Rodina ma núti mať deti
Ahojte neviem si rady s mojou rodinou.. Mám 24 rokov mám snúbenca a ktorým som 7 rokov ale necítim sa ešte na deti rada cestujem užívam si ešte to že nemáme dieťa, venujem sa zvieratám.. Moja rodina tým myslím naozaj všetkých ešte aj moja mama ktorá by ma mala podporiť chápať do mňa hustí.. Že prečo nechcem deti že sa správam ako keby mám pubertu.. Moja mama mi pri každej príležitosti vyčíta že všetky moje spolužiačky a aj sesternice majú deti a vidí ich mami kočíkovat a ona stále není babka.. Vždy to skončí hádkou a nebavíme sa veľmi dlho tak isto sa moc nechcem stretávať s rodinou lebo toto iste dokonca mi nadávajú neviem už čo mám robiť..
Ak chces, kľudne mi napíš správu. S manželom som od rovnakého veku ako ty so snúbencom, dieťa sme mali v 30tke. Nič nám neušlo. Práve naopak ale nechcem tu verejne rozpisovať svoj život. Rodine by som povedala že je to tvoj život a ty sa budeš starať o dieťa a nie oni. Tak ak majú ti to zakaždým stretnutím vyhadzovať na oči, čo chcú oni, tak sa ďalej takýmito stretnutiami týrať nenechám.
24 je krasny vek, vtedy som koncila VS a zrovna zacala zit. Avsak, pre pokoj duse, ako ti tu jedna baba dobre radila, daj si spravit profil u gynekologa. Mala som obdobne myslienky ako ty, mala som 27 rokov. Reku, dam si spravit AMH ( vajecnikovu rezervu) nech s manzelom vieme, co a ako. Vysledky ma posadili na rit, AMH biedne prabiedne (intuicia ma neklamala). Tak sme si s manzelom povedali, ze babatko vlastne velmi chceme a moje “uzivat si” s AMH tesne nad kritickou hranicou riskovat nebudeme. Nastastie sa nam syncek podaril relativne skoro. Keby nie cisarak, druhe planujem co najskor. Takto musime trosku pockat na zahojenie tela. To mi len nedalo nenapisat aj druhy pohlad na tuto temu. Lekar mi povedal, ze nenormalne vela mladych zien ma tento problem... Tak si to ustriehni 🙂 Drzim ti palce 🙂
Ešte máš čas,ja som prvé mala v 28. Ale u nás sme tak mali podobne vsetky. Ale v Tom veku som to už chcela naisto,už som mala pocit,že meškám. Ale aj u teba ten pocit moze prísť hocikedy,aj o mesiac,ale aj o päť rokov,záleží v prvom rade na tebe a na tvojom partnerovi. Nenechaj sa nikým do toho tlacit
Nevsimaj alebo razne povedz ,ze teraz deti nechces a ci ich vobec budes chciet je vyhradne tvoja vec...toto robi mama mojej sestre a uz som na nu minule vybehla ...ja som mala deti mlada , mne to takto vyhovovalo ale moja vydata sestra ma skvelo nasliapnutu karieru 30 rokov a jednoducho este nechce a mna ani mamu ani nikoho okrem nej a jej muza to nema co zaujimat 🙄
Tak jej povedz že je ľahšie povedať že nechceš než vysvetľovať prečo sa nedá kamarátka sa takto zbavila otázok a tlačenia do toho aby mala deti
Tak to si prva, ktora a spoluziacky uz s detmi do 24ky. Take nieco by som aj uverila, keby sme zili v - 35 rokov dozadu,ale teraz urcite nie. Alebo, si z nejakej osady, ste romovia, jedine tak..... ja mam 37 r, ked som mala 20 r, tak z kazdej triedy sa nasla presne len 1 baba, ktora mala okolo tej 19-stky uz dieta, ale pisem len jedna. Potom uz do 25-ky sa nasli z kazdej byvalej triedy plus dve baby, ktore mali dieta, potom to gro mali prve dieta okolo tej 29-ny a niektore az po 30-tke. Alebo sa treba prestahovat z dediny, a menej sa stykat, alebo sa ich opytat, ci oni budu s dietatom, lebo ty chces chodit do prace.
Priemerný vek prvého pôrodu je tuším 28,8 roka (možno starý údaj), takže rodina je dosť mimo. By som povedala, že na tú tému už nech nerozprávajú, jedine, že o vlastných deťoch a pôrodoch
Inak ja mam o 10 viac ako ty a väčšina mojich spoluziaciek ešte nezačala s materstvom
V 24 rokoch su nerob deti .vela cestuj ,zabavaj sa,uzivaj i zivot.s dietatom za par rokov si ho uzijes tiež
Nevravim, ze mas ist hned rodit, ale zas tie "mlade" mamy (24 nie je podla mna prilis mlada) budu mat za desat rokov odrastene deti. Ja som mala prve v 24 a uz teraz (ma tri roky) vidim o kolko menej starosti s nou je.
Pozri ty hlad na seba, a na taketo otazky odpovedz,ze ty budes mat deti,kedy tybudes chciet lebo starat sa budes ty...
Nik iny len ty...adetimaj vtedy ked si na ne pripravena...o o fotkyna nete su krasne,ale realita je niekde uplne inde...deticky su nadherne,ale kolko je to starosti a roboty ....ty pokialchces tak ries seba...pri detoch uz seba neporiesis...a ty musis but pripravena...tvoja mamicka a aj vsetci ostatni mali moznost mat deti a starat sa...tera zijes ty a je to tvoj zivot...

A co si z Oravy? Kasli na nich, oni sa nebudu starat o tie deti, ale ty. A je to fakt masaker mat deti, treba si dobre rozmysliet a naplanovat.