Rodina ma využíva na nákup
Dobrý deň,často keď máme ísť na návštevu k mojej rodine (byvame cca 60km od nich,tiež byvaju v meste) a vždy keď máme prísť tak mi napiše sestra že chodte do takeho obchodu a toto mi kupte a otec toto iste a sú to bežne veci ktoré sa dajú zohnať aj v tom konkretnom meste. Priateľovi sa to tiež nepáči lebo jeho rodičia nechcú nás otravovať a k našim skoro stále keď ideme musíme pochodiť obchody a tak ísť na návštevu. Ide o to keby aspoň napísali prosím alebo čo ale aj otec napiše kupte mi toto a toto ale bez prosím atd. Čo si o tom myslite?
@anonym_0bef6c
@anonym_0bef6c ale tie deti si narobili rodicia,museli rátať s tým,že ich budú musieť aj živiť....ci nie?!
@betabalay ano, ale neviem ako inde - u nas napr.sa snazili rodicia dat nam to najlepsie co vedeli..a starali sa, neboli sme samorasty... platili nam vsetko co trebalo, vystudovali sme aj vyšky a nemuseli sme popri uceni makat dakde aby sme mali na studium... hlavne za takych predpokladov je blbe pytat od rodica peniaze na nakup.
Ked rodicia sa moc nestarali o deti a deti vychovala ulica tak ok, pripustme moznost aj opytat ten peniaz
@zmrzlinka2021 a zamysleli ste sa aj nad tym,ze kolko penazi investuju rodicia do dietata kym vyrastie a vystuduje?
A dieta ma nasledne rodicom uctovat kazdy nakup ?
Troska chore
@anonym_0bef6c
Mať dieťa je slobodná voľba za ktorú nemá rodič nič očakávať. Moja svokra si bežne dáva kupovať veci, hlavne ťažké. Vždy si všetko zaplatí.
Však im zakaždým povedz že ste zabudli a vybavené
@anonym_autor myslím si, že keď sú mobilní a majú čím zaplatiť, tak nech si to kúpia sami. Pokiaľ ide o 1-2 drobnosti, ktoré "vypadli" a máte to cestou, tak ok. Ale aby si im robila celé veľké nákupy, to je od veci. Ako fungujú, keď tam nie si na blízku?
@anonym_autor že Ťa využívajú a ty sa necháš.
ako dovoliš aby sa k tebe spravali tak budú
u nás v rodine tiež chýba zaklad slušnosti - prosim , dakujem a pod
učim to syna má 4r a dokáže to tak prečo nie dospelý
priklad - sedeli sme u mami v kuchyni a teta smerom ku mne :uvar mi kávu pozerám že čo ???? vravim prosiš si uvariť kávu ? kukala ako sprostá že ano
pride k synovi a povie daj mi to - hovorim mu pokial si to nevie slušne vypýtať nič nemusiš dávať
vety ako chod , prines , podaj , urob ignorujem niekedy pochopia niekedy nie
@anonym_efb047 to u nas mojej krstnej muz ked boli u nas a to bolo same dones, odnes, chod. Az som sa nasrdila a hovorim mu ze ci nema nohy ze si nejde. 🤣 kukal jak puk 🫣
@anonym_0bef6c
Mať dieťa je slobodná voľba za ktorú nemá rodič nič očakávať. Moja svokra si bežne dáva kupovať veci, hlavne ťažké. Vždy si všetko zaplatí.
@zmrzlinka2021 to je sice pekna teoria , ale prax je vacsinou ina.Rodic to automaticky ocakava aj sestra zjavne ,ak sa ozves si lakoma svina.

@zmrzlinka2021 a zamysleli ste sa aj nad tym,ze kolko penazi investuju rodicia do dietata kym vyrastie a vystuduje?
A dieta ma nasledne rodicom uctovat kazdy nakup ?
Troska chore
@anonym_0bef6c
@anonym_0bef6c ale tie deti si narobili rodicia,museli rátať s tým,že ich budú musieť aj živiť....ci nie?!