icon

Rodičia neschvaľujú môj vzťah. Čo mám robiť?

Dnes o 09:06

Ahojte, pár mesiacov dozadu som sa dala dokopy s kamarátom. Ja osobne som už bola dlho do neho zaľúbená, nič som však nedávala nikdy najavo. On bol dlho zadaný, po jeho rozchode sme začali viac chodiť von a onedlho sme sa dali dokopy. Ja sa vo vzťahu s ním cítim šťastná, samozrejme, že prišli na reč aj veci ako spoločná budúcnosť, deti a tak. Problém je však s mojimi rodičmi. Tí môj vzťah s ním neschvaľujú, prosia ma, aby som sa s ním rozišla. Určite si poviete, že však som dospelá, mám sa rozhodnúť sama a nie ako mi niekto iný nariadi. Problém je však v tom, že niečo podobné som zažívala v predošlom vzťahu. Mojim rodičom sa bývalý nepáčil, ja som ich nepočúvala, náš vzťah skončil až s tým, že ma po štyroch rokoch podviedol a ešte sa mi vysmial, že som si o to sama koledovala. Po tejto skúsenosti viera v môj vlastný úsudok, čo sa týka chlapov, klesla na nulu. Preto nedokážem ignorovať to, čo moji rodičia mi hovoria. Mám strach, že som zas niečo prehliadla, na druhej strane priateľa veľmi ľúbim a ťažko si viem predstaviť rozchod s ním. Nechcem ale zas pár rokov s niekým premárniť, už by som sa chcela vydať, pomaly si rodinu založiť a cítim sa bezradná. Čo by ste vy urobili na mojom mieste?

anonym_6faecb
•
Dnes o 09:10

Skus to prebrat s niekym inym, ako tvoji rodicia. Viacerymi. Mas nejake normalne kamosky, ci? Aj nazor ineho kamosa, co vas pozna oboch, by nebol od veci. Vyhoda byvaleho kamarata je aspon to, ze sa dobre poznate a vies ,ako sa spraval v predoslych vztahoch, ako je vychovany,... Co negarantuje, ze vam to vydrzi, ale poznat niekoho dlho, je velka vyhoda.
Niekedy treba proste skusit, lebo ludia sa vekom menia. Niekedy k horsiemu, obcas aj k lepsiemu. Nastahujte sa spolu, skuste si spolocne byvanie ako zaciatok.

anonym_afe496
•
Dnes o 09:15

To je dovod preco skoro nikomu o vztahu nehovorim az kym nim nie som si 100% ista, tiez mi okolie zvyklo donho hucat ale o com nevedia to nemoze pokazit ani ma ovplyvnit. A urcite tvoji rodicia nevedia predpovedat buducnost a nemohki vediet, ze ta ex podvedie alebo vas vztah skonci takze to si za vinu nedavaj, ze si ich neposluchla. Jednoducho bola to nahoda.

anonym_bc46d2
•
Dnes o 09:20

Vždy je vzťah aj riziko, buď vyjde alebo nie a človek sa sklame.Nie je však dobré,aby sme zlé skúsenosti niesli so sebou aj do nového vzťahu.Rodicom vysvetli, že súčasného priateľa máš rada a že vzťahu chceš dať šancu.Pokial nemajú nejaký relevantný dôvod na to, že ti radia rozísť sa s ním, riadia ich len pocity,tak nech ti umožnia zistiť, že či vzťah má perspektívu, či nie

patrike
•
Dnes o 09:25

Rodicia uvadzaju nejake konkretne vyhrady k partnerovi ? Ako hodnotis ich nazor ?

anonym_caa8fb
•
Dnes o 09:37

tiez by ma zaujimalo, ake maju tvoji rodicia dovody, ze su proti nemu

anonym_d28765
•
Dnes o 09:48

@anonym_autor pokracuj vo vztahu ale tento krat neignoruj cervene vlajky. Casto sa stava ze si clovek najde podobneho na nic partnera ako bol ten predtym.

anonym_ba858d
•
Dnes o 09:57

Rodičia majú veľakrát pravdu, ale náš zamilovaný mozog si to nepripusti ani za svet. Nevravím že sa máš úplne zariadiť podľa ich názoru, ale maj oči otvorené.

