Rodičia mi vytkli výšku môjho príspevku na ich dôchodok
Ahojte rodicom prislo rozhodnutie kolko budu dostavat prispevok od deti na dochodok. Odomna je najnizsi prispevok a z nicoho nic som sa stala najhorsou dcerou ktora prispieva iba 9,9 eur/mesacne , normalne ma to rozhodilo, ked ma konfrontovali. Podotykam som najmladsia a som na rodicovskej dovolenke, celkovo ma prekvapilo ze odomna vobec maju, kedze mam rodicak. Ako by ste reagovali? Este teraz iba cumim dopredu a neviem co povedat 😄
@som_realistka no hlavne, keď sme videli podľa tohto výmeru, ze nie je žiadne chudatko + je tam prijem jeho frajerky, ktorá robi to, čo on, tak nemajú spolu aj s jej dôchodkom malo penazi, aby drankali ešte aj od nás. Manzel je taký altruista, ale kazda pomoc by mala mat medze, keď si to človek naozaj napocita, ze by mohla ist za to cela rodina na dovolenku.
@lila1988 ved to mu musí dávať cez 200 eur mesačne 😱 a ty s tým súhlasíš???? Ten jej dôchodok jej nepostačuje na stravu, lieky, občas oblečenie? Dom je koho? Svokrin?
@andreakotesova sama som navrhla pomoc 100 eur mesačne, keď jej vymerali nízky dochodok, lebo sme zvykli prispievať na dobre veci aj predtým, ale so súčasnou sumou nie som stotoznena, pretoze si to ako človek nezasluzi za ten jej ľahkovážny prístup k manželovi a zivotu, a to duplom, keď som teraz videla, koľko zarobi brat, že nie sú na tieto peniaze od nás vôbec odkázaní. Jeho vychovávala, tak nech sa stara o ňu on. Nemajú s frajerkou deti, takže takto sa majú ekonomicky ešte lepsie ako my. Na jej stravu ten dochodok musí postačovať, lieky jej chodi vyberat práve môj manžel, lebo brat nemoze odchadzat z prace, takze to neplati jeho brat za ne nič, ani poplatky u lekarov.
@lila1988 keby bola v DSS, tak nepoviem ani slovo, ale takto... určite by som to stopla. Prispievas aj svagrovi na zivobytie.
@lila1988 ten tvoj muž to je zasa opačný pól všetkých tých vychcankov tuná, ktori sú schopní po prepisovať majetky na cudzie ženské, aby ex mohli vyplatiť 50€ na jeho decko.... Aspoň si to zapisuje, koľko dotuje do švagra, keď by sa po matke niečo dedili, nech si to on zarata, ved okráda svoju rodinu a Sáva bratovi🙆♀️
@lila1988 a keby si muž s bratom sadli a prebrali mamine výdavky, nech mu ukáže faktúry za energie, výšku maminho dôchodku a už by muž vedel vyrátať aké má náklady mama, koľko jej chýba na živobytie, ale to by asi musel ísť do stretu s bratom, lebo keď mu posiela takú sumu aj on by mal prispievať toľko, a to sa mi zdá priveľa na náklady pre dôchodkyňu. Moja mama ma 80, do dôchodku išla dávno, takže tiež ho nemá bohvieaký, v dome zostal bývať brat s rodinou. Mama prispieva na energie svoju časť. Ja jej kúpim drahšie ortopedické lieky, ale aj tak vždy hovorí že nič nepotrebuje, a brat povie, že nič netreba, že keby niečo, sadneme si a on mi povie čo a ako. No, držím palce, ak chcete niečo zmeniť, aby ste sa dohodli
@lila1988 a dom je svagrov, ci svokrin?
