icon

Rodičia majú radšej môjho brata

28. feb 2022

Ahojte všetci, dám to sem anonymne, aby ma nikto nespoznal. Potrebujem sa vypísať. Mám 14 rokov a brat 15... Rodičia ho majú oveľa viacej radi ako mňa. 😔 Stále, keď sa niečo stane, tak to dávajú za vinu mne (nebudem opisovať aké veci). V škole sa neučím najlepšie (nejde mi matematika,fyzika a chémia) a kvôli tomu ma s ním stále porovnávajú ,,Pozri aké známky má on a pozri, že aké máš ty." ,,Čo chceš v živote dosiahnuť? Pozri na svojho brata,..." Nie každému ide matematika, fyzika a chémia... Proste mi to nejde a nech sa učím hocikoľko, tak to proste neviem pochopiť! Chodíme aj na klavír Obi dvaja a aj to mu ide lepšie a aj to mi vyčítajú! Jednoducho ma s ním stále porovnávajú. Zavidim mu tu pozornosť rodičov a že on je z nás dvoch stále ten najlepší a ja som pre rodičov len sklamanie.....

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
joplinka12
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
28. feb 2022

@joplinka12 ani jeden krát si mi neodpísala, čím konkrétnym som v tejto diskusii niekoho urazila (pokiaľ ste sa neozvali vy tri, vtedy som sa už bránila na bezdôvodny útok) takže ďakujem za tvoje hodnotenie mojej osoby, ale tak ako ty nepoznáš mňa nepoznám ani ja teba a nebudem ťa urážať ani ta niekam posielať. Keď ti moje príspevky vadia, nahlas ma alebo ich nečítaj 😉.
Pekný večer

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
28. feb 2022

@joplinka12 nie si o moc lepšia asi ako ja, keďže ma neustále bezdôvodne urážaš nazývas ma neinteligentnou, ze som na mentálnom dne a neviem co ešte.. A popri tom ma obviňujes, že sa vyjadrujem vulgárne 👏

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
tianna
28. feb 2022

Neboj sa, majú vás radi úplne rovnako 🙂 aj mne sa toto občas podarí pri starších synoch 😖 nechcem im rozhodne ublížiť, no ozaj jedného z nich donútiť sa učiť je priam nadľudský výkon a zas druhého doslova pohnúť zadkom aby aspoň láskavo zo stoličky vstal skôr ako na 10. upozornenie 🤣 a áno, keď som už zúfalá tak zo mňa vyletí že snaž sa ako tvoj brat alebo aspoň na 3.x keby sa má počúvol ako tvoj brat atď. .. 🙇🏼‍♀️ ale samozrejme že ich ľúbim všetkých rovnako 🙂 určite sa na školu dostaneš keď sa budeš snažiť a z rečí rodičov sa snaž si nič nerobiť, určite to zle nemyslia a najmä určite ťa veľmi ľúbia aj keď ti to tak možno teraz nepripadá. Držím palce 🍀🙂

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
28. feb 2022

@joplinka12 ale ja to viem, viem že sa tak vyjadrujem, vie to moje okolie a nehrám sa na svätú.
TY ma tu urážas za niečo, čo robíš aj ty

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
28. feb 2022

@joplinka12 🤣🤣🤣 prepáč ale tak týmto si ma dostala, že v USA 🤣 neuveríš, ale ja žijem na SVK, miesto žitia tam nemám presne z takéhoto dôvodu, aby si z neho niekto nerobil srandu 🤣
A čím si ma urazila? Neviem, možno tým ze som jak kolotočarka, že razim mentálne dno a suteren, a keď už nevieš kudy kam začneš sa navažať do "bydliska", že si nevážim samu seba ani iné matky ženy... To je podľa teba v poriadku napísať len tak niekomu kto s tebou nemal žiaden konflikt? Kto konkrétne v tejto diskusii nikoho neurazil?

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
joplinka12
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
28. feb 2022

@joplinka12 ?????
Ako, tak ze som ti slušne odpovedala na otázku?

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
28. feb 2022

@joplinka12 prepáč ale ja som vzťahovačna? Ja som ti len napísala, ako si ma tu nazvala TY keďže si sa na to pýtala. Ale áno som vulgarna, drzá arogantná vzťahovačna, ešte niečo pekné mi o mne napíš...
Očividne si tu teraz ty nejaké mindraky riešiš...
Ale vieš ako sa hovorí, v najlepšom treba skončiť. Tak ti prajem pekný zvyšok večera a zajtrajší pekný deň ✌️ a vela lásky 😘

nykkushka
28. feb 2022

@autorka prepáč za spam z mojej strany, nemala som to v plane.
Dufam, že rodinnú situáciu vyriešite v tvoj najlepší prospech a bude už len dobre 🤞✊💗

joplinka12
Odpoveď bola odstránená
dahanka
Autor odpoveď zmazal
eliaska101
1. mar 2022

To je hrozné takéto pocity mať a ešte pritom v rodine. Podobne sme to mali aj my, čo sa týka ale starých rodičov a vnúčat, tiež je jedno z 8mich na piedestály.

