icon

Rodičia rozhadzujú majetok kvôli kúpe auta

25. aug 2025

Pred 5 rokmi rodicia predali byt po starkej za minimalnu cenu aby kupili auto -superb za 32000...(v case ked ja som sa vydavala, zabolelo ma to lebo sme nemali kde byvat a bolo mi luto ze nemysleli na nas aby sme nemuseli platit drahypodnajom....bol to 1 izbovy ale tak bol to ich sen mat take auto prezila som, nepozicali nam dokonca ani ich stare auto kym my sme si zadovazili vlastne...aj to chatralo pretoze bolo nastartovane 1za rok....aj to som prezila, zaobstarali sme si podla svojho) lenze...za tie roky nemali peniaze normalne servisovat auto, na vsetkom setrili, zanedbali ho...doslova ho znicili pretoze vyhorelo. Znicili ho uplne ani tomu nerozumiem ak sa to nestane mojim rodicom.. Dnes mi povedali ze predaju pozemky po starkej aby si kupili nove auto. Teraz to mozno bude iba octavia....a uz ma to nasralo, pretoze viem ze to bola ich chyba a zamna je to uplne nelogicke rozhadzovanie penazi za nieco co straca hodnotu a este nato ani nedaju pozor. No neviem stym nic spravit iba sa vyrozpravat.

Strana
z4
anonym_e02b4b
31. aug 2025
@1sally12

@anonym_e02b4b v prvom príspevku píšeš " Aspoň niečo mohli dat. Nedali ani cent" teraz následne "Ja od nich nic nepytam" "A vnúčatá nech im ukáže sestra." Riadne vychcaná si. Prečo by ti mali rodičia niečo dávať? Nie je to ich povinnosť, len dobrá vôľa. Kokos v zivote by ma nenapadlo od rodičov niečo chcieť. Ani na um by mi to nezišlo niečo čakať. Ale hold každý sme vychovaní inak.

@1sally12 pozri sa, teraz už od nich nič nepýtam. Vtedy Dat mohli akurát sa to prelinalo že sme si kupovali byť a museli sme brat dráhu hypotéku. Plus som mala male dieta.
Keby nám niečo dali vieš ako by nám to pomohlo? Neviem si predstaviť deťom nič nedať do štartu do života.
Ale každý sme iní máš pravdu. Mame to inak nastavene. Podľa mňa skôr výchcana je ta sestra ich z 4 kolená co ju namotali nech ten pozemok tak pod cenu predá.

No a ta sestra.. to bol preklep mato to byť sestranica ta z toho X kolená.
Keď prehajdakaju majetok co vlastne aj oni kedysi zdedili. Tak vieš čo sa stane? Prídu za mnou nech ich dochovam. Ale ja nebudem vládať o všetkých sa starať.

Je to podľa teba takto spravne? Páčilo by sa ti keby sa takto nerozumne zachovali tvoji rodičia

princkrason
31. aug 2025

co sa cudujete ze 70+ rocny soferuje? ved v usa maju 79 rocneho prezidenta co meni nazory dva krat za den ... ci?

Strana
z4