anonym_205fa6
•
Dnes o 09:59

Ono niektore by si ušetrili kopec trapenia, keby “počúvali” rodicov.Človek zamilovaný casto nevadí tie 🚩.Urcite ti nechcu zle, davaj pozor…

anonym_ba406c
•
Dnes o 10:07

@anonym_autor vek?
Napis tu aspoň konkrétne výhrady.
Lebo napísať ze rodicia nemajú radi môjho partnera je trosku mimo.
A vieš ,ty si zamilovaná, nepozeras sa na veci uplne triezvo. Tiez som to tak mala aj ja. To, ze sme sa s ex k sebe vlastne nehodili som potom zistila aj sama. Naši mi to v podstate povedali hneď. Keby som nemala ružové klapky na očiach, možno by som na to došla aj skôr a ušetrila si potom nepríjemné sklamanie.Plus rodicia vedia čo si robila v minulosti. A naozaj nie vždy chcú zle. Aj keď ty to tak berieš

autor
•
Dnes o 10:14
@anonym_caa8fb

tiez by ma zaujimalo, ake maju tvoji rodicia dovody, ze su proti nemu

@anonym_caa8fb ide aj o ich pocity, napríklad ani pri mojom bývalom mi mama nevedela presne povedať, čo jej na ňom vadí. Ale čo sa im nepáči je, z akých pomerov pochádza. Nechcem ísť veľmi do detailov, ale proste v rodine majú veľa alkoholikov, gamblerov a aj domáce násilie. Preto od nich hneď ako mohol odišiel. Mne on taký nepripadá. Tým, že sme boli kamaráti, tak som ho videla aj v iných situáciách, nemám pocit, že by sa nevedel ovládať alebo tak.

autor
•
Dnes o 10:16
@anonym_ba406c

@anonym_autor vek?
Napis tu aspoň konkrétne výhrady.
Lebo napísať ze rodicia nemajú radi môjho partnera je trosku mimo.
A vieš ,ty si zamilovaná, nepozeras sa na veci uplne triezvo. Tiez som to tak mala aj ja. To, ze sme sa s ex k sebe vlastne nehodili som potom zistila aj sama. Naši mi to v podstate povedali hneď. Keby som nemala ružové klapky na očiach, možno by som na to došla aj skôr a ušetrila si potom nepríjemné sklamanie.Plus rodicia vedia čo si robila v minulosti. A naozaj nie vždy chcú zle. Aj keď ty to tak berieš

@anonym_ba406c 25 rokov mám.

anonym_4e969f
•
Dnes o 11:02

@anonym_autor mám bratrancov ktorým celý život kecali doma do vzťahov. Jedna bola rozvedená, druhá mala inú narodnosť, tretia vierovyznanie, štvrtá mala rodičov alkoholikov piata zas niečo iné.
Jeden bratranec si dupol a žije 40 rokov s rozvedenou ktorá mala aj dieťa. Ten druhý žiaľ nie. je na najlepšej ceste aby sa upil k smrti.
Môj ex nemal v rodine gamblerov a pod a teda zle skončil. Svokor je alkoholik, švagor bral drogy , aj hral narobil si dlhy. Ani netuším či ešte žije...Moji rodičia o tom ani len netušia. Sme s mužom spolu 25 rokov
Načo všetko vešať každému na nos?

autor
•
Dnes o 11:32
@anonym_4e969f

@anonym_autor mám bratrancov ktorým celý život kecali doma do vzťahov. Jedna bola rozvedená, druhá mala inú narodnosť, tretia vierovyznanie, štvrtá mala rodičov alkoholikov piata zas niečo iné.
Jeden bratranec si dupol a žije 40 rokov s rozvedenou ktorá mala aj dieťa. Ten druhý žiaľ nie. je na najlepšej ceste aby sa upil k smrti.
Môj ex nemal v rodine gamblerov a pod a teda zle skončil. Svokor je alkoholik, švagor bral drogy , aj hral narobil si dlhy. Ani netuším či ešte žije...Moji rodičia o tom ani len netušia. Sme s mužom spolu 25 rokov
Načo všetko vešať každému na nos?

@anonym_4e969f rodičia sa zaujímali, tak som im porozprávala, navyše hovorím, moje sebavedomie dosť utrpelo tým, čo bolo v poslednom vzťahu, mám strach spoliehať sa iba na seba.

anonym_caa8fb
•
Dnes o 11:43
@anonym_autor

@anonym_caa8fb ide aj o ich pocity, napríklad ani pri mojom bývalom mi mama nevedela presne povedať, čo jej na ňom vadí. Ale čo sa im nepáči je, z akých pomerov pochádza. Nechcem ísť veľmi do detailov, ale proste v rodine majú veľa alkoholikov, gamblerov a aj domáce násilie. Preto od nich hneď ako mohol odišiel. Mne on taký nepripadá. Tým, že sme boli kamaráti, tak som ho videla aj v iných situáciách, nemám pocit, že by sa nevedel ovládať alebo tak.

