icon

Rodina ma odsudzuje pre počet detí

29. jún 2025

Sme mnohodetna rodina. Ide o to, že rodiny z oboch strán nám robia kôli tomu peklo. Vidím ako pozerajú nas cez prsty. Menšie deti sú odmietane najmenšie ani nevideli. Moja mama hovorí, že som si robila deti pre biznis aby som dostávala dávky. Vôbec to tak není ja svoje deti milujem veľmi. Ale boli ma to keď tie staršie sú pre ne všetko priam sa o ne bijú a tie mladšie nič. Trhá mi to srdce. Pretrhla som väzby s nimi čo najviac sa dalo. Ja sa na toto nemôžem pozerať. Som ja ťa divná? Ja kôli tomuto priam neznášam svoju rodinu.

Strana
z7
autor
29. jún 2025

Nemusia ich všetky brať ani nič. Ja som najradšej keď mám deti doma. Ale bývajú od nás 5 minút a mama mi povie, že nemá autobus, že či ich má brat na chrbát a takto ma vždy zosmiešňuje. Už ani nemám záujem o vzťah s ňou. Keď si na ňu pomyslím chytám len nervy.

zmrzlinka2021
29. jún 2025

Aký má na to názor tvoj manžel? Čo jeho rodičia?

alchemilkazltozelena
29. jún 2025

A to koľko máte tých deti?

lenka.25
29. jún 2025

Mnohodetné rodina znamená čo 3-4, 5-7 deti ? Na povedzme si na rovinu , v dnešnej dobe to nie je med lízať mat viac deti .
A mozno keď si mama prišla pre staršie deti , tak si sa jej opýtala , prečo neberie aj mladšie , tak odpovedala ako odpovedala . Zas to že ty máš veľkú rodinu , nemôžeš čakať , že všetci tvoje nadšenie zdieľajú .

autor
29. jún 2025

Podotýkam, že nechcem od nich stráženie vôbec. Oni sa núkajú ja by som bola v pohode s tým keby ich aj vôbec nebrali. To by bolo asi najlepšie. Keď mi majú robiť prieky medzi deťmi a takto ich deliť nech radšej nechodia vôbec.

autor
29. jún 2025

Za to, že oni to nechápu, že sme to tak chceli prečo by mali trpieť tie menšie deti za to v akom poradí sa narodili? Ja ich budem kôli tomu neznášať stále a nech si myslia čo chcú.

autor
29. jún 2025

Hrajú sa na kresťanov a hlavne, že to ako sa chovajú je v pohode. Len ich zaujíma kedy bude pokrstená aby sa išli ukazovať do kostola a tým to hasne. Mala na už skoro rok ale krst nechcem ani keby čo bolo . Hlavne, že mladšie majú krstného a ani raz ich odvtedy nevidel. Nemám už záujem

larisa
29. jún 2025

Koľko máte detí ?

lenka.25
29. jún 2025

Stále si neodpovedala na otázku , kolko tých deti vlastne máš ? Moja mamina je super , ale tiež by si nezobrala na zodpovednosť naraz 4 a viac detí .

domka222
29. jún 2025

Nesťažovali sa staršie starým rodičom, že sa musia starať o tie mladšie a preto si berú radšej staršie, nech si oddýchnu? Lebo povedzme si pravdu,že skoro v každej viacdetnej rodine sa to od starších očakáva, prípadne to robiť musia. Nečudovala by som sa keby to bolo presne takto

autor
29. jún 2025

Máme 7 deti. A nie nechcem aby ich brali na raz. Ale minule leto bola dohoda, že v júli pojdu prvé 3 a potom v auguste ďalšie dve a nakoniec volali, že aj v auguste zoberú tie prvé tri. Dcérka strašne plakala celé leto, ze ju nakoniec nevzali. Ja mám v sebe taký hnev.

gribka1
29. jún 2025

Veľmi málo informácií si napísala. Tak jednoducho. Všetko môže mať hlbší význam v ich správaní. Možno robia chybu oni a možno ty.

alchemilkazltozelena
29. jún 2025

Choré mať toľko detí.. úplne sialene.. a kľudne sa do mňa pustite, píšem pravdu.. aboslutne tí rodičia na to nemyslia že keby sa im niečo stalo tak ostane 7 sirôt alebo polosirot? Nezodpovedné..

larisa
29. jún 2025
@domka222

Nesťažovali sa staršie starým rodičom, že sa musia starať o tie mladšie a preto si berú radšej staršie, nech si oddýchnu? Lebo povedzme si pravdu,že skoro v každej viacdetnej rodine sa to od starších očakáva, prípadne to robiť musia. Nečudovala by som sa keby to bolo presne takto

@domka222 tiež si myslím ze je to tak. Tie staršie deti sa musia starať o mladších súrodencov. Ale prečo by mali mať tie staršie taký život. ? Preto starí rodičia radšej si zoberu staršie deti.

gribka1
29. jún 2025

A koľko ročné, ja byť tvoja mama, tak vziať tri deti na to zabudni. Veď to je neskutočná záťaž. Max po jednom či dvoch podľa veku.