Prosím vás, svagrovi rodicia nedostali zaňho rodičovský dochodok. Viete mi poradiť, čo majú urobiť? Švagor normálne pracoval. Ďakujem
Mne sa najviac paci, ze ak dieta pozastavi toto vyplacanie, aj to bude v rozhodnuti uvedene, nonsens tato krajina 😂
@adrianka2606 uvedené to musí byt, aby starkí nevyvolali do sociálnej poisťovne, že sa pomýlili a za jedno dieťa neposlali.
@andreakotesova musi ísť švagor do soc.poistovne s rodnym listom.....že strašne veľa detí omylom vypadlo z databázy....
@anetkaadamko nemaju tam ist ti rodicia?
@andreakotesova potrebujú rodný list "dieťaťa"
@daniela1911 Ano, to je pravda, ale tento "genialny napad" cely ako je, je neskutocna blbost, ktora narobi viac zla, ako uzitku.
@adrianka2606 Máš pravdu...oni spravili,že rodiny čo dostávajú malý plat tak prispievajú za nich viacej percentuálne ako za tých čo dostávajú veľa napr.4000eur. Prečo to tak je? Chránia politici svoje dôchodky?
@adaluc338 moja mama ma dve deti mimo SR, cize asi iba od jedneho brata ma, my jej dame v hotovosti, kazdy ako uzna za vhodne,
Ja nechápem načo toto bolo dobré. Mohli to podeliť do nejakých širších kategórii - VZ od taký príspevok, VZ nad taký príspevok… z tohto bude mať kopa rodín len dusno. U nás sa napríklad nikdy o peniazoch nerozprávalo, nikdy sme si nikto nepovedali koľko máme, ani rodičia, ani deti, ani súrodenci… a trvá to tak roky rokúce. Moja starká nevie koľko má jej dcéra, s ktorou žijú v domácnosti, lebo to tak majú nastavené a neželajú si to. A teraz idú buchnúť tento údaj čierne na biele. Oni si asi myslia, že každý to má doma rovnako na ružovo vymaľované a tému financií preberajú otvorene… lebo nič nemôže byť inak ako si naša vláda myslí 😏
A teda v mužovej rodine je táto téma tiež tabu.
@zic tak ako som to napísala...človek čo zaraba 600eur dá 1.5% to je 9eur a človek čo zarába 4000eur tomu to vychádza niečo cez 0.5% zo svojho platu. Ak dobre počítam...takže čo si mám o tom myslieť... možno niekedy v budúcnosti budú krátiť dôchodok o to percento....takže aby asi neprišli o veľa...mýlim sa?
@jessicai ale z platu ti nic neberu... Plosne zobrali vsetkym co su v 2. pilieri. Takze ten co ma 4000 eur pride o vacsie peniaze zmrazenim 2. piliera ako ten so 600 eurami... Tie 1.5% je fiktivne cislo pouzite na vypocet...
Nehovoriac o tom, ze ten kto ma plat 4000 eur prispieva do tunelovaneho rozpoctu omnoho viac ako niekto so 600 eurami... A teda ak by sme prijali tento "uzasny" Krajniakov napad, ze teda to ide podla zasluh deti, tak dieta ktore ma 4000 eur ma strop na podporu svojich rodicov, takze im nemoze "pomoct" (zo statneho) tak ako niekto s malym platom...
@zic ja viem,že mi z platu nič neberú a ja vlastne teraz dávam mame zo svojho čo som jej mohla dávať cez štátnu kasu. Podľa mňa politici si to spravili aby sa ukázalo ako oni dávajú dôchodcom. V budúcnosti možno nebude v štátnej kaše dosť peňazí a politici potom dôchodky budú vyplácať len zo sumy danej do šťastnej kasy lebo však ste dali do nej len toľko...ľudia veď ostatné ste dali ako príspevok rodičom tak sa Vám z toho nemôže počítať dôchodok. Toto sa môže stať si myslím.

@lila1988 aha, no tak to je smutné, asi je tam aj kus vypočítavosti z bratovej strany, asi tvoj muž nechce v rodine rozbroje, lebo suma podľa toho čo píšes je veľmi slušná.