icon

Rodičia nás sklamali a manžel chce prerušiť s nimi kontakt

23. jan 2021

Dostala som sa do veľmi komplikovanej situácie. Naši nám pred troma rokmi sľúbili byť za lepšiu cenu (po babke) byt manžel prerobil svojpomocne, nadrel sa tu. Prepis sa ale natahoval až došlo k zmene rodinnej situácie a už viac neplatí dohoda o kúpe, zrušili ju rodičia. Manžel je veľmi naštvaný, chce z bytu vyplatiť naša vložené úspory + prácu, ktorú tu odrobil. Ja ani neviem ako mam reagovať, na jednu stranu som smutná a zlostna, že sa musíme sťahovať, že nič co sľúbili nesplnili, na druhú stranu sa im neviem postaviť. Je to komplikovane a hrozne sa to vo mne bije. Keď som s mamkou vystupuje ako najväčšia chudinka a aj ma reči ako nam veľmi pomohla (teraz minimálne už rok nepomohla v ničom, všetko len komplikuje). Asi som tu nenapísala všetko tak na dodatočné otázky odpoviem. Jasne nikdy neprerabat byt keď nie je tvoj už viem, myslela som si ze mne sa to stať predsa nemôže. Ja som svojej rodine absolútne dôveroval. Manžel teraz chce aby sme úplne prerušili kontakty. Ako to vidíte vy? Ako sa zachovať?

Strana
z8
danusa63
2. apr 2021

Joj tak ja by som si tých 50000 pekne zobrala naspäť. Stačí vytrhat podlahu a začať demolovat byt. Už aj by bola s rodičmi iná reč. Už som si takto zobrala od rodiny čo nechceli vyplatiť, a zrazu do týždňa vyplatené 😀

nikuska744
2. apr 2021

Ach jaj

cacianka
2. apr 2021

A viac nenapises ?

autor
2. apr 2021

Teraz sme na byte a berieme si ešte co sa dá, kuchyňu, kúpeľňu aby aspoň niečo sme mali. Mama sa s otcom rozviedla, takže všetko sa už riešilo len s ňou. S ocom sa normálne bavím, s mamou som viac menej skončila.

autor
2. apr 2021

Byvame teraz pri svokre a riešime dom ale počítali sme s vyplatením aby sme mali aspoň nejakú hotovosť na začiatok takto budeme všetko riešiť s hypo a to neviem ci dáme

autor
2. apr 2021

A manželom sme to nejak ustáli ale je to brutal. On chcel všetko zdemolovat, ved všetko je jeho robota. Nejak som ho o presvedčila aj s jeho rodinou nech to už necháme tak. Lebo už boli aj vyhrážky s políciou a stratou jeho roboty

loginexistuje
2. apr 2021

no tazka situacia ale aspon mate svokrovcov co vas prichylili ... neboj aj hypoteka sa podda ... a poriesite ...
udrz manzela aspon v klude aby neurobil nieco co vo finale poskodi jemu ... s mamou by som kontakt prerusila a stala pri manzelovi ... myslim ze jej toto stastie nakoniec neprinesie ... aj ked ona si to asi nepripusti ... bude ta to hnevat ale treba sa sustredit na vase nove byvanie na jeho zaobstaranie a posunut sa dalej ...

loginexistuje
2. apr 2021

a tvoja mama sa moze hanbit

andreatytler
2. apr 2021

Otrasne... to ide uplne proti prirode aby rodic obral svoje vlastne dieta. Spravny rodic sa snazi pomahat a podporovat svoje deti az do uplneho konca. Ved mama bude este lutovat, ked pride ozajstna staroba, nemohucnost a samota, zisti ze peniaze nic neznamenaju.

mikadooo
3. apr 2021

@majka1324 muž ho prepísal späť na babku, tá ho prenajímala až do svojej smrti, v dedičskom konaní ho dedo napísal hneď na môjho svokra-svojho syna. Čiže teraz je vlastníkom manželov otec a snaží sa ho prenajímať, nie moc úspešne, nakoľko odkedy sme odtiaľ odišli, ani klinec sa tam nevymenil, lebo to je dobre... Svokor byt aj chcel darovať svojím dvom synom, lenže môj muž a ani švagor nechcú byt na prenájom, keby sme ho dostali, tak obe rodiny by sme ho najradšej predali a splatili hypo. Lenže svokor nechce aby sa ten byt predal, lebo vraj je to dobrá investícia. Čo na tom že už rok stojí prázdny a rekonštrukciu vraj "netreba"... 😁😁😁 Ja sa na tom celkom bavím, muž aj švagor už to vzdali s ocom, takže svokor platí náklady za prázdny byt, do ktorého žiaden nájomca (okrem rôznych sociek), nechce ísť a hlavne že je to dobrá investícia. 😉

Strana
z8