mdse
29. jún 2025

Mne vzala svokra moje 8 ročné jedno dieťa na dve poobedia počas celých prazdnin, ani som ju nežiadala aby vôbec vzala. . Narovinu mi povedala, že je unavená, býva u nej ešte rozvedená švagriná s dieťaťom. Mať 3 deti naraz je záhul.

mateson2004
29. jún 2025

Keď by si moje dieťa spravilo 7 detí a cez leto by som mala prídel v júli aj v auguste tak mňa šlahne. .A to nepíšeš, či rodičia už nepracujú, či aj tvoji súrodenci majú nejaké deti.

kristinka92
29. jún 2025

Autorka chápem ta, ze vysvetľovať mladším ze ich “nikto nechce” nie je prijemne, to uznávam. Ale zase aj stari rodičia môžu byt z toho unavení- preto asi zrušili minule leto tu dohodu, ze už jednoducho potrebovali oddýchnuť a nie “další turnus” detí. A naraz 7deti ti nepostrazi asi nikto, u nás sú už aj dve deti problém postrážiť viac ako 2hodiny..

autor
29. jún 2025

To nebolo tak, že ja som chcela cez leto aby ich brali. Oni sa sami ponúkli že ich chcú na týžden aj v júli aj v auguste. Len som proste čakala že sa prestriedaju ale keď došlo isté o istému tak zobrali zase len tie prvé tri. Lebo vraj sa tak s nimi dohodli a na ostatné sa vykašľali.

mdse
29. jún 2025

Povedala by som mladším, že keď podrastú, pôjdu aj oni. S väčšími je to o moc kľudnejšie, sama vieš. Ja sa nečudujem starým rodičom.

ella1234
29. jún 2025

A kolko bolo vas doma deti?kolko mas surodencov?
Lebo chciet aby ti strazili 3 deti vacsie a potom 3 mensie deti ved to je brutal zahul….ine je ked tej zene/matke respektive rodicom tie deti pribudaju a postupne si nastavujěu svoj rezim ale zrazu niekoho “hodit do vody” ze staraj sa cele leto tak ja sa ani necudujem. Musi to byt narocne, velka zodpovednost, nastavit sa zrazu tak ze aj sa vari viac aj sa treba venovat viac.

autor
29. jún 2025
@ella1234

Lebo chciet aby ti strazili 3 deti vacsie a potom 3 mensie deti ved to je brutal zahul….ine je ked tej zene/matke respektive rodicom tie deti pribudaju a postupne si nastavujěu svoj rezim ale zrazu niekoho “hodit do vody” ze staraj sa cele leto tak ja sa ani necudujem. Musi to byt narocne, velka zodpovednost, nastavit sa zrazu tak ze aj sa vari viac aj sa treba venovat viac.

@ella1234 ja som jedináčik

autor
29. jún 2025
@ella1234

@ella1234 muž má jedného brata

domka222
29. jún 2025

Však je to tak,že tie staršie sa ti starajú o mladšie? Starí rodičia ich ľutujú a tak si ich zoberú k sebe,nech sa ty staráš sama,lebo sú to tvoje deti. Lebo na toto si mi vôbec neodpovedala a verím tomu,že to je tak.

kitycat
29. jún 2025

A poberate nejake davky?

7 je stop dtav, ci mozno este nejake by si chcela?

Mame sa nedivim, berie len tie co uz je s nimi rozumna rec, odzila si uz s malymi detmi ty/tvoje dost

lenkakamen
29. jún 2025

Ako prepáč ak správne chápem...narobíte si 7deti a potom ziadas od rodiny aby im vypĺňali program? Každé jedno dieťa je jedna veľká zodpovednosť a ak nezvládas toľko detí načo si ich robíte? Je 21.storocie sa sa všelijak chrániť ..je mi veľmi ľúto tvojich detí lebo za to nemôžu...

letfenixa
29. jún 2025

@autorka toto je už niekolká tvoja diskusia. Najviac by ti pomohol psychológ.

autor
29. jún 2025
@domka222

Však je to tak,že tie staršie sa ti starajú o mladšie? Starí rodičia ich ľutujú a tak si ich zoberú k sebe,nech sa ty staráš sama,lebo sú to tvoje deti. Lebo na toto si mi vôbec neodpovedala a verím tomu,že to je tak.

@domka222 staršie majú už akokeby svoj svet po škole chodia von s kamoškami kamošmi učia sa doobeda sú v škole takže sa moc ani o ne nestarajú. Staršie dcéry zbožňujú tých mensich ale akonáhle dojdu od babky ona ich hucka, že sú to panharti aj také slová už padli. Sem tam im poviem aby mi niečo podali alebo tak ale že by sa úplne, že starali to nie.

0silvia0
29. jún 2025

Rodicia maju kolko rokov? Chodia este do prace, ci su dochodci? Travit cele prazdniny s detmi na striedacku pre starych rodicov musi byt zahul.

autor
29. jún 2025
@kitycat

A poberate nejake davky?

7 je stop dtav, ci mozno este nejake by si chcela?

Mame sa nedivim, berie len tie co uz je s nimi rozumna rec, odzila si uz s malymi detmi ty/tvoje dost

@kitycat neviem aké dávky máš na myslí ale nie nerobila som si deti kôli dávkam aj keď si to všetci myslia ale vôbec nie len to čo 60eur prídavok čo dostáva každý a neviem čo ešte navyše.

Strana
z7