icon

Rodičia neprijali muža pre jeho minulosť. Čo ďalej?

Včera o 12:49

S priateľom sme sa zasnúbili a spravili sme menšiu oslavu pre najbližších. Moji rodičia neprišli. Dali nám vopred najavo že s tým nesúhlasia...

Priateľ mal pred rokmi problémy so zákonom a oni sa cez to nevedia preniesť. Lenže odvtedy žije úplne inak, normálne pracuje, funguje, stará sa o domácnosť aj o mňa a ja pri ňom nemám pocit že robím chybu.

Najviac ma asi bolí že mu ani nechcú dať šancu. Neviem či sa ešte snažiť aby ho prijali alebo už prestať riešiť čo si o našom vzťahu myslia :-/

januska12323
•
Včera o 12:56

Čo urobil?

mimachicha
•
Včera o 12:57

ako dlho (od problémov so zákonom) už pracuje a žije usporiadane? Možno asi krátko keďže ich ešte dostatočne nepresvedčil, že sa napravil. Chápem aj tvojich rodičov, majú o teba strach, chcú pre teba len to najlepšie. Neostáva nič iné len tomu nechať čas, ten ukáže, či sa priateľ naozaj dostal na správnu cestu. A byť tebou, do svadby by som sa nehrnula, dala tomu čas aby som mala istotu. Dvakrát meraj a raz rež.

anonym_a83cc4
•
Včera o 12:59

Je dosť rozdiel vo veci čo urobil, či to bolo niečo nedbalosťou, ale sa ozral a vyvádzali, alebo niekomu ublížil

anonym_870a60
•
Včera o 13:35

@anonym_autor
Tak odloz ruzove okuliare a napis za co sedel

marsmykkok
•
Včera o 13:59

@anonym_autor Autorka toto čo píšeš nepovažujem za problém, proste nesedí im, za mňa rozumnejšie neprísť ako prísť nasilu, vypiť si a potom tam urobiť rošambo, by si zase tu písala že rodičia ti pokazili oslavu... Za mňa je dôležité či zavrhli aj teba alebo nie? S tebou komunikujú, stretávajú sa? Ak áno je to za mňa ok. Zase predstav si že by to bolo opačne, že napríklad mama ostane vdova a nájde si partnera proti ktorému budeš niečo mať, asi tiež nebudeš vyhľadávať jeho blízkosť a budeš sa radšej s mamou stretávať osamote bez jeho prítomnosti... Za mňa je vždy lepšie nestýkať sa ako faloš a pretvárka a potom vrobiť nejaký cirkus pod vplyvom alkoholu.

petronelag
•
Včera o 15:09

Veľa záleží aký to bol problém, čo mal so zákonom, či to bolo niečo vážne a tiež aj od jeho pevnej vôli, či vydrží normálne žiť.

anonym_870a60
•
Včera o 15:23

@anonym_autor
Zda sa ze zatlkas a nechces povedat za co sedel

anonym_eb1dc7
•
Včera o 15:44

A čo vlastne vyviedol ????

anonym_a519b6
•
Včera o 15:50

Podľa toho čo urobil a pre čo sedel v base.. Mne tiež neprišli rodičia na svadbu lebo nenávidia môjho manžela Araba...

marci9
•
Včera o 15:51

Čo konkrétne znamená "priateľ mal pred rokmi problémy so zákonom"?

autor
•
Včera o 15:59

Nechcela som to hneď rozoberať do detailov, ale keď sa na to všetci pýtate - pred rokmi sa opitý dostal do bitky a druhému človeku vážnejšie ublížil. Bol za to aj vo väzení. Je to už 6 rokov, odvtedy nemal žiadny ďalší problém, alkohol prakticky nepije, normálne pracuje a posledné roky žije úplne usporiadane.
Chápem, že rodičia to nevedia len tak hodiť za hlavu. Mne skôr vadí, že ho stále posudzujú iba podľa toho jedného obdobia a vôbec neberú do úvahy, ako žije teraz.

