Rodina je proti ľuďom, ktorí robia v zahraničí a v Bratislave
Ja ani neviem ako toto napisat. Este som sa s tymto nestretla a uz vobec nie v dnesnej dobe. Su uplne proti chodeniu za pracou, ci uz do ineho mesta ako kde byvaju, alebo do zahranicia. Dokonca sa z takych ludi vysmievaju. Neviem, ci to je zavist, ci strach, ci co sa za tym skryva, ale z toho co som vyrozumela, chcu mat mojho priatela len doma, aby nikdy nikde nesiel a on sa s nimi kvoli tomu vadi, lebo sa mu staraju do zivota. Co je divne, ze tieto nazory zastava aj jeho o 5r starsia sestra. Len doma sediet a nedajboze nikam, oni cely zivot ani na dovolenku nesli. A teraz pointa. Staraju sa do nas, lebo chceme zit inde. Dokonca nam nadavaju, ze sme mamonari, ze si nevazime co mame. Uplne sa mi huba otvara do uzasu, nikdy som nepocula takto niekoho rozpravat. Mama povedala, ze mam utekat od takeho, ze to bude s takou rodinou tragicke, ale vsak on za to nemoze aku ma rodinu. Co by ste si o tom mysleli? Ako na to reagovat? Ked sa ohradzame, idu hned do utoku. Ked odideme, urcite budu vkuse vycitky. Toto nikto koho poznam doma nema. Skor naopak, ze mladych posielaju prec z malych miest, kde nemaju moznosti, ze by si zarobili. Aj v minulosti bol priatel napr. v Nemecku a stale mu tam vyzvanali, po troch mesiacoch to nevydrzal a prisiel domov. Co je toto prepana...
Však sa ho na rovinu spýtaj, čo chce on a čo plánuje..nech ti ukáže, že to s tebou myslí vážne. Teraz je blbá situácia kvôli corone, no ak s tebou chce ďalej fungovať, navrhni mu, nech sa presťahujete inam. Snáď nájdete podnájom, niečo svoje..alebo u vašich, ak sa dá. Ak sa bude zdráhať a naťahovať čas, alebo bude mať výhovorky, prečo nie...a pod. vieš, že s najväčšou pravdepodobnosťou nie je schopný im čeliť..a to je už na psychológa pre neho.
@tinapa presne tak by som to poriesila aj ja. ale ak si to tak vezmes, to kde sme aby proste dospely chlap nechal hentak so sebou zametat
@tinapa Vidis ako ho nazyvam, ze moj muz. My si tak hovorime, zena moja, muz moj, aj ked este neboli ani zasnuby :( Boli ma srdce. Ako keby som citila vo vnutri, ze ho budem musiet nechat
@zankapetro Neprestrihol pupočnú šnúru alebo si zakladá na majetku, nechce, aby ho vydedili..aby aj on niečo vlastnil, ťažko povedať.. Autorka sa musí rozhodnúť sama za seba, či jej on za to stojí.
Hmmm..ťažké rozhodnutie.. A už ste sa rozprávali? Čo on na vašu situáciu hovorí?
Áno máš slabocha, ktorý pre pokoj v rodine ustúpi mám podobneho🙂ale v žiadnom prípade si jeho sestra nemôže dovoliť mu vulgárne nadávať.Ste dospelí rozhodnite sa podľa seba.Jeho rodičia môžu žiť do 90 r nie ste povinní sedieť pri nich a žiť ich život!
Ahoj.. Ako ďalej pokračujete? Som zvedavá, prepáč..

@tinapa U tej nehrozi, ze odide, ona presne zdiela ich nazory, nie je to ziadne chudatko, dokonca mojmu muzovi vulgarne nadava. A podla nazoru mojej mamy som si nasla slabocha, ktory sa im dokaze postavit iba naoko, inak by sa nevratil ani z toho Nemecka, a nedovolil, aby mu aj ta sestra nadavala a potom sa s nou dalej bavi, aj s nimi, lebo ved ho vychovali, lebo ved majetky atd. Coraz viac sa priklanam na stranu mamy, ze cela rodina je tam chora a mala by som len peklo pri nich.