Rodina ma využíva na nákup
Dobrý deň,často keď máme ísť na návštevu k mojej rodine (byvame cca 60km od nich,tiež byvaju v meste) a vždy keď máme prísť tak mi napiše sestra že chodte do takeho obchodu a toto mi kupte a otec toto iste a sú to bežne veci ktoré sa dajú zohnať aj v tom konkretnom meste. Priateľovi sa to tiež nepáči lebo jeho rodičia nechcú nás otravovať a k našim skoro stále keď ideme musíme pochodiť obchody a tak ísť na návštevu. Ide o to keby aspoň napísali prosím alebo čo ale aj otec napiše kupte mi toto a toto ale bez prosím atd. Čo si o tom myslite?
@anonym_0bef6c
@anonym_0bef6c ale tie deti si narobili rodicia,museli rátať s tým,že ich budú musieť aj živiť....ci nie?!
@betabalay ano, ale neviem ako inde - u nas napr.sa snazili rodicia dat nam to najlepsie co vedeli..a starali sa, neboli sme samorasty... platili nam vsetko co trebalo, vystudovali sme aj vyšky a nemuseli sme popri uceni makat dakde aby sme mali na studium... hlavne za takych predpokladov je blbe pytat od rodica peniaze na nakup.
Ked rodicia sa moc nestarali o deti a deti vychovala ulica tak ok, pripustme moznost aj opytat ten peniaz
@zmrzlinka2021 a zamysleli ste sa aj nad tym,ze kolko penazi investuju rodicia do dietata kym vyrastie a vystuduje?
A dieta ma nasledne rodicom uctovat kazdy nakup ?
Troska chore
@anonym_0bef6c
Mať dieťa je slobodná voľba za ktorú nemá rodič nič očakávať. Moja svokra si bežne dáva kupovať veci, hlavne ťažké. Vždy si všetko zaplatí.
@anonym_autor myslím si, že keď sú mobilní a majú čím zaplatiť, tak nech si to kúpia sami. Pokiaľ ide o 1-2 drobnosti, ktoré "vypadli" a máte to cestou, tak ok. Ale aby si im robila celé veľké nákupy, to je od veci. Ako fungujú, keď tam nie si na blízku?
ako dovoliš aby sa k tebe spravali tak budú
u nás v rodine tiež chýba zaklad slušnosti - prosim , dakujem a pod
učim to syna má 4r a dokáže to tak prečo nie dospelý
priklad - sedeli sme u mami v kuchyni a teta smerom ku mne :uvar mi kávu pozerám že čo ???? vravim prosiš si uvariť kávu ? kukala ako sprostá že ano
pride k synovi a povie daj mi to - hovorim mu pokial si to nevie slušne vypýtať nič nemusiš dávať
vety ako chod , prines , podaj , urob ignorujem niekedy pochopia niekedy nie
@anonym_efb047 to u nas mojej krstnej muz ked boli u nas a to bolo same dones, odnes, chod. Az som sa nasrdila a hovorim mu ze ci nema nohy ze si nejde. 🤣 kukal jak puk 🫣
@anonym_0bef6c
Mať dieťa je slobodná voľba za ktorú nemá rodič nič očakávať. Moja svokra si bežne dáva kupovať veci, hlavne ťažké. Vždy si všetko zaplatí.
@zmrzlinka2021 to je sice pekna teoria , ale prax je vacsinou ina.Rodic to automaticky ocakava aj sestra zjavne ,ak sa ozves si lakoma svina.

@zmrzlinka2021 a zamysleli ste sa aj nad tym,ze kolko penazi investuju rodicia do dietata kym vyrastie a vystuduje?
A dieta ma nasledne rodicom uctovat kazdy nakup ?
Troska chore
@anonym_0bef6c
@anonym_0bef6c ale tie deti si narobili rodicia,museli rátať s tým,že ich budú musieť aj živiť....ci nie?!