anonym_294b13
•
Včera o 16:11
@anonym_autor

Nechcela som to hneď rozoberať do detailov, ale keď sa na to všetci pýtate - pred rokmi sa opitý dostal do bitky a druhému človeku vážnejšie ublížil. Bol za to aj vo väzení. Je to už 6 rokov, odvtedy nemal žiadny ďalší problém, alkohol prakticky nepije, normálne pracuje a posledné roky žije úplne usporiadane.
Chápem, že rodičia to nevedia len tak hodiť za hlavu. Mne skôr vadí, že ho stále posudzujú iba podľa toho jedného obdobia a vôbec neberú do úvahy, ako žije teraz.

To je jedno co spravil mile zeny 🤦‍♀️🤦‍♀️je to autorkine rozhodnutie byt s nim ! Je to jej zivot , jej partner .

@anonym_autor Neries . Zi si svoj zivot .Mozno casom uvidia ze je v pohode a zmenia nazor .prajem vsetko dobre 😊

zuzana76
•
Včera o 16:14
@anonym_autor

@anonym_autor chapem, ze si zalubena, ale rozumiem aj rodicom, partner sedel, ublizil cloveku, ja sama by som sa takeho cloveka bala a dala by som ruky prec, v nejakej chvili, ked by sa mu nieco nepacilo, by mohol ublizit aj mne. Ale je to tvoj zivot, zite teda jeden pre druheho, ak bude mozno 10 rokov fungovat 100 percentne, rodicia ho pprijmu, alebo uz po tom ani nebudete tuzit.

anonym_34e02b
•
Včera o 16:20

vytriezvieš. ako moja sesternica.
Tiež mala fešáka čo mal podobnú minulosť ako tvoj. Basu si zopakoval ešte ďalšie dva razy a ona mala s ním 3 deti. Zakaždým keď vyšiel z basy si spravili ďalšie - však už to viac nespraví, nasľuboval hory - doly.
Nakoniec aj tak sa s ním rozviedla, 3 deti chovala sama. Ešte aj pol bytu mu musela vyplatiť na ktorý dostala od rodičov peniaze.

enmery
•
Včera o 16:46

Alkohol a jeho reakcie pod vplyvom alkoholu sú veľmi vážnym indikátorom toho, zamyslieť sa nad partnerstvom. Alkohol človeka nemení, naopak v ňom otvára jeho skutočné ja. Na SK ťažko niekoho odsúdil a on si posedel, takže tvojich rodičov chäpem. Prajem Ti, aby si toto rozhodnutie nikdy neľutovala.

marsmykkok
•
Včera o 16:52
@anonym_autor

@anonym_autor No a úprimne keby máš dcéru budeš nadšená ak si nájde basmana? A hlavne teda násilná trestná činnosť sranda nie je, ešte majetková ok ako krátenie daní a tak, tam je skôr problém aby aj teba nezatiahol do dlhov, tam proste netreba sa vydávať a žiť len v partnerstve. Ale ak niekto ublíži inému je to iné a hovorí sa že alkohol/drogy len ukážu skutočnú osobnosť človeka, teda povedala by som že to má v sebe... Ako určite ak nebude pod vplyvom návykových látok udrží sa, ale akú máš istotu že si raz niečo nedá a neprejaví sa jeho skutočné ja a neublíži aj tebe?

anonym_aee1ff
•
Včera o 17:30

Ja by som sa len toho bála, že po čase bude mať dôvod sa znovu napiť, alebo znovu začne piť alkohol a keď dokázal vtedy ublížiť, môže aj v budúcnosti a aj tebe...vzťah je teraz pekný, ale rokmi príde stereotyp, deti, on bude mať krízu stredného veku alebo nejaké iné psych. problémy...a môže do toho spadnúť.