@anonym_autor tak to ich celkom chapem, ze maju obavy, to rodinne prostredie sa moze prejavit aj o vela neskor, napr. ked sa narodia deti

anonym_97dc5c
•
Dnes o 12:16

@anonym_autor tak z akého prostredia pochádza nieje moc dobre. On za to nemôže. Ale chápem tvojich rodičoch veľmi. Moji rodičia mi tiež vyhovárali môjho muža. Oni videla to, čo ja ako zamilovana nie 😔 zibarala som si ho a po 10 rokoch vzťahu vidím v ňom jeho uvrieskaneho otca. Správanie čo si zo tal z domu. Len ja si nedám a uzemnujem ho. Keby som mala ten rozum vtedy, tam si ho nezoberiem. Ale to nikdy nemôžeš vedieť ako sa to vyvinie. Každopádne držím palce

sisska96
•
Dnes o 12:22
@anonym_autor

@anonym_ba406c 25 rokov mám.

@anonym_autor Nepočúvaj rodičov lebo ostaneš na ocot

autor
•
Dnes o 12:35
@sisska96

@anonym_autor Nepočúvaj rodičov lebo ostaneš na ocot

@sisska96 tu nejde o to, verím, že by sa niekto našiel, aj keby som sa teraz rozišla. Zo samoty strach nemám. Len nechcem si pokaziť život a vybrať zlého otca mojím deťom, v tomto veku musím už aj na takéto niečo myslieť. Ja osobne sa s ním cítim dobre a bezpečne, nehovorím, že nemá chyby, ale nič také, čo by ma nútilo rozísť sa s ním. Moji rodičia z neho ale nadšení nie sú, nie, že by im vadil on ako človek, ale nepáči sa im prostredie, z akého pochádza a vracia mi, že kľudne sa môže prejaviť ako niekto z jeho rodiny. Proste som už z toho zmätená, srdce mi hovorí, že mám ostať, oni do mňa hučia, že sa mám vrátiť z kratšej cesty. Bohužiaľ po predošlej skúsenosti mám strach ich neposlúchnuť.

anonym_4c95ac
•
Dnes o 12:42

Máš 25, nie 15, aby si počúvala rodičov. Keby môj muž riešil moju rodinu, možno si ma ani nezoberie... Autorka, si dospelá, správaj sa tak.

basullinka
•
Dnes o 12:47

A ak ti toto mama bude hovoriť celý život na každého frajera, tak nikdy nezalozis rodinu? Proste tieto pocity môžeš mať pri každom ...

2691
•
Dnes o 13:33

@anonym_autor ja by som na tvojom mieste čo najčastejšie chodila k nim aby som vedela, ako priateľ reaguje, keď sa u nich niečo deje.
Potom by som sa možno rozhodla ,ako ďalej ❤️

lucimichi
•
Dnes o 14:18

@anonym_autor a prečo sa rozišiel s bývalou? Spýtala by som sa aj jej aký bol, ako sa choval.

autor
•
Dnes o 14:58
@lucimichi

@anonym_autor a prečo sa rozišiel s bývalou? Spýtala by som sa aj jej aký bol, ako sa choval.

@lucimichi napadlo mi to, ale ja som sa s jeho bývalou nepoznala a príde mi blbé, len tak napísať niekomu cudziemu. On udával ako dôvod, že im to už dlhšie neklapalo, stále sa hádali a tak to radšej ukončili. Navyše ona sa chcela vrátiť do svojho rodného mesta, on chcel ostať tam, kde doštudoval.

sisska96
•
Dnes o 17:35
@anonym_autor

@sisska96 tu nejde o to, verím, že by sa niekto našiel, aj keby som sa teraz rozišla. Zo samoty strach nemám. Len nechcem si pokaziť život a vybrať zlého otca mojím deťom, v tomto veku musím už aj na takéto niečo myslieť. Ja osobne sa s ním cítim dobre a bezpečne, nehovorím, že nemá chyby, ale nič také, čo by ma nútilo rozísť sa s ním. Moji rodičia z neho ale nadšení nie sú, nie, že by im vadil on ako človek, ale nepáči sa im prostredie, z akého pochádza a vracia mi, že kľudne sa môže prejaviť ako niekto z jeho rodiny. Proste som už z toho zmätená, srdce mi hovorí, že mám ostať, oni do mňa hučia, že sa mám vrátiť z kratšej cesty. Bohužiaľ po predošlej skúsenosti mám strach ich neposlúchnuť.

@anonym_autor Mojej mame nikdy nikto nevyhovoval, takže tak. Posledný vzťah som neriešila vôbec čo na to povie, nech povie čo chce a sme spolu už dlhé roky

dankabg
•
Dnes o 19:03

Mne do vzťahu rodičia kafrali aj po 35ke. Došlo až k vyhodeniu z domu mňa, partnera a bola pri Tom aj moja dcéra, ktorá nechápala, prečo sa moji rodičia takto zachovali. Za vzťahom aj partnerom som však stala, ja s ním žijem, viem aký je, poznám jeho dobre aj zle vlastnosti a viem, že to čo mu vyčítali moji rodičia bolo na míle vzdialené od reality. Teraz sa všetko pomaly ukludnuje a ja verím tomu, že raz si uvedomia, akého omylu sa dopustili. Preto ťa chápem...ale opýtaj sa samej seba, veríš tomu chalanovi? Si s ním šťastná? Cítiš na pozadí niečo negatívne, niečo, čo ťa Rusi? Ak nie tak skús rodičov poprosiť nech ti aspoň trochu veria

domkakvet
•
Dnes o 20:07

@anonym_autor nepozdava sa ani mne a to si tu skoro nic o nom nenapisala, ale to co si napisala celkom staci a teraz nemyslim len to nasilie v jeho rodine.

