre 100 rokmi bol taky prípad, že matka z jednej strany a otec z druhej "bezdôvodne" bránili vzťahu. Keď už mladí vybavovali na fare sobáš v kostole, museli rodicia s pravdou von. Obaja mladí boli v skutočnosti súrodenci 😉
Ale tak predpokladám, že vás prípad to nie.

Strana
z3