anonym_0a7c1c
•
Včera o 17:40

pisete ze ako sa sprava pod vplyvom, vas nenapadlo, ze do bitky sa mohol dostat ako ucastnik, zacat mohol aj iny atd? Proste stava sa.
Autorka, sama si to musis premysliet, vediet ako sa sprava, moze spravat, pri redflagoch vediet odist. Rodicia sa podla mna spravaju detinsky, ano mozu mat pravdu, mozu sa bat, a mozu ti povedat, ze nesuhlasia ale mali by stat pri tebe.

anonym_b43018
•
Včera o 17:45

@anonym_autor ako dlho ste vy dvaja spolu a ako dlho spolu zijete?

anonym_86b0f9
•
Včera o 18:21

Chápem aj teba, aj tvojich rodičov. Všetky pocity sú legitímne, aj tvoje aj tvojich rodičov. Kebyže si moja dcéra - tiež by som sa o teba bála, že raz v podobnej situácii ublíži tebe napr, alebo zas sa dostane do problémov a nebola by som nadšená zo životného záväzku s takým človekom. Aj keď už ubehlo 6rokov.
Na druhej strane, ak by to bol môj syn - určite by som ľahšie povedala, že každý človek môže zlyhať a urobiť chybu a potom svoj cin oľutovať a dostať druhu šancu, svoj trest odpykal, svedomie ho môže trápiť celý život, a možno naozaj robí všetko preto, aby žil usporiadaným životom. A bola by som rada, že má ženu po svojom boku, ktorá ho aj s jeho minulosťou prijala, a napriek všetkému ho úprimne miluje a plánuje s nim budúcnosť.

Daj čas svojim rodičom. Majú o teba strach, ktorý momentálne vedia vyjadriť tým, že nesúhlasia so svadbou a neidu na oslavu. Je to aj pre nich ťažké. Neznamená to, že ťa chcú odstrihnúť, iba to, že sa o teba boja. Neviem ako dlho poznajú tvojho partnera a ze aký mali vzťah predtým, ako ste sa rozhodli brať.

anonym_a2c178
•
Včera o 21:01

@anonym_autor Nech si myslia čo chcú, tu ide o spoločný život teba a toho muža, tvoji rodičia s ním vo vzťahu nebudú a ani žiť s ním.

2691
•
Včera o 21:15

@anonym_autor so svadbou by som veľmi neponáhľala. Čas ukáže. Pobyt za mrežami tiež môže mať nejaké následky. Zároveň takého človeka neodsudzujem. Možno bol v nedávnom čase na nesprávnom mieste 🥴

bobbula
•
Dnes o 01:31

@anonym_autor nie som si istá, ale toto je jediný problem tvojich rodičov. ktorý voči nemu či vám maju? Ako dlho ste boli spolu kým ste sa zasnúbili? Ako sa k nemu alebo on k nim správal doteraz? Pred zasnúbenim ho akceptovali, trávili s nim čas alebo ani doteraz to nebol ideal? A napokon odkiaľ vedia o jeho minulosti a vedia to od začiatku? Ak nie.. zmenili sa po tej informácii?

bobbula
•
Dnes o 01:41

@anonym_autor vieš čo, ja by som s nimi naďalej komunikovala. Hlavne by ma zaujímalo, čo presne im na tom vadi (boja sa o tvoju/ich povesť, neveria, že sa zmenil, boja sa o tvoju bezpečnosť, mal viac problémov so správaním okrem toho, pre ktorý bol odsúdený, prip. ublížil niekomu blízkemu,…?) Proste treba zistiť viac, nielen, že im vadi minulosť, ale aj prečo konkrétne, otvorene sa rozprávať a potom hlavne počúvať (nie sa obhajovať, vyčítať, naprávať). A potom možno akceptovať, že aj oni majú právo mať nejaké pocity či vlastný názor na svadbu, ktorú chystáte. Nemusíte sa zhodnúť, no môžete sa vzájomne akceptovať a ďalej byt v kontakte.