icon

Rodičia naleteli podvodníkom pri opravách strechy

27. nov 2024

Mám starších rodičov, cez 70, ešte vitálnych, vysokoškolsky vzdelaných, zaujímajú sa o svet. Dnes sa nechali obtiahnuť o prachy.
Zazvonili im nejakí šmejdi, že či nechcú orezať strom pred domom. Jeden vyliezol hore a kričí na rodičov, že majú poškodenú rovnú strechu, odtrhnutú ipu, ukázal im hneď aj fotku, čo pochybujem, že to bolo z ich strechy, muž tam v lete bol a streche nič nebolo. A že im to hneď vedia aj opraviť. Tak vyliezli na strechu, zhodili akože poškodenú ipu, čo podľa mňa sa dá ľahko poškodiť len tým, že ju vytrhajú. A položili novú ipu. Za to si vypýtali 4 tisícky, mama im to dala v hotovosti, ani som netušila, že drží doma také prachy. Mame som vynadala, že prečo má doma toľko peňazí. Rozmýšľam, že či podať trestné oznámenie za podvod, lebo veď akože nejakú prácu šmejdi urobili a rodičia zaplatili dobrovoľne. Infarkt ma chytá z tej sumy, to mohli mať krásnu dovolenku. No viac sa bojím, že ich teraz prídu aj vykradnúť, keď si obzreli terén. Rodičia nemajú psa ani kamery a často bývajú mimo domu aj v noci, lebo chodia ku sestre strážiť deti. A boh vie ako to urobili, či strecha nepretečie teraz. Porazí ma. 😭

Strana
z2
mamamoni
28. nov 2024

Takéto podvody sú všetko s nemým súhlasom štátu ,je to tolerované a nikto to nerieši. Ja keď som pracovala v call centre mali sme medzi klientmi firmy ktoré sa (legálne a beztrestne) špecializovali prave na toto (bamb.ponožky,výž.doplnky....ale aj naše banky,poisťovne...) ich cieľovou skupinou boli práve dôchodcovia.Call script sme mali napísaný tak, aby si ten človek na linke ani neuvedomil, že to s čím práve súhlasí je pre neho nevýhodné.....A po pravde oni ozaj nepremýšľajú keď dostanú nečakanú ponuku okamžite sa chytia.Tak isto rómovia, tí nedokážu uvažovať. A je v tom spojitosť aj s tým, že práve tieto 2 skupiny sú veľmi ovplyvniteľná voličská základňa, stavia na nich Fico,a stavil aj Matovič

zic
28. nov 2024

@daeen preto asi radsej orezavaju tie stromy, aby ich nebolo kam vesat 🙂 🙂

daeen
28. nov 2024

@zic :D :D :D

cacianka
28. nov 2024

Čo vám poviem, ženy ?! Aj moji svokrovci, teda svokra dala v hotovosti 2 400€ šmejdovi, že im natrie strechu. Roky im opakujeme, hovoríme, radíme, aby sa nedali ojebabrať, že keď nieco treba vybavime, zistíme, preverime, aaaaaale nie - oni nás nechcú zaťažovať! Obrazne - svokru som skoro v zuboch vyniesla, svokra vyfackala nech sa preberie, lebo sa len usmieval ako debil, že veď sa mohlo stať aj horsie. Za tie € mohli mať výpomoc na 3 roky, alebo kúpele 2x, opravu/ výmenu okien. A na vine bol ich syn, lebo vedel že to spomenuli, tak si mal domyslieť...

karolinakr
28. nov 2024

No tak pozor !! Dôchodci, nielen robotnici sa nechavaju obabrat, v našom dome sami VŠ, doktor, lekar, inžinier, a toĺko idiotov pokope v dôchodkovom veku...každy poukáže, že VŠ su inteligentni..ano, tu ich družstvo okrada na dennej baze s predlženou rukou zastupcom vlastnikov, zvyšia si 10x najom, nemaju šajnu, kam peniaze idu, zmluvy ich nezaujimaju, do papierov nepozeraju, vyučtovanie ich nezaujíma citujem " oni maju teraz iné starosti ako do papierov pozerať" jednohlasne každu sprostosť pre nich nevýhodnú odsúhlasia..
Pre zodej je bohaty hlupak požehnanie...môže z neho ťahat do nekonečna peniaze a on nikdy nebude protestovat
A ja trpím.za nich

negymama
28. nov 2024

@karolinakr
@cacianka
mudrost im ubuda, zato ego maju velke.
Mali by priznat, ze sa nechali hlupo oklamat a obrat o peniaze, radsej sa budu usmievat jak slnko na hnoji, ze je to ok a su s tym kolko zaplatili za "pracu" spokojni.

