icon

Rodičia mu odhlásili pobyt, no stále ho púšťajú dnu

lucyada
3. apr 2017

Ahojte/Dobrý deň,

potrebovala by som sa poradiť, priateľ má brata, ktorý ma cez 30 rokov, niekoľko krát odsúdený za krádeže, okráda jeho, svojich rodičov a dokonca počas 4 rokov čo spolu chodíme okradol aj mňa o niekoľko stoviek eur (v hmotných predmetov aj v peniazoch) suma hraničí už aj s 500€. Jeho rodičia mu pred 2 týždňami odhlásili KONEČNE trvalý pobyt, no nič to nevyriešilo (od odhlásenia trvalého pobytu, rozbil vchodové dvere, povynášal kopu jedla a iba tu bliaka za dverami a vyhráža sa nám), od vtedy tu je skoro každý deň, jeho mama sa ho furt zastáva, otec na to nemá nervy tak ho dnu aj tak pustí, cez týždeň nám jeho mama vyvoláva jak prepnutá aby sme ho pustili dnu že sa potreebuje umyť, najesť a takto každý deň, nechceme ho púsťať dnu, lebo tu robí len bordel a sme z toho obaja (s priateľom) psychicky ničený, nechodíme nikam von, stále sme doma zavretý, aby nám nič neukradol a takto to ide stále dookola. Vedeli by ste mi poradiť či sa dá niečo s takýmto problémom robiť, máte tu niekto skúsenosti? Rodičia ho udať za krádež nechcú, kašlú na to a my si sotva pomôžeme, polícia nepomôže, čo sa týka bytovky, chcú to riešiť, ale tam to bude mať rovnaký výsledok ako pri riešení vyrazenia ho z domu. Jediné fakt čo všetci čakáme kedy ho zas zavrú. Vopred Vám ďakujem za vaše odpovede.

Strana
z3
emilia25
4. apr 2017

Rodicia su majitelia rodicia rozhoduju ci ho pustia dnu ci nie.tu len pomoze bud sa odstahovat alebo to trpiet.tiez sme byvali so svagrom tak sme si splnili sen a kupili dom.svokra sla s nami so svagrom by nebyvala sama ani keby co robil dopadlo by to asi tak ze by ju mlatil kamaratov vodil dochodok by jej bral.lenze ked sa syn nepodari nepomoze ani toto lebo mu plati z dochodku ubytovnu a do nedavna aj vyzivne na jeho syna na ktoreho sere.takze rodic je rodic ci je taky ci onaky.

carrot_apple
4. apr 2017

@alenah31 ako sa dá odhlásiť niekomu trvalý pobyt bez jeho súhlasu,či on bol s nimi?to je teraz jeho adresa ulica?nechápem

emilia25
4. apr 2017

@carrot_apple da sa.mi sme tak odhlasili predoslych majitelov a vobec sme si nemuseli pytat ci s tym suhlasia.teraz je to ine ako kedy si.

cacianka
4. apr 2017

@carrot_apple ak je vlastníkom danje nehnutelnosti tak sa odhlásiť nedá, ale inak dá. tento synátor nie je vlastníkom bytu, tak ho kľudne mohli odhlásiť a kde sa prihlási on, je jeho vec. teraz stačí aj obec a ak mu príde nejaká pošta, vycapí sa oznam na obvyklom mieste že si ju má prísť prevzať.
ved ani ty by si nechcela aby bol prihlásený v tvojom byte hocikto...lebo chce.

alenah31
4. apr 2017

@carrot_apple trvalý pobyt môžem zrušiť akejkoľvek inej osobe, ktorá nemá k môjmu bytu alebo domu či jeho časti žiadne užívacie právo - nie je spolumajiteľ. Návrh nemožno podať voči vlastníkovi, spoluvlastníkovi, manželovi alebo nezaopatrenému dieťaťu vlastníka. Kuk § 7 zákona 253/1998 o hlásení pobytu občanov SR. Ideš skrátka na MsÚ kde vypíšeš odhlášku...pokiaľ nejde odhlasovaná osoba s tebou a nevieš teda kam bude vypísaný nový trv. pobyt po odhlásení tak ako novú adresu trv. pobytu uvedieš adresu prísl. MsÚ - vlastná skúsenosť.

janickacrazy
4. apr 2017

@lucyada Podľa mna by bolo asi najjednoduchšie darovať niekomu tú mačku a odsťahovať sa k tvojmu otcovi aj s priateľom. Jeho rodičia sú príliš makkí riešit tú situáciu radikálne a stať sa može všeličo. Mali sme podobné v rodine vzdialenej a dospelo to k tomu, že syn na otca zaútočil a skoro ho zabil, nie je to sranda a tiež to začínalo takto podobne.

mihula
4. apr 2017

@lucyada bože dievca zlate,ber sa ty pekne domov k vasej mačke a neries veci,ktroré sa ta vobec netýkaju

lucyada
autor
4. apr 2017

@mihula pýtala som sa na niečo iné, keď nevieš okolnosti nerieš, ja tu tiež neriešim osoby, ktoré mi odpovedali na moju otázku 🙂

lucyada
autor
4. apr 2017

@mihula keď mi nemáš jak odpovedať, na otázku, nechápem prečo riešiš to čo sa netýka zas teba. Bodka, keď nemám čo povedať k dotazu, tak si idem ďalej, po svojom.

lucyada
autor
4. apr 2017

Mimochodom, veľmi pekne ďakujeme za rady, jeho otcovi som dala prečítať všetky komentáre, dnes sme sa o tom všetci vážne porozprávali a zvažuje radikálnejšie riešenie, pretože každý z nás si myslel že to odhlásenie pobytu všetko vyrieši. Všetkým prajem príjemný zbytok dňa a veľa pekných dní v živote. 🙂
Ešte raz ďakujeme za rady.

jankalac
4. apr 2017

Presne takého bratranca som mala, kradol doma, robil bordel, rodičia na neho neraz volali políciu, tiež ho odhlásili z trvalého pobytu, a mal zákaz priblížiť sa tam... pár krát sedel za rôzne krádeže v obchodoch, teraz asi tiež, nechcú o nom vedieť... trhalo im to srdce, ale ked za 40rokov nedostal rozum.... pevne nervy prajem rodičom.. budú ich potrebovať

cacianka
5. apr 2017

@lucyada ked si mu to dala čítať, nebála si sa že sa na teba urazí, že zverejňuješ ich súkromné veci a riešiš ich problémy ?
inak to je najdôležitejšie - komunikovať👍

mihula
5. apr 2017

@lucyada mimochodom,okolnosti nepozna nik z nas a nechapem,preco sa nemožem vyjadrit,iba preto,že sa ti moje vyjadrenie nepači?

Strana
z3