autor
•
Dnes o 20:26
@domkakvet

@anonym_autor nepozdava sa ani mne a to si tu skoro nic o nom nenapisala, ale to co si napisala celkom staci a teraz nemyslim len to nasilie v jeho rodine.

@domkakvet a čo sa Ti nepozdáva okrem toho?

autor
•
Dnes o 20:29
@dankabg

Mne do vzťahu rodičia kafrali aj po 35ke. Došlo až k vyhodeniu z domu mňa, partnera a bola pri Tom aj moja dcéra, ktorá nechápala, prečo sa moji rodičia takto zachovali. Za vzťahom aj partnerom som však stala, ja s ním žijem, viem aký je, poznám jeho dobre aj zle vlastnosti a viem, že to čo mu vyčítali moji rodičia bolo na míle vzdialené od reality. Teraz sa všetko pomaly ukludnuje a ja verím tomu, že raz si uvedomia, akého omylu sa dopustili. Preto ťa chápem...ale opýtaj sa samej seba, veríš tomu chalanovi? Si s ním šťastná? Cítiš na pozadí niečo negatívne, niečo, čo ťa Rusi? Ak nie tak skús rodičov poprosiť nech ti aspoň trochu veria

@dankabg áno, som, ale odkedy doma počúvam, že to nie je na dobrej ceste, som dosť nervóznejšia a hľadám všade chyby. On sa správa ku mne veľmi dobre, na čas má to ukľudní, ale keď nejakú drobnosť nespraví podľa mojich predstáv, hneď zvažujem, či sa radšej nerozísť 🙈 je mi nepríjemne, že musím čeliť tejto dileme a želala by som si, aby to čím skôr skončilo.

anonym_4132c5
•
Dnes o 20:46

Keby si moja dcéra, tak ti tiež radim opatrnosť. Proste rodinne vzorce sa často opakujú. A veci, ktoré si sem napísala, nie sú sranda. Sú to naozaj relevantne dôvody. Napr príchod deti býva veľká zmena, kedy sa stane, že chlapovi rupne v bední, aj keď je z “normálnej” rodiny. Ako rozchádzať sa hneď nemusíš, ale bola by som veľmi opatrná do rýchleho vrhania sa s ním do budúcnosti.

anonym_5e9091
•
Dnes o 21:18

Mojej mame bolo vpodstate nie,ze jedno,ale vzdy,ked som niekoho mala,nechala to na mna a sama mi vzdy vravela,ze sa musim sama poucit,zistit,ze aj keby ma zamkne doma,i tak by som usla,ze na co zakazovat a kafrat do toho.Ale mam starsiu sestru a ta bola v tomto taka,ze vzdy to co povedala,tak aj bolo.Nikdy sa jej nik nepacil.Jeden jej prisiel zzenstily,ze isto sa len hlada a je gay.Pre mna to bolo absurdne,ved vztah bol prekrasny,harmonicky,vez akych kolvek problemov.A hadaj co?naozaj je gay a ma muza s ktorym zije.Po 4 rocnom vztahu somnou.Dalsi jej zas prisiel nesympaticky,nevedela to popisat,stale hovorila,ze ma falosne oci.Tuez bol pre mna super,vsetko krasne harminicke.Zacali sme spolu zit,vsetko tip top,zmenil pracu,zacal slopat.Najprv par piv par krat do tyzdna,potom tvrde a nakoniec pil denne,naozaj denne,po praci prisiel a logal a rano taky do roboty.Vikendy volne,cele v liehu.10 hod rano,yz stiahnuta 7micka vodky.Este k tomu ma aj podvadzal,lebo sak som bola histerka,ktora mu vycita,ze pije.Takze co sa tyka mojich skusenosti,ano,ked mi rodina radila,ze toto nie,naozaj sa casom ukazalo,ze to bola pravda.Lenze to clovek zistil az po rokoch,nie hned.Cize kym mi to sestra hovorila,tiez som to brala,ze boze,jej nik nevyhovuje,na vsetkych hlada chyby,nedopraje mi a pod.Lebo v tom momente,bol ten vztah krasny.No az casom,ked sa chlapec ukazal,naozaj po rokoch,vtedy som si az povedala,boze,ona mala pravdu