autor
28. nov 2024

Chápem, že VŠ nezaručuje inteligenciu, ale moji rodicia fakt nie sú hlupáci, zaujímajú sa o svet, sledujú správy, chodia voliť (nie F.), pracujú s internetom (nie sociálne siete). Mama ma spočítané v hlave koľko bude platiť ešte než vyloží v obchode nákup na pás. A predsa sa stalo.
Radila som sa s právničkou, vraj to nie je trestný čin.

negymama
28. nov 2024

Ale verim tomu, ze s kazdou nepodstatnou blbinou vas budu otravovat a radit sa , a preberat unavne hodiny, kto ich kedy vezme do obchodu, lebo muka zlacnela o 0,03 centov.
Ja mam taku susedu, chodi sa radit s kazdou hlupostou, vola mi hocikedy aj do prace, abz som jej poradila s nejakou samozrejmou banalitou. Ale ked ju navstivili plynarenski smejdi, ze im "povinne" musia zmerat uniky plynu a pohrali sa s nejakym vrajmeracom pri sporaku, aby jej za 180 eur zahlasili, ze vsetko je OK, tak vtedy mi nevolala.

vlastne volala, ale az ked odisli s peniazmi, ci nechceme aj my tuto "sluzbu". Zdrbala som ju jak sirotu ze co to urobila. nedostala od nich ziaden papier, ani blocek, teda dostala zdrap papiera ktorz sa tvaril ako "potvrdenie" od vymyslenej firmy typu "hlavny spravca plynu bla bla" . Ale vrchol bolo, ze ona je spokojna, lebo moze kludne spavat, ze ma plyn v poriadku a tzch 180 eur jej zato stoji, este sa cudovala, preco aj ja nechcem.

tak som jej povedala, ze kebyze potrebujem kontrolu plynu, tak si zavolam svoju vlastnu plynarensku spolocnost abz mi to oficialne na fakturu vzkonali, za ovela lacnejsi peniaz.
Viem si zivo predstavit ako obehli celu dedinu a schasnovali od hlupakov peniaze, staci aj 10 domov a skoro 2000 eur za hranie sa na plynarov je vo vacku.

karolinakr
28. nov 2024

Na tvojich rodičov nič nevravim, mala mama zahmlenú chvilku a možno nesedí nonstop na fcb a nesleduje stranku polície - odporúčam nech si odklikne, velmi užitočné
Podstatná info, že pravnik povedal, že to nie je trestný čin..
Jak to doprdele, to tu môže každy veselo chodiť a mámit úspory z dôchodcov tomto štáte?
naše zákony hovoria, že to je dokonca povolené?

karolinakr
28. nov 2024
karolinakr
28. nov 2024

@negymama kokos, mne tu raz došli " merať tesnenie okien" tak som ich vyhodila

cacianka
28. nov 2024

@negymama moja mama nemá také vzdelanie ako svokrovci , žije na dedine, nie je tak rozhľadený, ale napáliť sa nedá. Keď je pripomíname , tak mi povie, neboj sa nie som debil, aj bránu mám zamknutú. Aj jej už volali vselijaky pokusníci, tak im povie že zaťko pracuje na polícii ( vo vláde, ministerstve, ) že rodina jej poradí pomôže zariadi. Svokrovci z mesta, viac orientovaní v spoločnosti aj politike, sú asi oblbnuti prehnanou vierou a cirkvou, sú bez urážky,sprostejší...
Až teraz si dali povedať, platím im cez IB stravu donášku, doteraz vložili 100 € do obedara a položili na stĺpik brány... Ja fakt nechapem

negymama
28. nov 2024

@cacianka tak ano, tak dovercivost a naivita nesuvisi so vzdelanim.
moja svokra je taka jednoduchsia, jednak nema vysoke vzdelanie, jednak ani nepracovala skoro nic, len par rokov, zvysok bola v domacnosti a oblnut sa neda, je podozrievava a prefikana.
dlho nosila prebytky na trh, takze stretla aj tam za tie roky podvodnikov, klamarov, ludi co ju chceli podviest ci okradnut. a na take tie trhove pocty ma v hlave kalkulacku a hned by si vedela spocitat, co je pridrahe a odrb.

daniela1911
28. nov 2024

Vieš, toto nie je o inteligencii, ani o vzdelaní, toto je sedliacky rozum. A že sa nevzbúrili ani pri platení? No to už je riadne zatmenie. Lebo opraviť možno 4 m2 strechy asfaltovou ipou za 4000€, plus teda ten strom zrezali, musí dvom ľuďom bliknuť, že za čo? Ukážte blok z materiálu? Koľko hodín ste to robili? Zaplatíme zajtra, prídu deti a donesú peniaze.. hocičo. Nie cudzím ľuďom uveriť, súhlasiť a zaplatiť. Je načase sa porozprávať s rodičmi o financiách a ďalšom fungovaní.
S týmto nespravíš už nič, polícia maximálne zaeviduje.

cacianka
28. nov 2024

@negymama
@daniela1911 sedliackym rozum 👍👍👍

Strana
z2