tatianna56
1. mar 2022

nechapem, ako sa mozu takto rodicia chovat a vedome odstrkovat jedno z deti. potom sa niet comu cudovat, ze je viac viac pripadov, kedy surodenci nevedia spolu tak nejak vychadzat

acrobaleno
1. mar 2022

Pozri, poviem ti to takto. Máš dobrý nábeh na to, aby si sa v budúcnosti chcela každému zavďačiť. To je to, čo si odnesieš zo svojho detstva. Skús si to tak nebrať. Sprav to, čo máš a ostatné vypusti jedným uchom dnu a druhým von. Nesnaž sa predbehnúť brata, v ich očiach sa ti to nikdy nepodarí. On im môže po čase aj osrať plot a aj tak bude to naj dieťa. Nebojuj zbytočne. Rob veci pre seba a vo svojom tempe.

derdia
1. mar 2022

Na zdravotnu ta zoberu urcite a vzdy si najdes robotu😊😊😊😊😉

smolkatravel
1. mar 2022

Aj ja som ako dieta z fyziky, matematiky a chemie mala depky (ledva som prechadzala rocnikom) nastastie som mala mamu, ktora ma podporila a povedala, ze v zivote dokazem co si zaumienim. Vsetci sme schopny velkych veci ak si dame nejaky ciel, tak ak velmi chces ist na tu zdravotnu tak ja verim, ze to dokazes. S tym sa da cestovat aj po svete ako zdravotna sestra, osetrovatel starsich a chorych.
Ak mas naozaj rodicov, ktori ti nie su oporou a mozno ani v buducnosti nebudu tak sa do buducna sustred sama na SEBA a svoj vlastny zivot, svoju “vlastnu” rodinu. V tom pripade je velka vyhra ak najdes zivotneho partnera s ktorym si budes rozumiet a zit spokojny rodinny zivot. Tak porozmyslaj, sustred sa a daj to toho VSETKO a chod za svojim cielom, Ty tu zdravotnu das !!! Drzim palce😉

petkazamborska
1. mar 2022

ahoj ja som mala to iste v tvojom veku rovnako, a na gympli to bolo peklo , leb aj ucitelia ma porovnavali s mojou "dokonalou" sestrou . ona potom isla na medicinu aj je uspesna doktorka,
a chcem ti len povedat ze ja som mala rada dejepis, vytvarnu , biologiu, Chemia , matika a fyzika mi nesli , ale nakoniec som skoncila pravo a gol bol ked prisli moji profesori na moje pracovisko ti ktori ma na gympli sikanovanli tak sa ma pytali ze ako mozem robit taku narocnu pracu ze oni tomu nerozumia :D haha , tak nebud smutna hlavu hore, a chod za svojimi snami ked mas rada pribehy , alebo zdravotku kludne chod, kamoskina dcera sa tiez dostala a z matiky chudina 4 mala , a ver tomu ze bude uzasna sestricka empaticka atd , kazdy je na nieco ine stavaný a kazdy ma iny dar !!!!
Sestra sa zle vydala , zobrala si alkoholika a teraz nema ani vlastne byvanie, len v podnajmoch byva...nastastie ide stavat uz dom vdaka otcovi, ktory jej bude pomahat ...aj my s manzelom jej stale pomahame , niekedy clovek, ktory dostal od panbozka menej darov skonci vdaka pokore, ktoru si zazil pri dokonalom surodencovi OVELA LEPSIE ....
HORE HLAVU , len sa snaz vo veciach ktore ti idu a panbozko ti pomoze

bettie
1. mar 2022

@autor umelecka skola nema asi velke uplatnenie, pokial nebudes velmi nadana. Poznam viacero ludi, ktori maju tuto skolu a 0 bodov. Len si splnili povinnu skolsku dochadzku. Skor ta zdravotna by bola lepsia volba, ak mas samozrejme k tomu vztah. A ohladom predmetov, ktore ti nejdu, nemas nikoho, kto by ti to vysvetlil? Castokrat to pomoze. Napr. brat, pises, ze jemu skola ide, nemoze ti pomoct? Alebo rodicia?

vero_29
1. mar 2022

Je mi ľúto, že to takto vnímaš.. naozaj rodičia by si mali odpustit niektoré poznámky..ale nie sme tu od toho aby sme hodnotili kohokoľvek prístup, či výchovu.. určite ťa ľúbia rovnako ako tvojho brata. Len ti to nedávajú dostatočne nejavo.. verím, že ťa to trápi, ale teraz by som sa viac zamerala na seba a čo by si chcel vo svojom živote robiť a neporovnavam sa s bratom.. keď budes trošku starší určite zmenís vnímanie celej tejto situacie.. aj ja ako decko som žiarlila na svoju sestru..mala som v kuse pocit, že ju majú radšej..jej všetko išlo ľahko, v škole sa dobre učila, sportovala..a ja som bola to problémové/lenivsie dieťa, ktoré stále museli riesit.. so sestrou sme sa rozprávali keď sme boli dospele a ona mi hovorila, že tak isto žiarlila na mňa, lebo mne sa rodicia sa zasa viac venovali, či do keď som sa učila do školy, alebo tak.. normálna súrodenecka žiarlivosť.. tvoji rodičia ťa ľúbia rovnako ako tvojho brata.... Určite to raz pochopíš 😉

katkaaaaaaaaaaaa
1. mar 2022

Ja som jedináčik a tiež všetko za vinu stále dávali mne … 😀 Nechápem … 🤔

autor
2. mar 2022

@bettie Nebavím sa s ním. Určite by sa mu nechcelo doručovať ma

autor
2. mar 2022

Doučovat*